a-rabka 02.08.12, 12:21 Chciałam sobie kupic zestaw do manikiru hybrydowego, ale wybór dość duzy. Możecie coś polecic, na co zwrócić uwagę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikar26 Re: manikir hybrydowy -robicie same? 02.08.12, 22:38 Ja używam różnych firm, są dobre i tanie, a czasem złe i drogie. Nie polecę konkretnej firmy - czasem wiele lakierów jedej firmy jest super, ale trafi się jakiś "lewy" kolor, który spływa z paznokci czy też nierówno się rozprowadza (niezależnie, czy lakier kosztował 30 czy 80 zł). Powinnaś kupić cały zestaw: cleaner, primer (wytrawiacz), baza, top oprócz lakiery kolorowe. Zamiast płynu do usuwania lakieru lepiej kupić zwykły aceton (wychodzi dużo taniej). Odpowiedz Link
monikar26 Re: manikir hybrydowy -robicie same? 02.08.12, 23:11 jeszcze coś takiego znalazłam, może Ci pomoże: forum.gazeta.pl/forum/w,211,136339338,,Lakier_hybrydowy_w_domu.html?v=2 Odpowiedz Link
a-rabka Re: manikir hybrydowy -robicie same? 03.08.12, 08:37 no i chyba na to wychodzi, że trzeba testowac. takie tez zanalazłam opinie w necie. jedni z danego produktu zadowoleni bardziej inni z tega samego produktu już mniej. Dzięki Odpowiedz Link
krakowskim_targiem Re: manikir hybrydowy -robicie same? 03.08.12, 11:48 a czy to stosuje sie tak jak zwykły lakier? nigdy żadnych tipsów nie robiłam ani nic takiego, poradzę sobie jako laik? Odpowiedz Link
monikar26 Re: manikir hybrydowy -robicie same? 03.08.12, 12:39 Stosuje się jak zwykły lakier, tylko trzeba nakładać po kolei wszystkie warstwy (za każdym razem utwardzając). Łatwiej nałożyć, niż zdjąć . Odpowiedz Link
a-rabka kupiłam i zrobiłam 03.08.12, 22:29 banalnie proste. godzina czasu poświęcona. 2 tyg zaoszczędzone. i zainwestowałam w lampe z 4 żarówkami Odpowiedz Link
green_shamrock Re: kupiłam i zrobiłam 04.08.12, 15:54 a mogłabyś pokazać który? też sie zastanawiam i nie bardzo wiem co wybrać ,a no i daj znać ile Ci wytrzymałl, znajoma robiła w salonie i po 4 dniach zszedł cały , zapłaciła 25 euro wiec ja bym sobie zakupiła zestawikw pl i wyjdzie mnie to dużo taniej widziałam takie po 160 zł ,to coś watre czy za tanio ,sorki za pytania ale sie nie orientuje zupełnie Odpowiedz Link
a-rabka Re: kupiłam i zrobiłam 07.08.12, 08:52 kupiłam w sklepie dla kosmetyczek lampe za 100 - na 4 żarówki, z sensorem. na allegro tez takie widzialam, biała z rózowa klapką w przedziale cenowym od 100 do 130 zł.żeby nie było reklamy moge na pryw napisac. Do tego kupiłam osobno całą resztę: cleaner, bazę, waciki, remover, i 2 lakiey hybrydowe, jakies pilniki, polerke. Jedyny problem jaki mam, to taki, że ostatnia warstwa bazy, ta wykańczająca to utwardzeniu jakoś mi sie "zlewa" z paznocia. wszystko jest ok dopóki nie wytre tej lepkiej warstwy cleanerem. potem paznokcie wygladaja jak niedomalowane. Ale musze poczytac, bo może coś zle robie Odpowiedz Link
monikar26 Re: kupiłam i zrobiłam 07.08.12, 09:21 Green, jeśli chodzi o trwałość lakieru, to ważny jest primer (wytrawiacz) oraz base. Dodatkowo ten sam lakier na różnych osobach ma różną trwałość - np. ja miałam dany lakier na paznokciach około tygodnia, a niektórym osobom trzymał się ten sam przez 3 tygodnie. Jeżeli komus zwykły lakier szybko odpada, to hybrydowy też nie utrzyma się przez 3 tygodnie, tylko krócej. Ostatnio też hybrydy wytrzymały mi tylko 4 dni (ale chyba miałam jakiś lewy primer). Hybrydom szkodzi też woda i praca w rękawiczkach gumowych (działają jak sauna na dłonie). Odpowiedz Link
a-rabka Monikar26 07.08.12, 11:14 chyba cos pominęłam wobec tego. Kiedy stosujesz wytrawiacz? Jak ogladałm różne zestawy to nie spotkałam się z primerem. Odpowiedz Link
monisia0812 Re: Monikar26 07.08.12, 11:34 Zastanawiałam się również nad zakupem całego zestawu ale na razie kupuje kupony na ofertach grupowych - zazwyczaj od 24 do 39 złotych i co 3 tygodnie robię sobie manicure hybrydowy w salonach kosmetycznych. Powiem tak zwykły lakier trzymał mi się około 2 dni ten mam do 3 tygodni- później widać już odrosty i paznokcie brzydko wyglądają. Dodam że mam męża i dwójkę dzieci do obrobienia a więc roboty jest trochę a hybrydówka się trzyma Odpowiedz Link
monikar26 Re: Monikar26 07.08.12, 22:30 Primer stosuję przed nałożeniem bazy, tak też robi moja manikiurzystka. Ale teraz przeglądam wszystkie zestawy i faktycznie w większości primer jest pomijany. Następnym razem spróbuję bez niego. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: manikir hybrydowy -robicie same? 07.08.12, 12:23 O ile prawą ręką paznokcie u lewej ręki można jako tako zrobić to nie wyobrażam sobie równiusieńko ułożyć lakier lewą ręką. Odpowiedz Link
a-rabka Re: manikir hybrydowy -robicie same? 07.08.12, 12:39 dla mnie nie ma problemu- jestem oburęczna. Jako dziecko prawie wszystko robiłam i pisałam lewą ręką, ale ponieważ było to żle odbierane przez środowisko rodzice "przerobili mnie" na proworęczność. Do dziś wole obierac np ziemniaki, malowac sie lewą ręką, a piszę prawą. Moja lewa ręka jest dominująca. Ale potrafię zroumiec że dla kogoś to może być problem Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: manikir hybrydowy -robicie same? 07.08.12, 20:49 przepraszam wszystkie wielbicielki tego typu sztuki pazurkowej z gory.< tysiac poklonow w stylu japonskim zawczasu> Ale to jest przyjazne forum wiec mam nadzieje, ze mnie nikt nie spoliczkuje za wyrazenie tu wlasnej opinii. Nie wierze w nieszkodliwosc zdrowotna zmywaczy do paznokci, lakierow jakie cuchna chemia na potege. A juz o tym aby przyklejac cos do moich paznokci, pilowac godzinami, i ciagle reperowac w dodatku malo kto wielce to doceni- no sorry.... nie dla mnie. A bawilam sie w to pare lat .... a bylo to kilkanascie lat temu. Odpowiedz Link
a-rabka Re: manikir hybrydowy -robicie same? 08.08.12, 08:22 spoko. Jak ochłonę i przestanę się zachwycac hybrydą to tez spróbuję z japońskim widze, że ma coraz więcej zwolenników Odpowiedz Link