04.11.16, 13:41
Przeszukałam forum, ale nie znalazłam nic na tyle nowego, aby z tego skorzystać, więc zakładam nowy wątek.

Szukam blendera ręcznego, mój lidlowy po 6 latach dokonał żywota. Chciałabym teraz coś bardziej profesjonalnego, cena do ok. 100 EUR (~400PLN), musi mieć taką zwykłą końcówkę do np. zblendowania owoców, trzepaczkę, zamykany pojemnik z ostrzami (np. do kruszenia ciastek), zależy mi na dobrej jakości i mocy silnika, żeby można było np. miksować orzechy na pastę, żeby można było miksować gorące płyny, więc im więcej metalu i mniej plastiku tym lepiej smile

Czy któraś z Was coś ma i może mi polecić, najlepiej jakiś sprzęt, który używa dłużej niż rok.

Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.

PS. Na razie byłam na rozeznaniu w Saturnie, Media Markt i jednym lokalnym sklepie z rzeczami tylko do kuchni, mam na oku Kenwood.
Obserwuj wątek
    • squirk Re: Blender 04.11.16, 16:19
      Mam blender Brauna, ten sam od parunastu lat (dwa razy wymieniałam jakąś część, silnik i którąś tarkę chyba), dokupiliśmy mini-blender i hak do ciasta (robię nim np. ciasto na pierogi). Używam niemal codzienie, dla mnie to niezbędnik. Słabszym elementem zestawu jest trzepaczka - ubija białka tylko do pewnego momentu, nie radzi sobie z bardzo gęstą pianą (muszę "dobić" ręcznie).
      Mój zestaw to starszy model, są już dużo nowsze i jeśli mój padnie na pewno wymienię na coś od tej samej marki. Kilkanaście lat temu, jeszcze w Polsce, mój blender kosztował ok. 280 zł.
      • ka_thy Re: Blender 04.11.16, 20:09
        Też mam Brauna, tego z 15 prędkościami. Ma trzepaczkę, pojemnik z pokrywką - ten o średniej wielkości i końcówkę-żyrafę. Żyrafa jest plastikowa bo taką chciałam i nie przebarwia się. Blender ten posiadam już chyba z 10 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka