copec 23.08.10, 09:42 lakier do paznokci z jeansów? Ostatnio malowałam paznokcie i rozwaliła mi się buteleczka. Poplamiłam spodnie. Potraktować je zmywaczem? Spisać na straty spodnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiask Re: Czym usunąć 23.08.10, 10:03 Ja bym spróbowała zmywaczem. W końcu jak masz i tak wyrzuć spodnie to możesz poeksperymentować, nieprawdaż? Odpowiedz Link
f.l.y Re: Czym usunąć 23.08.10, 10:55 ja bym zamroziła wykruszyła, a resztę zmywaczem, tak jak radzi kasiask Odpowiedz Link
claratrueba Re: Czym usunąć 23.08.10, 11:25 Po całkowitym wyschnięciu wykruszyć ile sie da. Najlepiej nie trzęc jak przy praniu, tylko zgodnie z kierunkiem rowków drapać szczotką albo gestym grzebieniem- nie za mocno. Potem zmywacz, ale nie trzeć powiekszając plamę tylko podłożyc wacik pod plamę i dociskac dość mocno z wierzchu drugim nasączonym zmywaczem. Po każdym takim docisnięciu, zmieniać waciki obydwa. Duże szanse. Jeśli plama długa a waska zamiast wacika ze zmywaczem użyj patyczka do czyszczenia uszu albo nawiń troche waty na wykałaczkę- wtedy jej nie rozmażesz. Odpowiedz Link
joanka-r Re: Czym usunąć 23.08.10, 14:53 zmywacz tylko rozpuści lakier i powiększy plamę. spodni raczej juz nie uratujesz. Odpowiedz Link
green_shamrock Re: Czym usunąć 24.08.10, 23:16 www.tipy.pl/artykul_4048,jak-usunac-plamy-z-lakieru-do-paznokci.html tu sa fajne rady Odpowiedz Link