i_ja_tez 15.02.09, 12:59 Witajcie, w jaki sposób usunąć ślady przypalenia od spodu garnka? Postawiłam mokry garnek na kuchni indukcyjnej i tak się zrobiło... Można Cilit-Bangiem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Przypalone gary 15.02.09, 19:20 aaa nie doczytałam, ze to od spodu no to tu ocet nic nie zdziała..chociaż..położyłabym ścierkę nasączoną octem, skoro kamień usuwa....no i mleczko też powinno pomóc Odpowiedz Link
joanka-r Re: Przypalone gary 15.02.09, 19:38 mleczko Cif, lub najzwyklejsza pasta do czyszczenia Sama, czy jakoś tak. Nakładasz na garnek, czyscisz, następnie plukasz pod wodą i powinno byc ok. Odpowiedz Link
kyciusia1 Re: Przypalone gary 15.02.09, 21:52 ja kiedyś przypaliłam garnek i moja mama coś o soli mi mówiła...niestety nie pamiętam co i jak, ale pomogło Być może komuś czytającemu to o soli cos się przypomni i napisze o co dokładnie chodzi Odpowiedz Link
jola1-7 Re: Przypalone gary 16.02.09, 19:16 joanka-r gdzie kupujesz pastę "SAM".w jakim sklepie??? Odpowiedz Link
jola1-7 Re: Magiczna gabeczka - schodzi super 16.02.09, 11:40 Proponuję najlepszy wynalazek jaki znam. Blux Grill Cleaner Najlepszy do czyszczenia grilla 650ml-spray. Nanieść Blux na czyszczona powierzchnie,chwilę (15-20min.) odczekać,spłukać i wytrzec do sucha.W razie potrzeby czynność powtórzyć. Odpowiedz Link
agava07 Re: Przypalone gary 16.02.09, 17:04 nie uwierzycie, ale popiół z kominka jest najlepszym czyścikiem od zarania dziejów i tak już chyba pozostanie Odpowiedz Link