Dodaj do ulubionych

Worki próżniowe

27.05.11, 09:45
Witam Wszystkie smile
proszę podajcie jakie macie i jakich używacie worków próżniowych. Ostatnio kupiłam właśnie takowe w Carrefour. Na początku było ok, trzymałam w nich kołdry letnie, ale teraz po zamianie zimowych na letnie już przepuszczają. Na początku myślalam, że to ja źle zassałam, ale po którymś tam razie kiedy praktycznie od razu dostaje sie powietrze, jestem pewna, że są już do niczego.
Macie swoje typy, oczywiście takie które nie przepuszczają?
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Worki próżniowe 27.05.11, 12:56
      ja tam jakiś używałam,ale jak potem wyjęłam z tego ubrania to tak śmierdziały,że nadawały się od razu do prania
      pewnie zrobiłam coś nie tak,ale zdecydowanie się zniechęciłam
      • malgosia.w Re: Worki próżniowe 27.05.11, 20:27
        Wypróbowałam chyba ze 4 różne typy i firmy i każde przepuszczały.
        Jedne wcześniej inne później ale naprawdę szczelnych nie znalazłam niestety.
    • niezgorsze_porsche dziekuję dziewczyny za odpowiedz 28.05.11, 10:24
      chyba niewiele osób używa tego typu worków. A gdyby działały tak jak powinny to byłby hit (przynajmniej dla mniebig_grin).
      U mnie po wyjęciu z worka nic nie śmierdziało, kołdra bardzo szybko nabrała powietrza, byłam zachwycona, dopóki nie użyłam tego worka po raz drugi....
      No cóż będę musiała zapomnieć o pakowaniu w ten sposób.
      • aniuta75 Re: dziekuję dziewczyny za odpowiedz 30.05.11, 10:08
        A ja właśnie się zastanawiam nad takimi workami. Kołdry czy kurtki zimowe zajmują duuużo miejsca. Tylko nie wiem czy kupować w jakimś sklepie stacjonarnym (jakim?) czy przez net...
        • bestraga Re: dziekuję dziewczyny za odpowiedz 30.05.11, 10:26
          fakt ze wcześniej czy później przepuszczają , używam worków od kilku lat.Ale i tak uważam ze jestem na plusie , gdy są opróżnione z powietrza, i cieniutkie , układam na pawlaczu ciasno , jeden na drugim , i potem nawet jeżeli nie są szczelne to i tak z powodu ciasnoty powietrze nie ma gdzie wejść i wszystko zostaje ściśnięte.
          • magdalaena1977 Re: dziekuję dziewczyny za odpowiedz 30.05.11, 10:31
            Ja polecam wepchnięcie ściśniętych worków do pojemnika na pościel. Nawet jak zaczną przepuszczać (a wszystkie zaczną) nie mają szans gdzie się rozpełznąć.
            Dzięki temu w jednej niedużej skrzyni mam dwie kołdry, dwie poduszki i kilka jaśków - bez worków grubsza kołdra by się nie zmieściła.
            • alicez Re: dziekuję dziewczyny za odpowiedz 30.05.11, 17:31
              magdalaena1977 napisała:

> Ja polecam wepchnięcie ściśniętych worków do pojemnika na pościel. Nawet jak za
              > czną przepuszczać (a wszystkie zaczną) nie mają szans gdzie się rozpełznąć.
              > Dzięki temu w jednej niedużej skrzyni mam dwie kołdry, dwie poduszki i kilka ja
              > śków - bez worków grubsza kołdra by się nie zmieściła.

Tez tak robię. Ubrania mi się strasznie gniotły i zrezygnowałam z takiego sposobu przechowywania. A kupiłam worki Tchibo i nie przepuszczają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka