Dodaj do ulubionych

Nie wolno zadawać pytań

12.12.09, 18:21
www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfDrpI&feature=player_embedded
Kapłanom globalnego ocieplenia nie wolno zadawać pytań.
Gwardia szwajcarska na straży jedynie słusznej prawdy
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 18:38
      Nagle Felusiak zmienia oboz, tym razem nie uznaje wielkiej wizji
      globalnego ocieplenia.
      To nie jest wazne, gore moze nie miec racji, niemniej problem jest
      ekologi. Ilosc wody pitnej jest stale ta sama, tymczasem populacja
      rosnioe z dnia na dzien w postepie geometrycznym, i swiat nie jest
      juz w stanie wyzywic miliardow ludzi, a na dodatek kazdy chce miec
      wakacje albo w Las Vegas, albo Hurgada. Migracja ludzi za praca,
      turystyczna i militarna jest ogromna, swiat nie moze zabezpieczyc
      energi i surowcow dla nas wszystkich. Czy bedzie wojna? Wojny juz
      sa i jak Bush zapowiedzial beda trwac 50 lat. O tym wszyscy wiedza
      i nikt nie mowi. Wiedzial o tym, Hitler i nazwal to liebesraum. Moze
      te 1500 delegatow w Kopenhadze nazwie rzeczy po imieniu i przestanie
      wyzucac panstwowe pieniadze na niepotrzebne konferencje w drogiej
      Kopenhadze.
      • felusiak1 Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 18:47
        misterpee napisało:
        > Nagle Felusiak zmienia oboz, tym razem nie uznaje wielkiej wizji
        > globalnego ocieplenia.

felusiak od początku kwestionował globalne ocieplenie co oznacza, że nie zmienił
        obozu.
        nikt nie nazwie niczego po imieniu. te 1500 delegatów żyje i to dobrze z
        propagowania religii globalnego ocieplenia.
        • br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 20:15
          felusiak
          krok w dobrym kierunku, idz dalej religia klimatologi to zaledwie czubek gory
          lodowej
        • explicit Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 22:33

www.telegraph.co.uk/earth/copenhagen-climate-change-confe/6778003/Copenhagen-climate-summit-Carbon-trading-fraudsters-in-
          Europe-pocket-5bn.html

U.N. climate chief cashes in on carbon

Tied to conglomerate that stands to make hundreds of millions in
          emissions scheme

www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=118659
          A Mumbai-based Indian multinational conglomerate with business ties
          to Rajendra K. Pachauri, the chairman since 2002 of the U.N.
          Intergovernmental Panel on Climate Change, or IPCC, stands to make
          several hundred million dollars in European Union carbon credits
          simply by closing a steel production facility in Britain with the
          loss of 1,700 jobs ,...

• br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 23:00
            przeciez wiesz ze felusiak spraw pienieznych z weglowego kredytu z klimatyczna
            teologia nie laczy
            • felusiak1 Re: Felusiak wywrotowiec 13.12.09, 02:21
              nie doceniasz mnie brof..........
      • explicit Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 22:59

MP , kilka lat temu jechalem autem do Glacier Park z polnocnego
        Idaho przez pol-zach czesc Montany przez lasy i gory i przez pol
        dnia nie widzialem zywej duszy auta czy domu, wody w brod ze nie
        wspomne o wodzie w rzekach ktora splywa do oceanu. California
        chciala zbudowac rurociag i kupic wode z Columbia River ale
        "zieloni" zasrali i woda sie marnuje uchodzac do oceanu,...

U nas za Clinton/Gore kadencji chcieli rozwalac zapory na
        Columbia/Snake Rivers i zrobic znowu pustynie ze wschodniego
        Washington, Oregon i zachodniego Idaho,...
        =============================================================
        Ilosc wody pitnej jest stale ta sama, tymczasem populacja
        juz w stanie wyzywic miliardow ludzi

