a_iii_ty 06.11.24, 15:27 Co jedno ludzkie scierwo potrafi zrobic z umyslami ludzkimi. Obserwator ze wzgorz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilczamia Re: Demoniczne opetanie👹 06.11.24, 18:18 Ktore? Czyzbys byl niezadowolony z vox populi (vox Dei)? "Think of the rivers of blood spilled by all those generals and emperors so that in glory and in triumph they could become the momentary masters of a fraction of a dot." Carl Sagan Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 06.11.24, 19:24 Widzisz Imek, moim zdaniem to jest tak, że tak naprawdę nic nie wiemy o tych ludziach w tv, ale to naprawdę nic. Wszystko co widzimy w ekranie, to papka przerobiona, nastawiona na twoją taką, nie inną reakcję. Zaczęło mnie to zastanawiać po pandemii , jakim cudem coś, co widziałam na własne oczy , jest w mediach przeinaczane na ich kopyto. Media mogą z różnych wydarzeń uczynić temat wyolbrzymiony to setnej potęgi, lub nieistniejący. w zależności od potrzeb. Dzięki bogu żyjemy w czasach internetu, bo inaczej wszystko byłoby cacy, żadnej inflacji by nie było, dziadek Biden stałby dziś na mównicy podparty kijem od szczotki, jego machloje w Ukrainie to byłby wymysł Rusków, maski zapobiagałyby wirusom itd. To mój niewielki wpis w dzisiejszym NYT, bo oczywiście połowa narodu to mizogini, faszysci i półgłówki w jednym. Let me tell you, NYT, what made me, Obama, Clinton, and Biden supporter in the past, vote for Trump this year. It was you and your propaganda. The role you took on yourself for 'newsplaining' American politics to all and skewing it to your liking in the process. Calling your opponents 'fascists', pitying the less educated as if education had a lot to do with common sense. I have learned from your columns that it doesn't. Moreover, you don't know how to listen to people, without passively-aggressively calling them names, if their opinions differ from yours. This is a move of the weak, of the intellectually lazy individuals and that is who I believe you are. Kamala had a chance to speak her heart out on JRE, but she refused. John Fetterman could do it, and it was a lovely interview. It is obvious to me that you haven't realized yet, that people crave real, raw, true conversations, not your lecturing. Thank you for reading and good luck next time. Mój głos oddałam głównie na RFK Jr. obsrywanego przez media, zastanawiałam się, czy oddać głos nieważny, dopisać go po prostu na swoim ballocie i wysłać w kosmos, czyli w maszynę, poza tym w stanie NY zawsze wygyrwają Demokraci, więc i tak by to nic nie dało, ale, potem, for the record, postanowilam oddac ważny glos i podpisuje się pod nim. Nie boję się ludzi, którzy mają przeciwne zdanie od mojego, brzydzi mnie natomist chowanie się za ekranem, za epitetami, xujowe zachowania, przekręcanie faktów i pouczanki dla niedorozwiniętych. Zacisnęłam więc nos i zagłosowałam. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 06.11.24, 20:25 Wiec tobie to nie przeszkadza, ze ten orange jesus poobrazal juz wszystkich, czarnych, bialych, kalekich, ludzi w mundurach, przeciwnikow politycznych? Ze zachwala tyranow swiatowych, ze jest prawomocnie skazanym za przestepstwa w kilku procesach, ze inspirowal atak na Capitol, ze dwa razy byl impeached, ze oszukiwal na taksach, placil prostytutce za milczenie i tak dalej i tak dalej i tak dalej... a ty zaciskasz nos i oddajesz glos na to scierwo ludzkie? I wedlug ciebie to jest cacy? Twoj sposob postrzegania prawdziwych barw zostal zredukowany do minimum. I uwazasz, ze media nie oddaja prawdziwego obrazu tych ludzi? A moze nie umiesz odcedzic wodolestwa od esencji. Szalom. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Demoniczne opetanie👹 06.11.24, 20:57 Kwilunia, kwilunia... Oboz Kamali co prawda tyranow nie zachwala paszczami, a nawet ich paszczami potepia, ale przeciez jednoczesnie sieje zniszczenie i smierc, stajac sie niczym innym jak tyranem. Trump moze wojen nie wywoluje, ale i ich nie konczy, za to na nich zarabia(ja jego koledzy). W kategorii kandydaci vs tyrani ja tam widze remis. Kazda yeah bana wladza kocha wojny. Zarzadzanie spoleczenstwem przy pomocy wojen Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 06.11.24, 21:02 Z tych powodow ja nie glosuje na nikogo, kropka. Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 06.11.24, 21:48 Jeśli nie głosujesz na nikogo, to na kogokolwiek ja będę głosowała, to będzie zło wg ciebie, tak logicznie mysląc. Więc co cie tak pociaga w Kamali i jej programie, sądząc po twoim wzburzeniu ? Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 06.11.24, 23:35 Nic mnie nie pociaga. Dlatego nie glosuje. Nawet, gdyby mnie pociagalo, to tez bym nie glosowal. Glosowanie na trumpa jest globalnym dnem. Ludzie stracili ostatnie szare komorki. Mysle, ze za duzo ogladasz Fox News. Demonic posession. To jest kult, chory. Jednoosobowy kult. Mikstura polityki, religii, super ego. Fox News przemawia przez ciebie. Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 07.11.24, 02:41 Nie odpowiadasz logicznie na pytania. Jeśli nic cię w niej nie pociaga, a nawet jeśliby pociagało, to i tak byś nie głosował, to po co ta cała dyskusja? Albo odpowiedz coś do rzeczy, albo szkoda mojego czasu. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 07.11.24, 03:38 co tu ma jakas logika do rzeczy. od lat mowie, ze nie glosuje, na nikogo. czy mi sie ktos podoba czy nie. zwyczajnie nie partycypuje w tym ludzkim cyrku. co nie znaczy, ze nie widze prawdziwych barw tych wybrancow narodu. moze nawet lepiej od tych demonicznie opetanych z lewa i prawa. nie chce mi sie tutaj robic bilansu kameli i trumpa, ale per saldo orange jesus jest skurwionym typem, ktoremu do jonder kamela nie dorasta. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Demoniczne opetanie👹 07.11.24, 10:13 Narracja nt Trzaskowskiego (publiczna i prywatna), a takze nt ludzi, ktorzy byli dalecy od zachwytu tym kolesiem, powodowala we mnie silna pokuse glosowania na Dude, mimo ze go uwazam za szkodliwego idiote. Gdyby Duda robil jakis deal z kims, kogo szanuje, bylaby na pewno silniejsza, moze by i przewazyla. A moze nie, bo nie podzielam juz niestety nastoletniej wiary Szakiry, ze takie rzeczy sie udaja. Will see. Paradosalnie, zdaje sie, ze tylko NYT (z duzych mediow) przewidzial zwyciestwo Trumpa Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 07.11.24, 13:33 widzisz, ja nie mam zadnych pokus-hokus glosowania na kogokolwiek. dla mnie ta czynnosc jest uwlaczajaca! Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Demoniczne opetanie👹 07.11.24, 13:59 mysle, ze po prostu po raz kolejny dalas sie nabrac na festyn, kielbaske wyborcza i glaskanie po glowce. i mysle, ze zaprzeczysz, bo nie znosisz gdy ktokolwiek kwestionuje twoje kompetencje poznawcze. a potem wlaczasz kolejnego petersona albo rogana, bo rogan i lobster prawde ci powie, bo jakze moglby manipulowac. prawde, ktora jakos tam trafia w twoje przekonania. w sumie jak kazdy, tylko moze troche bardziej zaciekle. a moze nawet i nie bardziej. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 07.11.24, 22:35 Jakbym to ja mial i mógł głosować to jednak wolałbym juz Trumpa od Bidena z Kamala, wyjatkowe scierwa ludzkie ktore udaja medialnie ze sa spoko i dbaja o innych. Trump to też kurestwo ale nie az tak natrętnie obłudne publicznie, zatem wcale sie nie dziwię wynikom wyborów. Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 01:18 a ja zaczekam z ocena. nie glosowalabym i postulowalabym gremialny strajk wyborczy, coz to za wybor miedzy kurestwem otwartym a obludnym Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 02:31 Mowisz jasiu, ze Biden i Kamala to wyjatkowe scierwa ludzkie? Wow! Jestem ciekaw czy to samo umiesz powiedziec o Putinie? W zasadzie nie jestem ciekaw, bo wiem, ze nigdy bys sie o nim tak nie wypowiedzial. Kto ma oczy i uszy otwarte wie od dawna po ktorej stronie sa twoje sympatie. Jesli chciales to kamuflowac, to ci to nie wyszlo. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 15:09 Ja bym tak gotow byl powiedziec o 98% politykow, z kazdego kraju, jesli masz jakies obiekcje, a to ze kochasz mordercow dzieci i kobiet z Waszyngtonu to mnie juz calkiem nie dziwi, mowiac celowo po Twojemu ;')) Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 19:14 nie, nie kochasiu, mnie nie interesuje 98%, mnie interesuje tylko jedno scierwo, z kremla. umiesz wykrzesac jego imie z ozdobnikiem jaki dodales kamali i bidenowi? slucham!!! Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 19:22 widocznie tobie nie przeszkadza mordowanie dzieci i kobiet w Ukrainie. jasiu, jestes tak tendencyjny w swoich opiniach, ze tylko duren by tego nie spostrzegl. zdaje sie, ze krytyk cie odszyfrowal zaraz po napasci sovietow na Ukraine. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 19:44 Mam pytanie do Was obu: dlaczego piszecie tylko o mordowaniu kobiet i dzieci? Mam wrazenie, ze gina tam glownie mezczyzni. Ich zycie jest mniej warte?! Ich smierc Was mniej porusza? Do tego gina niejako obowiazkowo, baby z dziecmi mogly wyjechac. Ja sie domagam prawa do samostanowieniu o wlasnym ciele dla kazdego, nie tylko dla kobiet, wiec irytuje mnie ten lament nad tylko niektorymi. Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 05:40 Mordowanie kobiet i dzieci brzmi bardziej dramatycznie, niż mordowanie mężczyzn. Mężczyźni z definicji mają z górki i w takich chwilach płacą za to. Opierdalają się całe życie, ale jakby co, mają bronić i nikt ich nie żałuje. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 12:25 wilczamia napisała: > Mam pytanie do Was obu: dlaczego piszecie tylko o mordowaniu kobiet i dzieci? Zapoznaj sie z faktami to bedziesz wiedziec dlaczego, 70% tam zabitych to kobiety i dzieci wlasnie. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 14:13 Zapoznaj sie z faktami to bedziesz wiedziec dlaczego, 70% tam zabitych to kobiety i dzieci wlasnie. Ja sie zapoznalam. Teraz pora na Ciebie. Rzad ukrainski (rzad ukrainski!) podawal przed wakacjami, ze zginelo 12 tys. cywili, z czego 551 dzieci (podobnie podawal UNICEF). Liczbia ofiar konfliktu szacowana jest wg niektorych na dochodzaca do nawet miliona. O ile mi wiadomo, w zadnej z obu armii kobiety i dzieci nie stanowia wiekszosci. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 14:21 Ja nie mowie o Ukrainie tylko o Strefie Gazy. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 16:07 Nadal podajesz nieprawdziwe dane. To sa dane wladz Gazy z konca wakacji: Men (18-59) (40%) Women (18-59) (18.3%) Children (0-17) (33.1%) Elderly (60+) (8.6%) Zginelo o wiele mniej kobiet niz mezczyzn. Dzietnosc w Gazie znacznie przewyzsza srednia swiatowa, stad relatywnie duza licznba ofiar niepelnoletnich, a mimo to liczba ofiar w tych 2 grupach (kobiety+dzieci vs mezczyzni) jest praktycznie rowna. I to ja mam racje: mezczyzn zginelo najwiecej. Nie odpowiedziales natomiast na moje pytanie: dlaczego smierc kobiet i dzieci porusza Cie bardziej. Zaden z Was nie odpowiedzial i tyle jest wlasnie warta ta dyskusja. Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 16:34 Dlatego, że ludność cywilna nie powinna być przedmiotem ataku, trywialne. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 16:45 Ludnosc cywilna sklada sie nie tylko z kobiet i dzieci, takze z mezczyzn. Zaden z nich nie napisal: ludnosc cywilna. Napisali kobiety i dzieci. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 16:56 wilczamia napisała: > Ludnosc cywilna sklada sie nie tylko z kobiet i dzieci, takze z mezczyzn. Zaden > z nich nie napisal: ludnosc cywilna. Napisali kobiety i dzieci. Umyka Ci caly czas bardzo istoyna rzecz, stad to nawiazywanie do mezczyzn. Mezczyzni, jako zwyczajowa czesc zbrojna, bioraca udzial w walkach, moze zostac omylnie zakwalifikowana jako przeciwnik podczas walk w takim terenie, zatem to oni powinni ginac najczesciej. Kiedy jednak gina w duzym/wiekszym stopniu kobiety i dzieci znaczy to o celowosci zabijani aosob ktore ciezko zakwalifikowac jako potencjalny wrog, jest w tym zatem celowosc po stronie Izraela, stad wlasnie te statystyki sa tak czesto podawane, musisz to rozroznic to przestaniesz sie dziwic temu. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 16:44 wilczamia napisała: > Nadal podajesz nieprawdziwe dane. To sa dane wladz Gazy z konca wakacji: To jesli juz ktos podaje nieprawdziwe dane to nie ja tylkooficjele UN (a oni sa wyjatkowo skrupulatni) a za nimi BBC i Aljazeera, miej do nich pretensje albo staraj sie mniej selektywnie dobierac sobie 'fakty': www.bbc.co.uk/news/articles/cn5wel11pgdo www.aljazeera.com/news/2024/11/8/nearly-70-percent-of-deaths-in-gaza-are-women-and-children-un The UN's Human Rights Office has condemned the high number of civilians killed in the war in Gaza, saying its analysis shows close to 70% of verified victims over a six-month period were women and children. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 17:00 wilczamia napisała: > Nadal podajesz nieprawdziwe dane. To sa dane wladz Gazy z konca wakacji: > > Men (18-59) (40%) > Women (18-59) (18.3%) > Children (0-17) (33.1%) > Elderly (60+) (8.6%) I jeszcze co do podanych wartosci powyzej. Umyka Ci istotna rzecz, nie rozumiesz ze wsrod owych zabitych mezczyzn (40%) sa tez bojownicy Hamasu, ktorzy sie nie zaliczaja do cywilow. Zatem jesli odliczysz owych walczacych, martwych mezczyzn, wowczas zapewne wyjdzie dokladnie to co podaje UN, czyli 70% zabitych cywilow to kobiety i dzieci. Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 17:28 i starcy, niepelnosprawni itd, czyli wszyscy ci, ktorzy najprawdopodobniej nie dzialali w ruchu oporu i dlatego jest zbrodnia wojenna celowe ich mordowanie. chuj lub brak chuja nic tu do rzeczy nie ma. Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 20:15 Słuchałam gdzieś rozmowy na temat sposobów walki Hamasu, czy Hezbollahu ( ja ich nie odróżniam), że ich taktyką jest zasłanianie się cywilami, posiadanie kryjówek i centrów dowodzenia tam, gdzie ewentualny atak na nich będzie też atakiem na cywilów ( o szpitalu wszyscy słyszeliśmy). I w sumie jest to logiczne, aby zminimalizować prawdopodobieństwo ataku, bo cywile. Uczestnik dyskusji zadał pytanie, co innego może Izrael zrobić, aby zwalczyć Hamas/Hezbollah, jak ominąć cywilów? Nikt nie wiedział.Tak tylko mówię... Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 20:16 Gdyby może obie strony zdecydowały przestać się zwalczać, ale to są mrzonki licealisty. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 20:37 shachar napisała: > Słuchałam gdzieś rozmowy na temat sposobów walki Hamasu, czy Hezbollahu ( ja ic > h nie odróżniam), że ich taktyką jest zasłanianie się cywilami, posiadanie kryj > ówek i centrów dowodzenia tam, gdzie ewentualny atak na nich będzie też atakiem > na cywilów ( o szpitalu wszyscy słyszeliśmy). Ten zdymisjonowwny Yoav Gallant od militariow, powiedzial ze Izrael juz dawno osiagnal cele militarne w Strefie Gazy. Natomiast ta liczba ofiar wsrod cywilow to juz celowe dzialanie Israela (wystarczy posluchac tamtejszych politykow) oni wstepnie chcieli sie pozbyc tej ludnosci, zrobic im tam pieklo aby sami poprosili o przeprowadzke do innego kraju ale to nie wyszlo. Teraz to juz jest ludobojstwo zamierzone, glodem, brakiem wody, chorobami, odcieciem od dostaw i banem dla URWA. Gaza jest juz rozpalcelowana pod przyszle domy dla Izraelczykow, Palestynczycy albo wyjada do Jordani, Arabii, Egiptu, gdziekolwiek, albo ich tam zarzna do ostatniego jak stonke, taki jest oficjalny plan, stad orzeczenie o ludobujstwie przez ICC. Niestety ale zachod chyba juz zaakceptowal ze oni,maja zginac. Niemcy sie dzieki temu lepiej sami poczuja, za przeszlosc, a innym tak wygodniej politycznie, skoro US rozdaje karty i daje Izraelowi 100% poparcie, mimo udawania w tv ze chca aby bylo dobrze. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 20:40 Pamietaj ze cywile w Gazie, zabici, maja czesto slady po strzale w glowe, to jest indywidualne, zamierzone mordowanie, a nie niechcacy, zrzucona bomba na budynek Hamasu gdzie byli tez przypadkowi cywile. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 20:41 Myślę, że gdyby chcieli, to potrafiliby wyłapać. Przede wszystkim oni to potrafią. Ale czy oni chcą? Oni chcą zająć tereny Gazy (przecież osadnicy już czekają, deweloperzy mają gotowe plany zabudowy), Westbank, Libanu... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 17:54 Dane Unicef Benelux oraz Oxvam Novib: W ciągu ostatniego roku w Strefie Gazy zginęło ponad pięć razy więcej dzieci niż w latach 2005-2022. Rekordowa liczba kobiet i dzieci zabitych obecnie w Strefie Gazy nie obejmuje prawie 20 000 osób zaginionych, niezidentyfikowanych lub pogrzebanych pod gruzami. To tylko w strefie Gazy. Do tego dochodzą jeszcze zabici w Westbank (zachodni brzeg Jordanu) oraz w zatrważającym tempie rosnąca liczba ofiar w Libanie. Do tego dochodzą jeszcze dzieci w wieku 0-2 lat, skrajnie niedożywione i chore; w stanie ciężkim i krytycznym. W danych nie ujęto dzieci, które urodziły się martwe lub zmarły wkrótce po porodzie. Ponadto około 175.000 dzieci w wieku poniżej 5 lat cierpi na poważne choroby infekcyjne. Z 36 szpitali funkcjonuje tylko 17, o ile można je nazwać funkcjonującymi szpitalami bo brakuje tam wszystkiego, warunki są tragiczne. Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 18:42 UN: Nearly 70% of Gaza killed are women and children www.channel4.com/news/un-nearly-70-of-gaza-killed-are-women-and-children Odpowiedz Link
elissa2 Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 20:46 Izraelski obóz zagłady Niedawno słyszałam, że była realna szansa utworzenia państwa Kurdów (tych prozachodnich) i w zasadzie wszystko było już dopięte na ostatni guzik ale w ostatniej chwili Obama nie dał przyzwolenia na to. A ponoć takie państwo byłoby buforem dla izraelskich poczynań ale też IS, Hamasu i bojówek islamskich a może nawet Hezbollahu Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 10.11.24, 06:39 Wow, teraz już nie dziwię się niczemu, III wojna światowa. Tu gdzie się nie obejrzę WSZYSCY maja rodziny w Izraelu, dlatego pieniądze idą tam na tę wojnę. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Demoniczne opetanie👹 10.11.24, 13:15 shachar napisała: > Wow, teraz już nie dziwię się niczemu, III wojna światowa. Tu gdzie się nie obe > jrzę WSZYSCY maja rodziny w Izraelu, dlatego pieniądze idą tam na tę wojnę. > Posłuchaj, co ma do powiedzenia były szef agencji bezpieczeństwa wewnętrznego (bardzo ciekawe) czas: 1h50m33s raportostanieswiata.pl/odcinki/raport-o-stanie-swiata-9-listopada-2024/ Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 05:31 Taa, jakie lufy wyciągniemy dziś przeciwko? A to wszystko w imię szerzenia zrozumienia i zgody ponad podziałami. Z cyklu Trzecie Oko Cyklopa Imka. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 12:28 a_iii_ty napisał: > widocznie tobie nie przeszkadza mordowanie dzieci i kobiet w Ukrainie. jasiu, j > estes tak tendencyjny w swoich opiniach, ze tylko duren by tego nie spostrzegl. > zdaje sie, ze krytyk cie odszyfrowal zaraz po napasci sovietow na Ukraine. Jestes durniem Jedrek, co mam Ci tu pisac bajki. Czuje ze jakbys byl w polityce i mial glos to bylbys tak samo upaprany jak Putin i Biden, sorry ale tak to widze. Odpowiedz Link
shachar Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 14:14 Może nie durniem, ale człowiekiem, ktory lubi sobie powyć do księżyca dla samej przyjemnosci z jaką u niego wiąże się ta czynność.Każda okazja jest dobra Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 14:26 Nic mu nie bedzie jak dostanie durniem raz na jakis czas Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 15:33 jan_stereo napisał: > Nic mu nie bedzie jak dostanie durniem raz na jakis czas Buahaha, jasiu szarpaczki szukasz? Przeca wiesz, ze cie lubie 😉 Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 06.11.24, 21:09 HALF OF AMERICANS ARE TRULY SAVAGE, RACIST, HATEFUL, EVIL, DEMONICALLY POSSESSED NAZI'S AND HAVE OPENED THE GATES OF HELL TO WORSHIP THE ORANGE ANTICHRIST AS FORETOLD IN THE BIBLE AND DESTROY WHAT'S LEFT OF AMERICA AND THE REST OF THE WORLD. Odpowiedz Link
taniarada Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 02:04 Dostałeś sraczki z tym wyborem. Te epitety to sobie wsadź wiesz gdzie .Pozostała ci emigracja. Musisz z tym żyć przez cztery lata. Ja sądzę że główną przyczyną klęski elit było przemożne staranie tzn elit w ubranie Trumpa w procesy karne, zrobienie z niego "przestępcy". Amerykanie na własnej skórze przekonali się jak elity robią ze zwykłych ludzi przestępców, a przestępców traktują jako osoby pokrzywdzone. Trump okazał się takim samym człowiekiem jak oni z klasy średniej i niższej, okazało się że nawet z miliardera mogą elity sądowniczo-prokuratorskie zrobić co chcą i skazać za cokolwiek. Trump był ich ostatnią nadzieją na normalność. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 11:57 Nie za ostro czasem? Nasze wybory polityczne nie sa nami. Jeszcze w zeszlym roku sklanialam sie ku czemus innemu, he he, ale w tym roku Pambuk powiedzial do mnie: no to potrzymaj mi piwo... Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 08.11.24, 17:59 Wspanialy przyklad dla dzieci. Dlatego taniarada dostala srodkowego, bo nie wie o czym pierdoli, tupowy pisotrumpek. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 14:18 Jeżeli faktycznie ktoś nie widzi różnicy pomiędzy Harris a Trumpem i uważa, że obydwie postaci to kupa łajna, to po jaki grzyb w ogóle jeszcze zastanawia się u kogo znależć powód, żeby na niego głosować ? Naprawdę, szkoda czasu na taką kazuistykę. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 09.11.24, 15:38 Niektorym pewne uajno mniej smierdzi. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Demoniczne opetanie👹 11.11.24, 21:19 Ciekawe jak zarezerwowali sobie lot tam u siebie w dzungli. Pewnie na codzien to jeansy i komorka, a te kiecki to na wesela. Ty bys se Imek takie fotkie strzelil. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Demoniczne opetanie👹 12.11.24, 01:45 Nie moge, bo bym sufit porysowal, buahaha Odpowiedz Link
elissa2 Re: Demoniczne opetanie👹 11.11.24, 22:17 W Singapurze obowiązuje surowe prawo szariatu. W takim stroju to zamiast na wesele trafią od razu do pierdla Odpowiedz Link