Dodaj do ulubionych

Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę

28.09.10, 14:44
Zauważyłam, że juz niektórez WDPD zaczynają tropić prezenty na święta. Jako, że mam problem podwójny bo i BN i urodziny Pana Domu wypadają koło siebie, proponuje dzielić się pomysłami na prezenty. Poza tym wolę kupić prędzej, żeby nie biegać na ostatnią chwilę.
Wpisujcie swoje typy. Tylko proszę bez krawatów big_grin
Mam 1 pomysł: wkrętarka, tylko nie wiem jaka. Jak trzeba coś przykręcić to ciągle jęczy, że nie ma czym.
Obserwuj wątek
    • lexi_126 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 15:40
      Jak to jaka wkretarka? Bosha oczywiscie big_grin (moj ma i sobie chwali)
      Ja nie mam pojecia co kupie.Czekam az ktos mi podrzuci jakis fajny pomysl.
      • truscaveczka Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 07:31
        BosCH albo Makita. Makity sa fajne.
        • daszka26 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 11:56
          Bosh ok, ale ta Makita to by mnie zbankrutowała tongue_out, ąz tak grzeczny nie był przez ten rok big_grin
          • truscaveczka Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 30.09.10, 06:28
            To ja nawet nie wiedziałam, ze mam takiego mercedesa smile
      • jul-kaa Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 09.10.13, 22:34
        Mamy wkrętarkę z Lidla, dużo tańsza, a też dobra - jak ktoś ma na prezent mniej pieniędzy smile
        • jul-kaa Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 09.10.13, 22:35
          grrr, wygrzebany temat!
    • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 15:50
      Ja bym kupiła zegarek, bo nie ma, ale takie, jakie bym chciała są masakrycznie drogie, więc na razie odpuszczam sobie. Mieszkanie mamy jeszcze nie wykończone...
      W tej chwili nie mam innego pomysłu. Muszę to dokładnie przeanalizować.
      • gazeta_mi_placi Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 18:07
        Podobno nie daje się zegarków na prezent (zły znak).
        • nadia_m Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 18:10
          ups.... moj maz kolekcjonuje zegarki smile

no ale z drugiej strony, to fajna wymowka, ze przynosi pecha, biorac pod uwage ceny zegarkow, ominie mnie pare kredytow smile)
          • gazeta_mi_placi Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 19:51
            "Zegarek - samo jego przeznaczenie skazuje go na wpisanie na listę prezentów zakazanych. Zegarek odmierza czas- według jednych przesądów czas, jaki pozostał do końca znajomości, według innych czas, jaki pozostał do śmierci obdarowanego."

studente.pl/artykuly/1613/Prezenty-z-przesadem/
            • allija Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 00:30
              pierwsze słyszę z tymi zegarkami. Perły to owszem, bo niby to łzy ale zegarek? ja sama bardzo lubie zegarki i nie mam nic przeciwko takim prezentom, jeden z moich ładniejszych to prezent od męża. I myślę, że żaden mąż nie obrazi się za np. Doxę. Diobry, firmowy zegarek to uważam prezent bardzo elegancki. Często przecież daje się je w prezencie z jakąś dedykacją na kopercie, jest to raczej tradycyjny prezent. Nawet jeśli patrzeć na to przez pryzmat odmierzanego czasu to zawsze moze to być ten szczęśliwy czas a nie odwrotnie.
              Sama jeszcze nie wiem co kupię, zobaczę co wpadnie mi w oko. Ale jakby nic nie wpadło to zawsze zostaje w odwodzie dobra woda toaletowa, mąż lubi dobre wody i za taką na pewno się nie obrazi. Podobnie jak ja za firmowe perfumy a juz na pewno jesli będzie to Kenzo.
              Rok temu mąż dostał tzw. strój domowy z czystej bawełny bo ciagle narzekał, że mu spodnie /te poprzednie/ kleją się do nóg.
              I chyba spodobał mu się bo ciągle w nim chodzi.
              • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 08:40
                > I chyba spodobał mu się bo ciągle w nim chodzi.

Ale pierze czasem?tongue_out
                • allija Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 30.09.10, 00:03
                  > Ale pierze czasem?tongue_out
                  >

przewidująco dostał dwa, w różnych kolorach.
                  • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 12.10.10, 09:04
                    Wiecie co? To niesamowite, ale przypadkiem się dowiedziałam, że mój mąż najbardziej chciałby dostać wiertarkębig_grin
            • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 08:38
              No weź mnie nie rozśmieszajbig_grin
            • zla_wiedzma Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 08:44
              gazeta_mi_placi napisała:

> "Zegarek - samo jego przeznaczenie skazuje go na wpisanie na listę prezentów za
              > kazanych. Zegarek odmierza czas- według jednych przesądów czas, jaki pozostał d
              > o końca znajomości, według innych czas, jaki pozostał do śmierci obdarowanego."
              >

Ło matko a ja mojemu już dwa dałam <olaboga> big_grin. Tak serio to chyba w to nie wierzycie ? Jako wiedźma nie powinnam tego mówić ale to są zabobony tak samo jak to że nie powinno się dawać medalika bo coś tam coś tam. Jak czarny kot przebiegnie Ci drogę to co ? wracasz do domu ? smile. Ja wierzę w Boga i Opatrzność ... No zresztą każdy niech wierzy w co chce jak mu z tym dobrze...nie moja sprawa
              • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 08:47
                Nie wiem jak to jest z Gazetą i jej duchowością, ale zabobony stoją w sprzeczności z wiarą katolicką.
                Ja nie wierzę co prawda, ale takie idiotyzmy śmieszą mnie nieziemsko. Nie uzależniam swojego życia od przesądów.
              • lilyrush Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 10:05
                zla_wiedzma napisała:

Jak czarny kot
                > przebiegnie Ci drogę to co ? wracasz do domu ? smile.

Jak kot to wołam, żeby pogłaskać wink Czarne koty sa śliczne smile
        • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 08:37
          Gazeta, a Ty wiesz, gdzie ja mam takie 'złe znaki'?wink
        • ollus Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 10:14
          o kur...e, zegarek zaręczynowy, tradycja pierwszego szwajcara na osiemnastkę...
          już wiem dlaczego nad moją rodziną klątwa wink
    • dolmadakia Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 15:59
      daszka26 napisała:

> Mam 1 pomysł: wkrętarka, tylko nie wiem jaka. Jak trzeba coś przykręcić to ciąg
      > le jęczy, że nie ma czym.

Mój mąż sobie ostatnio sprawił Boscha-mówi,że jest .b.dobra,mała,zgrabna.Sąsiad pożyczał i też chwalił.
    • nadia_m Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 16:37
      no nie wiem, nie wiem, czy wkretarka to Tobie podarowal garnki....
      nie znam Cie, ale wiem, ze ja, choc jestem WDPD to prezenty wole bardziej osobiste, kobiece, nie sprzet kurodomowy big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 18:08
      Koszula.
      Album/książka związany z pasją.
      Ręcznie robiony szalik.
      • julk_a33 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 20:00
        w poprzednim roku kupiłam mojemu mężczyżnie matę do kapieli masująco -relaksujaca . Gdy rozpakował prezencik przygotowałam wspaniała kapiel ze swiecami i olejkami zapachowymi . Po ciężkim tygodniu pracy chetnie korzysta z domowego sposobu relaksu .
        • daszka26 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 12:00
          Rozmarzyłam się. Niesete ja musiałabym dokupić wannę, bo mamy tylko kabinę prysznicową.
    • ja.dorcia Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 20:01
      wg mnie takie prezenty teraz kupowane to nie bardzo...bo raz, ze musialabys sie zdradzic z zamiarem kupna takowego, a jezeli utrymasz to w tajemnicy, to co zrobisz w sytuacji, gdy maz kupi sobie rzeczona wkretarke np w listopadzie, bo byla jakas super hiper promocja?

pozatym, tez wole rzeczy bardziej osobiste, a w okoloprezentowe przesady nie wierze wink
      • daszka26 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 12:02
        Hmm. Wkrętarkę dam teściowi, też biedaczysko nie ma big_grin
    • kruszysia Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 20:08
      - bon na ileś tam wizyt na pływalni / korcie tenisowym / squashu;
      - bon do ulubionej knajpki, gdzie się umawia z kolesiami;
      - jego ulubiona muzyka, której absolutnie nie znosisz, wraz z wypasionymi słuchawkami,
      żebyś nie musiała wysłuchiwać tej kakofonii;
      - dobrze ilustrowana książka na pasjonujący go temat w języku,
      którego się właśnie usiłuje nauczyć.
    • mancipi Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 21:53
      rok temu rozwijałam nowe hobby TŻ i zakupiona została rakieta do squasha, 2 miesiące później na urodziny dostał bilety do filharmonii (czyli dla nas coś innego, czego nie ma na codzień).
      w tym roku w związku z sfinalizowaniem zakupu auta zamierzam mu podarować weekendowy kurs bezpiecznej jazdy po śniegu itp, przyda się i jemu i mi
    • gazeta_mi_placi Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 22:01
      Gra na xboxa (względnie xbox).
      • daszka26 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 12:04
        To raczej prezent dla mnie.
        A tak serio konsolom mówimy nie! W jednym filmie słyszałam taki tekst -Chcesz zapomniec co to seks? Kup mu konsolę do gier big_grin
    • mellona Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 22:02
      kurs gotowania w Sheratonie lub kurs sommelierski, ale raczej to drugie..zawsze lubił chodzić na degustację win
      • zetka31 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 22:54
        Ja mało oryginalnie, ale na pewno kupię nawigację, ponieważ mąż jeszcze nie ma, a ślini się przy każdej wystawie z tym sprzętem (chociaż tak naprawdę wcale mu nie jest aż tak bardzo potrzebna - no ale skoro to jego marzenie, będzie nawigacjasmile
        Ale spodobał mi się pomysł z książką w języku, którego właśnie próbuje się nauczyćsmile Kupię mu coś po niemieckusmile
        • zetka31 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 28.09.10, 22:56
          a, myslałam też o serii filmów z Segalem, bo go uwielbia, ale zrezygnowałam, bo pozbędę się męża na parę ładnych wieczorówsmile
          • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 08:49
            To jest b. dobry pomysł. Zacznę szukać jego ulubionych, czyt. Terminator i Rambobig_grin
        • gullo.gullo Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 12:15
          Nawigacja jest świetnym pomysłem, ale ja tez polecam mapę samochodową. Ja kupiłam mojemu kilka lat temu duzą samochodową mapę Europy i mimo ze mamy nawigację, to z mapy korzystamy cały czas. Zaczęła się niestety rozpadać z tego użytkowania i myśle o kupnie nowej na jakas okazję.
          Mój jest też zapalonym rowerzystą więc planuje tez kupno jakiejś termoaktywnej czapki albo bandamki pod kask.
    • truscaveczka Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 07:39
      Kupiłabym swojemu płyty jego ulubionych zespołów. Niestety ich nazwy są Absolutnie Niezapamiętywalne. W językach skandynawskich niestety.
      Jego ulubieni pisarze nie wydali ostatnio żadnych nowości.
      Mogłabym sprawić mu to piękne wydanie Władcy Pierścieni ale trochę drogo uncertain

Jak czytam wyżej o tych przesądach okołoporezentowych to mi się nożyczki w kieszeni otwierają. Wymarzonym prezentem dla mojego ojczyma byłby specjalny kozik zbieracza grzybów, ale matka i ojczym są przesądni i danie mu noża skończyłoby się katastrofą towarzyską...
      • zla_wiedzma Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 08:46
        truscaveczka napisała:
        > Jak czytam wyżej o tych przesądach okołoporezentowych to mi się nożyczki w kies
        > zeni otwierają. Wymarzonym prezentem dla mojego ojczyma byłby specjalny kozik z
        > bieracza grzybów, ale matka i ojczym są przesądni i danie mu noża skończyłoby s
        > ię katastrofą towarzyską..

Moja mama ma na to sposób smile jak daje coś takiego to zawsze sobie każe dawać grosik że niby mi sprzedaje hahahaha za grosza i wtedy przesądy idą w.... No także na wszystko są sposoby big_grin
        • budzik11 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 09:19
          Ja się niedawno dowiedziałam, że zerwanie z moim długoletnim "narzeczonym" było spowodowane podarowaniem mu zegarka wink Tyle, że to ja z nim zerwałam - więc jeśli to jest skuteczny sposób na pozbycie się faceta - to polecam big_grin

Co do prezentu - podoba mi się pomysł zrobienia książeczki z karnetami na różne przyjemności dla męża: wyjście z kumplami, ulubione danie, wieczór piwno-telewizyjny (żonka przynosząca kapcie i piwko a mąż ogląda co chce bez przeszkadzania wink) wieczór przy świecach, relaksująca kąpiel, masaż, spełnienie jakiejś łóżkowej fantazji itp wink
          • truscaveczka Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 30.09.10, 06:30
            To ja już wiem, czemu moja mama kupiła mojemu mężowi zegarek na jedne z pierwszych Szczodrych Godów big_grin
    • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 10:20
      Dzięki Wam znalazłam właśnie idealny prezent dla męża. Zestaw 3 filmów o Predatorze na Blu-ray. Na pewno się ucieszysmile Dziękuję!
      • emily_valentine Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 11:38
        Lili, a jest taki zestaw o Predatorze, ale na zwykłym DVD? Jak tak, to poproszę wink
        • lili-2008 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 29.09.10, 12:27
          Wysyłam linka na mailasmile bo ja znalazłam na allegro.
          W zestawie bluray jest predator1, predator2 i obcy kontra predator.
          Na DVD są jakieś inne - albo predator 1 i predator 2 albo jakieś nowe części obcy vs. predator.
          • prawdziwyzenekk gadżety 29.09.10, 17:57
            Ja uważam, że gadżety i nowe technologie to dobry prezent na święta. na www.2future.pl znajdziecie masę ciekawych gadżetówsmile
            • zetka31 Re: gadżety 30.09.10, 22:16
              Hehe, z tymi przesądami to naprawdę jajasmile Można by odrębny wątek założyć i nieźle się pośmiać. Pisałam magisterkę "Wróżby, czary, zabobony w ŚREDNIOWIECZNEJ Polsce" - o zegarkach nie pisałam...ciekawe dlaczegosmile
              Truskaweczko - a może zamiast tego nożyka, daj mu fajny kosz na grzybki, (a nożyk sprzedaj mu za ten grosik), albo jakiś zestaw grzybiarza - nie wiem - termos do kawy, herbaty, fajny kubek, pudełeczko na kanapki. Nie wiem - takie głupotki mi przychodzą do głowy.
              • truscaveczka Re: gadżety 04.10.10, 10:11
                Ojczym dostanie pudełko śliwek w czekoladzie i będzie szczęśliwy wink Ale gdy zobaczyłam ten kozik, zakochałam się w nim i wiedziałam od razu, ze i ojczymowi by się spodobał. Taka niezwykła i zarazem praktyczna rzecz smile
    • needmoney Multitool to prezent dla każdego 04.10.10, 09:20
      Multitool to prezent dla każdego w ekstremalnym wypadku choćby to otwierania piwa na rybach wink
      A ceny rożne o tanich do firmówek za niezłą kasę wink
      www.togo.home.pl/site/mammut_29m/multitool-mammut-key-tool_54t.html
      allegro.pl/bahco-narzedzie-wielofunkcyjne-multi-tool-i1259342132.html (tani ale godny polecenia)
      www.ceneo.pl/1711400
      www.ceneo.pl/311868
      www.kaliber.com.pl/noz-wielofunkcyjny-zillatool-ostrze-czarne-p-8675.html?osCsid=1b2ebd55f96db5093a3f0280fc966755
      Coś dla lalusiów jardb.pl/fotoscyzorykwengernailclip580624cki-p-3089.html
      • gimlak1 Re: Multitool to prezent dla każdego 09.10.13, 19:54
        Duża oferta i dobre ceny multitooli :

ostry-sklep.pl/c/28/multitool.html
        • angazetka Re: Multitool to prezent dla każdego 10.10.13, 10:15
          Spamerzy wyciągający wątki sprzed trzech lat to takie żałosne zjawisko...
    • drzewkopomaranczowe Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 11.10.10, 19:35
      mój to chce jakąś gre na kompa wiec czekam bo on ma konkretne wymagania i dlatego dokładnie mi powie jaką a ja tylko zamówie przez internet
    • zabol58 Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 11.10.10, 21:57
      U mnie do tej pory mężczyźni (piszę tak ogólnie nie wyszczególniając na brata, męża, ojca itd.) dostawali:
      - radio samochodowe;
      - zegarek;
      - nawigacja;
      - perfumy;
      - scyzoryk (z którego ostatnio nawet ja korzystałamwink);
      - w tym roku chyba maszynka elektryczna do golenia, zestaw do wina (takie eleganckie z korkociągiem, korkiem do butelki);
      - książki/ płyty dotyczące zainteresowań;
      - stacja meteo (taki barometr, higrometr na ścianę);
      - fontanna pokojowa (to wspólne dla teściów, ale obojgu się podobało);
      - kosmetyki samochodowe (np. mój tata korzysta ale sam sobie nie kupi bo nie i już... dziwni są faceci).
      - śmieszne/ wypaśne kieliszki;
      - kalendarz/ organizer - może mało oryginalne ale miałam sytuację awansu akurat i się dobrze przydało.
      U mnie raczej sprawdzają się praktyczne prezenty i wszystko zależy od osoby i kwoty jaką chcemy, a zwykle możemy przeznaczyć.
      • my_valenciana Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 11.10.10, 23:39
        Mój mąż ma wszystko - kupowałam mu już golarkę eketryczną, wypaśny zegarek, perfumy (mało zużywa) szwajcarski scyzoryk, kolekcjonerskie zestawy DVD i inne. Ostatnio sobie kupiliśmy konsolę Wii, więc naprawdę nic oryginalnego już mi do głowy nie przychodzi. Najpewniej kupię mu jakiś gadżet komputerowy - muszę się przedtem, jak co roku dokształcić, książkę lub płytę z wyjcami, lubi też dostawać ciuchy North Face. Aaaa u nas jest jeszcze jeden z lepszych torów gokatrowych - może kupię mu kilka przejazdów, zeby sobie pojeździł z kolegami.
    • hani.pl Re: Prezent BN dla Pana Domu-tworzymy listę 12.10.10, 07:52
      proponuję Korkociąg elektryczny, Geminis Berghoff, bardzo fajna i poręczna rzecz i bardzo przydatna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka