Witam serdecznie i bardzo proszę o rady i wskazówki w niżej przedstawionej sprawie.
Latem minionego roku postanowiłam wymienić poduszki, bo moje stare były z pierza i nie wyglądały za ciekawie, mimo że były prane i systematycznie wietrzone.
W sklepie, po obejrzeniu tych którymi dysponowali, zdecydowałam się na poduszki bez pierza, a z antyalergicznym sztucznym wsadem. Jestem z nich bardzo zadowolona! Niestety, ich cena (75 zł za szt.) pozwoliła mi na zakupienie tylko dwóch, a potrzebowałam ich 5. Brakuje mi jeszcze trzech i jako że obecnie zajęłam się wyminą jaśków, postanowiłam przy okazji zrobić sobie nowe poduszki. Zastanawia mnie jednak co użyć jako wsadu, bo na pewno nie pierza ani puchu, które tanie też nie są.
Do jaśków kupiłam na Allegro - KULKA SILIKONOWA SZTUCZNY PUCH WKŁAD DO PODUSZEK
Nie wiem natomiast co powinnam kupić do dużych poduszek i gdzie, bo na Allegro tylko tymi kulkami dysponują. Bardzo chciałabym do dużych poduszek kupić coś lepszego, ale nie wiem czego szukać i gdzie. Na metkach, zakupionych dużych poduszek jest napisane...
- wsad - 100% silikonowy puch poliestrowy
Kulki silikonowe nie utrzymują niestety długo swoich właściwości i z czasem się zbijają. Dla porównania nowych ( po prawej) i starych ( po lewej) wklejam zdjęcie. Ze starego jaśka niemal wysypałam te kulki, tak są zbite.
Proszę o rady - czym wypełnić nowe poduszki.