12.05.17, 20:30
To dobry wynik czy slaby, jak na emigranta?

PF
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: 7/10 12.05.17, 20:44
      8/10
    • pijatyka Re: dobry wynik czy slaby, jak na emigranta? 12.05.17, 20:48

Nie wiem, czy emigranckość to tutaj dobre alibi... ;->

PS 10/10 ;)
      • polski_francuz Re: dobry wynik czy slaby, jak na emigranta? 12.05.17, 20:50
        Ja siem zabije...:) Wychodze na cwiercinteligenta...

PF

• pijatyka Re: Wychodze na cwiercinteligenta 12.05.17, 20:54

No, nie aż tak źle - na trójćwierćinteligenta ;)
        • malkontent6 Re: dobry wynik czy slaby, jak na emigranta? 12.05.17, 21:00
          polski_francuz napisał:

> Ja siem zabije...:) Wychodze na cwiercinteligenta...

Mnie takie określenie cieszy.
    • szwampuch58 Re: 7/10 12.05.17, 20:57
      szajs hamburgery zepsuli mi "dyche"
    • jorl Re: 7/10 12.05.17, 21:21
      10/10. Przeciesz to proste. To sa pytania matiralne???
      • jorl Re: 7/10 12.05.17, 21:22
        I to rozwiazane w UBahn wracajac z fitnesstudia. Na smarfonie
        • felusiak1 Re: 7/10 13.05.17, 01:33
          na smartfonie, no poprostu geniusz.
          • lont12 Re: 7/10 13.05.17, 07:46
            inżynier potrafi.
          • jorl Re: 7/10 13.05.17, 09:07
            Nie dalo sie ewentualnie zobaczyc WiKi. Ze smarfonem trudno. W UBahnie slaby aygnal do tego
    • wojciech.2349 Re: 7/10 12.05.17, 21:49
      Identyczny wynik.
      • polski_francuz Re: 7/10 12.05.17, 21:53
        Uff, ulzylo mi:)

PF
      • wojciech.2349 Re: 7/10 12.05.17, 21:58
        W uzupełnieniu.
        W domu typujemy przed wyborami procenty poparcia dla partii politycznych.
        Bezbłędnie typuję procenty lidera. W punkt.

Katastrofa w przewidywaniu rozkładu dla innych partii.
        W tej kategorii jest najlepszy starszy syn.
        • polski_francuz Re: 7/10 12.05.17, 22:02
          I dalbys rade z samych gieldowych typowan wyzyc?

PF
          • wojciech.2349 Re: 7/10 12.05.17, 22:07
            Po wielu latach praktyki i porażek na giełdzie wygrywam.
            Boję się jednak inwestować większe pieniądze.
            • polski_francuz Re: 7/10 12.05.17, 22:10
              Rozumiesz co jest grane. Chapeaux bas. Choc wyborow politycznych nie popieram:)

Pozdro

PF
    • czizus Re: 7/10 12.05.17, 22:57
      9/10. Spaprałem Mc Donalda.
    • lecavalier Re: 7/10 12.05.17, 23:36
      polski_francuz napisał:

> To dobry wynik czy s
      > laby, jak na emigranta?

>
      > PF

7/10 to żenujący wynik ale w Twoim przypadku (bazując na Twoich licznych wypowiedziach) nie powinien on nikogo dziwić. To wartość oczekiwana.
    • lont12 10/10 13.05.17, 01:19
      bardzo łatwy quiz, nawet dla kogoś żyjącego od ponad 35 lat na Antypodach
    • felusiak1 10/10 13.05.17, 01:31
      aż się zdziwiłem bo nie miałem pojecia kiedy w Warszawie otwarto McDonalds i strzeliłem.
      Reszta była łatwa.
      • pijatyka Re: nie miałem pojecia kiedy w W-wie otwarto 13.05.17, 01:38

Po odrzuceniu sanacji, Generalnego Gubernatorstwa i peerelu nie zostało zbyt wiele sensownych możliwości ;->
        • felusiak1 Re: nie miałem pojecia kiedy w W-wie otwarto 14.05.17, 18:13
          Nie masz racji. Mogło to być w ostatnim tygodniu istnienia PRL-u. W końcu Coca-Cola i Pepsi weszły do Polski w latach 70-tych a ja uciekłem niedługo później.
          • jorl Re: nie miałem pojecia kiedy w W-wie otwarto 14.05.17, 18:34
            felusiak1 napisał:

> Nie masz racji. Mogło to być w ostatnim tygodniu istnienia PRL-u. W końcu Coca-
            > Cola i Pepsi weszły do Polski w latach 70-tych a ja uciekłem niedługo później.

To nie McDonald. Polska kupowala syrop z CocaColi mieszala z woda sprzedawala. Tez na butelka nie pisalo jak dzisiaj ze fa amerykanska.
            A McDonald to siec ciagle pod kontrola firmy amerykanskiej. Duzo wiecej elementow ktore jada do Polski, maszyna opakowania a i zyski musza byc do USA transferowane. Jak z PRLu?

Mi wyszlo ze to niemozliwe aby McDonald byl w PRLu i mam racje, nie pomylilem sie.
            • kolpik124 Re: nie miałem pojecia kiedy w W-wie otwarto 14.05.17, 19:33
              McDonald to franszyza, zyski idą do polskiej spólki

jorl napisał:

> felusiak1 napisał:
              >
              > > Nie masz racji. Mogło to być w ostatnim tygodniu istnienia PRL-u. W końcu
              > Coca-
              > > Cola i Pepsi weszły do Polski w latach 70-tych a ja uciekłem niedługo póź
              > niej.
              >
              > To nie McDonald. Polska kupowala syrop z CocaColi mieszala z woda sprzedawala.
              > Tez na butelka nie pisalo jak dzisiaj ze fa amerykanska.
              > A McDonald to siec ciagle pod kontrola firmy amerykanskiej. Duzo wiecej element
              > ow ktore jada do Polski, maszyna opakowania a i zyski musza byc do USA transfer
              > owane. Jak z PRLu?
              >
              > Mi wyszlo ze to niemozliwe aby McDonald byl w PRLu i mam racje, nie pomylilem s
              > ie.
              >
              >
              >
      • jorl Re: 10/10 13.05.17, 09:15
        Z McDonaldem wystarczylo wiedziec kiedy mniej wiecej McDonald powstal w USA. Wiec moglo byc tylko PRL albo pozniej. Za PRLu amerykanska firma nieoglaiec filiali w Polsce wiecudialo byc po.
        A cp do jezuitow to nie oni byli wazni a kiedy mniej wiecej jaka dynastia kiedy w Polsce rzadzila. Nic trudnego.
        Tacy ponizej 10/10 powinni miec zakaz pisania na forum. Co najmniej o tematach geopolitycznych.
        Do tego sie zgadza, np. pf i m6 i tak tylko gaworza tutaj. Jak u cioci Kloci na imieninach.
    • 1.melord z jezuitami nie dalem rady 13.05.17, 01:40
      reszta banalnie prosta 9/10
      • pijatyka Re: z jezuitami nie dalem rady 13.05.17, 01:52

Wystarczyła orientacja (z grubsza) kiedy rządziły które dynastie - reszta w tabelce.
        • 1.melord Re: z jezuitami nie dalem rady 13.05.17, 02:00
          pijatyka napisała:

>
          > Wystarczyła orientacja (z grubsza) kiedy rządziły które dynastie - reszta w tab
          > elce.

tobie wystarczyla ,mnie nie,wiec 9/10
          jezuici to temat zupelnie mnie obcy
          • lont12 Re: z jezuitami nie dalem rady 13.05.17, 02:11
            obaj Wazowie mieli taki jezuicki wygląd, który aż bije w oczy z tego pomnika przed Zamkiem Królewskim w Warszawie
          • pijatyka Re: jezuici to temat zupełnie mnie obcy 13.05.17, 02:22

Żadna wiedza nt jezuitów nie była potrzebna by odpowiedzieć na to pytanie (patrz poprzedni post)
            • 1.melord Re: jezuici to temat zupełnie mnie obcy 13.05.17, 02:28
              pijatyka napisała:

>
              > Żadna wiedza nt jezuitów nie była potrzebna by odpowiedzieć na to pytanie (patr
              > z poprzedni post)

UL.Jezuicka na Starym Miescie tez jest wskazowka?
              Napisalem wyraznie...nie mam bladego pojecia o jezuitach,kiedy i gdzie...
              nobody is perfect
              • pijatyka Re: Ul. Jezuicka tez jest wskazowką? 13.05.17, 02:45

Nie - ale prościej już nie wytłumaczę (a rysować nie umiem) ;->

• lont12 Re: jezuici to temat zupełnie mnie obcy 13.05.17, 02:47
                jesuita zasiadł na tronie w Watykanie, stąd tyle pytań o jezuitów na maturze... czas melordzie nadrobić zaległości ;)
                • 1.melord Re: jezuici to temat zupełnie mnie obcy 13.05.17, 02:57
                  matury nie bede juz powtarzal...w moich czasach takich pytan na maturze nie bylo.
                  Zaleglosci to ja mam wiele(nie te oczy ,nie ta pamiec)...bylych zon juz nie pamietam (one owszem gdy o pieniadze biega) -jezuici to najmniejszy problem.
                  • walgierz trudne pytanie skąd "Państwo Panów Aniołów"? 13.05.17, 09:01
                    To by było trudne pytanie, skąd węgierska nazwa Polski "Państwo Panów Aniołów" linka Polska to terytorium Wenedów czyli (Sklawinów) & Antów (Andel-Antel to po Serbsku Anioł), król Aniołów to król (Kagan - Kaganiec Niebieski, Słońce-Księżyc) przedchrześcijańskiej Polski, dlatego nie znamy naszej historii. Bo pewna ciemnota zrobiła sobie z naszej historii religię, Lachy - Lahi, Al-Lah.

A co do pytań z quizu, to raczej test na inteligencję bo odpowiedzi się w pytaniach i wariantywnych odpowiedziach, na prawdę trzeba być zaspanym czy pod wpływem, by się walnąć, bo pytania są bardzo banalne.
                    • lont12 Re: trudne pytanie skąd "Państwo Panów Aniołów"? 13.05.17, 09:26
                      a mnie się zdawało że Polska to od Polaków, czyli wcześniej Polachów, tych co nastali po Lachach, których napadli Piastowie z Zachodu, paląc im grody i nawracając na zachodnią religię z mienieckiego nadania.
                      • walgierz Re: trudne pytanie skąd "Państwo Panów Aniołów"? 13.05.17, 09:58
                        lont12 napisał:

> a mnie się zdawało że Polska to od Polaków, czyli wcześniej Polachów, tych co n
                        > astali po Lachach, których napadli Piastowie z Zachodu, paląc im grody i nawrac
                        > ając na zachodnią religię z mienieckiego nadania.

Nazwy są najczęściej od cech charakterystycznych, stąd nazwa Polska, jest związana z północnym położeniem Polski czy Polo Arctiko, też w źródłach arabskich Polska to Artania, w łacinie Arcem to twierdza, a artiko północ, stąd greckie polis-miasto gród, polus biegun północny, kraj północnych grodów-miast Gardarika, itd., u Ovidiusza mamy kraj bieguna północnego itp., Polos jako nakrycie głowy matki ziemi jako grodu-miasta. Mieszko nazwany jest królem północy, u Arabów wśród Słowian jest szczególny wśród nich, naród północy.
      • felusiak1 z jakimi jezuitami? 14.05.17, 18:21
        jezuitów można zastapić czymkolwiek, istotne są procenty przyrostu i rządząca dynastia.
    • lont12 Re: 7/10 13.05.17, 10:29
      nie chciałem ci tego wcześniej mówić, ale 7/10 to bardzo słaby wynik w przypadku tego prostego testu... a jak wypadasz na testach z inżynierii materiałowej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka