polski_francuz 12.05.17, 20:30 To dobry wynik czy slaby, jak na emigranta? PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pijatyka Re: dobry wynik czy slaby, jak na emigranta? 12.05.17, 20:48 Nie wiem, czy emigranckość to tutaj dobre alibi... ;-> PS 10/10 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: dobry wynik czy slaby, jak na emigranta? 12.05.17, 20:50 Ja siem zabije...:) Wychodze na cwiercinteligenta... PF Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Wychodze na cwiercinteligenta 12.05.17, 20:54 No, nie aż tak źle - na trójćwierćinteligenta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: dobry wynik czy slaby, jak na emigranta? 12.05.17, 21:00 polski_francuz napisał: > Ja siem zabije...:) Wychodze na cwiercinteligenta... Mnie takie określenie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: 7/10 12.05.17, 21:21 10/10. Przeciesz to proste. To sa pytania matiralne??? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: 7/10 12.05.17, 21:22 I to rozwiazane w UBahn wracajac z fitnesstudia. Na smarfonie Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: 7/10 13.05.17, 09:07 Nie dalo sie ewentualnie zobaczyc WiKi. Ze smarfonem trudno. W UBahnie slaby aygnal do tego Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: 7/10 12.05.17, 21:58 W uzupełnieniu. W domu typujemy przed wyborami procenty poparcia dla partii politycznych. Bezbłędnie typuję procenty lidera. W punkt. Katastrofa w przewidywaniu rozkładu dla innych partii. W tej kategorii jest najlepszy starszy syn. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: 7/10 12.05.17, 22:02 I dalbys rade z samych gieldowych typowan wyzyc? PF Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: 7/10 12.05.17, 22:07 Po wielu latach praktyki i porażek na giełdzie wygrywam. Boję się jednak inwestować większe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: 7/10 12.05.17, 22:10 Rozumiesz co jest grane. Chapeaux bas. Choc wyborow politycznych nie popieram:) Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
lecavalier Re: 7/10 12.05.17, 23:36 polski_francuz napisał: > To dobry wynik czy s > laby, jak na emigranta? > > PF 7/10 to żenujący wynik ale w Twoim przypadku (bazując na Twoich licznych wypowiedziach) nie powinien on nikogo dziwić. To wartość oczekiwana. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 10/10 13.05.17, 01:19 bardzo łatwy quiz, nawet dla kogoś żyjącego od ponad 35 lat na Antypodach Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 10/10 13.05.17, 01:31 aż się zdziwiłem bo nie miałem pojecia kiedy w Warszawie otwarto McDonalds i strzeliłem. Reszta była łatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: nie miałem pojecia kiedy w W-wie otwarto 13.05.17, 01:38 Po odrzuceniu sanacji, Generalnego Gubernatorstwa i peerelu nie zostało zbyt wiele sensownych możliwości ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: nie miałem pojecia kiedy w W-wie otwarto 14.05.17, 18:13 Nie masz racji. Mogło to być w ostatnim tygodniu istnienia PRL-u. W końcu Coca-Cola i Pepsi weszły do Polski w latach 70-tych a ja uciekłem niedługo później. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: nie miałem pojecia kiedy w W-wie otwarto 14.05.17, 18:34 felusiak1 napisał: > Nie masz racji. Mogło to być w ostatnim tygodniu istnienia PRL-u. W końcu Coca- > Cola i Pepsi weszły do Polski w latach 70-tych a ja uciekłem niedługo później. To nie McDonald. Polska kupowala syrop z CocaColi mieszala z woda sprzedawala. Tez na butelka nie pisalo jak dzisiaj ze fa amerykanska. A McDonald to siec ciagle pod kontrola firmy amerykanskiej. Duzo wiecej elementow ktore jada do Polski, maszyna opakowania a i zyski musza byc do USA transferowane. Jak z PRLu? Mi wyszlo ze to niemozliwe aby McDonald byl w PRLu i mam racje, nie pomylilem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: nie miałem pojecia kiedy w W-wie otwarto 14.05.17, 19:33 McDonald to franszyza, zyski idą do polskiej spólki jorl napisał: > felusiak1 napisał: > > > Nie masz racji. Mogło to być w ostatnim tygodniu istnienia PRL-u. W końcu > Coca- > > Cola i Pepsi weszły do Polski w latach 70-tych a ja uciekłem niedługo póź > niej. > > To nie McDonald. Polska kupowala syrop z CocaColi mieszala z woda sprzedawala. > Tez na butelka nie pisalo jak dzisiaj ze fa amerykanska. > A McDonald to siec ciagle pod kontrola firmy amerykanskiej. Duzo wiecej element > ow ktore jada do Polski, maszyna opakowania a i zyski musza byc do USA transfer > owane. Jak z PRLu? > > Mi wyszlo ze to niemozliwe aby McDonald byl w PRLu i mam racje, nie pomylilem s > ie. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: 10/10 13.05.17, 09:15 Z McDonaldem wystarczylo wiedziec kiedy mniej wiecej McDonald powstal w USA. Wiec moglo byc tylko PRL albo pozniej. Za PRLu amerykanska firma nieoglaiec filiali w Polsce wiecudialo byc po. A cp do jezuitow to nie oni byli wazni a kiedy mniej wiecej jaka dynastia kiedy w Polsce rzadzila. Nic trudnego. Tacy ponizej 10/10 powinni miec zakaz pisania na forum. Co najmniej o tematach geopolitycznych. Do tego sie zgadza, np. pf i m6 i tak tylko gaworza tutaj. Jak u cioci Kloci na imieninach. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: z jezuitami nie dalem rady 13.05.17, 01:52 Wystarczyła orientacja (z grubsza) kiedy rządziły które dynastie - reszta w tabelce. Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: z jezuitami nie dalem rady 13.05.17, 02:00 pijatyka napisała: > > Wystarczyła orientacja (z grubsza) kiedy rządziły które dynastie - reszta w tab > elce. tobie wystarczyla ,mnie nie,wiec 9/10 jezuici to temat zupelnie mnie obcy Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: z jezuitami nie dalem rady 13.05.17, 02:11 obaj Wazowie mieli taki jezuicki wygląd, który aż bije w oczy z tego pomnika przed Zamkiem Królewskim w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: jezuici to temat zupełnie mnie obcy 13.05.17, 02:22 Żadna wiedza nt jezuitów nie była potrzebna by odpowiedzieć na to pytanie (patrz poprzedni post) Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: jezuici to temat zupełnie mnie obcy 13.05.17, 02:28 pijatyka napisała: > > Żadna wiedza nt jezuitów nie była potrzebna by odpowiedzieć na to pytanie (patr > z poprzedni post) UL.Jezuicka na Starym Miescie tez jest wskazowka? Napisalem wyraznie...nie mam bladego pojecia o jezuitach,kiedy i gdzie... nobody is perfect Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Ul. Jezuicka tez jest wskazowką? 13.05.17, 02:45 Nie - ale prościej już nie wytłumaczę (a rysować nie umiem) ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: jezuici to temat zupełnie mnie obcy 13.05.17, 02:47 jesuita zasiadł na tronie w Watykanie, stąd tyle pytań o jezuitów na maturze... czas melordzie nadrobić zaległości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: jezuici to temat zupełnie mnie obcy 13.05.17, 02:57 matury nie bede juz powtarzal...w moich czasach takich pytan na maturze nie bylo. Zaleglosci to ja mam wiele(nie te oczy ,nie ta pamiec)...bylych zon juz nie pamietam (one owszem gdy o pieniadze biega) -jezuici to najmniejszy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz trudne pytanie skąd "Państwo Panów Aniołów"? 13.05.17, 09:01 To by było trudne pytanie, skąd węgierska nazwa Polski "Państwo Panów Aniołów" linka Polska to terytorium Wenedów czyli (Sklawinów) & Antów (Andel-Antel to po Serbsku Anioł), król Aniołów to król (Kagan - Kaganiec Niebieski, Słońce-Księżyc) przedchrześcijańskiej Polski, dlatego nie znamy naszej historii. Bo pewna ciemnota zrobiła sobie z naszej historii religię, Lachy - Lahi, Al-Lah. A co do pytań z quizu, to raczej test na inteligencję bo odpowiedzi się w pytaniach i wariantywnych odpowiedziach, na prawdę trzeba być zaspanym czy pod wpływem, by się walnąć, bo pytania są bardzo banalne. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: trudne pytanie skąd "Państwo Panów Aniołów"? 13.05.17, 09:26 a mnie się zdawało że Polska to od Polaków, czyli wcześniej Polachów, tych co nastali po Lachach, których napadli Piastowie z Zachodu, paląc im grody i nawracając na zachodnią religię z mienieckiego nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz Re: trudne pytanie skąd "Państwo Panów Aniołów"? 13.05.17, 09:58 lont12 napisał: > a mnie się zdawało że Polska to od Polaków, czyli wcześniej Polachów, tych co n > astali po Lachach, których napadli Piastowie z Zachodu, paląc im grody i nawrac > ając na zachodnią religię z mienieckiego nadania. Nazwy są najczęściej od cech charakterystycznych, stąd nazwa Polska, jest związana z północnym położeniem Polski czy Polo Arctiko, też w źródłach arabskich Polska to Artania, w łacinie Arcem to twierdza, a artiko północ, stąd greckie polis-miasto gród, polus biegun północny, kraj północnych grodów-miast Gardarika, itd., u Ovidiusza mamy kraj bieguna północnego itp., Polos jako nakrycie głowy matki ziemi jako grodu-miasta. Mieszko nazwany jest królem północy, u Arabów wśród Słowian jest szczególny wśród nich, naród północy. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 z jakimi jezuitami? 14.05.17, 18:21 jezuitów można zastapić czymkolwiek, istotne są procenty przyrostu i rządząca dynastia. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: 7/10 13.05.17, 10:29 nie chciałem ci tego wcześniej mówić, ale 7/10 to bardzo słaby wynik w przypadku tego prostego testu... a jak wypadasz na testach z inżynierii materiałowej? Odpowiedz Link Zgłoś