Dodaj do ulubionych

Makaron Lubella-Biedronka?

14.10.10, 12:01
Ostatnio kupilam w Biedronce z 15 op tego makaronu -jak mi sie wydawalo w dobrej cenie.Patrze -a on ma tylko 400g.Nie bardzo pamietam -ale w innych sklepach ich waga to 500g.Czy to mozliwe,zeby Lubelle dla Biedronki zapakowala w 400g paczki i zrobila fikcyjna promocje.Jestem gamoń ,ze nie sprawdzilam wczesniej-ale jakos nie przyszlo mi to do glowy.
Obserwuj wątek
    • albrezanica77 Re: Makaron Lubella-Biedronka? 14.10.10, 12:40
      Z tego co pamiętam to Lubella ma niektóre makarony w paczkach 400g, chyba jakieś świderki, kolanka, i coś podobnego i to niezależnie od tego gdzie są kupowane czy w hipermarketach, biedronkach, mniejszych marketach czy w sklepie osiedlowym.
    • ginalina Re: Makaron Lubella-Biedronka? 14.10.10, 19:28
      Może być. Ja ostatnio kupiłam pakowane po 500 g w Carrefour, po 2,88 bodajże, ale zdziwiona ceną sprawdziłam wagę. Były to, kurczę, nie pamiętam nazwy, takie karbowane na brzegach wstążki.
    • wiedzma30 Maja rozna wage - zalezy jaki makaron... 14.10.10, 21:18
      www.nokaut.pl/szukaj/makaron-lubella.html
    • abc143 Re: Makaron Lubella-Biedronka? 14.10.10, 22:01
      W Biedronce chyba dlatego są takie " atrakcyjne " ceny przy porównywalnych art. z innych sieci.Różnica wynika z mniejszej gramatury Przekonałam się np na Benekolu ten w Biedronce oczywiście jest tańszy ale ma za to tylko 200 gram a np w Cerfurze czy innych sklepach takiej gramatury nie uświadczysz jest tylko 225 i 400 gram Może tak samo jest w przypadku makaronów
      • lutecja4 Re: Makaron Lubella-Biedronka? 15.10.10, 06:39
        Tak samo jest np z Coca-Colą i kremem Nivea w metalowym opakowaniu-gramatury niedostępne w normalnej ofercie firm, robione tylko dla Biedronki-większość ludzi nie patrzy na wagę, a na cenę, a Biedronka jest na tyle dużym odbiorcą, ze producentom opłaca się robić coś specjalnie dla tej sieci.
        • 1monia4 Re: Makaron Lubella-Biedronka? 15.10.10, 08:24
          Chyba juz wiem--ja kupiłam makaron z serii "pełnia zbóż" -a on jest pakowany po 400 g-pozostałe po 500g.To chyba jednak o to chodzi.Muszę jeszcze sprawdzić krem Nivea-bo oczywiście sama kupuję z zadowoleniem,że jest tańszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka