Dodaj do ulubionych

problem-prezent

22.10.12, 22:18
Witajcie, bywam tu, podczytuję, czasami piszę. Teraz mam problem. Za kilka dni czeka mnie rodzinna uroczystość. Ukochana ciocia obchodzi 70te urodziny i 50tą rocznicę ślubu-poradźcie, co mogę kupić w prezencie. Ciocia i wujek od ponad 30tu lat mieszkają w Niemczech, niczego im nie brakuje. I nie chodzi tu o jakiś drogi prezent ale żeby im jakaś pamiątka z tego święta pozostała. Za wszelkie rady wszystkim WDPD bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • grzech_o_1 Re: problem-prezent 22.10.12, 22:25
      No to problem, bo zostało tylko kilka dni. Gdyby nie to.
      W sytuacji cioci i wujka, jak im niczego nie brakuje, to tylko coś dosyć wartościowego i wyraźnie pamiątkowego.
      Moim zdaniem, zamówić gdzieś w szlifierni kryształów duży wazon kryształowy. I żeby na nim było wygrawerowane, jakaś dedykacja z okazji takiego Święta.
      Taki pomysł, ale czasu już chyba za mało.
    • squirk Re: problem-prezent 22.10.12, 22:38
      adams_katowice napisał:

I nie chodzi tu o jakiś d
      > rogi prezent ale żeby im jakaś pamiątka z tego święta pozostała. Za wszelkie ra
      > dy wszystkim WDPD bardzo dziękuję.

Może album ze zdjęciami, ręcznie zrobiony/ozdobiony? Myślę, że miło byłoby im pooglądać czasem zdjęcia rodzinne w ładnej oprawie, do tego można zostawić miejsce na zdjęcia robione podczas uroczystości i dosłać im je później, żeby wkleili je do albumu, jeśli zechcą.
      smile
      • adams_katowice Re: problem-prezent 22.10.12, 22:50
        Dzięki dziewczyny. Trochę mnie jeszcze oświetliło, że za Śląska, to mogę się węglem posłużyć i nawet już znalazlam w necie galerię z pamiątkami wykutymi z węgla smile kufle, świeczniki, zegary-na pewno coś znajdę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka