23.02.14, 13:28
może uda się wstawić fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/p296x100/1656320_10201705000972825_754743691_n.jpg
Obserwuj wątek
    • malgokasp59 Re: zdjęcie 23.02.14, 16:40
      jak zawsze śliczne , czyżby były już u wiosennie ostrzyżone ?
      • an3czka2 Re: zdjęcie 23.02.14, 22:10
        To co prawda z jesieni zdjęcie, ale tak Małgosiu wyglądają obecnie, są identycznie ostrzyżone.
        Pozdrawiam Ania.
    • kamila2401 Re: zdjęcie 23.02.14, 21:22
      piękne ;-)
    • paulamu Re: zdjęcie 24.02.14, 12:18
      łooooo boziu jakie cuda!!!!!!!
      • malgokasp59 Re: zdjęcie 24.02.14, 15:13
        Aniu wycinasz włoski przy oczkach?
        • an3czka2 Re: zdjęcie 24.02.14, 15:43
          Małgosiu oczywiście, Fabia ma tam po prostu szczycinę, a Lila musi mieć przycięte nad okiem też, bo wystawione na słońce oko bardzo jej łzawi.
          Pozdrawiam Ania.
          • an3czka2 Re: zdjęcie 24.02.14, 15:44
            Dziewczyny wielkie dzięki, ale wasze są identycznie ładne. To same piękności :)

Pozdrawiam Ania.
            • 9czarna Re: zdjęcie 24.02.14, 16:35
              Śliczne te Twoje małpki:)
              • an3czka2 Re: zdjęcie 24.02.14, 19:44
                Dzięki dziewczyny, ale czarna ty się nie wypowiadaj i nie chwal, bo tak jak twoje są zawsze wypielęgnowane to szok Trzy psy i wszystkie jak laleczki wychuchane.. Moje małpki to czasem wyglądają jak kocmołuchy, ale czasem nie mam po prostu siły na czesanie, a córce się nie udaje nakłonić je do czesania. Tylko niestety ja mam dostęp do szaty panienek :), reszta człowieków ma tylko być od rozpieszczania :).
                Pozdrawiam Ania.
                • emersee Re: zdjęcie 25.02.14, 06:58
                  Wszystkie pieseczki Wasze są istnymi pięknościami. Cieszy mnie fakt, że tyle serca w nie wkładacie :) że przejmujecie się ich stanem zdrowia i wyglądem. W Mysłakowicach (koło Karpacza) mam sąsiadkę, która ma shih-tzu...przekochany piesek...spokojny...ładnie chodzi na smyczy...ale jest przeraźliwie zaniedbany. Włosy to kołtun na kołtunie, nie dość że długie to i nie za czyste. No koszmar po prostu. Parę razy zwracałam właścicielce uwagę...zaproponowałam nawet pomoc w wypielęgnowaniu pieska...za każdym razem odmawiała. mówiła,że piesek nie daję się wykąpać...gryzie, drapie, szczeka...no ale jeśli nie może sobie z nim poradzić to warto udać się do specjalisty. Piesek widać, że z szaty ładny...nie za chudy, nie za gruby...ale wygląd samych tych kołtunów przeraża :(
                  • an3czka2 Re: zdjęcie 25.02.14, 10:43
                    Kochanie są ludzie i ludziska , nic na to nie poradzimy. Wiele ludzi ulega modzie na daną rasę, a potem jak się okaże że jest z tym dużo pracy, olewa je. Psiaczki zarastają, zaniedbane są totalnie. Dlatego ja między innymi bardzo ostrą selekcję robiłam sprzedając szczenięta. Mam przynajmniej czyste sumienie, bo wiem że maluszki dobrze trafiły. Wczoraj właśnie spotkałam shih pięknej maści, wymykanego dosłownie nożyczkami. Trudno to było nazwać obcięciem. Piesek przemiły, ale wyglądał ..., ale był przynajmniej czysty. Na własne oczy jednak chyba z 2 lata temu widziałam sierść z shih tzu wyciętą dosłownie w całości, jak futerko krojone na miarę. Okazało się że to z pieska mojej znajomej, która tak zapewniała że kocha swojego maluszka nad życie...szkoda słów.
                    Pozdrawiam Ania.
                    • paulamu Re: zdjęcie 25.02.14, 12:23
                      mnie tez to drazni!! mam sasiada, ktory ma juz podstarawa suczke,jest sliczna, bialo-bezowa! czesto z nim rozmawialam, dzielil sie info na temat rasy i historiami co mu ta mala odwala, jakie cyrki i ile smiechu z nia jest...ale zjezylam sie jak powiedzial, ze jeszcze troche i bede musiala mojego ogolic maszynka, najlepiej na krotko bo po co sie meczyc, po co na fryzjera, po co sie nauczyc.to po co ci takie pies? bierze sie psa ze wszystkimi "konsekwencjami" danej rasy a nie...no ona nie wyglada jak shih tzu, bardziej przypomina mi malego Jack Russell terrier wiecie, maylo z filmu MASKA...tragedia. A z 2 strony znam tez pewna fryzjerke-wielka pani groomer z dyplomami...chryste tez tak skrzywdzila mojego 1 psa! po prostu opitolila go maszynka po calosci, z glowa!tylko uszy przyciela nozyczkami, wygladal ochydnie! malo tego jak go kapala a on chcial wyjsc z wanienki pociagnela go za ogon! 2 raz jak przyszlam ze zdjeciem zeby go wystrzygla jak aneczki psinki wlasnie to mi go jak yorka zrobila z falbanka nosz...sasiadka z maltanem tez sie na nia zalila...a brala kasy jak za groomerka z 1 zdarzenia. To bylo w Swinoujsciu, nie bylo zadnego innego psiego fryzjera w okolicy, szczecina nie znalam...eh anyway z tego co wiem babka zwinela interes, nie dziwie sie...ale ile jest takich?? a potem chodza takie psy!!
                      • emersee Re: zdjęcie 25.02.14, 13:06
                        Dosłownie!
                        Po prostu serce krwawi. Jestem baaaardzo wrażliwa na krzywdę zwierząt. Obojętnie czy jest to królik...mysz..kundelek czy rasowiec wystawowy. Biorąc zwierzę pod własne skrzydła, bierze się całkowitą odpowiedzialność za jego los...
                        Siostra mojego Chłopaka (14 lat) tez uparła się na Shih. Bo piękny, bo koleżanki mają...bo mały..kudłaty... nie miałabym nic przeciwko, by miała pupila...jednak wiem, że jest totalnie nieodpowiedzialną dziewczyną...dla niej Shih byłby zabawką na chwilę a najlepiej by w ogóle nie wyrastał z okresu szczenięcego..."bo wtedy słodki, mały, nieporadny...". Z resztą tak postąpiłaby ze wszystkimi zwierzętami....przykładem jest niestety kotek który był obiektem fascynacji na chwilę...później kotek dorósł i kotek już jest ble.... brak słów
                      • malgokasp59 Re: zdjęcie 28.02.14, 08:46
                        W Szczecinie polecam salon " u Lusi " przy Wojska Polskiego i salon "Reksio" przy ul. Ściegiennego . Świetni gromerzy , fajnie dobierają fryzurki i maja dużo cierpliwości do zwierząt , można pozostać w salonie i obserwować .
    • ib1972 Re: zdjęcie 24.02.14, 18:33
      Śliczne . Piękne zadbane sunie. Pozdrawiam gorąco.
      • liliansob Re: zdjęcie 24.02.14, 19:14
        Piękne, zadbane, szczęśliwe to widać.
        • 9czarna Re: zdjęcie 25.02.14, 10:07
          Aniu staram się by moje łobuzy były zawsze zadbane w końcu to mój obowiązek i przyjemność dbać o nie:)podobnie jak ty Aniu sama pielęgnacja jak zresztą cała dalsza opieka jest na mojej głowie innych rąk brak do pomocy.Mimo ze jest troszkę pracy przy psiakach to jest jeszcze więcej radości i pociechy;)
    • kasiak37 Re: zdjęcie 26.02.14, 09:07
      ale fajne psiaki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka