Dodaj do ulubionych

Klej po roletach

10.10.10, 15:50
Zlikwidowałam rolety z okien. Niestety na plastikowych ramach został klej z taśm mocujących. Czym go usunąć, żeby nie zniszczyć ram okiennych?

P.S. Próbowałam szukać w wyszukiwarce ale nic mi nie znalazło, ale pamiętam, że był jakiś czas temu taki wątek i nie mogę go znaleźć sad.
Obserwuj wątek
    • smilin_skull Re: Klej po roletach 10.10.10, 17:54
      Akurat mam ten sam problem i miałam nawet rozpocząć wątek z takim zapytaniem wink
      taśma z klejem po roletach dosłownie zniszczyła mi okna! troszeczkę podziałała na to benzyna ekstrakcyjna ale ile musieliśmy się namęczyć żeby to cholerstwo choć trochę rozmiękczyć sad skrobaliśmy nożem jednocześnie szorując szczoteczką lub gąbką namoczoną w benzynie ekstrakcyjnej.
      wciąż nie wygląda to dobrze-choć jest lepiej niż było-i nadal szukam czegoś co doczyści to do końca. wspomnę tylko, że skrobanie nożem spowodowało wiele uszkodzeń w plastiku ramy okiennej.
      • ka_thy Re: Klej po roletach 10.10.10, 18:38
        W marketach budowlanych jest taki środek do usuwania naklejek firmy Mellerud. Ja nim usuwałam pozostałości po naklejkach z mebli w pokoju córki. To pachnie trochę rozpuszczalnikiem ale przede wszystkim jest tłuste. I dlatego przypomina mi radę koleżanki jak usunąć pozostałości po plastrach ale na skórze - posmarować masłem. Może akurat zadziała, masło jak mniemam każdy ma pod ręką. wink Posmarować, odczekać chwilę i wytrzeć.
        • aniuta75 Re: Klej po roletach 10.10.10, 19:22
          Dobra, spróbuję masłem jutro smile. A nóż widelec pomoże smile. A jak nie to się kopne do Casto po tego Melleruda.
          Dzięki wink.
          • my_valenciana Re: Klej po roletach 10.10.10, 23:30
            Ja usuwałam ślady po taśmie budowlanej na oknach preparatem WD40 też jest tłusty.
        • puzonik48 Re: Klej po roletach 21.06.15, 20:50
          Właśnie dzisiaj tego użyłam i efekt jest zadowalający smile Grube pozostałości po taśmie usuwałam delikatnie nożem a potem resztki ,aż do gładkiej powierzchni czyścikiem z wełny stalowej z mydłem smile
    • misiowazona Re: Klej po roletach 16.10.10, 12:20
      Był u nas pan naprawiajacy roletę i powiedział, że do tego celu służy benzyna ekstrakcyjna. Strasznie śmierdziało, ale poszło gładko. Nie wiem, czy to potem ładnie wygląda, bo on na to miejsce znów przykleił roletę i nie widać.
    • ellt Re: Klej po roletach 14.06.13, 09:07
      hej, Własnie wczoraj usunęłam ten nieszczęsny klej.. Użyłam do tego małej łyżeczki z melaniny (innego przedmiotu nie miałam, ale sprawdziła sie na 5 )Usunełam nią z jakies 90 % tego kleju,usuwa sie najszybciej wybrzuszuoną cześcią łyżeczki,niewielką resztę kleju usunełąm szorstką ściereczką do mycia i płynem ISODORO (cena 15 zł), gdzieś wyczytałam, że pomocnym może być również aceton..zmywacz do paznkoci też działał....
      czyli- łyżeczka z melaniny, płyn ISODORO ( do usuwania kleju z różnych powierzchni, kupiony w sklepie z farbami ) i szorstka ściereczka kuchenna.
    • puzonik48 Re: Klej po roletach 12.06.15, 19:56
      A ja proszę o radę jak usunąć stare prowadnice od rolet ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka