Dodaj do ulubionych

pranie poduszek

01.08.12, 09:25
Mam w domu poduszki z Ikei czyli syntetyki. Chciałabym je pierwszy raz wyprać, a nie mam już żadnego wzoru prania (tych znaczków na metkach smile). Czy któraś WDPD prała już takie poduszki, bo mam kilka pytań:
- czy mogę je wyprać w temp 90 st - chciałabym wybić roztocza smile
- czy wysuszenie na balkonie w tych upałach wystarczy (nie chcę, żeby poduszki pozostały wilgotne)?
- czy poduszki będą miały nadal swój kształt? (to poduszki dla śpiących na boku, więc są dość wysokie)
Pięknie dziękuję z góry za pomoc smile
Ania
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: pranie poduszek 01.08.12, 09:31
      jednak syntetykow nie pralabym w 90st bo moga zrobic sie zbite gule.Upralabym na max 60st z szybkim wirowaniem,potem powiesila i co chwile przetrzepywala zeby dobrze wyschly w srodku i zachowaly ksztalt.
    • lirio Re: pranie poduszek 01.08.12, 09:32
      Ostatnio miałam ten sam problem i zobaczyłam na stronie IKEA opis artykułu - jest tam przepis prania i poduszki i pokrycia. Tzn. przepis prania samej poduszki jest taki, że nie wolno jej w żaden sposób prać wink pokrycie mojej poduszki można w 60 st.
      Przykład:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70131601/
      po kliknięciu "dowiedz się więcej" masz przepis prania wink
    • ko_kartka Re: pranie poduszek 01.08.12, 22:33
      Poduszki z Ikei wolno prać w 60 stopniach. Ja do prania używam dodatkowo piłek tenisowych z Jyska, żeby się rozluźniło wypełnienie. Suszę na słońcu, obracając smile
      • anyx27 Re: pranie poduszek 01.08.12, 23:05
        Piorę poduszki i kołdry z Ikei w 90st.
        • anyx27 Re: pranie poduszek 01.08.12, 23:06
          Z piłkami je piorę, a potem suszę albo w suszarce, albo na słońcu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka