Dodaj do ulubionych

problem z uchem

19.03.14, 14:50
Mój mały zaczął dziś drapać się po uchu... Sprawdziłam i ma zaczerwienione.Wyczyściłam mu uszko. Jestem chora i nie mam jak jechac z nim do weta, poradzicie coś???
Bede sprawdzac ucho, jak dalej bedzie czerwone i bedzie drapal to już bede musiala jakos pojechac...
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: problem z uchem 19.03.14, 15:41
      Kamila jeśli ucho jest czerwone, to znaczy że jest stan zapalny. Staraj się utrzymywać uszko w czystości i jeżeli masz dobry płyn do czyszczenia, taki lekko odkażający to na 2-3 dni nie powinno się nic dziać. Jak się kochanie wyleczysz, to wtedy do weta. Jeśli jednak z uszka pojawi się smród lekki i brzydka wydzielina, to niestety trzeba udać się szybciej do weta. Może poproś kogoś aby poszedł z nim, a sama się dobrze wylecz. Lepiej nie ryzykować własnego zdrowia kochanie. Pozdrawiam Ania i kuruj się kochanie.
      Ps: Może masz z jakieś kropelki(typu surolan dla psów), bo kiedyś już miał zapalenie, to możesz mu sama zakropić raz dziennie, na pewno nie zaszkodzi mu.
      • kamila2401 Re: problem z uchem 19.03.14, 19:05
        Bede sprawdzac. Umylam mu uszko namoczonym lekko wacikiem.Przetarlam mu tez plynem, nie mam kropelek bo jak ostatnio mial stan zapalny to wet mu dał masc w pt a pozniej powtorzyl w pon i byl spokoj. No my niestety musimy jechac do innej miejscowosci do weta... Sama jestem na zwolnieniu i biore antybiotyk, ale jak do pt nie przejdzie to sie zbierzemy i pojedziemy. Moze mi nic nie bedzie i sie nie pogorszy, ale za to Simbie pomogę :) Dziekuje Aniu!
        • an3czka2 Re: problem z uchem 19.03.14, 20:28
          Kamilko nie pomożesz mu, jak sobie zaszkodzisz. Wylecz się i pojedziesz z małym po wszystkim.
          Trzymam kciuki za ciebie, zdróweczka życzę. Ania.
          • kamila2401 Re: problem z uchem 19.03.14, 22:17
            dziekuje!
            Simba to dla mnie taki maluszek, dzieci jeszcze nie mam także on jest na razie oczkiem w głowie :-)
            Jutro napisze czy coś się zmieniło. Dobrej nocy!
      • kamila2401 Re: problem z uchem 21.03.14, 22:40
        uszko juz nie jest czerwone, całe szczęście. Simba też mniej już je drapie. Wyczyscilam,na nastepny dzien powtorzylam i dziś patrze,ze jest ok..moze to od drapania mu sie podraznilo i dlatego bylo czerwone...? nie wiem... bede dalej obserwowac a u weta bedziemy za kilka dni na odrobaczaniu to wspomnę o uszku.
        • an3czka2 Re: problem z uchem 22.03.14, 19:09
          Bardzo dobrze, może Simba po prostu podrapał ucho wcześniej i lekko zainfekował. Będzie dobrze :)
          Pozdrawiam Ania.
          Ps: A jak ty się czujesz kochanie, lepiej?
          • kamila2401 Re: problem z uchem 22.03.14, 20:52
            Dziękuje, dobrze ;-) Jutro ostatni dzień antybiotyku i w poniedziałek powrot do pracy.
            Tez sobie tak wlasnie pomyslalam ze od drapania sie zaczerwienilo, ale mam je na uwadze caly czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka