Dodaj do ulubionych

Prezent dla szefa budowlańca

30.11.12, 14:51
Witam smile nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, ale potrzebuję porady, otóż zrobiliśmy sobie losowanie na Mikołajki i wylosowałam szefa. Nie mam pomysłu co mu kupić, zwłaszcza że pracuję w tej firmie od niedawna znajomy polecił żeby mu kupić coś takiego jak tu

Nie wiem czy to dobry pomysł, bo z jednej strony to trochę kosztowne, a z drugiej w sumie kupuję to szefowi. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • agut-ekk Re: Prezent dla szefa budowlańca 30.11.12, 15:05
      a bardzo nie wiem co to jest ;/ ale może pomyśl nad czymś innym
    • hamerykanka Re: Prezent dla szefa budowlańca 30.11.12, 15:08
      To zalezy ile kosztuje. U nas w marketach budowlanych powystawiane sa rozne rzeczy w promocjach, czasem po 50-75% cen normalnych np komplety cazkow, do przykrecania srub w roznych rozmiarach (ratcheting set, nie znam polskiej nazwy), zestawy wiertel tytanowych itp; warto popatrzec.
    • kinga4660 Re: Prezent dla szefa budowlańca 30.11.12, 15:08
      Pomysł całkiem dobry, tylko teraz kwestia ceny. Czy mieści się w granicach, które ustaliliście w pracy (bo chyba granice cenowe były zaznaczone, prawda)?
    • aiczka Re: Prezent dla szefa budowlańca 30.11.12, 15:13
      Czy skoro już wpadliście na pomysł losowania i kupowania sobie prezentów na Mikołajki jak w szkole, to czy nikt nie zaproponował ustalenia limitu cenowego? Jeśli nie, to zdecydowanie warto to zrobić, żeby uniknąć zgrzytów.
      Kupowałam mierniki jako prezenty (chociaż raczej dla osób, dla których to był rodzaj zabawek do wykorzystania w związku z hobby czy umożliwiających wykonanie drobnych napraw, nie narzędzie pracy) i były to dość udane prezenty (sądząc po reakcji i późniejszym wykorzystaniu). Jeśli chodzi o wybór, pewnie możesz zaufać koledze. Dla zwykłych ludzi lepsze są multimetry - tester uziemienia jest bardziej specjalistyczny.
    • magdalaena1977 Re: Prezent dla szefa budowlańca 30.11.12, 17:22
      Ja bym raczej kupiła coś bezpiecznego i neutralnego - u nas w pracy najpopularniejsze były kubki czy dekoracje do postawienia, ew. biżuteria dla pań.
      Ale my mieliśmy bardzo niską granicę cenową, że dostosować się do możliwości pracowników najniższego szczebla.
    • alicez Re: Prezent dla szefa budowlańca 30.11.12, 21:41
      Jeśli ma poczucie humoru to kask z zabawnym napisem. Ale jeśli jest sieriozny to może coś neutralnego, coś co nie wiąże się z branżą. Książka, efektowny długopis czy pióro w ładnym etui na przykład.
    • hela6 Re: Prezent dla szefa budowlańca 30.11.12, 22:08
      Tester uziemienia szefowi budowlańcowi? Doradził kolega z pracy czy niezwiązany?
      Jeśli nie był by to szef a dowcipny kolega to proponowałabym allegro.pl/pion-murarski-i2818838480.html. Ale żeby poważne narzędzie? Przecież to tylko "mikołajki". Poza tym szef nie powinien mieć braków narzędziowych a jeśli ma to powinien udawać że nie ma.
      Nigdy nie uczestniczyłam w takiej zabawie /dzięki bogu/ ale wyobrażam sobie że tego rodzaju okazja to prezenty tanie i niezobowiązujące. Jakiś przydatny drobiazg na biurko etc. Nawet nie kupowałabym rzeczy które używa się w domu czy w samochodzie. A to dla tego że nie każdy lubi przenosić rzeczy z życia zawodowego do prywatnego.
    • lewerdusolei Re: Prezent dla szefa budowlańca 30.11.12, 22:46
      Dla budowlańca? dobrą flaszkę
    • tuvalu1 Re: Prezent dla szefa budowlańca 01.12.12, 19:52
      To tak jakbyś profesorowi orientalistyki kupiła rozmówki polsko-japońskie. Nie kupuj WŁAŚCICIELOWI FIRMY i budowlańcowi NARZĘDZI, tym bardziej jeśli nie jesteś specjalistą w tej dziedzinie. To co mu potrzebne w pracy kupi sobie sam a fakturę wrzuci w koszty. Kup mu to na czy TY się znasz. Dzięki temu wybierzesz to co najlepsze a szef będzie ci wdzięczny bo sam by sobie w tej dziedzinie np. nie poradził. Zrób ciasto, kup atlas ptaków lub zatańcz na rurze. Tego się nie spodziewa i nic takiego nigdy nie dostał a mierników ma pewnie pełną szafę.
      • yasminuml Re: Prezent dla szefa budowlańca 01.12.12, 20:19
        Macie w sumie rację chyba raczej odpuszczę z pomysł z narzędziami, chyba elegancki długopis będzie ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka