Muszę się wyżalić i poradzić.
Chodzi mi o akcesoria łazienkowe, czyli dozownik do mydła, szczotka do wc, pojemnik...
Łazienka stosunkowo nowa, na tyle nowa, że nie planuję zmieniać płytek. Wielkie są i wredne.
Ale do rzeczy.
Łazienka w sumie spora, tych bzdur też sporo. Kilka wieszaków, szczotka wisząca do wc, uchwyt do papieru, dozownik do mydła (w kostce nie używamy), dwa pojemniki na szczoteczki...
Jest tego trochę i dziur po wierceniu jeszcze więcej.
Kupiłam te akcesoria. Cena dośc spora, stal nierdzewna, miało być elegancko i solidnie. Panowie dziury nawiercili.
Po dwóch latach, czyli akurat po gwarancji, zaczął rdzewieć dozownik do mydła i uchwyt do szczoteczek.
W sklepie towaru już nie było.
Cóż było robić, żeby nie zmieniać wszystkiego. Jakoś spięłam się i wyszukała w necie dozownik i ten uchwyt na szczoteczki z tej samej firmy. Minął właśnie drugi rok i znów to samo. Dozownik już załapał rdzę, pojemnik na szczotkę do wc też

(
Trzeci raz tego dziadostwa nie kupię. Okazało się, że z tą firmą były problemy, raczej z jej produktami, choć nadal inne serie są w sprzedaży.
Kupiłam w akcje desperacji sam dozownik (nie lada sztuka dokupić coś co pasuje do reszty) z chromowanej stali, żeby choć trochę pasowało do reszty.
Wytrzymało kilka tygodni i pięknie odchodzi ta stal

(((
Szlag mnie zaczyna trafiać.
Zaczęłam szukać czegoś podobnego i, albo szczotka do wc stojąca, albo znów dozownik do mydła na blacie. To znów wieszaki jak w dworku u szlachcica.
Szukam, szukam i nie ma czegoś takiego, żeby były różne warianty, czyli szczotka stojąca ale i wisząca, wieszaki małe i duże. Po prostu ręce mi opadają.
Aha, jeszcze te dziury. Jak już znajdę szczotki i uchwyty to wieszaki są niestandardowe

(
Gdzie szukać czegoś co nie zardzewieje po kilku miesiącach użytkowania?? Przecież to jakaś bzdura.
Swoją drogą zardzewiały nierdzewne półki pod prysznicem, ociekacz na naczynia (u mamy).
I co mi z uznania reklamacji skoro mogę reklamować tylko jeden z kilku elementów zestawu. Inne są ok, z dala od źrodła wody i jakoś wytrzymują. Nie mogę zwrócić całego zestawu, choć bardzo bym chciała oddać cały szmelc, który i tak kiedyś się rozsypie.