===================================================================
        Ilosc wody pitnej jest stale ta sama, tymczasem populacja
        juz w stanie wyzywic miliardow ludzi
        • br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 12.12.09, 23:02
          poszukaj sobie agenda 21 to zaczniesz kumac klimat jest przykrywka do redukcji
          populacji
          • felusiak1 Re: Felusiak wywrotowiec 13.12.09, 02:23
            nie zgadzam się z tobą brof. to może na bardzo długą metę. doraźny cel to
            wyrwanie pieniędzy od takich jak ja i ty. rządowi widzą swoją misję w
            uszczęśliwieniu nas na siłę.
            • br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 13.12.09, 03:22
              felusiak
              mnie ich wersja szczesliwosci nie pasuje bo mni nikt o zdanie nie pytal.
              wyrywanie pieniedzy jest normalka ale tu nie tylko zarobienie grosza idzie a o
              zubozenie chamow. moze za bardzo upraszczam ale dzis z kazrego $1 praktyczne
              zostaje okolo 50centow po odliczeniu wszystkich podatkow licencji etc. teraz
              dorzuca tobie , mnie i calej reszcie jeszcze podatek od oddychania (i tu mnie
              zaskoszyli bo tego nie przewidzialem myslalem ze chamy sie na to nabrac nie dadza.
              to tak niestety funkcjonyje wymysla jakis bullshit i przyjda do sciebie najpierw
              cie przestrasza tak ze wiekszosc zglupieje ze strachu a pozniej uzyja to
              demokratyczne prowo tlubu i podsuna chamom rozwiazanie. zwroc uwage na
              wszelkiego rodzaji sondaze opinni chamow. nigdy chamow nie pytaja CO WIESZ?
              TYLKO CO MYSLISZ? Aalbo CO CI SIE WYDAJE? pytana sa tak skonstruowane ze
              sugeruja odpowiedz. i tak to sie ku... kreci od niepamietnych czasow. jak na
              osobe uduchowiana czest mi sie zda medytowac ( przy butelce taniego czerwonego
              wina). doszedlem do wniosku ze jedynym rozwiazaniem dla chamow jest zmienic
              samych siebie. BYC SOBA. olac to gowno ktore chamom pompuja codziennie do glowy
              wszelkimi metodami. gdzy chamy zdaja sobie sprawe ze moga zyc byz tego bullshitu
              sprzedawanego im przez ekspertow caly obecny system sie zawali. nie trzeba do
              tego wiekszosci bo znikoma mniejszosc kontroluje umysly chamow. stad ten strach
              garstki przed masami. i to tyle , wracam do medytacji (tym razem jest to
              giacondi 2008).
              • br0fl0vski Re: Felusiak wywrotowiec 14.12.09, 03:37
                www.consciousmedianetwork.com/video/121309.htm
                • felusiak1 Re: Felusiak wywrotowiec 14.12.09, 04:49
                  broflowski, to zbyt jednostronne aby było prawdziwe.
                  coś tu nie gra i smell rat.
                  • br0fl0vski To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 04:55
                    scottreither.com/blog/wp-content/uploads/2008/10/to-the-lightweb.jpg
                    felusiak tylko ty mozesz przekonac siebie. sprawdz sam

a to pod chinke prezent

en.sevenload.com/videos/85oA4S7-Celtic-Thunder-Christmas-1915
                    • felusiak1 Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 08:08
                      widzisz w tym filmiku o świniach dooglądałem do momentu kiedy
                      ozdobny panicz coś mówił a napis zapodał imię, nazwisko i podpis "Monsanto
                      critic" to jest w 12 minucie i 27 sekundzie.
                      W tym momencie wszystko się zawaliło. Pure bullshit szyty szpagatem.
                      Monsanto nie zmusza farmerów do kupowania ziarna siewnego ale kiedy podpisuja
                      kontrakt to winni dotrzymywać warunków.
                      To samo ze świniami.
                      Pachnie mi to nagonką antygenetycznych leftystów na genetyczny business. what
                      else is new?.
                      • br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 09:09
                        12 minucie i 27 sekundzie. hm... nie duzo potrzeba , moja rada szukaj dalej. daj
                        mi troche czasu bo jestem czyms innym zajety, dzien lub lepiej 3 dni. mam
                        nadzieje ze co do klimatycznego bullshitu zgadzamy sie 100%
                        • br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 09:22
                          przejzyj to do tego czasu

http://www.canlii.org/eliisa/search.do?language=en&searchTitle=Search+all+CanLII+Databases&sortOrder=relevance&searchPage=eliisa%2FmainPageSearch.vm&text=monsanto&id=&startDate=&endDate=&legislation=legislation&caselaw=courts&boardTribunal=tribunals

Polska jest chba ostatnim krajem w europie ktory nie zgodzil sie jeszcze na
                          frankenfood . naciski sa silne . sprawa jest dyskutowana na dniach lub tygodniach.

a tak powiedz mi dlaczego korporacje mialyby byc uczciwe?
                          • br0fl0vski link mi nie wyszedl 14.12.09, 09:23
                            http://www.canlii.org/eliisa/search.do?language=en&searchTitle=Search+all+CanLII+Databases&sortOrder=relevance&searchPage=eliisa%2FmainPageSearch.vm&text=monsanto&id=&startDate=&endDate=&legislation=legislation&caselaw=courts&boardTribunal=tribunals
                          • felusiak1 Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 17:43
                            w miejsce monsanto w pisz walmart i wychodzi 207, a kiedy wpiszesz microsoft
                            wyjdzie 459. so what? ludzie sądzą tych z głębokimi kieszeniami.

> a tak powiedz mi dlaczego korporacje mialyby byc uczciwe?

odwróćmy pytanie - dlaczego miałyby być nieuczciwe?
                            all business is for profit. korporacja dostarcza towar lub usługi.
                            chcesz to kup, nie chcesz nie kupuj. what's your beef?
                            • br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 18:07
                              felusiak
                              nie jestem genetykiem wiec nie probuje nic na tym poletku udowodnic. cui bono?
                              to pytanie ktore mnie interesuje.
                              en.wikipedia.org/wiki/Monsanto_Canada_Inc._v._Schmeiser
                              walmartu i microsoftu do tego nie mieszam. bez kompa i jakiegos gowna z walmartu
                              zyc mozna , bez przyslowiowego chleba nie mozna. w tej zabawie chodzi bowiem o
                              patent na zywnosc. czasy gdy jechalo sie do chlopa kupic swinie dawno sie
                              skonczyly. legalnie chlop ci nawet mleka sprzedac nie moze. wiec skazany jestes
                              na dystrybucjie. zwroc uwage ze koszty sadowe sa przeogromne. wystarczy biednego
                              zaskarrzyc . zanimm sprawa sie zacznie biedak narzyga w recznik i sie podda.
                              szukaj wiec pprzypadki sadowe w ktorych monsanto chce kogos upie...c. szukaj
                              na calym swiecie. mechanizm jest prosty biora goscia do sadu i po herbacie.
                              natepna rzecza jaka mozesz zrobic to zorientowac sie gdzie i za ile mozna kupic
                              ziarno genetycznie NIEmodyfikowane. zacznij w texasie gdzie rezydujesz a pozniej
                              idz przez inne stany i panstwa. soya jest cyba w 90% genetycznie modyfikowana.
                              idz wiec sladem sadowym . nie chce mieszac do tego doniesien o szkodliwosci
                              genetycznie modyfikowanego zarcia. zainteresuj sie tez sprawami zwiazanymi z
                              informacjami jakie sa na nalepkach z zarciem co wolno czego nie wolno. za pare
                              dni podrzucie ci wiecej.
                            • br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 18:15
                              felusiak1 napisał:

> odwróćmy pytanie - dlaczego miałyby być nieuczciwe?
                              > all business is for profit. korporacja dostarcza towar lub usługi.
                              > chcesz to kup, nie chcesz nie kupuj. what's your beef?
                              >

poniwaz korporacje sa tworami papierowymi za ktorymi ukrywaja sie ludzie krorzy
                              chca uniknac odpowiedzialnosci. tu moglbym wkleic jakis link z youtube ale po
                              co. wystarczy mi to ze wiezienia sa pelne ludzi nieuczciwych.
                              • br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 18:35
                                www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1082559/The-GM-genocide-Thousands-Indian-farmers-committing-suicide-using-genetically-modified-crops.html

a to publikacja z prawnego departamentu w monsanto

www.monsanto.com/monsanto_today/for_the_record/india_farmer_suicides.asp
                                sam rozumiesz ze monsanto prawnicy nie dostaja szmalu za friko

