Dodaj do ulubionych

Aparat fotograficzny

02.09.10, 12:34
Witam
Z góry przepraszam, bo to chyba nie to forum, ale może ktoś z Was wie czy sa
punkty napraw aparatów cyfrowych, no i czy w ogóle coś takiego się robi?
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 12:45
      dagusia333 napisała:
      > Witam
      > Z góry przepraszam, bo to chyba nie to forum, ale może ktoś z Was wie czy sa
      > punkty napraw aparatów cyfrowych, no i czy w ogóle coś takiego się robi?

Robi się. Poszukaj punktu napraw gwarancyjnych (nawet jak aparat jest po gwarancji) producenta swojego sprzętu. W dobrych punktach powinni zdiagnozować gratis (lub za naprawdę niewielką opłatą) i powiedzieć ile będzie kosztować naprawa, żebyś zdecydowała czy Ci się opłaca.
      • zla_wiedzma Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 13:02
        W moim starym cyfrowym Canonie Power Shot "poszła" matryca. Szukałam serwisu we
        Wrocławiu, ale albo był brak części albo brak dobrej woli wink. Znalazłam serwis w
        Warszawie. Skonsultowałam się z nimi telefonicznie okazało się, że mimo iż
        Naprawili bezpłatnie i odesłali na swój koszt..Przez telefon również ustaliłam
        że gdyby nie było to akurat to, to wycenią naprawę i poedjmę decyzję czy chcę
        reperowac aparat czy nie....Także polecam ten
        serwis...
        • zla_wiedzma Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 13:04
          coś pokręciło się poście.
          W moim aparacie okazało się że była to wada fabryczna matrycy i dlatego
          wymieniono ją bezpłatnie wink mimo iz termin gwarancji upłynął 3 lata wcześniej.....
          • hela6 Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 13:21
            Nie no, nie wierze big_grin

Teraz "zaletą" fabryczną jest to że ma przeżyć odrobinę dłużej niż 2 lata a tu
            po pięciu przyznali się do winy?
            Widać była jakaś odgórna akcja wymiany na którą się nie załapałaś jakieś 4 lata
            temu .
            • ka_thy Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 14:54
              Do winy przyznali się juz wcześniej. Teraz wymieniają sukcesywnie matryce w aparatach, które dokonały żywota. Ale nie w kazdym aparacie Canon - jest ich dokładna lista.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka