Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniowego"?

18.04.12, 11:35
Kiedyś w jakiejś telesprzedaży reklamowali takie worki co to do nich się pakowało ciuchy czy cokolwiek tekstylnego i odkurzaczem się zasysało powietrze, dzięki czemu pakunek stracił na gabarytach. Czy można to gdzieś dostać osobiście? W jakimś sklepie realnym?
Obserwuj wątek
    • lilyrush Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 18.04.12, 12:07
      Rossman
      • bestraga Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 18.04.12, 12:11
        ja kupuje regularnie na Allegro, a ostatnio tez w Jysku, bo tam znalazłam takie do "wyciskania" dobre do pakowania do walizki w podróż.
        • b-b1 Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 18.04.12, 12:34
          Kupiłam na Allegro.
    • kamunyak Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 18.04.12, 12:41
      Kontynuując wątek - a czy któraś z was znalazła takie worki godne polecenia?
      bo ja kupiłam już chyba z trzech różnych źródeł i każde nadawały się do wyrzucenia, powietrze dostawało sie do środka, czasami niemal natychmiast, czasami po dobie. Mimo różnych rodzajów zamknięć i sposobów odsysania czy wyciskania. Generalnie więc stwierdziłam, że to wszystko lipa chociaż sama idea wspaniała. A worki, niestety, do tanich nie należą więc takie eksperymenty troche kosztują.
      • lilyrush Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 18.04.12, 13:48
        ja mam z bon prixa i rossmana- dopóki im nie pomogę sie rozszczelnić (dziurka, kot z pazurkiem) to działaja
        • ada16 Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 18.04.12, 14:48
          moje z all. sa do niczego
    • autumna uzytkowanie worków 18.04.12, 15:22
      Od sprzedawcy z allegro dostałam takie rady, gdy worek przepuszcza:

Przede wszystkim zwrócić szczególną uwage na zamknięcie strunowe oraz uszczelke silikonową w zaworze .Czasami zdarza się że uszczelka się żle ułoży bądz bedzie jakaś nitka,włos między zamknięciem strunowym i worek będzie pęczniał.Po zamknięciu zamknięcia strunowego klipsem proponuje dokładnie sprawdzić zamknięcie palcami dociskając je odpowiednio.Po odessaniu powietrza należy dokładnie zakręcić zawór.Worek nie może być również zbyt mocno przeładowany.Sprzedajemy tych worków po kilka tys. miesięcznie już od ponad kilku lat i wadliwy worek zdarza się raz na 1-3 tysiące i jest to zawsze jakaś wada fabryczna w rodzaju żle zgrzanego zamknięcia strunowego.Jeśli jest tu mowa o kilku workach jest to raczej wina złego użytkowania, zamknięcia.W razie odesłania produktu prosze dołączyć druk reklamacyjny oraz dowod zakupu paragon/faktura.Towar zostanie oddany dla importera w celu przeprowadzenia reklamacji po pozytywnym rozpatrzeniu produkt zostanie wymieniony na nowy.

Sprzedawca:
      allegro.pl/show_user.php?uid=19911157
      Kupiłam u niego sporo worków, większość trzyma dobrze. Przepuszczające czekają na kontrolę wg powyższych rad.
    • sloncetoskanii79 Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 18.04.12, 18:57
      były w jakieś ostatniej kolekcji Tchibo.
      Powinny więc być w outlecie Tchibo.
      W Wawie outlet jest w Factory / Ursus.

M.
    • kotka.szrotka Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 19.04.12, 08:51
      W Jysku kupuję. Takie nieduże, do wyciskania ręcznie, ale są super. Mam właściwie porównanie tylko z takimi z Biedronki (można ręcznie wydusić powietrze ale i odkurzaczem też ) i te z Biedronki są beznadziejne, bo puszczają bardzo szybko. Te z Jyska trzymają szczelność do końca.
      • kfiatuszkowa Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 19.04.12, 19:57
        No tak, stary, dobry Jysk wink Zapomniałam że u nich to można kupić mydło i powidło wink Niby takie oczywiste ale jak to mówią, najciemniej zawsze pod latarnią wink
        • annakate Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 19.04.12, 22:04
          w castoramie, spory wybór rozmiarów, dobra jakosć. Wytwórca nazywa sie Gockowiak dom i ogród
          • grejdi Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 19.04.12, 22:32
            Jesienią kupiłam z biedrony. Nałożyłam ciuchów, odessałam powietrze - faktycznie miejsca dużo mniej. Trzyma. Rano okazało się, że worek nieszczelny. mhmmmm. Przecież i tak do wywalenia - odessałam, zakleiłam taśmą szeroką to strunowe zapięcie. Trzymało lux przez zimę.
            Czasami prymitywne sposoby działają najskuteczniej.
          • kama_z_poznania Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 24.04.12, 08:48
            w castoramie ogólnie jest duży wybór towaru i chyba najniższe ceny z tego co udało mi się zauważyć.. i nigdy nie zdarzyło mi się nic takiego jak opisuje grejdi, czyli jakościowo też super wink
    • grobur Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 25.04.12, 13:08
      Też przez długi czas brakowało mi skutecznego sposobu na oszczędzanie miejsca. Worki próżniowe wyczarowały u mnie nadwyżki wolnego miejsca. Jest to prawdziwy cud, zważywszy na to, jak małe mam mieszkanko. Zanim w moim domu pojawiły się skuteczne rozwiązania, przetestowałam chyba wszystkie możliwe sposoby. Te na aukcjach są dość tanie, jednak wszystkie po pewnym czasie rozszczelniły się. Nie wiem czy to ja mam takiego pecha czy po prostu większość z nich to felerne podróbki. Mnie jeszcze nie zawiodły te, kupione pod nosem (sklep mam dosłownie naprzeciwko siebie). Najciemniej pod latarniąwink. Wybrałam takie: www.leroymerlin.pl/produkty/pokrowiec-na-ubrania-prozniowy,1182518569,1280320971.html. Do tej pory sprawują się nieźle. Najciemniej pod latarniąwink.
      • balbins Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 04.05.12, 22:25
        Kupiłam kilka właśnie u tego sprzedawcy.I cholera,żadna końcówka od mojego odkrzacza nie pasuje idealnie na zawór...
    • grobur Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 25.04.12, 13:09
      Też przez długi czas brakowało mi skutecznego sposobu na oszczędzanie miejsca. Worki próżniowe wyczarowały u mnie nadwyżki wolnego miejsca. Jest to prawdziwy cud, zważywszy na to, jak małe mam mieszkanko. Zanim w moim domu pojawiły się skuteczne rozwiązania, przetestowałam chyba wszystkie możliwe sposoby. Te na aukcjach są dość tanie, jednak wszystkie po pewnym czasie rozszczelniły się. Nie wiem czy to ja mam takiego pecha czy po prostu większość z nich to felerne podróbki. Mnie jeszcze nie zawiodły te, kupione pod nosem (sklep mam dosłownie naprzeciwko siebie). Najciemniej pod latarniąwink. Wybrałam takie: www.leroymerlin.pl/produkty/pokrowiec-na-ubrania-prozniowy,1182518569,1280320971.html . Do tej pory sprawują się nieźle. Najciemniej pod latarniąwink.
    • 3piotrd Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 07.05.12, 00:14
      Od jutra możesz kupić worki próżniowe w lidlusmile ja już je mam ale idę dokupić bo ostatnio kupiłem tylko 2 na próbę czy są szczelnesmile no i zdały egzamin a jeszcze są w domu pościele i inne śpiwory rzadko używane a zajmujące dużo miejsca do schowaniawink
      • nicol.lublin Re: Gdzie kupić worki do przechowywania "próżniow 08.05.12, 11:05
        ja właśnie kupiłam, ale jeszcze nie sprawdziłam. są tanie smile dam znać jak użyję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka