dagusia333 02.09.10, 12:34 Witam Z góry przepraszam, bo to chyba nie to forum, ale może ktoś z Was wie czy sa punkty napraw aparatów cyfrowych, no i czy w ogóle coś takiego się robi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
araceli Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 12:45 dagusia333 napisała: > Witam > Z góry przepraszam, bo to chyba nie to forum, ale może ktoś z Was wie czy sa > punkty napraw aparatów cyfrowych, no i czy w ogóle coś takiego się robi? Robi się. Poszukaj punktu napraw gwarancyjnych (nawet jak aparat jest po gwarancji) producenta swojego sprzętu. W dobrych punktach powinni zdiagnozować gratis (lub za naprawdę niewielką opłatą) i powiedzieć ile będzie kosztować naprawa, żebyś zdecydowała czy Ci się opłaca. Odpowiedz Link
zla_wiedzma Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 13:02 W moim starym cyfrowym Canonie Power Shot "poszła" matryca. Szukałam serwisu we Wrocławiu, ale albo był brak części albo brak dobrej woli . Znalazłam serwis w Warszawie. Skonsultowałam się z nimi telefonicznie okazało się, że mimo iż Naprawili bezpłatnie i odesłali na swój koszt..Przez telefon również ustaliłam że gdyby nie było to akurat to, to wycenią naprawę i poedjmę decyzję czy chcę reperowac aparat czy nie....Także polecam ten serwis... Odpowiedz Link
zla_wiedzma Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 13:04 coś pokręciło się poście. W moim aparacie okazało się że była to wada fabryczna matrycy i dlatego wymieniono ją bezpłatnie mimo iz termin gwarancji upłynął 3 lata wcześniej..... Odpowiedz Link
hela6 Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 13:21 Nie no, nie wierze Teraz "zaletą" fabryczną jest to że ma przeżyć odrobinę dłużej niż 2 lata a tu po pięciu przyznali się do winy? Widać była jakaś odgórna akcja wymiany na którą się nie załapałaś jakieś 4 lata temu . Odpowiedz Link
ka_thy Re: Aparat fotograficzny 02.09.10, 14:54 Do winy przyznali się juz wcześniej. Teraz wymieniają sukcesywnie matryce w aparatach, które dokonały żywota. Ale nie w kazdym aparacie Canon - jest ich dokładna lista. Odpowiedz Link