Dodaj do ulubionych

Wyciskarka

24.02.17, 20:02
Dziewczyny, planuję kupić wyciskarkę do owoców/warzyw.
Czytam wszystko co było na forach, ale to raczej stare wątki, a ciagle wychodzą nowe modele.
Czy możecie polecić coś co macie?
Napisac jakie przystawki się sprawdzają, a co nie?
Wiem, że chcę taki zaawansowany model z przystawką do wyciskania cytrusów, z różnymi sitkami do regulacji klarowności soku, z możliwością wyciskania ziół, nasion.

Polecicie coś konkretnie? Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • jasnoklarowna Re: Wyciskarka 12.03.17, 22:19
      podciągam temat bo też jestem zainteresowana
    • budzik11 Re: Wyciskarka 21.04.17, 15:43
      Mam kuvings. Jestem bardzo zadowolona. Ma sitko do normalnych soków, soków przecierowych i do lodów (sorbetow, nigdy nie korzystałam). Wyciska wszystkie owoce, warzywa, liście, robiłam też mleko sojowe.
    • lilomilo Re: Wyciskarka 18.05.17, 12:47
      Też rozważałam taki zakup. Chciałam kupić jakiś lepszy model tak za ok. 1,5 tysiąca. Mam dziecko niejadka i liczyłam ,ze może chociaż dobrych soczków popije. Poszłam do znajomej, która posiada taką wypasioną wyciskarkę.... i się wyleczyłam smile Sprzet piękny, ale roboty z tym całkiem sporo jednak.
      • linn_linn Re: Wyciskarka 19.05.17, 07:41
        Owoce i warzywa nalezy jesc razem z blonnikiem.
        • chris1970 Re: Wyciskarka 23.05.17, 11:17
          Dokładnie linn_linn.
          Niejadkom zaleca się podawanie musów owocowo-warzywnych, które mogą pić przez słomkę.
          Z takich musów robi się galaretki o różnych barwach, z których można wykrawać po stężeniu różne kształty i formy. Można budować piramidki. W ten sposób można przemycić nielubiane przez dzieci niektóre warzywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka