Dodaj do ulubionych

dobry fluid

28.01.12, 13:52
Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o fluidy nawilżające ze średniej półki (czyli do 100 zł.).
Obserwuj wątek
    • lili2006 Re: dobry fluid 28.01.12, 15:11
      powiem tak, jeśli mam wydać mniej niz 100 zł, nie kupuję, tylko zbieram dalejsmile za 150 kupisz clarinsa lub este lauder czyli coś dobrego i starczającego na długo niż np. sephora, który teraz mam i jest marny, choć za 80 złsad
      • kol.3 Re: dobry fluid 28.01.12, 18:29
        Cena i firma nie świadczy o jakości. Niedawno miałam fluid z La Prairie coś ponad 300 zł. niestety nic specjalnego. Najlepsze fluidy miałam z Vichy ale zniknęły z rynku.
    • sadosia75 Re: dobry fluid 28.01.12, 15:46
      Max Factor. Chwalę sobie od wielu wielu lat. Z super tanich i naprawdę dobrych Hean. jeśli nie masz tłustej cery to sprawdza się idealnie ( kosztuje coś ok. 10 zł ) i ładnie nawilża, nie zasycha w grudki. co ważne przy Heanie warto wybrać kolor o ton jaśniejszy niż skóra bo jednak ten podkład potrafi ciemnieć z czasem ( szczególnie matujące )
    • ofelia1982 Re: dobry fluid 28.01.12, 15:51
      A ja polecam mineralny - nakłada się pędzlem jak puder, a na twarzy się tworzy taka podkładowa powłoka. Bardzo wydajny. Everyday Minerals kosztuje 50zł. No i zdrowe. Nie zapycha, ponoć nawet leczy i można w nim spać (nie próbowałamsmile
    • jarka63 Re: dobry fluid 28.01.12, 18:42
      Również polecam Max Factor, spora gama podkładów dla różnych typów cery. A jeśli chciałabyś coś mocniej kryjącego, to niezastąpiony jest Revlon Colorstay.
      Sephora miewa promocje 20-30% rabatu na produkty do makijażu, można wtedy kupić coś z wyższej półki za bardziej przystępną cenę.
      • kry0 Re: dobry fluid 28.01.12, 22:57
        Virgin minerals z Body Shop cena 75 PLN. Jest w płynie.
    • brattby Re: dobry fluid 28.01.12, 22:57
      Ja uwielbiam ten: www.sklep.matis.pl/fluide-perfection-fond-de-teint-3-perfekcyjny-podklad-w-plyn-o_l_265.html
      Uważam, że jest znakomity, nawilża, nie obciąża, dobrze kryje, ale bez efektu maski. I nie zapycha porów.
      • annakate Re: dobry fluid 29.01.12, 00:57
        a mnie jak zaden podpasowały fluidy Eveline, zwłaszcza ten 3 w 1; ale one kosztują niecałe 20 zl, więc nie wiem czy nie za tanie
        • annakate Re: dobry fluid 29.01.12, 14:09
          eveline rzeczywiście w nazwie nie maja, ale kwasu hialuronowego maja pod dostatkiem, ja widzę, że nie przesuszają, że nie robi się skorupa - ale oczywiście nie namawiam, to że sprawdza się mnie na tłustej, przesuszonej cerze nie znaczy, że dla innych jest dobry
      • kol.3 Re: dobry fluid 29.01.12, 08:38
        TYlko, że chodzi mi o fluid nawilżający i on to musi mieć w nazwie.
        • aaricia_szalona Re: dobry fluid 29.01.12, 11:08
          Pharmaceris F - nawilżający fluid antyoksydacyjny z sylimaryną.
          Do nabycia w aptece - koszt 36-37 zł.Sprawdzony, niezły.
          Mam nadzieję że to się jeszcze mieści w "średniej półce" smile
          • mel.la Re: dobry fluid 29.01.12, 11:35
            Top 10 nawilzajacych podkladow:
            lula.pl/lula/1,95647,7897395,Wybieramy_kosmetyczne_hity__Podklady_nawilzajace_.html
    • danuu Re: dobry fluid 29.01.12, 13:47
      Mam za 32 zł nawilżający Pharmaceris (z niebieską etykietką), jest super! Tzn. nie kryje perfekcyjnie, ale ja nie mam raczej jakiś problemów ze skórą, tyle tylko że sina trochę. To jest polski fluid robiony w kolorach pasujących dla cery Polek, a nie jakieś brzoskwiniowe i pomarańczowe mazie z zagranicy. Używałam Lancome i Estee Lauder (double wear zwykły i light), ale oba robiły mi straszną maskę, poza tym te kolory były nieodpowiednie. Mam jasną karnację, a z Pharmaceris używam koloru nr 2, jedynka wydaje mi się wręcz biała.
      Bardzo polecam!!
    • princesswhitewolf Re: dobry fluid 29.01.12, 15:05
      Dior Futurist

po prostu lepszego nic nie znalazlam.

ale to chyba nie jest srednia cena

Mialam drozszy LaPrerie czy jakos tak kiedys z korektorem w gornej czesci pudelka i przyznam ze nie bylo to nic nadzwyczajnego.

Uzywalam probki rozmiaitych max factorow i maybeline i to dziadostwa

ze sredniej polki Vichy nie bylo takie zle. O ile to srednia polka.

Dior najbezpieczniejszy jesli chodzi o podklady.

A jesli chodzi o mascary to tylko Lancome
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka