stara-a-naiwna 03.12.12, 20:12 czy jest jakiś sprawdzony sposób? (oprócz naftaliny) mole mamy w szafie z ubraniami niby są w sprzedaży rożne specyfiki, ale na ile one są skuteczne? (które są skuteczne?) dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokoszanel Re: co na mole? 03.12.12, 20:20 Bardzo dobra pora na pogrom moli Wynieść wszystkie ciuchy na mróz, potrzymać tam przez noc i zdechną na śmierć! Larwy też. Zrobiłam tak kiedyś z wełną i poskutkowało A szafy wymyć czymś dezynfekującym. Podobno nie lubią lawendy, ale głowy nie dam, bo może już się zmutowały Ciekawa jestem jakie będą inne pomysły. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: co na mole? 04.12.12, 10:01 Pomysłów jest pełno, wystarczy użyć wyszukiwarki . I niestety walka z molami nie zawsze musi być taka łatwa jak to opisujesz . Odpowiedz Link
furtive_kitten Re: co na mole? 04.12.12, 19:56 Moja znajoma ma kota, ktory lapie mole... Pomysl z wymrozeniem na smierc wydaje mi sie najbardzie skuteczny. Poza tym, regularne wietrzenie, pranie i wystawianie na slonce - mole zzeraja przede wszystkim to, co brudne. Odpowiedz Link
stara-a-naiwna Re: co na mole? 04.12.12, 20:55 he, he nie uwierzysz, ale to faceta koszulki mają najwięcej dziur mole zzeraja przede wszyst > kim to, co brudne. Odpowiedz Link
furtive_kitten Re: co na mole? 05.12.12, 21:11 Nosi welniane koszulki? Hardkor Mnie by zagryzlo. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: co na mole? 05.12.12, 22:14 A mole tylko wełnę jedzą? No i sorry, ale nie lęgną się tylko w brudnych rzeczach . Czyste też lubią jeść . Odpowiedz Link
horpyna4 Re: co na mole? 04.12.12, 20:22 Najskuteczniejszym specyfikiem z tych, których używałam, okazał się preparat w aerozolu o nazwie Kapo. Odpowiedz Link
monikar26 Re: co na mole? 05.12.12, 21:05 Ja kiedyś dostałam kawał mydła lawendowego (takiego ręcznie robionego). Wrzuciłam to do szafy i moli od tamtego czasu nie widziałam. Odpowiedz Link
headvig Re: co na mole? 05.12.12, 21:28 ja mole traktuję muchozolem. ale potem trzeba wszystko wymyć/wyprać/ ew. wywalić (mowa o spożywczych) no i mocno wywietrzyć. Odpowiedz Link