nie koncz na tym szukaj dalej
                                • felusiak1 Re: To Change the World, We Change Ourselves 14.12.09, 23:11
                                  czuję sie zagubiony. nie mam najmniejszego pojęcia jaki masz problem.
                                  pisałem ci, że ludzie sądzą tych co mają pieniądze. co w tym takiego
                                  nadzwyczajnego?
                                  nie chcesz chyba mi wmówić, że w indiach chłopi masowo popełniaja samobójstwo bo
                                  sieją genetycznie modyfikowane ziarno?
                                  ciekawe czy w rosji popełniają masowo samobójstwo bo piją złej jakości wódkę?
                                  no i powiedzmy sobie prawdę, pan rolnik kupił ziarno od sąsiada
                                  aby zaoszczędzić 15 tysiecy dolarów na opłacie licencyjnej.

może podchodzę do rzeczy nieco bardziej sceptycznie niż ty.
                                  • br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 15.12.09, 01:48
                                    z tego co piszesz wynika ze czytasz po lepkach. gdyby chodzilo o szmal tylko nie
                                    zawracal bym sobie glowy. poczytaj dlaczego indyjscy chlopi popelniaja
                                    samobojstwa. i naprawde poszukaj gdzie i za ile mozna kupic ziarno ktore nie
                                    jest frankenfood ziarnem. wez yellow pages. przeciez to nie demokrarow czy o
                                    republikanow chodzi nie o wojne taka czy owaka i bailouty tylko o to co jesz.
                                    zeby rozumiec nalepki od zarcia trzeba miec prawie doktorat z chemii. ja
                                    mieszkam na wsi, warzywa z farmy a mieso z lasu czy wody. w miescie ludzie nie
                                    maja takiego luksusu. wogole nie ma porownania z tym prefabrykowanym syfem z
                                    pudelka. mie jest obojetne co jesz , ty sie powinienes tym martwic. tak jak
                                    pisalem daj mi troche czasu pozbieram troche materialu dla ciebie i calej
                                    reszty. zastanow sie jaka kontrole nad ludzmi daje kontrola i jakosc zarcia.
                                    dodaj do tego podatek CO2 i kontrole populacji. o polityce nie wspominam.

przez te pare dni gdy bede zajety podzwon po
                                    san_antonio-tx.yellowusa.com/Seed_Dealers_Agricultural_(wholesale).html

• felusiak1 Re: To Change the World, We Change Ourselves 15.12.09, 08:46
                                      brof, ty naprawdę mnie nie doceniasz. czytałem uważnie i stwierdzam, że
                                      argumentacja uzyta w artykule o indyjskich samobójcach to czysty bullshit pisany
                                      z pozycji antygenetycznego aktywisty a nie rzetelnego reportera.
                                      Pozatem nie widzę problemu w genetycznie modyfikowanej żywności gdyż upside do
                                      tego jest powszechny głód.
                                      • br0fl0vski Re: To Change the World, We Change Ourselves 19.12.09, 06:57

nie wiem kto to dla ciebie rzetelny reporter. glenn beck, rush limbaugh maja swoich wyznawcow ktorzy wierza w kazde slowo. kazdy jest aktywista czegos tam. pr ludzie z monsanto tez sa tyle tylko ze im sie za to dobrze placi. podrzucilem troche linkow. wiecej mi si enie chce. kazdy sam powinien sie troszcxzyc co kladzie sobie na talerz.bullshit z ziarnem genetycznym zaczal sie od chemicznych korporacji (pestycydy i inny syf) przy okazji zrobiono ziarno ktore nie kielkuje. chyba zdajesz sobe sprawe z konsekwencji. pomijajac szkodliwosc takiego franken zarcia wydajnosc z hektara nie jest wcale wieksza a z czasem spada. to masz link pokazujacy jak sie robi w c... podbite narody politics.slashdot.org/article.pl?sid=04/11/13/2023220 dla ich dobra oczywiscie. sprawa glodu swiatowego jest skomplikowana. ponoc w krachach rozwinietych marnuje sie ~30% w biednych krajach ~50%
                                        linki ponizej do samo edukacji

video.google.com/videoplay?docid=6262083407501596844#
                                        www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2009/09/22/BACP19QTF7.DTL
                                        www.reuters.com/article/idUSTRE5505JH20090601
                                        www.france24.com/en/20090418-superweed-explosion-threatens-monsanto-heartlands-genetically-modified-US-crops
                                        pressherald.mainetoday.com/story.php?id=251258&ac=PHnws
                                        www.ucsusa.org/food_and_agriculture/science_and_impacts/science/failure-to-yield.html
                                        www.i-sis.org.uk/goldenRiceScandal.php
                                        www.rodale.com/gmo-food-and-shopping
                                        www.nytimes.com/2009/02/20/business/20crop.html?_r=1
                                        www.business-standard.com/india/news/when-every-mouthful-ishealth-risk/371023/
                                        www.colombiareports.com/colombia-news/economy/4472-colombian-cotton-growers-want-to-sue-monsanto.html
                                        www.resurgence.org/magazine/article2803-Poisoning-The-Planet.html
                                        www.laht.com/article.asp?ArticleId=331718&CategoryId=14093
                                        www.reuters.com/article/idUSLE16356920090414
                                        icppc.pl/pl/gmo/index.php?id=470
                                        motherjones.com/blue-marble/2009/02/yes-its-true-gmos-contaminate-mexican-corn
                                        www.i-sis.org.uk/BtCottonKillsSoilandFarmers.php
                                        www.laht.com/article.asp?ArticleId=331718&CategoryId=14093
                                        foodconsumer.org/7777/8888/T_echnologies_40/111407472008_Study_Genetically_Modified_GM_Crops_Threaten_Human_Fertility_and_Health_Safety.shtml

• polski_francuz Pytal jakis Anglik? 12.12.09, 20:21
      sadzac z akcentu.

Ale popieram cie mate. Usuwanie niewygodnie pytajacych to cos z tradycji Jossifa
      Wissarionowicza. I zwolennikow tych metod to temu profesorowi nie przyda.

Pozdro

PF

• polski_francuz Errata 12.12.09, 20:22
        ...i zwolennikow to temu profesorowi nie przyda..."

PF
    • swinia_spigelmana OT policja szwajcarska 13.12.09, 00:37
      sie oficjalnie nazywa Stadtpolizei. Skrót STAPO.

Ta klimatologiczna policja będzie tajna czyli dodadzą Geheime na poczatku co
      nie? skrót wyjdzie historycznie prawidłowy.
      • felusiak1 nie policja a gwardia szwajcarska 13.12.09, 02:26
        blog.beliefnet.com/pontifications/imgs/The%20Swiss%20Guard.jpg
        • swinia_spigelmana Re: nie policja a gwardia szwajcarska 13.12.09, 14:17
          ależ kolego tamz było OT bo nie piłem do waści tematu jeno mi sie skojarzylo. Bo
          mnie się wszystko kojarzy.

Szacuneczek
          SS
          • hubert100 Re: nie policja a gwardia szwajcarska 14.12.09, 04:07
            Ale przyszlo "ocieplenie" w Albercie zalewaja sie potem...

www.edmontonsun.com/news/edmonton/2009/12/13/12141366.html
            • hubert100 Re: nie policja a gwardia szwajcarska 14.12.09, 16:31
              Zobaczcie jak to niektorzy w Kanadzie dobrze wygladaja. Przystojne chlopaki....

www.edmontonsun.com/news/edmonton/2009/12/13/12141366.html
    • mieux kupa smrodu 14.12.09, 20:35
      > Kapłanom globalnego ocieplenia nie wolno zadawać pytań.

Ja mam jednak pytanie. Czy ekoludki przybyły do Kopenhagi rowerami, pociągami
      czy samolotami?
      Jeśli samolotami, to narobiły kupę smrodu i CO2, co jest sprzeczne ze statutem
      ekoludków.
      A teraz siedzą i pierdzą w fotele i znów produkują CO2.
      Ta konferencja jest szkodliwa ze względu na emisję CO2. Kto zapłaci karę za jej
      wpływ na ocieplenie klimatu?
      • swinia_spigelmana coz na eko folwarku eko równi i eko równiejsi 14.12.09, 22:51
        to mowie ja eko-świnia
      • felusiak1 Re: kupa smrodu 14.12.09, 23:12
        pierdząc produkują metan, który jest bardziej szkodliwy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka