krapheika 12.02.11, 19:38 strary sie popsul podczas remontu nie musi miec bajerow, wazne by mieszal ciasto Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewa000 Re: Poleccie dobry mikser 12.02.11, 22:05 Ja mam Zelmera Mix Robi i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link
ka_thy Re: Poleccie dobry mikser 13.02.11, 11:46 Zelmera absolutnie nie polecam. Te nowe z ledwością wytrzymują końca gwarancji, a poprzedni Zelmer był ze mną kilkanaście lat. Teraz mam Boscha i jest fajny i dużo poręczniejszy od Zelmera. Odpowiedz Link
aga.andro Re: Poleccie dobry mikser 15.02.11, 14:02 Popieram boscha. Jest leciutki - ważne w czasie przedświątecznego wariactwa, kiedy kręci się ciasto za ciastem, cichutki, a biegi ma prawdziwe - pierwsze są delikatne- w sam raz do mieszania biszkoptów, najszybszy szybko ubija białko. W porównaniu z poprzednim , ciężkim jak cegła zelmerem, zwycieża w przedbiegach Odpowiedz Link
n_ina Re: Poleccie dobry mikser 13.02.11, 17:46 zależy czy dużo pieczesz, czy masz maszynkę do mielenia mięsa, czy masz szatkownicę i blender- bo można kupić kombajn mi też się zepsuł podczas przeprowadzki mikser i teraz czekam i zbieram na mikser planetarny - te mają dużą moc i są fantastyczne Odpowiedz Link
krapheika Re: Poleccie dobry mikser 13.02.11, 18:55 Nie mam zadnej z wymienionych rzeczy, bo w kuchni jestem jako gosc wrecz obywam sie bez, tylko bez miksera nie potrafie, bo lubie ciasta Odpowiedz Link
kk345 Re: Poleccie dobry mikser 13.02.11, 19:27 No to wystarczy Ci spokojnie zwykły mikser, bez bajerów (no, dorzuciłabym końcówkę do przecierania, żeby móc sobie koktail zrobić). Zelmery są niezłe i nie ma problemu z serwisem jakby co. Odpowiedz Link
n_ina Re: Poleccie dobry mikser 14.02.11, 03:17 to kupiłabym standardowy kombajn - żeby robot miał hak do ciasta drożdżowego i noże do ciasta kruchego, ew. do rozdrabniania herbatników na spody pod serniki Odpowiedz Link