Dodaj do ulubionych

Kleska masowych protestow w Europie

08.01.11, 23:48
Dlaczego po roku masowych protestow przeciw krwiozerczym banksterom i ich rzadowym pacholkom jestesmy swiadkami kleski tychze protestow?

Po roku masowych protestow i strajkow w wielu Europejskich krajach krwiozerczy banksterzy i ich rzadowi pacholki sa tak samo silini jak wczesniej jesli nie bardziej a program morderczej grabiezy idzie do przodu. Podziele sie moja teoria i chetnie ulysze wasza. Otoz uwazam ze na "demokratycznym zachodzie) i to nie tylko w Europie ale i w USA i Kanadzie brak organizacji ktora by zlaczyla spoleczenstwo w naprawde istonych spawach a nie tylko ratowanie delfinow czy pingwinow. Brak tez alternywnego glosu i alternatywnej analizy gospodarczo-politycznej poza peryferjami naturalnie. W oglnych mediach krwiozercze elity krzycza jednym glosem i lud i w zaslupieniu slucha. Lud jest podzielony: biedni przeciw bogatym, pracownicky zwiazkowi przeciw nie zwiazkowym, Niemcy przeciw Grekom, polnoc przeciw polodniu, krajowi przeciw imigrantom itd. Ludy ziemi czas sie polaczyc przeciw tej krwiozerczej mafi!
Obserwuj wątek
    • nihil-istka Re: Kleska masowych protestow w Europie 08.01.11, 23:56
      Zlotejaja, a kto do cholery bral pozyczki masowo? Ano durny i leniwy motloch hiszpanski, grecki, francuski, irlandzki. NO to teraz bydlo musi placic , no nie? I co tu na banki zwalac.
      Ja nie mam ani dolara dlugu.
      • mlody747 Re: Kleska masowych protestow w Europie 09.01.11, 17:16
        Ach Nihil-istka, ciemna jesteś albo żydówka(mas interes w tym co piszesz) i tylko udajesz głupia.
    • felusiak1 mania daj ty spokój 09.01.11, 09:22
      prosisz aby się z tobą podzielić refleksjami.
      pierwsza rzecz, nie wkładaj europy i usa do tego samego kociołka. dwie różne mentalności i różne reakcje. amerykanie nie są tak rozpolitykowani jak europejczycy i są daleko bardziej praktyczni. media mają daleko mniejszy wpływ na nastroje niż w europie. amerykanie potrafią liczyć i dokonują aplikacji wlasnej sytuacji w ocenie ogólnego klimatu. o ile europejczycy chcą aby rząd dał im coraz więcej o tyle amerykanie chcą aby rząd się od nich odpie_dolił.. stą też w europie miałaś demonstracje przeciwko rzadowym cięciom a w ameryce przeciwko rzadowym wydatkom.
      protesty pewnie ustały ponieważ protestujący są z regóły beneficjentami systemu i nieco się zmeczyli i zpewne czują presje tych którzy za to wszystko płacą.
      ps. nie zauważyłaś jeszcze jednej płaszczyzny konfliktu, mianowicie związkowców sektora prywatnego i związkowców sektora państwowego. ten konflikt nabrzmiewa i zapewne da o sobie znać około czerwca.
      • tojabogdan znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 15:24
        znam miasto, w Europie zachodniej, gdzie od lat odbywają się demontracje w obronie wymienionych na wstępie wartości i przeciwko tamże wymienionych nieprawości. Jest to już rytuał, zawsze w ochronie kilkudziesięciu policjantów, zawsze zbiórka i przemarsz, okrzyki przez środki nagłaśniające, niezależnie od pogody.
        Nie są to protesty masowe, ale i kraj nie należy do znanych z temperamentu
        • mara571 Re: znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 17:20
          u mnie stoja i krzycza przez megafony w kazdy poniedzialek. Teraz byla przerwa, bo staly budy Weihnachtsmarktu.
          Musze sprawdzic jutro.
          Ale dzisiaj uczcili rocznice zamordowania Luksemburg i Liebknechta.
          • nihil-istka Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 17:29
            Nie ma banko mafii, jest rylko chciwosc robola greckiego, irlandzkego, francuskiego i hiszpanskiego i amerykanskiego. Wezcie na przyklad Irlandczykow, zasrana biedna wysepka uwierzyla , ze jest eldorado. Kazdy irlandzki penis umyslowy na kredyt kupil dom w miescie , dom wakacyjny i konia. A kto go do tego zmuszal? Ja nie mam ani dolara dlugu - bo prawdziwy katolik jestem. Co nie zapracowane i nie oszczedzone - to nie moje.
            • mlody747 Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 17:53
              Jak trzymasz te zarobione/oszczędzone pieniądze w zlocie lub srebrze(Boskie pieniądze opisane w Biblii-oczywiście są one w chwili ich powstania bez zadanego zadłużenia) to jesteś OK. Nawet należało by ciebie szczerze pochwalić. Ale jak trzymasz je w papierowych p., tych wydanych przez banki centralne, to właśnie popierasz ich system oszustw i zniewalania społeczeństw/krajów. Także wychodzenie na ulice nic nie daje. Prawda? Ciekawe ilu to tutaj zrozumie?
              • nihil-istka Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 18:22
                Trzymac pieniadze papierowe? Prawdziwy katolik kupuje dach nad glowa (albo trzy dachy) a
                za papierowe pieniadze chleb kupuje i dzieli sie z biednymi tego swiata.
            • elka-sulzer Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 18:28
              No, no nihilistko, jak na ironie dobrze ci idzie. Nie ma banko mafii, jest tylko chciwosc.
              Dobre:D
              Chciwosc nie jest niczym zlym, dobroduszny bankier jest od tego by ci pomoc, hehehe.
              • nihil-istka Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 18:35
                Corko, modl sie i pracuj. Nie zapozyczaj sie, nie graj w karty i na dziwki (meskie) nie chadzaj.
                • elka-sulzer Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 18:51
                  > Corko, modl sie i pracuj. Nie zapozyczaj sie, nie graj w karty i na dziwki (me
                  > skie) nie chadzaj.

Pracuj i nies bankierom swoje zarobione pieniadze. Bankier wie lepiej co z nimi zrobic,hehehe.
                  No i "nie graj w karty" ... Zaraz, zaraz, czy zakaz gier hazardowych twoim zdaniem dotyczy tez dobroduszne banki czy tylko elke? Jesli elka gra w karty za swoje pieniadze to elka ma szanse przepuscic tylko to co elka ma. Kiedy bankier gra w karty za elki pieniadze, bo bankierowi wolno, zobacz sam co sie robi.
                  • nihil-istka Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 18:56
                    Alez kto kaze ci do bankow chodzic? Ja pocialem wszystkie swoje karty kredytowe 20 lat temu.
                    A jesli przezpuszczasz forse na meskie dziwki - to nie win bankierow
                    • elka-sulzer Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 19:37
                      nihil-istka napisała:

> Alez kto kaze ci do bankow chodzic?

No nie mow mi nihilistko ze swoje zarobki trzymasz w sienniku. Toz bez bankierow sie nie obejdziesz. No chyba ze jestes tylko jakas zjawa zyjaca z powietrza, nie placisz rachynkow za wikt i opierunek, gaz i swiatlo, dom masz za gotowke na wolnym od podatkow gruncie ....

>Ja pocialem wszystkie swoje karty kredytowe 20 lat temu.

Nie mysl ze jestes tu jakims ewenementem. Duzo ludzi nie ma kart kredytowych z wyboru.
                      Takich ludzi bankierzy nie lubia.
                      Jeszcze wiecej ludzi ma karty kredytowe i splaca je calkowicie, w terminie. Takich ludzi bankierzy tez nie lubia i co rusz kusza cie jakimis "darmowymi" pozyczkami. Ciekawe dlaczego? Podobno dla nich to zaden interes. Tak twierdza. No ale tu nie o posiadaczach kart kredytowych tylko o bankierach.

Jesli posiadacz karty kredytowej splaca sie w terminie to czemu bankier nie musi tego robic?
                      Dlaczego bankier moze pokazac $100 i robic zaklad na $1 milion. Ja, tez bym chciala takie zaklady robic na tym "wolnym rynku" ale mi nie wolno. Dlaczego? Mam troche wiecej niz $100 dolarow w kieszeni. Ja, jak karty nie splace, to wysylaja za mna windykatorow, bankier swojej karty nie splacil i dostal "wybawienie" z mojej (rzadowej) kasy i nikt sie o moje pozwolenie nie pytal, a nie list z pogrozkami od windykatora. Prawa "wolnego rynku" tu podobno rzadza, tak nam sie wmawia, ze trzeba konkurowac. No ale jak widac bankier nie jest w stanie konkurowac z takimi jak ja, hehehe. I co tu zrobic?

• nihil-istka Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 20:28
                        No oczywiscie elka, kazde przegiecie to strzelanie samemu sobie w stope.
                        Korzystam z uslug banku do prowadzenia rachunku czekowego (darmowego) na ktorym trzymam nieoprocentowane kilka tys dolarow. Z tego automatycznie pobierane sa moje miesieczne oplaty oraz deponowana jest moja pensja.
                        Nigdy nie bralem zadnych pozyczek w banku. Kupilem 30 lat temu mala farme za poreczeniem veterans administration. Skromne oszczednowsci dla bezpieczenstwa trzymam kilku bankach (amerykanskim, brytyjskim i niemieckim) , ale to oni mi placa w formie skromnego oprocentowania. Rezte naszych dochodow moja zona przekazuje na cele charytatywne. Takze prawdziwy katolik mafii bankowej sie nie peka.
                        • elka-sulzer Re: Mowie wam , nie ma banko mafii 09.01.11, 22:53
                          nihil-istka napisała:

> No oczywiscie elka, kazde przegiecie to strzelanie samemu sobie w stope.

To dobrze ze mowisz o sobie a nie banko-mafii. Bo gdy ty robisz "przekret" to niewatpliwie jest to strzal we wlasna stope. Gdy przekret robi banko-mafia to jest to globalny kryzys, ktory banko-mafia rozpisuje sie na mnie i ciebie, bo moze, bo sobie takie prawo zapisala, bez pytania mnie i ciebie.

• moon.river3 banksterskie mafie rozkradly caly swiat 09.01.11, 18:47
              chyba zbliza sie ich koniec.
              • mlody747 Re: banksterskie mafie rozkradly caly swiat 09.01.11, 19:35
                Myślisz się, to jest już pewne. Oni sami już to wiedza od 2003 kiedy to próbowali się wycofać. Ale uznali, ze zaprzestanie(już wtedy) ich pomysłu(wycofania z już dobrze zakorzenionej NWO - ich zdaniem) doprowadziło by do ich klęski. Więc zadecydowali, ze pozostaną przy tej idei ale będą się starali złagodzić ich upadek(np. zobacz ich Z Brzeziński - zwrot o 180").
          • elka-sulzer Re: znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 17:48
            Otoz uwazam ze na "demokratycznym zachodzie) i to nie tylko w Europie ale i w USA i Kanadzie brak organizacji ktora by zlaczyla spoleczenstwo w naprawde istonych spawach a nie tylko ratowanie delfinow czy pingwinow. Brak tez alternywnego glosu i alternatywnej analizy gospodarczo-politycznej poza peryferjami naturalnie. W oglnych mediach krwiozercze elity krzycza jednym glosem i lud i w zaslupieniu slucha. Lud jest podzielony: biedni przeciw bogatym, pracownicky zwiazkowi przeciw nie zwiazkowym, Niemcy przeciw Grekom, polnoc przeciw polodniu, krajowi przeciw imigrantom itd. Ludy ziemi czas sie polaczyc przeciw tej krwiozerczej mafi!

Dobrze zwiezle powiedziane. Niestety szanse na polaczenie ludu w jeden glos sa moim zdaniem sa dosc nikle w dobie globalnych podsluchow, dobie terroryzowania nieposlusznych najnowoczesniejszymi zdobyczami wojennej techniki, dobie wyluskiwania "prawdy" przez
            tortury i wiezienie w nieskonczonosc. Ostatnie poczynania swiatowego naganiacza praworzadnosci niczego dobrego nie wroza. Gdyby Twitter nie pokazal srodkowego palucha bezprawnym zapedom "strozom prawa" nikt by nic nie wiedzial. Wszyskot rozeszloby sie po kosciach. Zastanawia czy facebook, yahoo, google dostali podobne subpoenas i bez szemrania
            podzielili sie z wladza informacja do ktorej wladza nie ma prawa.

twitter.com/birgittaj/status/23471005007609856
            www.guardian.co.uk/media/2011/jan/08/us-twitter-hand-icelandic-wikileaks-messages
            • nihil-istka Re: znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 18:25
              Elka , w USA niby zyjesz ale chyba w Rosji tak ocipialas. A moze na tea party bys sie wybrala?
              A moze bys zaglosowala od czasu do czasu?
              • elka-sulzer Re: znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 18:39
                Jak tu nie ocipiec, nihilistko? Bedac fiskalna konserwatystka, domagajaca sie przestrzegania prawa przez elity nam to prawo ustanawiajace jestem .... lewakiem. Kiedy domagam sie by rzadziciele przestrzegali konstytucji ktorej przysiegaja chronic, by jej nie lamali wysylajac bezprawnie naszych synow i corki na oszukancze wojny w dalekich krainach ktore nam nigdy nie zagrazaly ... sympatyzuje z terrorystami.
                • nihil-istka Re: znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 18:53
                  Corko, armia jest zawodowa i nikt juz nie wysyla rekrutow z poboru na wojny.
                  • elka-sulzer Re: znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 19:07
                    nihil-istka napisała:

> Corko, armia jest zawodowa i nikt juz nie wysyla rekrutow z poboru na wojny.

Armia jest zawodowa to co, konstytucja juz jej nie obowiazuje, prawo juz jej nie obowiazuje?
                    Toz ta zawodowa armia wszak przysiega na konstytucje, przysiega ze jej bedzie bronic.

• nihil-istka Re: znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 20:31
                      Zawodowa armia amerykanska konstytucji nie lamie. Po prostu juz nikt nie zmusza klasy sredniej aby swe dzieci na wojne wysylala, Idzie tylko ten co chce
                      • elka-sulzer Re: Popularny mit 09.01.11, 21:04
                        nihil-istka napisała:

> Zawodowa armia amerykanska konstytucji nie lamie. Po prostu juz nikt nie zmus
                        > za klasy sredniej aby swe dzieci na wojne wysylala, Idzie tylko ten co chce

Hehehe, listek, tobie i mnie pozostaje tylko .... placenie rachunku za te wojny i pochowek armatniego miesa (moich i twoich synow i corek) broniacego intersow .... tak wlasciwie to gina broniac czyich interesow, listek?
                        • nihil-istka Re: Popularny mit 09.01.11, 21:21
                          elka, przeciez faktem jest , ze na wojne idzie tylko ten co chce. A wiec twoje dzieci jesli nie chca na wojne, isc nie musza. Wiele sie od czasow Wietnamu zmienilo na lepsze.
                          • elka-sulzer Re: Popularny mit 09.01.11, 23:03
                            nihil-istka napisała:

> elka, przeciez faktem jest , ze na wojne idzie tylko ten co chce.

Oooo tak???? Powiedz to tym zawodowym rekrutom "ze na wojne idzie tylko ten kto chce".
                            Powiedz to takim Tilmanom, powiedz to takim Linchom, powiedz to takim Manningom, i tysiacom innych.

>A wiec twoje dzieci jesli nie chca na wojne, isc nie musza. Wiele sie od czasow Wietnamu >zmienilo na lepsze.

Ja akurat nie uwazam ze zmienilo sie na lepsze. Ja uwazam ze tak jak moje dzieci tak i twoje dzieci jak i dzieci banksterow powinny OBOWIAZKOWO isc na wojny wywolywane przez ich rodzicieli, bez unikow jak jak Bushowie czy Cheneyowie czy inne pomioty uprzywilejowanych.

• nihil-istka Re: Popularny mit 10.01.11, 21:51
                              elka, wszystkie wojny prowadzone przez USA bylu konieczne i prowadzone humanitarnie.
                              USA ma obowiazki wobec swiata i czasem wojna byla mniejszym zlem. Bralem udzial w wojnie wietnamskiej jako OCHOTNIK i wierze w slusznosc tego co robilem.
            • zlotamajka Re: znam miasto, w Europie zachodniej 09.01.11, 19:37
              > Dobrze zwiezle powiedziane. Niestety szanse na polaczenie ludu w jeden glos sa
              > moim zdaniem sa dosc nikle w dobie globalnych podsluchow, dobie terroryzowania
              > nieposlusznych najnowoczesniejszymi zdobyczami wojennej techniki, dobie wylusk
              > iwania "prawdy" przeztortury i wiezienie w nieskonczonosc.

Wciaz zaciskajace praktyki policyjne rzeczywiscie coraz bardzie utrudniaja zlaczenie ludu. No i prowadzi do nieufnosci pomiedzy ludzmi. Ale widzisz ja uwazam ze gdyby byla jedna organizacja ktora by miala alternaywny program i wyglad na swiat to bez rewolucji mialaby wplyw bo wtedy te mafie by musialy chca nie chca sie liczyc. Teraz nawet partie komunistyczne wierza w brednie o wolnym rynku. Tak te media wszystkim poprzewracaly w glowach. Ale jak sa pseudo naukowcy co to wykladaja to co sie dziwic.

Jesli chodzi o facebook i google (yahoo pewnie tez) to sa instytucje rzadowe aka CIA. Bylo kilka afer z facebookiem w zwiazku z naruszeniem praw prywatnosci, nie pamietam szczegolow bo to jakis czas temu. Nie jeden tez stracil prace przez facebook. Przeciez facebook to genialna instytucja, od poczatku tak myslalam. Ze KGB takiej nie wymyslilo. Nie trzeba szpiegow, policiantow, donosicieli, ludzie sami ci mowia co mieli na sniadanie i kiedy sie wyprozniali.
              • elka-sulzer Re: @majka 09.01.11, 20:01
                >widzisz ja uwazam ze gdyby byla jedna organizacja ktora by miala alternaywny program i >wyglad na swiat to bez rewolucji mialaby wplyw bo wtedy te mafie by musialy chca nie
                > chca sie liczyc.

Tez tak uwazam ale rozwniez zdaje sobie sprawe, ze przy zasobach finansowych rzadujacej nam mafii, calkowitemu podporzadkowaniu "wolnych mediow" tej rzadujacej nam mafii, ich technologicznej przewadze powstanie takiej organizacji i to o globalnym zasiegu jest nikle.
                Wolny internet dawal taka szanse ale po ostatnich wydarzeniach z Wiki a teraz Twitterem jeszcze bardziej sie utwierdzam w daremnosci poczynan. Macki rzadujacego potwora sa wszedzie. No moze za wyjatkiem al-kaidy, hehehe.
                • zlotamajka Re: @majka 09.01.11, 20:17
                  Zgadzam sie z toba, jako lud jestesmy bardzo do tylo w tej walce (ba wiekszosc nie zdaje sobie ze jest jakas tam wojna). Mafie przejely wszystko. Internet tez przejmuja a wikileaks to super pretekst.

Ale popatrz na Europe. Zwiazki zorganizowaly naprawde masowe protesty. Ani jeden pacholek nie polecial. Ani jeden, w zadnym kraju. Mi sie zdaje ze po prostu nie mielu programu. Zaczeli walke z przegranej od razu pozycji grajac defensywnie a ofensywnie grac po prostu nie umieja.
                  • mlody747 Re: @majka 09.01.11, 20:30
                    Tylko w Iceland dwa cale rządy poleciały, ale kontrolowane media nic nie wypominają. Nie chcą nam dodawać otuchy.
                    • zlotamajka Rzeczywiscie, zapomnialam o Islandi 09.01.11, 20:36
                      Tam obalili rzad. I w referendum 90% glosowalo przeciw spacaniu banksterow. Ale nowy rzad (socjalistyczny) i tak poszedl na ugode z bansterami.
                • mlody747 Re: @majka 09.01.11, 20:26
                  Piszesz: "No moze za wyjatkiem al-kaidy, hehehe."(inaczej zwana CIAida) i tu masz racje, ze tam ich niema, bo ta organizacja tak naprawdę nie istnieje. Ale obserwując ilu na świecie się na to nabrało, to traci się pozytywne myśli o ludzkości świata.
                  • elka-sulzer Re: @majka 09.01.11, 21:06
                    BINGO!mlody:)))
                  • yag-nik Re: @majka 11.01.11, 09:33
                    Młody jakby Ci we wszystkich mediach mówili że jest 1885r a nie 2011, nawet sam Twój prezydent, premier i jego kochanica a także wszystkie media w Europie oraz na Świecie potwierdzili tę to prawdopodobnie też być uwierzył :-)
                    Dopiero później przychodzi refleksja, zaraz, zaraz... jak to?
                    A jak pomyślisz dłużej nic Ci nie pasuje Młody, a później zaczynasz czytać że odpowiednik tajnych służb Pakistanu w komitywie z tajnymi służbami US (oczywiście nieoficjalnie) przelał pieniądze na konto "zamachowcy" 11.09.

• polski_francuz Nu, felusiak 09.01.11, 17:28
        nauczyles sie czegos.

"o ile Europejczycy chcą aby rząd dał im coraz więcej o tyle Amerykanie chcą aby rząd się od nich odwalil stąd też w Europie miałaś demonstracje przeciwko rzadowym cięciom a w Ameryce przeciwko rzadowym wydatkom."

Po kilku korekcjach wynikajacych z dobrego eurpejskiego smaku moge sie i ja pod tym podpisac.

Co do pytania majki, dosc slusznego, jak ograniczyc przewage sektora finansowego nad tym wytworczym w Stanach, to mysle ze sami do tego dojda ze sie wmanewrowali z slepy zaulek. Prowadzic to bedzie pewnie przez wzrost potegi Chin. Juz teraz politycy amerykanscy i europejscy sa traktowani w Chinach jak malo zdolni zadluzacze kraju.

PF
        • nihil-istka Re: Nu, felusiak 09.01.11, 17:44
          Oj franca, im dluzej siedzisz w tym francowie tym bardziej pierniczejesz.
          Powrot ""utraconych"" miejsc pracy do USA to kwestia miesiaca i minimalnych kosztow.
          Nikt nie chce jednak w USA szyc odziezy i montowac urzadzenia AGD i elektroniczne.
          Do Chin nie ucieklo ani jedno miejsce pracy z przemyslu samochodowego, produkcji ukladow scalonych, farmaceutykow, przemyslu lotniczego,biotechnologii etc. etc.
          • polski_francuz Mylisz sie 09.01.11, 18:24
            Detroit jest miastem widmem. A GM prawie zbankrutowal i trzeba bylo go znacjonalizowac. Po zastrzyku gotowki podatnika wrocil na gielde. Urzadzenia elektroniczne projektowane w Stanach sa robione w Chinach. Nie ma wiele fabryk. Lotniczy przemysl jeszcze jest w Seattle, ale na jak dlugo?

O przemysle farmaceutycznym wiele nie wiem. Moza mara nas czyta to cos powie.

PF
            • nihil-istka Mylisz sie ze ja sie myle 09.01.11, 18:33
              Chiny nie zabraly ani jedniego miejsca pracy w amerykanskim przemysle samochodowym. Chiny wszystkie samochody importuja.
              Wszystkie uklady scalone sa produkowane przez amerykanskie firmy.
              Propagujesz mity franca. Wez se wakacje na lazurowym wybrzezu w jakims zamku obronnym templariuszy gotowym do odparcia ataku saracenow.
            • mara571 powiem 09.01.11, 19:24
              przemysl farmaceutyczny jeszcze sie trzyma, dzieki FDA i instytucji patentow.
              Ale swiat zalewaja kiepskie chinckie podrobli, ktore mozna zamowic w internecie. Mozna dostac poczta, mozna dostac tez poczta pozdrowienia od celnikow, ktore kosztuja pare razy wiecej niz lek orginalny.
              W tej chwili chodzi glownie o Viagre, ale zaczekamy co sie bedzie dziac po wprowadzeniu pierwszych lekow opozniajacych objawy Alzheimera.
              Nie dyskutuj z nihilistka, nie ma sensu...
              • mlody747 Re: powiem 09.01.11, 20:15
                Czy ty masz na myśli jakiś syntetyczny środek na ALZHIMERA, który będzie zastępował naturalny środek: VINPOCENTINE? Naturalne środki, który zastępuje syntetyczna Viagre to oczywiście: Arginine, Guarana i Ginkgo Biloba(proporcje i ilości stosowania ja nie znam-za młody jestem-chce zachować swój wzrok, Hahaha). Wszystkie te środki są dostępne powszechnie w Stanach na np: swansonvitamins.com i inne.
                • mara571 Vinpocentine nie jest srodkiem 10.01.11, 21:42
                  naturalnym leczacym Alheimera.
                  to po pierwsze.
                  Po drugie: jego dzialanie sprowadza sie do poprawy ukrwienia i metabolizmu katocholaminy. Skutki uboczne jego zazywania moga byc katastrofalne dla starszych ludzi.
                  Po trzecie: Vinpocentine nie jest lekiem, bo nigdy nie przeszedl calej procedury dopuszczenia leku do obrotu.
                  Po czwarte: przyczyna Alzheimera jest inna i nie do konca wyjasniona. Mozgi starszych ludzi, ktorzy do konca zycia zachowali pelna sprawnosc intelektualna maja rowniez plaques. Zadziwiajaca jest tez fakt, ze reumatycy, zazywajacy przez latach srodki o dzialaniu przeciwzapalnym i przeciwbolowym, b. rzadko cierpia na Morbus Alzheimer (Neurology (2008; 70: 1672-1677,NEJM 2001: 345: 1515-1521).
                  Podobnie dzialaja statyny.
                  Porownaj sobie ceny wymienionych preparatow.
                  • nihil-istka Re: Vinpocentine nie jest srodkiem 10.01.11, 22:01
                    Mara, no prosze jaka elokwentna z ciebie techniczka farmaceutyczna. Jak kupie apteke to ci prace zaproponuje.
                  • mlody747 Re: Vinpocentine nie jest srodkiem 10.01.11, 22:58
                    Ja tylko pytałem, bo ostatnio wpadła mi informacja o Vinpocetine. Dzieki za odpowiedz. A słyszałaś, ze reumatyzm to brak wielu minerałów? Oczywiście wyleczony reumatyzm nie wymaga środków przeciw bólowych. Ale ja jestem elektronikiem i nie zamierzam odbierać tobie chleba. Pozdrowienia.
            • elka-sulzer Re: @P-F 09.01.11, 21:10
              > Detroit jest miastem widmem. A GM prawie zbankrutowal i trzeba bylo go znacjona
              > lizowac. Po zastrzyku gotowki podatnika wrocil na gielde.

Bardziej spektakularnie niz GM zbanrutowali banksterzy z Wall Street. Wall Street jakims trafem nie jest widmem. I zeby bylo ciekawiej, zdaniem rzadzicieli, nie bylo potrzeby ich nacjonalizowac!? Ciekawe czemu?
        • zlotamajka p-f 09.01.11, 20:25
          Co do pytania majki, dosc slusznego, jak ograniczyc przewage sektora finansoweg
          > o nad tym wytworczym w Stanach, to mysle ze sami do tego dojda ze sie wmanewrow
          > ali z slepy zaulek. Prowadzic to bedzie pewnie przez wzrost potegi Chin. Juz te
          > raz politycy amerykanscy i europejscy sa traktowani w Chinach jak malo zdolni z
          > adluzacze kraju.

Jesli dobrze zrozumialam to uwazasz ze wszystko sie roztrzygnie po upadku systemu? Alez naturalnie. Jednak dalej nie odpowiedziales na moje pytanie: Masowe protesty w wielu krajach a tu ani jeden pacholek rzadowy nie polecial! Czemu?!
          • polski_francuz Re: p-f 09.01.11, 20:40
            System (amerykanski) nie upadnie. Tylko tak jak w Rosji, 20 lat temu, zacznie sie reformowac. A energia do tej reformy przyjdzie z konfrontacji z Chinami. Tak ruszyla "zimna wojna" z ZSRR i tak ruszyl program podboju kosmosu po Lajce w sputniku.

Majka, w Europie protestuje sie w krajach, w ktorych korupcja, nepotyzm, szara ekonomia, oszustwa podatkowe naleza (miejmy nadzieje ze nalezaly) do porzadku dziennego. I panstwo zostalo zmuszone do redukcji wydatkow. I przykrecenia sruby.

Powinno sie raczej zalowac mlodego pokolenia, ktoremu przyjdzie placic za dolce vita starszych. To raczej rewolucja pokoleniowa raczej.

PF
            • nihil-istka Re: p-f 09.01.11, 20:43
              Co to za mlode pokolenie, franca? Co to za maturzysci , ktorzy wychodza na ulice w obronie SYSTEMU EMERYTUR? Jak ja bylem w ich wieku , to myslalem ze bede niesmiertelny
              • polski_francuz Franca 09.01.11, 20:50
                jest w jezyku polskim obrazliwym slowem. Zwracaj sie do mnie uprzejmie jesli chcesz bym kontynuowal dyskusje.

PF
                • nihil-istka Re: Franca 09.01.11, 21:04
                  W moim jezyku, franca nie jest slowem obrazliwym.
                  • polski_francuz Re: Franca 09.01.11, 21:28
                    To rozmawiaj z samym soba. Chcesz ze mna - to uzywaj wyrazen, ktore mi sie podobaja.

PF
                    • nihil-istka Re: A Franek jest OK 09.01.11, 21:39
                      A Franek jest OK ?
                      • polski_francuz Re: A Franek jest OK 09.01.11, 21:56
                        Moze byc

PF
            • zlotamajka Re: p-f 09.01.11, 21:05
              Majka, w Europie protestuje sie w krajach, w ktorych korupcja, nepotyzm, szara
              > ekonomia, oszustwa podatkowe naleza (miejmy nadzieje ze nalezaly) do porzadku d
              > ziennego. I panstwo zostalo zmuszone do redukcji wydatkow.

Ta korupcja, nepotzym i szara ekonomia sa wszedzie a najgorzej jest na najwyzszych szczeblach. Ale to nie to problemem i to nie to powoduje ze panstwo sie zadluzylo i musi teraz redukowac wydaki.

1. Dlugi o ktorych mowa to nie sa dlugi panstwa sensu strykte ale dlugi miedzybankowe ktore banki skutecznie przezucaja na ksiegi panstwa! Do tego panstwo zostalo wciagniete z rozne "inwestycje" w derywatywy.

2. Panstwo NIE MUSI redukowac wydatkow. Wystarczy nalozyc kapital kontrols, zabronic derywatywow, wymazac dlugi miedzybankowe, i nalozyc podatki na spekulacje. Powtarzam, ZADENE OBCINANIE WYDATKOW NIE JEST POTRZEBNE.
              • polski_francuz Pytanie wstepne 09.01.11, 21:34
                czy trzeba placic podatki? Czy panstwo nie powinno wydawac tyle ile z tych podatkow dostaje, a nie wiecej?

Cala reszta to sa rzeczy wtorne. Bo piszesz o reformie sektora bankowego. Obama sie zabieral, zabieral do reformowania ale nie dal rady. Nie wiem czemu. Pewnie nie mial wystarczajacego wplywu na wydarzenia.

I serio myslicie meine sehr geehrte Damen, ze protestami na ulicy do czegos mozna dojsc?

Bo ja, na ten przyklad, nie.

PF
                • nihil-istka Re: Pytanie wstepne 09.01.11, 21:50
                  Panstwo zawsze wydaje tyle ile zarabia. Tyle jest dobr na rynku ile spoleczenstwo wytworzy-
                  - a reszta to tylko buchalteryjne zabiegi stymulujace produktywnosc moltlochu. Czyste PR.
                  Zwlaszcza w wypadku USA i jego tzw. dlugu wewnetrznego.
                  • polski_francuz Alez skad 09.01.11, 22:00
                    Stany wiecej importuja niz eksportuja.

Np importuja z Chin towary, za ktore placa zadrukowanym papierem. I Chiny maja teraz 860 mld $ takiego zadrukowanego papieru zwanego papierami pozyczki panstwowej.

PF
                • zlotamajka Re: Pytanie wstepne 09.01.11, 21:59
                  > czy trzeba placic podatki? Czy panstwo nie powinno wydawac tyle ile z tych poda
                  > tkow dostaje, a nie wiecej?

To nie jest pytanie wstepne bo nie chodzi o to czy trzeba placic podatki i ile panstwo powinno wydawac. Chodzi o to kto ile podatkow placi czyli jak to jest rozmieszczone wsrod spoleczenstwa i na co te podatki sa uzywane. Czemu sa pieniadze dla banksterow a nie dla rencistow?!!!!

> I serio myslicie meine sehr geehrte Damen, ze protestami na ulicy do cze
                  > gos mozna dojsc?
                  To co ty proponujesz?!!!
                  • polski_francuz Re: Pytanie wstepne 09.01.11, 22:03
                    "To co ty proponujesz?!!!"

Sam nie wiem. Uzbroic sie w cierpliwosc. Cos sie moze sensownego wykluje.

Majka, czy Ty nie jestes troche rewolucjonistka? I masz pewnie -35 lat?

PF
                    • zlotamajka Re: Pytanie wstepne 09.01.11, 22:13
                      Uzbroic sie w cierpliwosc. Cos sie moze sensownego wykluje.

Czyli co?

> Majka, czy Ty nie jestes troche rewolucjonistka? I masz pewnie -35 lat?

Mylisz sie. Rewolucjonistka nie jestem. Ale uwazam ze bez zmiany gier sil nic sie nie stanie. Czy do tego potrzebna jest rewolucja, niekoniecznie. Ale siedzac cicho tez nic sie nie stanie.
            • elka-sulzer Re: a to ciekawe co piszesz, p-f 09.01.11, 21:21
              >w Europie protestuje sie w krajach, w ktorych korupcja, nepotyzm, szara
              > ekonomia, oszustwa podatkowe naleza (miejmy nadzieje ze nalezaly) do porzadku d
              > ziennego. I panstwo zostalo zmuszone do redukcji wydatkow. I przykrecenia sruby
              > .

Niezwykle ciekawe. "Panstwa" (w ktorych korupcja, nepotyzm, szara
              ekonomia, oszustwa podatkowe naleza do porzadku dziennego
              ) przykrecaja sruby mafijnym zapedom banksterskiej mafii (ktorym na reke byla korupcja, nepotyzm, szara ekonomia, oszustw podatkowe....) i TY uwazasz ze to jest normalne?
              Zastanwiales sie komu w tych panstwach sruba jest przykrecana a komu przykrecana byc powinna?
              • elka-sulzer Re: a to ciekawe co piszesz, p-f (errata) 09.01.11, 21:24
                Niezwykle ciekawe. "Panstwa" (w ktorych korupcja, nepotyzm, szara ekonomia, oszustwa podatkowe naleza do porzadku dziennego) przykrecaja sruby OBYWATELOM a powinny je przykrecic mafijnym zapedom banksterskiej mafii (ktorym na reke byla korupcja, nepotyzm,
                szara ekonomia, oszustw podatkowe....) i TY uwazasz ze to jest normalne? Zastanwiales sie komu w tych panstwach sruba jest przykrecana a komu przykrecana byc powinna?

• mlody747 Re: a to ciekawe co piszesz, p-f (errata) 09.01.11, 22:47
                  On po protu nie rozumie mechanizmu produkcji/wypuszczania pieniędzy (i innych bardziej skomplikowanych machinacji bankierow), w krajach gdzie istnieją prywatne banki centralne. Mozę nawet myśli, ze w Francji lub Polsce ich niema i nie musi tego wiedząc. Ale niechcących się nauczyć tego, niemożna na sile zmuszać, bo w końcu wychodzi się na idiotę, w ich oczach.
                  • zlotamajka Re: a to ciekawe co piszesz, p-f (errata) 09.01.11, 22:59
                    > On po protu nie rozumie mechanizmu produkcji/wypuszczania pieniędzy (i innych b
                    > ardziej skomplikowanych machinacji bankierow), w krajach gdzie istnieją prywatn
                    > e banki centralne. Mozę nawet myśli, ze w Francji lub Polsce ich niema i nie mu
                    > si tego wiedząc. Ale niechcących się nauczyć tego, niemożna na sile zmuszać, bo
                    > w końcu wychodzi się na idiotę, w ich oczach.

Zgadza sie. Nie rozumie i co gorsza nie chce zrozumiec. Po prostu powtarza co mu mowia media.
        • zlotamajka Re: Nu, felusiak 09.01.11, 20:31
          jeszcze w zwiazku z tym co napisal Felusiak:

Otoz w Stanach "maly rzad" to bardzo popularny slogan. Tylko co to oznacza? Od czasu Regana kazdy prezydent mowi ze chce malego rzadu. Dla nich to oznacza pozbycie sie wszystkich uslug spolecznych z wywozeniem smieci i straza pozarna wlacznie (to by bylo idealne). Nie oznacza to ciec w zbrojeniach, policji, wywiadach, czy darowiznach dla banksterow! Te ostatnie kategorie to wrecz od czasow Regana zwiekaszaja sie na potega.

Po drugie, ci kongresmeni i senatorzy co sa najbardziej za cieciami uslug spolecznych i martwia sie straszne deficytem chca obciac podatki dla najbogatszych, wspieraja banksterow trylionami dolarow z kasy panstwowej i zwiekszaja zbrojenia. Ale w megafonach mediow beda trabic o malym rzadzie. Co to ma wspolnego z malym rzadem!
          • polski_francuz Re: Nu, felusiak 09.01.11, 20:46
            Felusiak jest za republikanami. Jego prawo.

Co do bankow to juzesmy dyskutowali w przeszlosci. Sa potrzebne by kredytowac przemysl. A rozwinely za bardzo sektor "produkcji finansowej" czyli spekulacji. By tu ukrocic nalezaloby powoli powrocic do jej utrudniania. O ile pamietam, to mialy powstac banki kredytowe bez spekulacji i spekulacyjne. Niezbyt wiem jak to sie skonczylo?

Podejrzewam, ze sie skonczylo jak sie kryzys stal mniej bolesny?

PF
            • zlotamajka Re: Nu, felusiak 09.01.11, 21:00
              > Co do bankow to juzesmy dyskutowali w przeszlosci. Sa potrzebne by kredytowac p
              > rzemysl.

Alez ja nie jestem przeciw bankom jako tamkim. Problem w tym ze BANKI PRZEMYSLU NIE FINANSUJA ALE GO ROBIERAJA. Za to finansuja derywatywy!

banki kredytowe bez spekulacji i spekulacyjne. Niezbyt wiem jak
              > to sie skonczylo?

Byla taka gadka, ale na gadce sie skonczylo. Bankstery nie dopuszczaja do zadnych reform.
          • felusiak1 Re: Nu, felusiak 11.01.11, 09:05
            mańka, ręce mi opadaja kiedy czytam te twoje wierszyki.
            rząd federalny konstytucyjnie ma bardzo ograniczona rolę. jak to sie mówi:
            protect the shores and deliver the mail. cała reszta powinna być napowrót w rekach rządów stanowych. nie ma potrzeby trzech, czterech warstw biurokracji. na przykład department of education. nikt nie wie po co istnieje skoro rząd federalny nie ma nic do edukacji poza płaceniem za lunch. ale to płacenie za lunch przeksztalciło się w instrument szantażu.
            doczytaj trochę mania to wierszyki zyskaja na jakosci.
            ps. wywożenie smieci, straż pożarna, policja to domena rządów miejskich i powiatowych a nie rządu federalnego..
            poducz się trochę mania to wierszyki zyskaja na jakosci. naprawdę, nie daj sie prosić.....
    • mlody747 Re: Kleska masowych protestow w Europie 09.01.11, 17:40
      Święte sowa piszesz, ale nie może być żadnej takiej organizacji (której brak wspominasz), bo natychmiast będzie ona infiltrowana przez pro bankowe/elity rządzące (już jest to sprawdzone w przynajmniej 50 latach takich prób). Pozostaje tylko rozprzestrzenianie informacji o ich działalności, naginani praw na swoja stronę(walka w sadach z tym), rozprzestrzenianej propagandzie i sposobach zarabiania/naciągania/oszustwach z pieniądzmi.
      republicbroadcasting.org/
      Jak znasz angielski, to tutaj znajdziesz ostatnie wiadomości w temacie i możesz słuchać radia internetowego klikając "Listen Live". Jest tam wiele rożnych programów i są tez tam te konieczne/głupie. Ale jak będziesz słuchał od poniedziałku do piątku od 15:00 do 21:00 EST (polskiego czasu dodaj 6 godzin), to z cala pewnością załapiesz co się dzieje, sposoby i może nawet już uzyskane osiągnięcia w podany przez ciebie temacie. Z duma(bo ty tez będziesz słuchał) stwierdzisz, ze słucha tego cały świat.
      Na początek: republicbroadcasting.org/?p=12886
      • nihil-istka Re: Kleska masowych protestow w Europie 09.01.11, 17:46
        Oj mozdzek mlodemu lewaki zlasowaly. Zegnaj mozgu
    • lwowiak51 Re: Kleska masowych protestow w Europie 09.01.11, 18:48
      I bardzo dobrze .Do roboty zapedzic to talatajstwo ,protestow im sie zachcialo,nieroby jedne.
      A banki starszych i madrzejszych maja sie coraz lepiej i beda sie miec jeszcze lepiej i tak trzymac.
      • elka-sulzer Re: Kleska masowych protestow w Europie 09.01.11, 18:56
        No to do roboty lwowiak a nie czas tu marnowac z tatalajstwem i nierobami.
        Wszak banki starszych i madrzejszych maja sie miec coraz lepiej, jak piszesz, ale bez wkladow to im idzie nie tak jak trzeba, wiec nie marnuj czasu tutaj na nas i do roboty!
        • lwowiak51 Re: Kleska masowych protestow w Europie 09.01.11, 19:04
          elka-sulzer napisała:

> No to do roboty lwowiak a nie czas tu marnowac z tatalajstwem i nierobami.
          > Wszak banki starszych i madrzejszych maja sie miec coraz lepiej, jak piszesz,
          > ale bez wkladow to im idzie nie tak jak trzeba, wiec nie marnuj czasu tutaj na
          > nas i do roboty!

A ty co, glupia jestes? przeciez ja tu pracuje ,a wiesz kto mi placi? no to ci napisze ale nikomu nie mow .

.............starsi i madrzejsi.
          • elka-sulzer Re: Kleska masowych protestow w Europie 09.01.11, 19:11
            Tylko czekac jak starsi i madrzejsi sie polapia ze z toba to zaden interes. Nie dosc ze nie moga na tobie zarobic to jeszcze do tego interesu musza doplacac.
            • lwowiak51 Re: Kleska masowych protestow w Europie 09.01.11, 19:16
              elka-sulzer napisała:

> Tylko czekac jak starsi i madrzejsi sie polapia ze z toba to zaden interes. Ni
              > e dosc ze nie moga na tobie zarobic to jeszcze do tego interesu musza doplacac.

Rozumiem,rozumiem, tez chcesz pracowac u SM{umowny skrot starszych i madrzejszych}
              zobacze co sie da zrobic.
              • elka-sulzer Re: @lwowiak 09.01.11, 23:13
                lwowiak51 napisał:

Nie marnuj czasu brachu, ja u starszych i madrzejszych sie nigdy nie zalapie na platny zrobek, w przeciwienstwie do ciebie, wiec mnie nie zachecaj. Zbyt wiele widzialam, duzo przezylam i chodze wlasnymi sciezkami. Takiej samowoli starsi i madrzejsci nie toleruja u platnych slog. To powinno byc takim jak ty wiadome. Nie marnuj czasu na mnie.
    • felusiak1 Przestańcie już o tych banksterach 11.01.11, 03:41
      to wasze europejskie rzady, które sobie wybraliście dmuchają was od tyłu od lat.
      socjalizm kosztuje krocie. tzw.świadczenia pochłaniaja lwią część wydatków budżetowych.
      te wasze rządy obiecują wam coraz więcej gruszek na wierzbie a wy w zamian na te rzady głosujecie a potem przychodzi ten nieunikniony moment. kasa jest pusta i nikt juz nie chce wam pozyczyć na niski procent. obsługa długu zaczyna pochłaniać coraz więcej i coraz trudniej jest rzadom utrzymać rozdmuchane swiadczenia na niezmienionym poziomie.
      wtedy rzady informują was, że od jutra podwyższaja wiek emerytalny albo obnizaja emerytury albo coś w tym rodzaju. a to sksyny krzyczycie i na ulicę i butelki i gaz łzawiacy.
      dawał a teraz nie chce na dawać. na barykady..... jest takie powiedzenie: z pustego salomon nie naleje. a może opodatkować tych bogaczy i banksterów. a opodatkujcie sobie.
      jest takie prawo niezamierzonych konsekwencji. wy podwyższycie im podatki a oni przeprowadzą się do Monte Carlo i nie zobaczycie złamanego grosza.
      Przykład: Stan Oregon wprowadził extra podatek dla zamożnych i zamożni wyprowadzili się i woływy zamiast wzrosnąć zmalały. Wprowadzono wysokie podatki od papierosów, tak, że paczka kosztuje w NYC 11 dolarów. wpływy zamiast wzrosnąć zmalały. powstał olbrzymi czarny rynek, który nie przynosi grosza. po upadku enrony kongres wprowadził nowe zasady
      dla korporacji publicznych notowanych na giełdzie. to skutecznie wygoniło z usa firmy, które chciały się upublicznić. facebook (firma prywatna) właśnie pozyskał 500 mln od superzamożnych inwestorów, którzy osiągna lwie zyski. zwykli ludzie nie mają do tego dostepu. gdyby facebook upublicznił się to tacy ludzie jak ja i wy mogliby inwestować.

ps. mańka a gdzie ty trzymasz oszczędności? nie masz? to żyjesz z subwencji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka