felusiak1 12.12.09, 18:21 www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfDrpI&feature=player_embedded Kapłanom globalnego ocieplenia nie wolno zadawać pytań. Gwardia szwajcarska na straży jedynie słusznej prawdy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misterpee Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 18:38 Nagle Felusiak zmienia oboz, tym razem nie uznaje wielkiej wizji globalnego ocieplenia. To nie jest wazne, gore moze nie miec racji, niemniej problem jest ekologi. Ilosc wody pitnej jest stale ta sama, tymczasem populacja rosnioe z dnia na dzien w postepie geometrycznym, i swiat nie jest juz w stanie wyzywic miliardow ludzi, a na dodatek kazdy chce miec wakacje albo w Las Vegas, albo Hurgada. Migracja ludzi za praca, turystyczna i militarna jest ogromna, swiat nie moze zabezpieczyc energi i surowcow dla nas wszystkich. Czy bedzie wojna? Wojny juz sa i jak Bush zapowiedzial beda trwac 50 lat. O tym wszyscy wiedza i nikt nie mowi. Wiedzial o tym, Hitler i nazwal to liebesraum. Moze te 1500 delegatow w Kopenhadze nazwie rzeczy po imieniu i przestanie wyzucac panstwowe pieniadze na niepotrzebne konferencje w drogiej Kopenhadze. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 18:47 misterpee napisało: > Nagle Felusiak zmienia oboz, tym razem nie uznaje wielkiej wizji > globalnego ocieplenia. felusiak od początku kwestionował globalne ocieplenie co oznacza, że nie zmienił obozu. nikt nie nazwie niczego po imieniu. te 1500 delegatów żyje i to dobrze z propagowania religii globalnego ocieplenia. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 20:15 felusiak krok w dobrym kierunku, idz dalej religia klimatologi to zaledwie czubek gory lodowej Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 22:33 www.telegraph.co.uk/earth/copenhagen-climate-change-confe/6778003/Copenhagen-climate-summit-Carbon-trading-fraudsters-in- Europe-pocket-5bn.html U.N. climate chief cashes in on carbon Tied to conglomerate that stands to make hundreds of millions in emissions scheme www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=118659 A Mumbai-based Indian multinational conglomerate with business ties to Rajendra K. Pachauri, the chairman since 2002 of the U.N. Intergovernmental Panel on Climate Change, or IPCC, stands to make several hundred million dollars in European Union carbon credits simply by closing a steel production facility in Britain with the loss of 1,700 jobs ,... Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 23:00 przeciez wiesz ze felusiak spraw pienieznych z weglowego kredytu z klimatyczna teologia nie laczy Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak wywrotowiec 13.12.09, 02:21 nie doceniasz mnie brof.......... Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 22:59 MP , kilka lat temu jechalem autem do Glacier Park z polnocnego Idaho przez pol-zach czesc Montany przez lasy i gory i przez pol dnia nie widzialem zywej duszy auta czy domu, wody w brod ze nie wspomne o wodzie w rzekach ktora splywa do oceanu. California chciala zbudowac rurociag i kupic wode z Columbia River ale "zieloni" zasrali i woda sie marnuje uchodzac do oceanu,... U nas za Clinton/Gore kadencji chcieli rozwalac zapory na Columbia/Snake Rivers i zrobic znowu pustynie ze wschodniego Washington, Oregon i zachodniego Idaho,... ============================================================= Ilosc wody pitnej jest stale ta sama, tymczasem populacja rosnioe z dnia na dzien w postepie geometrycznym, i swiat nie jest juz w stanie wyzywic miliardow ludzi =================================================================== Ilosc wody pitnej jest stale ta sama, tymczasem populacja rosnioe z dnia na dzien w postepie geometrycznym, i swiat nie jest juz w stanie wyzywic miliardow ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 23:02 poszukaj sobie agenda 21 to zaczniesz kumac klimat jest przykrywka do redukcji populacji Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak wywrotowiec 13.12.09, 02:23 nie zgadzam się z tobą brof. to może na bardzo długą metę. doraźny cel to wyrwanie pieniędzy od takich jak ja i ty. rządowi widzą swoją misję w uszczęśliwieniu nas na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 13.12.09, 03:22 felusiak mnie ich wersja szczesliwosci nie pasuje bo mni nikt o zdanie nie pytal. wyrywanie pieniedzy jest normalka ale tu nie tylko zarobienie grosza idzie a o zubozenie chamow. moze za bardzo upraszczam ale dzis z kazrego $1 praktyczne zostaje okolo 50centow po odliczeniu wszystkich podatkow licencji etc. teraz dorzuca tobie , mnie i calej reszcie jeszcze podatek od oddychania (i tu mnie zaskoszyli bo tego nie przewidzialem myslalem ze chamy sie na to nabrac nie dadza. to tak niestety funkcjonyje wymysla jakis bullshit i przyjda do sciebie najpierw cie przestrasza tak ze wiekszosc zglupieje ze strachu a pozniej uzyja to demokratyczne prowo tlubu i podsuna chamom rozwiazanie. zwroc uwage na wszelkiego rodzaji sondaze opinni chamow. nigdy chamow nie pytaja CO WIESZ? TYLKO CO MYSLISZ? Aalbo CO CI SIE WYDAJE? pytana sa tak skonstruowane ze sugeruja odpowiedz. i tak to sie ku... kreci od niepamietnych czasow. jak na osobe uduchowiana czest mi sie zda medytowac ( przy butelce taniego czerwonego wina). doszedlem do wniosku ze jedynym rozwiazaniem dla chamow jest zmienic samych siebie. BYC SOBA. olac to gowno ktore chamom pompuja codziennie do glowy wszelkimi metodami. gdzy chamy zdaja sobie sprawe ze moga zyc byz tego bullshitu sprzedawanego im przez ekspertow caly obecny system sie zawali. nie trzeba do tego wiekszosci bo znikoma mniejszosc kontroluje umysly chamow. stad ten strach garstki przed masami. i to tyle , wracam do medytacji (tym razem jest to giacondi 2008). Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 14.12.09, 03:37 www.consciousmedianetwork.com/video/121309.htm Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak wywrotowiec 14.12.09, 04:49 broflowski, to zbyt jednostronne aby było prawdziwe. coś tu nie gra i smell rat. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 04:55 scottreither.com/blog/wp-content/uploads/2008/10/to-the-lightweb.jpg felusiak tylko ty mozesz przekonac siebie. sprawdz sam a to pod chinke prezent en.sevenload.com/videos/85oA4S7-Celtic-Thunder-Christmas-1915 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 08:08 widzisz w tym filmiku o świniach dooglądałem do momentu kiedy ozdobny panicz coś mówił a napis zapodał imię, nazwisko i podpis "Monsanto critic" to jest w 12 minucie i 27 sekundzie. W tym momencie wszystko się zawaliło. Pure bullshit szyty szpagatem. Monsanto nie zmusza farmerów do kupowania ziarna siewnego ale kiedy podpisuja kontrakt to winni dotrzymywać warunków. To samo ze świniami. Pachnie mi to nagonką antygenetycznych leftystów na genetyczny business. what else is new?. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 09:09 12 minucie i 27 sekundzie. hm... nie duzo potrzeba , moja rada szukaj dalej. daj mi troche czasu bo jestem czyms innym zajety, dzien lub lepiej 3 dni. mam nadzieje ze co do klimatycznego bullshitu zgadzamy sie 100% Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 09:22 przejzyj to do tego czasu http://www.canlii.org/eliisa/search.do?language=en&searchTitle=Search+all+CanLII+Databases&sortOrder=relevance&searchPage=eliisa%2FmainPageSearch.vm&text=monsanto&id=&startDate=&endDate=&legislation=legislation&caselaw=courts&boardTribunal=tribunals Polska jest chba ostatnim krajem w europie ktory nie zgodzil sie jeszcze na frankenfood . naciski sa silne . sprawa jest dyskutowana na dniach lub tygodniach. a tak powiedz mi dlaczego korporacje mialyby byc uczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski link mi nie wyszedl 14.12.09, 09:23 http://www.canlii.org/eliisa/search.do?language=en&searchTitle=Search+all+CanLII+Databases&sortOrder=relevance&searchPage=eliisa%2FmainPageSearch.vm&text=monsanto&id=&startDate=&endDate=&legislation=legislation&caselaw=courts&boardTribunal=tribunals Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 17:43 w miejsce monsanto w pisz walmart i wychodzi 207, a kiedy wpiszesz microsoft wyjdzie 459. so what? ludzie sądzą tych z głębokimi kieszeniami. > a tak powiedz mi dlaczego korporacje mialyby byc uczciwe? odwróćmy pytanie - dlaczego miałyby być nieuczciwe? all business is for profit. korporacja dostarcza towar lub usługi. chcesz to kup, nie chcesz nie kupuj. what's your beef? Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 18:07 felusiak nie jestem genetykiem wiec nie probuje nic na tym poletku udowodnic. cui bono? to pytanie ktore mnie interesuje. en.wikipedia.org/wiki/Monsanto_Canada_Inc._v._Schmeiser walmartu i microsoftu do tego nie mieszam. bez kompa i jakiegos gowna z walmartu zyc mozna , bez przyslowiowego chleba nie mozna. w tej zabawie chodzi bowiem o patent na zywnosc. czasy gdy jechalo sie do chlopa kupic swinie dawno sie skonczyly. legalnie chlop ci nawet mleka sprzedac nie moze. wiec skazany jestes na dystrybucjie. zwroc uwage ze koszty sadowe sa przeogromne. wystarczy biednego zaskarrzyc . zanimm sprawa sie zacznie biedak narzyga w recznik i sie podda. szukaj wiec pprzypadki sadowe w ktorych monsanto chce kogos upie...c. szukaj na calym swiecie. mechanizm jest prosty biora goscia do sadu i po herbacie. natepna rzecza jaka mozesz zrobic to zorientowac sie gdzie i za ile mozna kupic ziarno genetycznie NIEmodyfikowane. zacznij w texasie gdzie rezydujesz a pozniej idz przez inne stany i panstwa. soya jest cyba w 90% genetycznie modyfikowana. idz wiec sladem sadowym . nie chce mieszac do tego doniesien o szkodliwosci genetycznie modyfikowanego zarcia. zainteresuj sie tez sprawami zwiazanymi z informacjami jakie sa na nalepkach z zarciem co wolno czego nie wolno. za pare dni podrzucie ci wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 18:15 felusiak1 napisał: > odwróćmy pytanie - dlaczego miałyby być nieuczciwe? > all business is for profit. korporacja dostarcza towar lub usługi. > chcesz to kup, nie chcesz nie kupuj. what's your beef? > poniwaz korporacje sa tworami papierowymi za ktorymi ukrywaja sie ludzie krorzy chca uniknac odpowiedzialnosci. tu moglbym wkleic jakis link z youtube ale po co. wystarczy mi to ze wiezienia sa pelne ludzi nieuczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 18:35 www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1082559/The-GM-genocide-Thousands-Indian-farmers-committing-suicide-using-genetically-modified-crops.html a to publikacja z prawnego departamentu w monsanto www.monsanto.com/monsanto_today/for_the_record/india_farmer_suicides.asp sam rozumiesz ze monsanto prawnicy nie dostaja szmalu za friko nie koncz na tym szukaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 23:11 czuję sie zagubiony. nie mam najmniejszego pojęcia jaki masz problem. pisałem ci, że ludzie sądzą tych co mają pieniądze. co w tym takiego nadzwyczajnego? nie chcesz chyba mi wmówić, że w indiach chłopi masowo popełniaja samobójstwo bo sieją genetycznie modyfikowane ziarno? ciekawe czy w rosji popełniają masowo samobójstwo bo piją złej jakości wódkę? no i powiedzmy sobie prawdę, pan rolnik kupił ziarno od sąsiada aby zaoszczędzić 15 tysiecy dolarów na opłacie licencyjnej. może podchodzę do rzeczy nieco bardziej sceptycznie niż ty. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 15.12.09, 01:48 z tego co piszesz wynika ze czytasz po lepkach. gdyby chodzilo o szmal tylko nie zawracal bym sobie glowy. poczytaj dlaczego indyjscy chlopi popelniaja samobojstwa. i naprawde poszukaj gdzie i za ile mozna kupic ziarno ktore nie jest frankenfood ziarnem. wez yellow pages. przeciez to nie demokrarow czy o republikanow chodzi nie o wojne taka czy owaka i bailouty tylko o to co jesz. zeby rozumiec nalepki od zarcia trzeba miec prawie doktorat z chemii. ja mieszkam na wsi, warzywa z farmy a mieso z lasu czy wody. w miescie ludzie nie maja takiego luksusu. wogole nie ma porownania z tym prefabrykowanym syfem z pudelka. mie jest obojetne co jesz , ty sie powinienes tym martwic. tak jak pisalem daj mi troche czasu pozbieram troche materialu dla ciebie i calej reszty. zastanow sie jaka kontrole nad ludzmi daje kontrola i jakosc zarcia. dodaj do tego podatek CO2 i kontrole populacji. o polityce nie wspominam. przez te pare dni gdy bede zajety podzwon po san_antonio-tx.yellowusa.com/Seed_Dealers_Agricultural_(wholesale).html Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: To Change the World, We Change Ourselves 15.12.09, 08:46 brof, ty naprawdę mnie nie doceniasz. czytałem uważnie i stwierdzam, że argumentacja uzyta w artykule o indyjskich samobójcach to czysty bullshit pisany z pozycji antygenetycznego aktywisty a nie rzetelnego reportera. Pozatem nie widzę problemu w genetycznie modyfikowanej żywności gdyż upside do tego jest powszechny głód. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 19.12.09, 06:57 nie wiem kto to dla ciebie rzetelny reporter. glenn beck, rush limbaugh maja swoich wyznawcow ktorzy wierza w kazde slowo. kazdy jest aktywista czegos tam. pr ludzie z monsanto tez sa tyle tylko ze im sie za to dobrze placi. podrzucilem troche linkow. wiecej mi si enie chce. kazdy sam powinien sie troszcxzyc co kladzie sobie na talerz.bullshit z ziarnem genetycznym zaczal sie od chemicznych korporacji (pestycydy i inny syf) przy okazji zrobiono ziarno ktore nie kielkuje. chyba zdajesz sobe sprawe z konsekwencji. pomijajac szkodliwosc takiego franken zarcia wydajnosc z hektara nie jest wcale wieksza a z czasem spada. to masz link pokazujacy jak sie robi w c... podbite narody politics.slashdot.org/article.pl?sid=04/11/13/2023220 dla ich dobra oczywiscie. sprawa glodu swiatowego jest skomplikowana. ponoc w krachach rozwinietych marnuje sie ~30% w biednych krajach ~50% linki ponizej do samo edukacji video.google.com/videoplay?docid=6262083407501596844# www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2009/09/22/BACP19QTF7.DTL www.reuters.com/article/idUSTRE5505JH20090601 www.france24.com/en/20090418-superweed-explosion-threatens-monsanto-heartlands-genetically-modified-US-crops pressherald.mainetoday.com/story.php?id=251258&ac=PHnws www.ucsusa.org/food_and_agriculture/science_and_impacts/science/failure-to-yield.html www.i-sis.org.uk/goldenRiceScandal.php www.rodale.com/gmo-food-and-shopping www.nytimes.com/2009/02/20/business/20crop.html?_r=1 www.business-standard.com/india/news/when-every-mouthful-ishealth-risk/371023/ www.colombiareports.com/colombia-news/economy/4472-colombian-cotton-growers-want-to-sue-monsanto.html www.resurgence.org/magazine/article2803-Poisoning-The-Planet.html www.laht.com/article.asp?ArticleId=331718&CategoryId=14093 www.reuters.com/article/idUSLE16356920090414 icppc.pl/pl/gmo/index.php?id=470 motherjones.com/blue-marble/2009/02/yes-its-true-gmos-contaminate-mexican-corn www.i-sis.org.uk/BtCottonKillsSoilandFarmers.php www.laht.com/article.asp?ArticleId=331718&CategoryId=14093 foodconsumer.org/7777/8888/T_echnologies_40/111407472008_Study_Genetically_Modified_GM_Crops_Threaten_Human_Fertility_and_Health_Safety.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Pytal jakis Anglik? 12.12.09, 20:21 sadzac z akcentu. Ale popieram cie mate. Usuwanie niewygodnie pytajacych to cos z tradycji Jossifa Wissarionowicza. I zwolennikow tych metod to temu profesorowi nie przyda. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Errata 12.12.09, 20:22 ...i zwolennikow to temu profesorowi nie przyda..." PF Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana OT policja szwajcarska 13.12.09, 00:37 sie oficjalnie nazywa Stadtpolizei. Skrót STAPO. Ta klimatologiczna policja będzie tajna czyli dodadzą Geheime na poczatku co nie? skrót wyjdzie historycznie prawidłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 nie policja a gwardia szwajcarska 13.12.09, 02:26 blog.beliefnet.com/pontifications/imgs/The%20Swiss%20Guard.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: nie policja a gwardia szwajcarska 13.12.09, 14:17 ależ kolego tamz było OT bo nie piłem do waści tematu jeno mi sie skojarzylo. Bo mnie się wszystko kojarzy. Szacuneczek SS Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: nie policja a gwardia szwajcarska 14.12.09, 04:07 Ale przyszlo "ocieplenie" w Albercie zalewaja sie potem... www.edmontonsun.com/news/edmonton/2009/12/13/12141366.html Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: nie policja a gwardia szwajcarska 14.12.09, 16:31 Zobaczcie jak to niektorzy w Kanadzie dobrze wygladaja. Przystojne chlopaki.... www.edmontonsun.com/news/edmonton/2009/12/13/12141366.html Odpowiedz Link Zgłoś
mieux kupa smrodu 14.12.09, 20:35 > Kapłanom globalnego ocieplenia nie wolno zadawać pytań. Ja mam jednak pytanie. Czy ekoludki przybyły do Kopenhagi rowerami, pociągami czy samolotami? Jeśli samolotami, to narobiły kupę smrodu i CO2, co jest sprzeczne ze statutem ekoludków. A teraz siedzą i pierdzą w fotele i znów produkują CO2. Ta konferencja jest szkodliwa ze względu na emisję CO2. Kto zapłaci karę za jej wpływ na ocieplenie klimatu? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana coz na eko folwarku eko równi i eko równiejsi 14.12.09, 22:51 to mowie ja eko-świnia Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: kupa smrodu 14.12.09, 23:12 pierdząc produkują metan, który jest bardziej szkodliwy Odpowiedz Link Zgłoś