romanska.3463 24.10.08, 09:30 postawiłam gorący dzbanek na starym dębowym stole. Została brzydka biała plama. Czy ktoś zna sposób jak się tego pozbyć, a przynajmniej trochę "zatuszować" ? Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguszetia_2006 Re: plama na meblu - help ;-) 24.10.08, 10:03 Witam, Tego się nie da zatuszować. Jedyne wyjście to papier ścierny do łapy, zedrzeć warstwę wierzchnią i potem odmalować. Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link
quistista Re: plama na meblu - help ;-) 24.10.08, 10:35 nie wiem czy w polsce to jest ale firma hd ma cos takiego jak meubeline (to jest holenderska nazwa, moze w polsce inaczej sie nazywa, na butelce narysowane sa kolka na stole).ale to na nielakierowane meble chyba. najpierw trzeba sucha szmatka zetrzec resztki ewentualnego wosku a pozniej wcierac to mocno jakies 10 minut. jak nie pomoze to jeszcze raz i jeszcze raz. pozdrawiam. Odpowiedz Link
irenazu Re: plama na meblu - help ;-) 24.10.08, 11:18 Zależy czym wykończony jest blat.Może wcieranie pokostu by coś pomogło,może mocny napar z kawy lub herbaty(który kolor bardziej pasuje)wtarty z odbarwienia coś pomoże.A jak nie to pracownie konserwacji mebli.Może tam coś doradzą. Odpowiedz Link
romanska.3463 Re: plama na meblu - help ;-) 24.10.08, 19:58 dziękuję serdecznie za rady. Jutro biorę się za ratowanie stołu . O wynikach poinformuję )) Odpowiedz Link
quistista Re: plama na meblu - help ;-) 24.10.08, 20:05 Ja tez dzisiaj ratowalam meble az sie normalnie zgrzałampowodzenia! Odpowiedz Link
allija Re: plama na meblu - help ;-) 25.10.08, 02:32 jeśli stół jest politurowany to spróbuj usunąć plame za pomoca szmatki zamoczonej w terpentynie. Odpowiedz Link