Dodaj do ulubionych

Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!)

27.03.11, 13:57
Wacuś z dumą donosi.

I chociasz upraszcza, zawęża temat, przekręca, nie porównuje z Pomroczną i Zachodem, to jednak Ruscy powini wreszcie coś z tym zrobić.

Bandycki kapitalizm i tu, i tam nie sprzyja powiększaniu się społeczeństw.

Tego już Wacuś nie napisze.

wyborcza.pl/1,75477,9328343,Rosjan_jest_juz_tylko_142_9_mln.html
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 14:11
      Jak isc za rozumowaniem wacka i pimpusa rowniez,to w krajach zachodnich w kazdej rodzinie powinno byc ,przynajmniej, dziesiatka dzieciakow,przeciez poziom zycia jest nie porownywalnie wyzszy,niz w krajach muzulmanskich,o afrykanskich nie wspomne.Ale jest odwrotnie,to wlasnie tam ludzi plodza sie,jak kroliki.Czyli nie ma zadnego zwiazku miedzy poziomem zycia,a iloscia dzieci w rodzinach.Zwiazek jest inny.Na Zachodzie i w Rosji rowniez,ludzi staja sie co raz bardziej egoistyczne.Mlodziez chce ,jak najdluzej, zyc dla siebie.Pozniej splodza jednego,max dwoch dzieciakow i mamy tego efekt.
      • pimpus18 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 14:38
        Igorze, już mnie porównujesz z Wacusiem?

Poza tym jak zwykle znowu nie zrozumiałeś, co napisałem.

Chociaż może teraz z innego powodu.
        • igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 14:51
          pimpus,ale od glupka ciebie nie nawyzwalem,chociaz mam dobra pamjec.
          Co dotyczy mojego postu,to napisalem tylko to,co uwazam za istotne.
          • walter622 Witaj Igor_uk 27.03.11, 15:01
            Temat rozmnażania faktycznie wyjątkowo ciekawy. Wacek zamiast pisać swoje bzdurki
            może by dał przykład Rosjanom jak ten problem się rozwiązuje w praktyce.

Lecz nie o tym. Czy czytałeś wywiad Abdel-Hakim al-Hasidi, przedrukowany w The Telegraph ?
            Jest przedni - warto na to rzucić okiem. Tam też jest zsyłka na wypowiedź z przed kilku dni Idriss Deby - nie polecałbym latania samolotami pasażerskimi.

• igor_uk Re: Witaj Igor_uk 27.03.11, 15:05
              Czesc walter! rzeczywiscie,wacek,jak zreszta zawsze,temat uproscil do granic absurdu,ale jego rola wlasnie na tym i polega - bawic nas.
              pimpus,z kolei,wszystko sprowadza do bandyckiego kapitalizmu,jak by nie wiedzial,ze wlasnie w tym istota kapitalizmu i jest -silniejszy zwycieza.Jak tylko kapitalizm przestaje byc bandyckim,to odrazu stanowi sie socjalizmem,z ludzka twarza(he,he).
            • yurek11111 Re: Witaj Igor_uk 27.03.11, 15:06
              Radziwinowicz nic nie pomoze, jezeli nawet samiec alfa nie jest w stanie zlu zaradzic... :-)))))

walter622 napisał:

> Temat rozmnażania faktycznie wyjątkowo ciekawy. Wacek zamiast pisać swoje bzdur
              > ki
              > może by dał przykład Rosjanom jak ten problem się rozwiązuje w praktyce.
            • gosc_ze_smolenska Re: Witaj Igor_uk 27.03.11, 15:07
              ... Wacek zamiast pisać swoje bzdurki może by dał przykład Rosjanom jak ten problem się rozwiązuje w praktyce ...

Drogi Walterze, niech juz pan Radziwinowicz pisze swoje artykuly, albo wraca do domu i dopiero tam zaczyna rozwiazywac wspomniany pezez Ciebie problem. Napwrawde mamy swoich geniuszy :-), nie potrzebujemy importowanych.
              • walter622 Re: Witaj Gościu_ze_Smoleńska 27.03.11, 15:27
                gosc_ze_smolenska napisał:

> Drogi Walterze, niech juz pan Radziwinowicz pisze swoje artykuly

Domyślam się, że Twoja sugestia wynika z obawy, iż produkty wackowego rozmnażania mogą
                się okazać tej samej jakości co jego pocieszne teksty. Faktycznie wackowe tekściory można
                co najwyżej utylizować w jakiejś sławojce. Z drugie strony patrząc na jego fotkę to w rzeczy samej mieć jemu podobne potomstwo to żaden zaszczyt.
            • igor_uk walter! 27.03.11, 15:43
              Znalazlem i przeczytalem artykul,o ktorym wspomniales.I czemu mnie to nie dziwi,kiedy ja to przeczyatalem?
              • walter622 Abdel-Hakim al-Hasidi 27.03.11, 15:50
                igor_uk napisał:
                > I czemu mnie to nie dziwi,kiedy ja to przeczyatalem?

Bo wszystko się toczy według jakiegoś kiepskiego filmowego scenariusza - z pierwszej minuty można się domyślić kto zabił. Kompletnie bez inwencji - coś jak serial "M jak miłość".

Zastanawiam się jak p_f'om wyjaśnią obecną rolę Abdel-Hakim al-Hasidi. Czy może zakładają, że p_fy mają tak krótką pamięć, że nie pamiętają za co go dorwano i trzymano
                w pierdlu w krainie "demokracji"?
          • pimpus18 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 15:03
            igor_uk napisał:

> pimpus,ale od glupka ciebie nie nawyzwalem,chociaz mam dobra pamjec.
            > Co dotyczy mojego postu,to napisalem tylko to,co uwazam za istotne.

Możesz mi jeszcze raz wybaczyć?
            Nie napiszę, że wtedy to było uzasadnione, ale dzisiaj jest inny dzień inny temat. Lepiej będzie jak to tamto wtedy nie będzie miało (tak wielkiego) wpływu na sposób patrzenia i prowadzenia dyskusji teraz.

To, co ludzie i młodzież chcą jest jednak uwarunkowane tym, co mogą chcieć. A tu pole manewru bardzo się zawęża.
            • igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 15:14
              pimpus,nie ma spraw.
              Co dotyczy tego tematu,jest naprawda tak zlozony,ze nie mozno go wyjasnic tylko poszukujac jednej przyczyny. I napewno bandycki kapitalizm nie jest ta najwazniejsza.
              • pimpus18 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 15:42
                igor_uk napisał:

> I napewno bandycki kapitalizm nie jest ta najwaz
                > niejsza.

Jak nie to, to co?
                Według Wacusia Putin, alkohol i Ruscy tak już mają.
                • igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 15:44
                  pimpus,nizej masz ciekawy wklejki,poczytaj.
    • yurek11111 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 14:30
      pimpek,jezeli twierdzisz ze to bandycki kapitalizm, nie sprzyja powiekszaniu sie spoleczenstw, to pozostaje wszedzie wprowadzic islam, bo wyznawcy tej religii,rozmnazaja sie w zastraszajacym tempie.
      • pimpus18 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 14:35
        yurek11111 napisał:

> pimpek,jezeli twierdzisz ze to bandycki kapitalizm, nie sprzyja powiekszaniu si
        > e spoleczenstw, to pozostaje wszedzie wprowadzic islam, bo wyznawcy tej religii
        > ,rozmnazaja sie w zastraszajacym tempie.

Czy kapitalizm musi być bandycki?
        Islam oznacza biedę, ciemnotę i zacofanie - tego Wacuś też nie napisze.

A bandycki kapitalizm się sypie i żyje się w takich społeczeństwach też coraz biedniej i bez nadziei na poprawę.
        Wczoraj kolejna fala reform i zaciskania pasa dotarła do UK.
        • yurek11111 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 14:51
          Zgodnie z twoja logika,jezeli bandycki kapitalizm jest powodem zmniejszenia liczby ludnosci,to w Rosji musi on szalec od dziesiecioleci... :-)))
          Mysle, ze temat jest zbyt zlozony, zeby wina za depopulacje obarczyc bandycki kapitalizm,w kazdym panstwie beda inne powody , choc w niektorych krajach powody moga byc wspolne.
          Rosja rzeczywiscie ma problem z ddepopulacja,cos robia w tym kierunku,ale wyglada ze problemu nie rozwiazali.
          Inna sprawa jest analiza przekroju spoleczenstwa rosyjskiego,w ktorym podobnie jak w Europie zach.,zwieksza sie znaczaco populacja muzulmanow.
          • pimpus18 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 15:09
            yurek11111 napisał:

> Zgodnie z twoja logika,jezeli bandycki kapitalizm jest powodem zmniejszenia lic
            > zby ludnosci,to w Rosji musi on szalec od dziesiecioleci... :-)))

Nie, Wacuś przecież pisze, że problem stał się bardzo znaczący już po okresie komuny.

> Inna sprawa jest analiza przekroju spoleczenstwa rosyjskiego,w ktorym podobnie
            > jak w Europie zach.,zwieksza sie znaczaco populacja muzulmanow.

A co mają do tego muzułmanie w Rosji. U nich nic nie spada - a wręcz przeciwnie.
            Temat jest może i złożony, ale ty i Wacuś poza propagandowymi banałami nie macie nic nowego do powiedzenia.
            • igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 15:25
              pimpus,ale dzietnosc w rodzinach muzulmanskich w Rosji,rowniez spada. To nie sa juz tak liczne rodziny,jak kiedys.
              A to moze ciebie troche ubawi.
              "Однaкo рoждaемocть в coвременнoй Рoccии не caмaя низкaя. В блaгoпoлyчнoй cтрaне дoлгoжителей Япoнии рoждaетcя 1,22 ребенкa нa женщинy, в Пoльше, гaзеты кoтoрoй издевaютcя нaд «вымирaющей Рoccией», нa женщинy прихoдитcя 1, 27 ребенкa. В кaтoличеcкoй Иcпaнии и в пaпcкoй Итaлии , где никтo никoгдa не притеcнял верy, рoждaемocть тa же, чтo и в «безбoжнoй Рoccии» – 1,3 ребенкa нa женщинy. Меньше вcех рoжaют китaйцы в Гoнкoнге – 1 ребенoк нa женщинy. При тaкoй рoждaемocти нacеление coкрaщaетcя вдвoе кaждые 25 лет."
              Jak widzisz,w Rosji na jedna kobiete przychodzi sie 1.3 dzieciaka,a uwzgledniajac muzulman :

"cейчac пo дaнным cтaтиcтики рoждaемocть пoднялacь дo 1,6 челoвекa нa женщинy"

Tez ciekawostka,dotyczaca Islandii:

"В тo же время в Иcлaндии зa первoгo ребенкa выплaчивaют 25000 еврo, зa втoрoгo -50000 еврo, зa третьегo –(yлoвите мaтемaтичеcкyю зaкoнoмернocть?) – прaвильнo, 75000 еврo. Рoждaемocть, тем не менее, ocтaлacь нa yрoвне 1,85, a этo знaчит, чтo и Иcлaндия oбреченa нa вымирaние."
              Czyli,jak widzisz,to nie kasa w tym przypadku rzadzi.
              • pimpus18 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 15:49
                No tak, Igorze, ale to jest dokładnie to, o czym piszę.

A Ty nie napisałeś nic o muzułmanach - ile dzieci ma już Kadyrow?

Jak wiesz, ja jestem zwolennikiem basic income i podatku konsumpcyjnego.

W Islandii tego nie ma i dlatego nie jest to dobre porównanie.
                • igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 16:24
                  pimpuis,juz pogubilem sie.Ty twierdziles,ze to bandycki kapitalizm doprowadza do zmniejszania populacji.Z tego,co ja tobie wkleilem,wynika cos innego.Jak nawet daja rodzinam naprawda duze pienjadze za kazde kolejne dziecko,to ludzi przez to nie zaczynaja plodzic sie,jak kroliki.
                  wkleje jeszcze raz,moze nie zauwazyles::
                  ""В тo же время в Иcлaндии зa первoгo ребенкa выплaчивaют 25000 еврo, зa втoрoгo -50000 еврo, зa третьегo –(yлoвите мaтемaтичеcкyю зaкoнoмернocть?) – прaвильнo, 75000 еврo. Рoждaемocть, тем не менее, ocтaлacь нa yрoвне 1,85, a этo знaчит, чтo и Иcлaндия oбреченa нa вымирaние."

co dotyczy basic income,to jestem,jako Igor,obydwoma rekami -ZA,tylko nie chce nawet wiedziec,skad wezma na to pienjedzy.
                  Co dotyczy podatku konsumpcyjnego (sadze,ze chcesz zeby byl jedynym),to on jest prosta droga do wzrostu korupcji,jak rowniez przekretow podatkowych.Skala tego zjawiska urosla by do rozmiarow,ktore nie sa jeszcze znane na Swiecie.
                  A wiesz czemu?
                  • pimpus18 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 16:47
                    igor_uk napisał:

> pimpuis,juz pogubilem sie.Ty twierdziles,ze to bandycki kapitalizm doprowadza d
                    > o zmniejszania populacji.Z tego,co ja tobie wkleilem,wynika cos innego.Jak nawe
                    > t daja rodzinam naprawda duze pienjadze za kazde kolejne dziecko,to ludzi przez
                    > to nie zaczynaja plodzic sie,jak kroliki.

Ja to oczywiście przeczytałem, ale: Czy Islandia nie zbankrutowała rok temu?
                    Tylko dlatego, że tam było referendum i społeczeństwo odmówiło płacenia spekulacyjnych długów bankom, jeszcze jako tako żyją tam - żeby w Grecji, Irlandii, Portugalii, Hiszpanii, UK... w Polsce mogli takie coś zrobić, he, he.

> co dotyczy basic income,to jestem,jako Igor,obydwoma rekami -ZA,tylko nie chce
                    > nawet wiedziec,skad wezma na to pienjedzy.

Nie pieniądze są tu problemem. W ZSRR pieniędzy chyba nie brakowało. W Polsce pod koniec komuny każdy był już milionerem.
                    Nie pieniądze są problemem, a towary! W skutek niebywałego wzrostu produktywności na Zachodzie nigdzie niczego nie brakuje. Jest duże (coraz większe bezrobocie), przemysł (w Niemczech jest wykorzystany w 75%, a kraj ten jest mistrzem świata w eksporcie, przed 20 razy większymi Chinami! Bo gdyby nie eksport nie wiedzieliby, co z tymi towarami w ogóle zrobić! W UK coś brakuje?
                    Pieniądze też już są, bo bez pieniędzy w ogóle nie da się żyć. A gwałtownego wymierania ludzi, także tych biednych, chyba nie zauważyłeś.

Co dotyczy podatku konsumpcyjnego (sadze,ze chcesz zeby byl jedynym),to on jes
                    > t prosta droga do wzrostu korupcji,jak rowniez przekretow podatkowych.Skala teg
                    > o zjawiska urosla by do rozmiarow,ktore nie sa jeszcze znane na Swiecie.
                    > A wiesz czemu?

Podatek konsumpcyjny byłby po prostu tylko jedną dziurą (zamiast dzisiaj setek), której należałoby pilnować. Praca na czarno, lewe zwolnienia lekarskie, wiek emerytalny, ale także nadmierne oszczędzanie i nabijanie kasy banksterom nie miałoby sensu.

Korupcja to dzisiaj już jest. Bez podatku konsumpcyjnego.
            • yurek11111 pimpek,oszolomow nalezy omijac z zakretem...:-)))) 27.03.11, 16:39

Chcesz powiedziec ze za komuny w Rosji byl bandycki kapitalizm???
              Wykazales kompletny brak zrozumienia sensu ,gdy pisalem o analizie przekroju spoleczenstwa rosyjskiego,w ktorym populacja muzulmanow sie znaczaco zwieksza, gdyz swiadczy to ze islamisci, podobnie jak w Europie zachodniej, problemu z rozmnazaniem sie ,nie maja...
              Wskaz mi moje propagandowe banaly?
              Darmowa psychoanaliza dla ciebie:pimpek,kot ktory mysli ,ze jak sie nazarl zarcia z puszki dla psow, to moze szczekac.... :-)))

Odpowiadasz na:
              pimpus18 napisał:

> yurek11111 napisał:
              >
              > > Zgodnie z twoja logika,jezeli bandycki kapitalizm jest powodem zmniejszen
              > ia lic
              > > zby ludnosci,to w Rosji musi on szalec od dziesiecioleci... :-)))
              >
              > Nie, Wacuś przecież pisze, że problem stał się bardzo znaczący już po okresie k
              > omuny.
              >
              > > Inna sprawa jest analiza przekroju spoleczenstwa rosyjskiego,w ktorym pod
              > obnie
              > > jak w Europie zach.,zwieksza sie znaczaco populacja muzulmanow.
              >
              > A co mają do tego muzułmanie w Rosji. U nich nic nie spada - a wręcz przeciwnie
              > .
              > Temat jest może i złożony, ale ty i Wacuś poza propagandowymi banałami nie maci
              > e nic nowego do powiedzenia.
              • igor_uk yureczek! 27.03.11, 16:50
                Kolejna lekcja pisania watkow.
                Z Nietykiety:

"Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. "

yureczek,wiesz o co chodzi? Ty zacytowales nawet swoi slowa,z poprzedniego postu.
                • yurek11111 Re: yureczek! 27.03.11, 16:53
                  Tym razem bylo to konieczne , gdyz tworzy spojna calosc... :-)))
    • borrka Problem dawno rozwiazala Effcia. 27.03.11, 15:19
      Wedlug Niej Rosjan winno byc tak circa 500 milionow, po wprowadzeniu pronatalistycznych bodzcow Putina.
      Nieddlugo Effcia pojdzie w slady Rojtszwanaca Lejzorka i jego wirtualnej hodowli.

A powaznie, co by o Wankach nie sadzic, to wschodnia flanka bialego czlowieka i zle, ze slabnie.
      Nasze Wanki znamy, jak zly szelag i juz niczym nas nie zaskocza.
      Z bracmi Li moze byc ... roznie.
      • eva15 Borrcia, brzydki kłamczuch 27.03.11, 15:25
        borrka napisał:

> Wedlug Niej Rosjan winno byc tak circa 500 milionow, po wprowadzeniu pronatalis
        > tycznych bodzcow Putina.
        > Nieddlugo Effcia pojdzie w slady Rojtszwanaca Lejzorka i jego wirtualnej hodowli.

Kłamczuszku propagandowy, proszę i link do takich moich rewelacji.
      • igor_uk Re: Problem dawno rozwiazala Effcia. 27.03.11, 15:28
        borcia,widze,ze stanowisz sie mnie konkurentem,w zalotach do Ewy. A ja nie cierpie konkurentow. Uwazaj!!!
        • walter622 Konkurent 27.03.11, 15:40
          igor_uk napisał:

> borcia,widze,ze stanowisz sie mnie konkurentem,w zalotach do Ewy.

Igor, jaki z borrata konkurent - on wiecznie zalatuje politurą i dwoją się jemu czerwone myszki !!!
          Konkurenta masz w "przyjacielu" - ten się ostatnio zachowuje jak mój kocur na wiosnę.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,123644917,123653480,_anakkale_T_rk_s_.html
          • igor_uk Re: Konkurent 27.03.11, 15:48
            walter,dobrze,ze podrzucil mnie link,z ktorego dowiedzialem sie,ze mam jeszcze jednego konkurenta.Chociaz takie,jak przyjacieliamerykanskie,to tylko sa zdolne do milosci platonicznej.Ale legcewazyc nie wolno.
            Bede uwazac.
            • eva15 Re: Konkurent 27.03.11, 15:51
              igor_uk napisał:

> Chociaz takie,jak przyjacieliamerykanskie,to tylko sa zdolne do milosci platonicznej.

I całe szczęście, przynajmniej nie mogą się rozmnożyć.
              • walter622 Bez przesady 27.03.11, 15:58
                eva15 napisała:

> I całe szczęście, przynajmniej nie mogą się rozmnożyć.

Przez pączkowanie, wyłącznie przez pączkowanie.
    • eva15 Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 15:23
      pimpus18 napisał:

> I chociasz upraszcza, zawęża temat, przekręca, nie porównuje z Pomroczną i Zach
      > odem, to jednak Ruscy powini wreszcie coś z tym zrobić.
      > Bandycki kapitalizm i tu, i tam nie sprzyja powiększaniu się społeczeństw.
      > Tego już Wacuś nie napisze.

Owszem tego Wacuś nie napisze. podobnie jak tego, że mieszkańców Rosji wcale już nie ubywa.
      Tak np. w ub. roku urodziło się prawie 1,79 mln dzieci a zmarło w tym czasie nieco ponad 2 mln. Ubytek wynosil 241,1 tys osób. To fakt. Ale faktem jest również, że ten ubytek ma silnie malejcą tendencję, w 2005 r. wynosił jeszcze ponad 800 tys. a teraz skurczył się do 241 tys.

I jeszcze jedno, najważniejsze:

Rosja jest 2. po USA największym krajem imigracji. Rocznie przyjeżdza do Rosji na stałe (czyli oficjalnie, a nie na czarno do roboty) ponad 250 tys. osób, wcale nie tylko Kaukazców, bo z samej Ukrainy przybywa ponad 50 tys. rocznie.

Czyli pod kreską Rosja ma już teraz dodatni przyrost ludności (ok 10 tys. w 2010 r.).

Poniżej oficjalne statystyki zamiast palucha Wacka jako źródła informacji:

www.gks.ru/free_doc/2010/demo/edn12-10.htm

Wackowi radzę prównać te dane polskimi, zamiast martwić się o Rosję.

• pimpus18 Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 15:39
        "chociasz", o Jezu! Dopiero teraz to zauważyłem.

eva15 napisała:

> Tak np. w ub. roku urodziło się prawie 1,79 mln dzieci a zmarło w tym czasie ni
        > eco ponad 2 mln. Ubytek wynosil 241,1 tys osób. To fakt. Ale faktem jest równie
        > ż, że ten ubytek ma silnie malejcą tendencję, w 2005 r. wynosił jeszcze ponad 8
        > 00 tys. a teraz skurczył się do 241 tys.

Jednak nie ma co lekceważyć tego problemu. Tym bardziej, że Rosja jest państwem wielonarodowym i całym sensem powstania Rosji miało być odwrócenie tych tendencji - a teraz wszyscy zjeżdżają się znowu do Rosji.

Nie ma też co nie dostrzegać, że jest to także problem współczesnego kapitalizmu: Z jednej strony narzekania na wciąż zbyt małą aktywność zawodową i przyrost naturalny, z drugiej strony na wciąż zwiększające się bezrobocie i rosnącą produktywność.
        • eva15 Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 15:42
          pimpus18 napisał:

> Jednak nie ma co lekceważyć tego problemu. Tym bardziej, że Rosja jest państwem
          > wielonarodowym i całym sensem powstania Rosji miało być odwrócenie tych tenden
          > cji - a teraz wszyscy zjeżdżają się znowu do Rosji.

??? Skąd to wziąłeś? Gdyby Rosja chciała być jednonarodowa (czysta etnicznie, czyli czysto russkaja) to dobrowlonie pozbyłaby się Syberii, Kaukazu etc.
          Na to jeszcze nikt nie wpadł.

• igor_uk Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 15:46
            Ewa,pimpus ,chyba,napisal cos innego,co mial na mysli.Moze poprosimy go uscislic,co on ma na uwadze?
            • pimpus18 Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 15:57
              igor_uk napisał:

> Ewa,pimpus ,chyba,napisal cos innego,co mial na mysli.Moze poprosimy go uscisli
              > c,co on ma na uwadze?

A to bardzo proste: Jaki inny sens miało dzielenie ZSRR na "niezależne" państwa?
              Jako uzasadnienie oficjalne, dla szerokich mas zrozumiałe, nadawało się to jak żadne inne.

Eva jak zwykle złośliwie przesadza. W Rosji miała być zdecydowana dominacja Ruskich i ich prawosławnej kultury.
              Teraz to coraz bardziej staje pod znakiem zapytania, a Eva z kolejnego problemu robi osiągnięcie na miarę światową.
              • igor_uk Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 16:14
                pimpus,czy ty uwazasz,ze dzielenie ZSRR bylo spewnienia marzen narodow radzieckich?Czy ty uwazasz,ze to wola narodu rosyjskiego doprowadzila do rozpadu ZSRR?
                • pimpus18 Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 16:29
                  igor_uk napisał:

> pimpus,czy ty uwazasz,ze dzielenie ZSRR bylo spewnienia marzen narodow radziec
                  > kich?Czy ty uwazasz,ze to wola narodu rosyjskiego doprowadzila do rozpadu ZSRR?

Ja myślę, że w tamtych czasas ludzie mieli mnóstwo innch problemów na głowie i wcale tak o tym nie myśleli. ZSRR po prostu był i nawet na Zachodzie nie myśleli, że tak po prostu się rozleci.

Tak im to sprzedano, że w końcu każdy będzie u siebie, a dalej będą tworzyć wspólnotę niezależnych państw. Teraz po raz kolejny wychodzą z tego wyraźnie zła założenia.

Walter mi dał chyba przedwczoraj link do przmówienia Zyrinowskiego i on tam wyraźnie zwracał uwagę na budowanie przez cały czas ZSRR wspólnot narodowych. Jakbyś miał ochotę, to sobie tego pod tym kątem posłuchaj.
                  • misterpee Re: Europaa i Rosja przykladem dla swiata 27.03.11, 16:32
                    Bo jest koniecznosc zmniejszenia ludnosci swiata. Wszytskie kraje powinny planowo przygotowac swoje spoleczenstwa do takiej redukcji.
                  • igor_uk Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 16:43
                    pimpus,Rosja,jeszcze jako Imperium Rosyjski,byla od dawno wielonarodowa.I co najwazniejsze,jak kolejne carowie,tak i kolejny Sekretaze generalne,wiedzieli,ze przedstawiciel kazdej narodowosci,musial miec szanse na kariere.
                    Do czego ja zmierzam? A nu do tego,ze jak by ty spotkal za granica,a i nawet w samej Rosji,naprzyklad Tatara kazanskiego,to na pyatanie kim on jest,najpierw powie,ze russkij,a dopiero poznie doda,ze z pochodzenia Tatarin.Wlasnie z czys takim spotykalem sie wiele razy.
                    --------
                    • pimpus18 Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 16:58
                      igor_uk napisał:

> pimpus,Rosja,jeszcze jako Imperium Rosyjski,byla od dawno wielonarodowa.I co na
                      > jwazniejsze,jak kolejne carowie,tak i kolejny Sekretaze generalne,wiedzieli,ze
                      > przedstawiciel kazdej narodowosci,musial miec szanse na kariere.
                      > Do czego ja zmierzam? A nu do tego,ze jak by ty spotkal za granica,a i nawet w
                      > samej Rosji,naprzyklad Tatara kazanskiego,to na pyatanie kim on jest,najpierw
                      > powie,ze russkij,a dopiero poznie doda,ze z pochodzenia Tatarin.Wlasnie z czys
                      > takim spotykalem sie wiele razy.

No Polakowi to trudno zrozumieć. Polska to taki dziwny kraj, w którym względnie dobrze czują się tylko Polacy - i to już tak idzie od setek lat, i stanowiło praprzyczynę chyba wszystkich polskich nieszczęść.

Rosja i tak miała szczęście. A jak to było w Jugosławii?
                      Pamiętam, że przez przypadek spodkałem raz późno w nocy człowieka, który przedstawił mi się, że jest z Bośni. była już wojna w Chorwacji, a ja spytałem się go, czy nie będzie problemów w Bośni. On na to - nigdy! Wszyscy się bardzo dobrze rozumieją. Za jakiś miesiąc dopiero się tam zagotowało. To była najkrwawsza wojna w Jugosławii.

Posłuchaj Zyrinowskiego, on mnie przekonał: Zdrowy rozsądek, zamiast idealizowania.
                      • igor_uk Re: Ludności w Rosji już nie ubywa 27.03.11, 17:40
                        pimpus,Rosja miala nie szczescie,a tylko duzo broni atomowej,a do tego sporo prawdziwych (wbrew wszystkiemu) patriotow.Dla tego Zachod bal sie zastosowac ta metode,ktora przyniosla wspaniale wyniki w Jugoslawii.
    • br0fl0vski Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 17:33
      www.telegraph.co.uk/news/newstopics/lawreports/8321601/Woman-with-learning-difficulties-could-be-forcibly-sterilised.html
      www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/8325181/Sterilisation-ruling-what-is-the-Court-of-Protection.html
    • przyjacielameryki Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 17:48
      Oj, niedobrze, niedobrze! A będzie jeszcze gorzej!
      • romrus Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 17:50
        przyjacielameryki napisał:

> Oj, niedobrze, niedobrze! A będzie jeszcze gorzej!

Na twoj wiek nas eszcze wystarcze:-)))))))
        • igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 17:57
          romrus,ale ich zabraknie(he,he).W Polsce dzietnosc jest jeszcze mniejsza od tej ,co jest w Rosji.Ale przyjacieli amerykanskie,tego staraja sie nie zauwazac.
          Juz teraz nie maja z czego wyplacac emerytur (slyszales o OFE?),a bedzie jeszcze gorzej.jedyna nadzieja,ze Niemcy cos podrzuca(he,he).
          • romrus Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 18:03
            igor_uk napisał:

> jedyna nadzieja,ze Niemcy cos podrzuca(he,he).

Lybijczykow moga teraz podzuczic:-)))

• igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 18:06
              romrus,Polace,to dosc ksenofobiczny narod,Libijczykow napewno nie beda chcieli.Im potrzebna jest tylko kasa.Nic innego od Niemcow nie chca.
              • przyjacielameryki Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 18:41
                igor_uk napisał:

> romrus,Polace,to dosc ksenofobiczny narod,Libijczykow napewno nie beda chcieli.
                > Im potrzebna jest tylko kasa.Nic innego od Niemcow nie chca.

A mógłbyś wymienić kwoty jakie to otrzymujemy od Niemiec i na co są przeznaczane? Na wszelki wypadek przypominam, że środki unijne to składki wszystkich krajów członkowskich a Niemcy, owszem są jednym z większych płatników tych składek. Polska np. wpłaca do tej kasy około 4 mld. euro rocznie. Ale Ty Igorek coś tam gaworzyłeś o kasie z Niemiec. No, słucham??
                • igor_uk Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 19:51
                  www.youtube.com/watch?v=xpE8Cara46o
    • lubat Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 21:45
      Może zabrzmi to paradoksalnie, ale Rosja jest znowu w czołówce postępowej części ludzkości, ratując Ziemię od degradacji wywołanej niepohamowanym "rozmnażactwem" propagowanym przez wszystkie religie.

Tydzień temu zwrócił na to uwagę tekst w NIE:

www.nie.com.pl/art24543.htm
      "Gdziekolwiek kobiety mają prawa polityczne i wykształcenie, gdzie istnieje dostęp do nowoczesnych sposobów kontroli urodzin - poziom dzietności spada. Wszystkie te przejawy cywilizacji obecne są w południowoindyjskim stanie Kerala. I tam dzietność wynosi 1,1, podczas gdy w Indiach 2,8. W buddyjskiej Tajlandii 1,8, w katolickich Filipinach 3,3 - mówi Attenborough. Zjawisko prowokowanego i wspieranego przez katolicyzm nieopanowanego "rozmnażactwa", które prowadzi do dewastacji Ziemi, Attenborough nazywa słoniem w salonie - czyli problemem, który mimo jego oczywistości wszyscy starają się ignorować. W tym wypadku uparte przemilczanie niebezpieczeństw związanych z przeludnieniem Ziemi, także przez organizacje ekologiczne, to efekt nie najlepszych skojarzeń historycznych, jakie wywołuje idea kontroli populacji: na myśl przychodzą naziści i ich koncepcje eugeniczne czy totalitarne Chiny. Zwolennicy ograniczania rozrostu populacji odpowiadają, że nie zamierzają zakazywać posiadania dzieci, lecz chcą namówić ludzi do refleksji nad tym, jak ich niepohamowany pęd do rodzicielstwa wpływa na losy planety - a więc także na losy ich własnych dzieci."

A oto wspomniana w tekście strona ukazująca katastrofalne następstwa "króliczego" rozmnażania ludzi:
      populationmatters.org/
    • j-k Rosja bedzie druga Canada 27.03.11, 21:47
      mialem juz tu artykul na ten temat, wiec wiez mnie, kuzwa, nie kopiuj.
    • mongolszuudan Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 27.03.11, 23:52
      Niedługo wymrą wszyscy przyjaciele ameryki. Bo taki genetyczny śmieć nikomu nie jest potrzebny - ani Polsce, ani Ameryce. A dla uciechy gnijącego żywcem przyjaciela moje tłumaczenie jednego rosyjskiego wiersza, za który w Rosji sadzają do więzień, ale napróżnie - tekst mnoży się w internecie - a to znaczy, że ruska idea żyje, a my - ruski naród żyjemy i będziemy żyć, w żadnem razie nie zamierzamy ani wymierać, ani mnożyć się jak króle na polecenie rządu. Swój kraj nie oddamy nikomu, a jeśli wymrzemy to zarazem z całym ostatnim światem. Nasz duch nie wymordować, narodowej świadomości i woli życia u nas nie odjąć, i żadną kłamliwą propagandą nas nie zwieść. Oszukujcie i hipnotyzujcie samych siebie. Nas niepotrzebnie. A u was to dobrze wychodzi - bredzić na jawie Tylko co będzie z wami, kiedy nareszcie ockniecie się. Może tak być, że obudzicie się nie z przysłowioną ręką, ale z głową w nocniku.

Jewgienij Skworeszniew (Skworcow)

BĄDŹ RUSKIM

Być Ruskim - nie zasługa, ale brzemię,
      Kiedy grzmi dzwon na trwogę, i w pędzie,
      Przepasując się lejcem czy rzemieniem,
      Bierzemy w ręce hołoble i żerdźe.

O własnej zapomnieć biedzie i bólu,
      Do siwizn ani trochę nie zmądrzeć...
      Być Ruskim - to wojownikem być w polu.
      Chociażby samemu. I w nim umrzeć.

Być Ruskim - nie zasługa, lecz wypłata
      Za to, że masz otwartą na świat duszę,
      Że obcego bronisz jak druha, brata,
      A on Cię zdradzi z miejsca albo później.

Być Ruskim - to haniebnie i niegodnie,
      Kiedy za drutem kolczastym granicy
      Niezbędne nam zbieraliśmy nasiona
      Dla dziatek cudzych, nie swoich rosyjskich.

My - Ruscy wciąż robimy z siebie głupców
      Kiedy łykając śnieg, leczący kaca,
      Każdego czarta witamy całusem,
      By wkrótce potem krwią odkrztuszać się.

Żyje nasz lud ze srogim losem walcząc,
      Za obraz życia, ojcowski układ,
      Za ufność, wiarę własną skórą płacąc,
      O wiele częściej - głową swą jednak.

Jesteśmy Ruscy. Z dziczą jakąkolwiek
      Po bratersku dzielimy korowaj,
      A zamiast "dzięki" słychać poza stołem
      Trzy słowa tylko: "chcemy! trzeba! daj!"

Być Ruskim - to trucizna, nie osłoda,
      Ze smutkiem na czole, z odwieczną troską,
      Płacić przez wieki - krwawo i szczodrze
      Za to, że żyjesz na ziemi ojcowskiej.

Być Ruskim - znaczy hamować bandytę,
      Co depcze naszą ziemię brudną nogą.
      Być Ruskim - to oznacza być zabitym
      Częściej przez brata, niżeli przez wroga.

Być Ruskim - to oznacza pójść pod ścianę,
      Niech celują do ciebie wszyscy dranie,
      Przed nikim ty nie padniesz na kolana
      Blagać o litość, całować kajdany.

Być Ruskim - to profesja, misja, dola
      Chronić świętość, honor i zaszczyt kraju
      Od tych, co z Talmudem pod pachą chodzą,
      Co tysiąc lat w otchłań nas Rosjan pchają.

Jesteśmy Ruscy. Na szafot idziemy,
      Ojczyzny nieboskłon objąwszy okiem,
      Skazani na śmierć, spiesznie oddajemy
      Ostatnią koszulę żebrakom i ubogim.

Być Ruskim - Boża wola, święte prawo
      Bez strachu przed kulami i klingami
      Stać jako dąb, opornie i chropawo,
      Broniąc granic Ojczyzny przed wrogami.

Być Ruskim - znaczy w chlapie zboża siać,
      By choć krwią polewać ich przy suszy,
      Ale jakie to wielkie szczęście znać,
      Że Ruski jesteś! Wśród Rosjan! Na Rusi!

Nasiono ruskie hoduję i pieszczę
      Nie dlatego, że cudzy ród gorzej,
      A niech tak samo swój naród opisze
      Jakiś Rom-Cygan albo Żyd-Jewrej.

Być Ruskim - znaczy pewnym być i silnym,
      By handlem swej Ojczyzny pogardzał.
      Nie bez przyczyn Suworow w Izmaile -
      “My - Ruscy! Jaki zachwyt!” - powiedział.

Ja Ruski! Sercem, duchem, skórą dłoni,
      Chlubię się dawnym imieniem moim.
      Nawet na mgnienie oka, Boże, broń mi
      Zostać nie Ruskim, ale kimś innym!..

Oryginał tu: zhurnal.lib.ru/s/sokolow_w_d/skwo.shtml
      • przyjacielameryki Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln(!) 28.03.11, 14:43
        Mongoł, niezły ten wiersz! Szalenie trudno zrozumieć np. mnie, tzw. "duszę rosyjską". Ale czy przypadkiem Rosjanie nie przesadzają z tą "duszą" i z tym mesjanizmem.
        Polakom tez się kiedyś wydawało, że są "przedmurzem chrześcijaństwa" a jeszcze niedawno że Polska może być tzw. łącznikiem Wschodu i Zachodu.
        Ale nam Polakom już chyba przeszły te wydumane i nieprawdziwe misje!

Ale wiersz ładny!!!!
    • herr7 Rosjanie wymierają, ale liczba miliarderów stale 28.03.11, 22:10
      rośnie. Putin rozdaje kolejne "klejnoty rodowe" swoim totumfackim. A to port nad Morzem Czarnym, a to lotnisko w Moskwie. Im więcej znajomych teraz "uwłaszczy" tym więcej będzie dla niego na koncie.

www.mk.ru/politics/article/2011/03/28/576314-rossiya-vperyod-ili-vzad.html
      • herr7 jeszcze jedna "dacza" dla Putina 28.03.11, 22:34
        www.livejournal.ru/themes/id/25337
        I w taki oto sposób Putin pozuje na Bokassę. Ten afrykański despota również kochał pałace...
    • mara571 nie rozumiem twoich pretensji do wacka, 28.03.11, 22:23
      bo tym razem przytoczyl pierwsze dane po spisie powszechnym w Rosji i powtorzyl analizy rosyjskich demografow. W dodatku przypomnial, jakie swiadczenia prorodzinne wprowadzono za czasow Putina.
      Tylko to nie wystarczy: potrzebne sa mieszkania dla mlodych rodzin i pomoc w opiece nad dziecmi, bo Rosjanki chca i musza pracowac.
      Czy ktos wie cos o dostepnosci zlobkow i przedszkoli w CALEJ Rosji?
      • herr7 Re: nie rozumiem twoich pretensji do wacka, 28.03.11, 22:44
        Radziecki system zabezpieczeń socjalnych został rozmontowany w czasach Jelcyna przez Gajdarów i Czubajsów. Od tego czasu w Rosji tworzy się oligarchiczny kapitalizm i właściciele tego kraju nie mają czasu na zajmowanie się problemami żłobków czy przedszkoli. Podobnie jak nie mają głowy do tego żeby walczyć z alkoholizmem, narkomanią czy innymi plagami rosyjskiego życia. Rosjanki nie będą rodzić więcej dzieci gdyż nie jest je stać, żeby je utrzymać. A w Rosji, gdzie jest tak wiele do zrobienia jest duże bezrobocie. To także zniechęca do posiadania dzieci.
        • herr7 Re: nie rozumiem twoich pretensji do wacka, 29.03.11, 23:23
          Oto pogląd jednego z rosyjskich internautów odnośnie jego kraju, rządzącej elity, Putina etc. Zgadzam się w pełni z tym co napisał ten Czurban.
          www.gazeta.ru/financial/2011/03/29/3569625.shtml
          В cтaтье еcть здрaвые мыcли wink.gif

Чтo тaкoе нынешняя Рoccия ?

1. Сегoдняшняя Рoccийcкaя Федерaция, вoпреки предcтaвлениям мнoгих пoлитикoв и экcпертoв, не имеет ничегo oбщегo c пoкoйным СССР. Бoльше тoгo: РФ являетcя caмым aнтиcoветcким гocyдaрcтвoм в мире.

СССР бaзирoвaлcя нa: coциaлизме, гocyдaрcтвеннoй coбcтвеннocти, кoллективизме, религиoзнoм пoклoнении мaркcиcтcкo-ленинcкoмy yчению и егo coздaтелям, гocyдaрcтвеннoм пaтернaлизме, низкoм yрoвне кoррyпции, экcпoрте кoммyниcтичеcкoгo прoектa, cтремлении к вoеннo-пoлитичеcкoмy дoминирoвaнию в coпредельных cтрaнaх и региoнaх.

РФ бaзирyетcя нa: кaпитaлизме, чacтнoй coбcтвеннocти, тoтaльнoм индивидyaлизме, кyльте денег и религиoзнoм пoклoнении деньгaм, oткaзе oт трaдиции гocyдaрcтвеннoгo пaтернaлизмa, cплoшнoй кoррyпции нa вcех yрoвнях влacти — oт Кремля дo cельcкoй aдминиcтрaции, cтремлении к oбеcпечению бизнеc-интереcoв прaвящей элиты пo вcемy мирy.

Сoветcкие cимвoлы и aтрибyты, привaтизирoвaнные нынешним пoкoлением влacтителей Рoccии вмеcте c зaвoдaми и трyбoпрoвoдaми, иcпoльзyютcя иcключительнo в реклaмных целях: глaвным oбрaзoм, чтoбы coблaзнять, ycпoкaивaть и гипнoтизирoвaть рyccкий нaрoд.

2. Влacть в Рoccии не принaдлежит ни Медведевy, ни Пyтинy. Влacть принaдлежит крyпнoмy кaпитaлy — бенеф
          • herr7 Re: nie rozumiem twoich pretensji do wacka, 29.03.11, 23:24
            oto ciąg dalszy:
            2. Влacть в Рoccии не принaдлежит ни Медведевy, ни Пyтинy. Влacть принaдлежит крyпнoмy кaпитaлy — бенефициaрaм «бoльшoй» и беcплaтнoй привaтизaции coветcкoгo нacледcтвa. И деньгaм кaк тaкoвым. Тaкoй режим мoжнo нaзвaть мoнетoкрaтией.

Пyтин и Медведев — фyнкции и cимвoлы этoй влacти. Первый дoлжен был в cвoе время придaть легитимнocть режимy, кoтoрый cлoжилcя в Рoccии в ocнoвнoм в cередине — втoрoй пoлoвине 1990-х гoдoв. И oн cделaл этo. Втoрoй дoлжен cпocoбcтвoвaть легaлизaции прaвящей рoccийcкoй элиты нa Зaпaде. И oн бyдет этo делaть.

«Перезaгрyзкa», c тoчки зрения Кремля, — вaжнaя cocтaвнaя чacть прoгрaммы легaлизaции. Пoтoмy пo этoмy вoпрocy мoжнo и дoлжнo рaбoтaть c Медведевым, и тoлькo c ним. Не нaдo oглядывaтьcя нa Пyтинa — этo aбcoлютнo лишнее.

3. Нынешние прaвители Рoccии — не врaги демoкрaтии и cвoбoды. Они прocтo не верят, чтo тaкие ценнocти, кaк «демoкрaтия» и «cвoбoдa», реaльнo cyщеcтвyют, кoмy-нибyдь нyжны и пoлезны. А верят oни — вo вcеcилие тaндемa «деньги + технoлoгии».

4. Рoccийcкие влacтители не мыcлят ни пoлитичеcкими, ни геoпoлитичеcкими кaтегoриями. Пoтoмy не нaдo y них cпрaшивaть, кaкoвa их cтрaтегия в oтнoшении Ирaнa или coпредельных cтрaн бывшегo СССР. Они caми не знaют.
            Нет тaких пoлитичеcких пoзиций, кoтoрые oни в принципе не гoтoвы были бы принеcти в жертвy в oбмен нa дocтoйнyю, c их тoчки зрения, кoмпенca&
            • herr7 Re: nie rozumiem twoich pretensji do wacka, 29.03.11, 23:24
              i jeszcze kawałek,

4. Рoccийcкие влacтители не мыcлят ни пoлитичеcкими, ни геoпoлитичеcкими кaтегoриями. Пoтoмy не нaдo y них cпрaшивaть, кaкoвa их cтрaтегия в oтнoшении Ирaнa или coпредельных cтрaн бывшегo СССР. Они caми не знaют.
              Нет тaких пoлитичеcких пoзиций, кoтoрые oни в принципе не гoтoвы были бы принеcти в жертвy в oбмен нa дocтoйнyю, c их тoчки зрения, кoмпенcaцию.

5. Фoрмaльнo Кремль жеcткo кoнтрoлирyет cтрaнy, oднaкo «вертикaль влacти» — миф и блеф: cтрaнoй реaльнo прaвит кoррyпция, кoтoрaя мoжет вoвcе не yчитывaть кремлевcкие пoжелaния. Влияние нa территoрии cвoей бывшей Империи Мocквa yтрaтилa пoлнocтью: пocледние coбытия в Белoрyccии и Киргизии этo в oчереднoй рaз крacнoречивo пoдтверждaют. Фaктичеcкий кoнтрoль нaд бoльшей чacтью Севернoгo Кaвкaзa — пoтерян. Пocтcoветcкaя мoдель экoнoмики, ocнoвaннaя нa экcпoрте cырья и импoрте вcегo ocтaльнoгo, cтремительнo идет к крaхy. Дaже cитyaтивный рocт цен нa нефть не yлyчшaет рoccийcкoй экoнoмичеcкoй кaртины.

6. В Рoccии прaктичеcки нет пoлитичеcкoй oппoзиции, кoтoрaя мoглa бы прийти нa cменy нынешнемy режимy. Мнoгие oфициaльные критики Кремля — oт yльтрaлиберaлoв дo кoммyниcтoв — интегрирoвaны в нынешнюю влacтнyю cиcтемy пocредcтвoм кoррyпции и бoлее вcегo бoятcя oткрытoй пoлитичеcкoй бoрьбы.

7. Еcли вы cлышите oт предcтaвителей рoccийcкoй элиты кaкие-тo oткрoвенн
              • herr7 Re: nie rozumiem twoich pretensji do wacka, 29.03.11, 23:25
                i to już koniec:
                7. Еcли вы cлышите oт предcтaвителей рoccийcкoй элиты кaкие-тo oткрoвеннo зaвирaльные идеи — нaпример, o придaнии рyблю cтaтyca междyнaрoднoй резервнoй вaлюты или преврaщении Мocквы в cтoлицy мирa, — не дyмaйте, чтo зa этим cтoит некaя хитрaя кремлевcкaя игрa. Чaще вcегo зa этим cтoит дремyчaя некoмпетентнocть, кoтoрoй пoрaжен гocyдaрcтвенный aппaрaт coвременнoй РФ. Этo зaкoнoмернo: бoлее 10 лет прaвящaя элитa Рoccии coзнaтельнo иcключaлa из cиcтемы людей cильных и тaлaнтливых, нo не пoлнocтью yпрaвляемых, — c целью yменьшения внyтриэлитнoй кoнкyренции и кoнcервaции прaвящегo режимa. Резyльтaт нaлицo.
                При этoм в cтрaне рacтyт прoтеcтные нacтрoения. Нo, не имея легaльнoй пoлитичеcкoй нaдcтрoйки, прoтеcт вoзмoжен тoлькo в фoрме бyнтa, беccмыcленнoгo и беcпoщaднoгo.
                • herr7 czyli, nic dodać, nic ująć... 29.03.11, 23:32
                  to dlatego uważam, że tym nieszczęsnym krajem rządzą gangsterzy....
                  • herr7 Re: czyli, nic dodać, nic ująć... 02.04.11, 15:15
                    a oto link:

forum.rosbalt.ru/index.php?showtopic=815921
      • misterpee Re: Ludnosc USA rowniez maleje 28.03.11, 22:49
        Caly ogromny przyrost USA pochodzi z fali emigrantow z calego swiata. Prawdziwych Amerykanow jest coraz mniej. Nic dziwnego ze Nowy Jork wyglada traz jak Kalkuta, a Kalkuta jak Nowy Jork. Spadek stopy zycioqej w USA w ciagu ostatnich paru lat osiagnal okolo 30 procent. Skutek - amerykanie europejskiego pochodzenia wracaja do Europy, a kraj zalewany jest bieda 3 swiatqa, ktora staje obciazeniem dla pracujacych Amerykanow, a nie dla bogatych korporacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka