Dodaj do ulubionych

Niezly skandal na glownej stronie

24.08.11, 14:12
Prezydent Komorowski zawetowal ustawe o nasiennictwie. Wiadomo o co chodzi.
Dyskusja jest burzliwa, ale nie wolno uzyc nazwy pewnej wielkiej amerykanskiej firmy.
Jesli uzyjesz nazwy M
O
N
S
A
N
T
O
otrzymasz nastepujaca informacje:
Komentarz zawiera treści niedozwolone.
Chyba w weekend Felus sie tez karzyl, ze ma problem z jednym terminym dotyczacym rynku finansowego.
Ciekawe czasy nachodza.
Polecam wyborcza.pl/1,75476,10164045,Eksperci_za_GMO.html?v=1&obxx=10164045#opinions
Obserwuj wątek
    • darekvtb Zaraz sprawdzimy: Monsanto :-)) 24.08.11, 14:22
      MONSANTO , monsanto..
      • mara571 sprobuj tego samego 24.08.11, 14:47
        pod linkiem do dyskusji
        www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,10164407,Prezydent_zawetowal_ustawe_o_GMO__Naukowcy__Nie_ma.html
        kuchel:
        W moim komentarzu ponizej napisalem pierwotnie nazwe tej firmy bez spacji po literze M - i tekst zostal automatycznie zakwalifikowany jako zawierajacy tresci niedozwolone. Chcialbym wierzyc, ze chodzilo tu wylacznie o unikanie kryptoreklamy...
        • eva15 Tematy tabu 24.08.11, 15:47
          GW walczy jak lew o wprowadznei do PL GMO, więc się nie dziw, że blłokuje. Jak gdzieś czytałam - w USA artykuły krytytyczne nt Monsanto są ponoć kompletnie zakazane.
          • eva15 Faktycznie blokuje 24.08.11, 15:58
            www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,10164407,Prezydent_zawetowal_ustawe_o_GMO__Naukowcy__Nie_ma.html#opinions
          • malkontent6 Re: Tematy tabu 24.08.11, 16:44
            eva15 napisała:

> Jak gdzieś czytałam - w USA artykuły krytytyczne nt Monsanto są ponoć kompletnie za
            > kazane.

Ten artykuł wygląda na krytyczny a link do niego znalazłem na stronie CNN:

www.fastcompany.com/1749695/monsanto-now-allowed-to-police-itself
            • eva15 Re: Tematy tabu 24.08.11, 16:51
              Nie mam dokładnego rezglądu mass-mediów w USA, ale artykuł o zakazach krytyki Monsanto czytałam w poważnej niemieckiej prasie. Poza tym niszczy się krytyków pozwami sądowymi. Zwłaszcza mmniejsze, słabe finansowo organizacje nie mają żadnych szans.

W USA w sposób niewytłumaczalny masowo wymierają pszczoły, jak wszyskie już padną, skończy się naturalne zapylanie i zostaną nam dobrodziejstwa GMO.
              • malkontent6 Re: Tematy tabu 24.08.11, 16:56
                eva15 napisała:

> Nie mam dokładnego rezglądu mass-mediów w USA, ale artykuł o zakazach krytyki M
                > onsanto czytałam w poważnej niemieckiej prasie.

Ładnie się wykręcasz z tego co napisałaś. :)
    • polski_francuz Przypomina mi 24.08.11, 14:27
      to film "The Insider" z Russelle Crowe'm o naukowcu wyrzucownym z koncernu tytoniowego. Monsanto ma duzo pieniedzy na przekupywanie szkoda gadac. Ale zeby doszlo do tego by nazwe blokowac...?

PF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka