siliana1 05.08.08, 14:12 zaden krem tlusty ani nie nawilzajacy nie pomaga. tarczyca zdrowa. jak poprawic wyglad lokci? moze jakis domowy sposob?... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kluska2cv Re: suche lokcie 05.08.08, 14:16 Grapefruit- przekrajasz na pół wyciskasz sok, sok wypijasz a łokcie wsadzasz w te wyciśnięte połówki Odpowiedz Link
stokrotka.a Re: suche lokcie 05.08.08, 14:22 masło shea chyba tak się pisze(mówi się szi ) Można kupić w prawie każdej mydlarni na wagę...ja kupiłam taką kostkę 100g Pozdrawiam! Odpowiedz Link
adomix Re: suche lokcie 05.08.08, 15:05 A,niezależnie od wszystkich podanych wyżej sposobów,należy często tzn. ze dwa-trzy razy w tygodniu robić peeling łokci.Można to robić którymś z kupnych preparatów do peelingu ciała,a można też stosować do tego celu zwykłą sól kuchenną miałką. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: suche lokcie 05.08.08, 15:35 A, właśnie sobie poprawiłam, całkiem przypadkowo. 1. Piling cukrowy (mam z Daxa, o zapachu marcepanu, aż chce się łyżką jeść ) robiłam co 3 dni. 2. Codziennie rano i wieczorem smarowałam kremem zmiękczającym do stóp Ziaja (z czerwoną etykietką). Plus - moja mama tak twierdzi - pomaga łykanie pastylek z olejem z wiesiołka, podobno przestałą jej się skóra przesuszać. Odpowiedz Link
agatha-christie Re: suche lokcie 06.08.08, 07:56 Tak jak dziewczyny radzą, przede wszystkim peeling i kremy przy każdej okazji. Teraz jest łatwiej, bo łokcie latem mamy odkryte i można smarować bez problemu kilka razy dziennie, kiedy się przypomni. Odpowiedz Link
charm Re: suche lokcie 06.08.08, 08:31 Ja smaruję łokcie za każdym razem gdy smaruję ręce kremem (a jest to często), dodatkowo na noc olejek z drzewa herbacianego - skuteczny nawet na spękaną skórę pięt (ważne: porządny olejek, nie podróba za 6zł!) Odpowiedz Link
acsis Re: suche lokcie 11.08.08, 01:56 maści/kremy z mocznikiem. nie musi być super mocny(mocny to na pięty w stanie opłakanym)np kertolan 3 Odpowiedz Link
ladyjm Re: suche lokcie 11.08.08, 09:06 krem z mocznikiem np Kermuren 15%. Jest też z 10% dodatkiem ale ja polecałabym ten mocniejszy. Oprócz tego piling gruboziarnisty 2 razy w tygodniu. Odpowiedz Link
martyskaa Re: suche lokcie 11.08.08, 22:09 ja mam fisia na punkcie stóp i gdy robię piling na stopy albo wcieram jakiś krem to ten sam krem wcieram w łokcie Odpowiedz Link
wiedzma30 DERMESA plyn do szorstkich stop/dloni z apteki 12.08.08, 03:34 Naturalny i bardzo skuteczny. Odpowiedz Link