Dodaj do ulubionych

Gdzie kupię celafo:)

15.11.10, 20:04
Witam, poratujcie. Przygotowuje się już do Świąt . Wymyśliłam,że znajomym podaruję upieczone pierniczki, ale chce je ładnie zapakować w torebki celafonowe lub po prostu w celafon i ładnie zawiązać wstążeczką. Obeszłam papiernicze, kwiaciarnie i nicsad Może ktoś widział w Warszawie poszukiwany produktsmile)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jarka63 Re: Gdzie kupię celafo:) 15.11.10, 20:07
      Celofan.
    • ivoncja Re: Gdzie kupię celafo:) 15.11.10, 20:38
      Np. tutaj.
      www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/celofan-lanex-poznan_3342569.html
    • attta Re: Gdzie kupię celafo:) 15.11.10, 21:11
      Dzięki, dla Was obusmile)
    • annka2324 Re: Gdzie kupię celafo:) 15.11.10, 21:26
      Giełda kwiatowa przy Al. Krakowskiej.
      Przeróżne kolory, z wzorami i bez.
      Duże opakowanie - nie pamiętam, chyba 50 albo 100 arkuszy za niewielkie pieniądze.
    • agawa70 Re: Gdzie kupię celafo:) 15.11.10, 23:28
      W pierwszej lepszej kwiaciarni.
    • my_valenciana Celafon 15.11.10, 23:37
      Popłakałam się ze śmiechu z tego celafonu smile)))
    • baba06 Re: Gdzie kupię celafo:) 16.11.10, 07:41
      giełda kwiatowa w Broniszach
    • misself Re: Gdzie kupię celafo:) 16.11.10, 16:02
      Jak pytałaś o celafon, to się nie dziwię, że nie było wink
      W Krakowie w każdym papierniczym dostaniesz.
      Ja pakuję w rękaw do pieczenia - ta folia się na pewno nadaje do kontaktu z żywnością, nie mam pewności, czy taka do celów papierniczych też.
      • kasiulka32 Re: Gdzie kupię celafo:) 02.12.10, 21:29
        misself napisała:

> W Krakowie w każdym papierniczym dostaniesz.

A możesz dokładnie napisać, w którym papierniczym? Bo ostatnio w jednym sklepie pytałam i niestety nie było. Ostatecznie kupiłam w kwiaciarni, jednak miałam arkusz celofanu, co utrudniało nieco zapakowanie ciastek (w woreczek pewnie prościej zapakować wink).

Czy sklepy papiernicze sprzedają woreczki, czy arkusze? Na dniach mam zamiar pakować w ten sposób pierniczki i inne słodkości, więc taka informacja baaaaaaaaaaardzo mi się przyda (oczywiście mam na myśli sklepy w Krakowie wink) smile
        • zla_wiedzma nanu-nana 03.12.10, 07:33
          Cieńszy niż taki z kwiaciarni ale to akurat lepiej, łatwiej się pakuje...i na pewno tańszy...wink bo kupujesz w rolce jak papier do pakowania prezentów...
        • ka_thy Re: Gdzie kupię celafo:) 03.12.10, 07:45
          Jeśli chodzi o Kraków to ja widzialam w Rossmannie pod Koroną przeźroczystą folię do pakowania prezentów. W rolce. Folia jest fajna bo jest w malutkie gwiazdeczki. Od razu wyobraziłam ją sobie do pakowania pierniczków na prezent. Pewnie w innych sklepach też jest.
        • misself Re: Gdzie kupię celafo:) 03.12.10, 08:59
          kasiulka32 napisała:

> > W Krakowie w każdym papierniczym dostaniesz.
          >
          > A możesz dokładnie napisać, w którym papierniczym? Bo ostatnio w jednym sklepie
          > pytałam i niestety nie było. Ostatecznie kupiłam w kwiaciarni, jednak miałam a
          > rkusz celofanu, co utrudniało nieco zapakowanie ciastek (w woreczek pewnie proś
          > ciej zapakować wink).
          >
          > Czy sklepy papiernicze sprzedają woreczki, czy arkusze? Na dniach mam zamiar pa
          > kować w ten sposób pierniczki i inne słodkości, więc taka informacja baaaaaaaaa
          > aardzo mi się przyda (oczywiście mam na myśli sklepy w Krakowie wink) smile

Dokładniej to na pewno mają w sklepie papierniczym na "Grota" Roweckiego, na Krupniczej i na Wielopolu. Celofan w arkuszach.
          • kasiulka32 Re: Gdzie kupię celafo:) 03.12.10, 23:07
            Bardzo dziękuje! Jesteście niezastąpione! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka