Dodaj do ulubionych

wstrętna biała kiełbasa

19.04.14, 17:20
Kurde, kupiłam ponad 1 kg białej kiełbasy firmy PAMSO (łodzianki uważajcie na tę firmę, jest coraz gorsza), ugotowałam i spróbowałam, fuj, śmierdzi starym łojem. Dałam kawałek mężowi, mówi, że jedzie olejem maszynowym. Wypluł. No i co ja mam zrobić? Miałam jutro rzucić ją na patelnię i podsmażyć na chrupiąco wśród kawałków wędzonego boczku.
Zawsze biała kiełbasa z PAMSO była dobra, a tu takie coś. Chyba tę firmę opierniczę.
Obserwuj wątek
    • lirio Re: wstrętna biała kiełbasa 19.04.14, 18:54
      Coraz bardziej przychylam się do teorii, że kiełbasę (ze sprawdzonej firmy) na święta należy kupować 2 tyg. przed i mrozić. Wtedy jakość jest zadowalająca, poza tym jest czas na testowanie. Przed samymi świętami każdy syf i padlina idzie jak woda, bo jest wzięcie.
    • squirk Re: wstrętna biała kiełbasa 19.04.14, 19:13
      kol.3 napisała:

> Kurde, kupiłam ponad 1 kg białej kiełbasy firmy PAMSO (łodzianki uważajcie na t
      > ę firmę, jest coraz gorsza), ugotowałam i spróbowałam, fuj, śmierdzi starym ł
      > ojem. Dałam kawałek mężowi, mówi, że jedzie olejem maszynowym. Wypluł. No i c
      > o ja mam zrobić?

Może tak www.uwielbiamgotowac.com/2013/03/biaa-kiebasa-w-piwie.html ją uratujesz, współczuję nieudanego zakupu, nazwę firmy roześlę znajomym żeby uniknęli takiej porażki.
    • asfo Re: wstrętna biała kiełbasa 20.04.14, 20:47
      Wyrzuć, jak podstawowy składnik potrawy jest niedobry, to cała potrawa też wyjdzie do niczego. Poza tym to może być niezdrowe.
      • lawia77 tylko polska surowa 20.04.14, 21:06
        już tyle razy nadziałam sie na badziewne kiełbasy, za to w tym roku kupiłam polską surową oraz polską surową wędzoną prod. Bystry jest super, u mnie dostępna w Piotrze i Pawle
      • kol.3 Re: wstrętna biała kiełbasa 21.04.14, 09:09
        Skończyło się na zakupie nowej kiełbasy, na szczęście obok nas są delikatesy prowadzone przez rodzinę, które są czynne zawsze, nawet w święta.
    • jarka63 Re: wstrętna biała kiełbasa 21.04.14, 13:21
      Eeee, a już miałam nadzieję, sądząc po tytule wątku, że znalazłam wreszcie bratnie dusze, które podobnie jak ja nie znoszą białej kiełbasy crying
      • furtive_kitten Re: wstrętna biała kiełbasa 23.04.14, 22:43
        To ja cię pocieszę: w ogóle nie lubię kiełbasy smile
        • jarka63 Re: wstrętna biała kiełbasa 23.04.14, 23:15
          Oooo dzięki smile Ja też nie lubię kiełbasy, ale białej to już szczególnie. Wyjątek robię tylko dla kabanosów, ale też niezbyt często.
    • momas Re: wstrętna biała kiełbasa 21.04.14, 14:26
      dlatego od kilku lat sama robię..
      Nic skomplikowanego (jezeli masz maszynkę do mięsz elektryczną), a zajmuje mniej czasu niż poszukiwania dobrej białej kielbasy...
      Ni i wiesz, co jesz...
      • kol.3 Re: wstrętna biała kiełbasa 21.04.14, 15:37
        Skąd bierzesz flaczki?
        • lirio Re: wstrętna biała kiełbasa 21.04.14, 19:11
          Flaczki to nie problem, są prawie w każdym mięsnym sklepie w okresie przedświątecznym (na zamówienie lub normalnie w ofercie).
        • momas Re: wstrętna biała kiełbasa 22.04.14, 14:10
          kupuję w Realu (ale to nie reklama, ogólnie, nisko oceniam ten sklep). Przed swiętami są zawsze.
          Poza tym, mozna pytac w tzw jatkach na targach. Jestem z Warszawy i flaki widziałam na tzw Wiatrak i Szembeku.
          Mozna też w necie - one są pakowane hermetycznie, zasolone.
          Flaki, oczywiście oczyszczone smile
          Serio, namawiam na własnoręczny wyrób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka