Dodaj do ulubionych

gdzie by tu sobie postrzelać ?

13.03.05, 08:41
fakty.interia.pl/news?inf=601782
Obserwuj wątek
    • tornson Oto Ameryka właśnie...:o/ 13.03.05, 11:56
      Wielu nie wytrzymuje presji jaką narzuca jej chory ustrój i są efekty. :o(
      • krystian71 taaa,i to ciezkie dziecinstwo w slumsach nt 13.03.05, 12:27

• che.guevara Urodzić się w Ameryce w slumsach to prawie ZERO 13.03.05, 13:10
          szans na wszelki awans społeczny. W chorym kraju gdzie wszystko jest płatne, a
          durne państwo nie zapewnia nawet takich podstawowych rzeczy jak edukacja czy
          opieka medyczna, dzieci z biednych rodzin nie mają ŻADNYCH szans! Chyba że w
          sporcie, ale i tam jest bardzo ciężko bo w Ameryce na ogół jest zawodowa liga z
          20-30 bardzo bogatymi klubami, ale potem niema już nic.
          • krystian71 Re: Urodzić się w Ameryce w slumsach to prawie ZE 13.03.05, 13:55
            jeszcze 15 lat temu urodzeni w amerykanskich slumsach mogli emigrowac do ZSRR,
            a teraz i ta droga przed nimi zamknieta :(((
            • arap1 Re: Urodzić się w Ameryce w slumsach to prawie ZE 13.03.05, 14:08
              PRZYPOMINAM ANEGDOTE USLYSZANA W RUMUNII KOMUNISTYCZNEI.....WOLA CAUSESCO
              CZLOWIEKA Z NARODU...PYTA SIE >>JAK ZYJECIE W NASZEJ UKOCHANEJ
              OJCZYZNIE..DOBRZE ODPOWIADA RABOCIAGA..TYLKO MUJ BRAT BEZROBOTNY W
              U.S.A....DAWAJ JEGO DO NAS U NAS NIEMA BEZROBOCIA!!!MOWI OJCIEC
              NARODU......POMYSLAL RUMUN IDPOWIADA ...ON Z TEJ PENSII PODKARMIA NAS PANIE
              PREZYDENCIE
            • manny_ramirez do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 16:39
              Zapraszam serdecznie do waszyngtonskich slumsow, pewien jestem ze dla kazdego z
              Was bedzie to awans spoleczny
              • tornson Jaja sobie robisz, a to są sprawy poważne 13.03.05, 16:49
                i tragiczne.
                • manny_ramirez tomson ja pisze szczerze 13.03.05, 16:52
                  mieszkam w dc, zapraszam cie tu, zaloze sie ze jak wrocisz do kraju to juz
                  wiecej nie uzyjesz terminu slumsy bo to co masz gdzie mieszkasz pewnie duzo
                  bardziej sie pod to zakwalifikuje niz te przyslowiowe amerykanskie

Nie pisz czegos jesli nie widziales tego na wlasne oczy
                  • tornson Widać że tam nie mieszkasz bo nie robiłbyś 13.03.05, 16:57
                    sobie jaj z nędzy niektórych dzielnic graniczących z przepychem stolicy państwa
                    zła.
                    • manny_ramirez Nie musisz wierzyc 13.03.05, 17:00
                      Jak bedziesz kiedys w USA ja zapraszam do siebie. Pokaze ci te waszygtonskie
                      slumsy. Zobaczysz ze caly Slupsk i pol Gdynii by sie kwalifikowalo w porownaniu
                    • rattler Re: Widać że tam nie mieszkasz bo nie robiłbyś 13.03.05, 19:13
                      Typical Low income housing, Tomson - Wole tak niz na Zatorzu, zwlaszcza ze mam
                      basen przy kazdym kompleksie :)

narazie

---------------------------------------------------------

www.vitalitycenter.org/ v-hselow.html

www.humanitiesfoundation.org/images/sea.jpg
                      www.irongateapts.com/ironth.jpg
                      www.marionsd.org/washingtonstapts.asp
                      www.ecia.org/.../ Manchester_Manor_photos.htm

www.optionsonline.org/images/5bbklight.jpg
                      • rattler Re: Widać że tam nie mieszkasz bo nie robiłbyś 13.03.05, 19:16
                        Te linki na czarno skopiuj i wrzuc na search .

narazie
              • i-love-2-ski Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 17:10
                manny_ramirez napisał:

> Zapraszam serdecznie do waszyngtonskich slumsow, pewien jestem ze dla kazdego z
                >
                > Was bedzie to awans spoleczny

tylko nie zapraszaj ich noca,jak rowniez nie chodzcie noca po Bronx,czy Harlemie:))
                • manny_ramirez Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 17:13
                  noca nie da sie chodzi i w wiekszosci miast polskich, idz noca na Prage albo
                  gdzies na Slasku
                  • i-love-2-ski Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 17:20
                    manny_ramirez napisał:

> noca nie da sie chodzi i w wiekszosci miast polskich, idz noca na Prage albo
                    > gdzies na Slasku

nie wychodz noca w dc rowniez,bo zarobisz az milo.
                    • manny_ramirez Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 17:24
                      uogolnienie, w polowie miasta moze, w dzielnicy w ktorej meiszkamy kobiety
                      chodza same bez problemu i o drugiej w nocy
                  • tornson Jak to w każdym ultra liberalno-kapitalistycznym 13.03.05, 17:27
                    kraju.

manny_ramirez napisał:

> noca nie da sie chodzi i w wiekszosci miast polskich, idz noca na Prage albo
                    > gdzies na Slasku
                    Jedynie socjalistyczne kraje (dziś np. Zachodnia Europa) są w miarę bezpieczne,
                    gdyż wysoki standard życia dla wszystkich obywateli to najlepszy sposób
                    eliminacji pospolitej przestępczości która rodzi się niemal wyłącznie z nędzy.
                    • dana33 Re: Jak to w każdym ultra liberalno-kapitalistycz 14.03.05, 18:33
                      taaak, te podroze pociagami w polsce to ultra bezpieczne.....
              • krystian71 Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 20:12
                stukniety jestes manny , jesli sie na ironii nie poznales
                • i-love-2-ski Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 21:02
                  krystian71 napisała:

> stukniety jestes manny , jesli sie na ironii nie poznales

manny to powazny chlop,wiec nie oczekuj zbyt wiele jesli chodzi o bezpieczenstwo
                  dzielnic noca. jak wiadomo w dc chyba 80% jest czarnych a tam nawet w bialy
                  dzien lepiej czolgiem:)))
                  • krystian71 Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 22:13
                    no nie Rachelciu , ale ja napisalem , ze urodzonym w slumsach pozostawala
                    jeszcze w zanadrzu mozliwosc emigracji do robotniczego raju , ZSRR.
                    Chyba tylko manny mogl sie na taki goly haczyk zlapac.
                    Inna sprawa,ze , co sobie bardzo cenie w moim miescie, to mimo wszystko
                    poczucie bezpieczenstwa.
                    Corka w Ameryce (Minneapolis,Manny,Minneapolis) skarzyla sie ,ze nie pozwalali
                    jej wieczorem samej wyjsc na ulice.
                    Gdy odwiedzila nas jej "amerykanska " rodzina , byli bardzo zdziwieni , gdy
                    wypuscilem dzieciaki na nocny spacer , tzw Sopot by night.
                    Ciagle uwazam,ze zagrozenie napadem jest takie samo jak zagrozenie oberwania
                    spadajaca doniczka.To ostatnie nie jest zerowe,wziawszy pod uwage czeste
                    sztormy.:)))
                    • i-love-2-ski Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 22:16
                      krystian71 napisała:

> no nie Rachelciu , ale ja napisalem , ze urodzonym w slumsach pozostawala
                      > jeszcze w zanadrzu mozliwosc emigracji do robotniczego raju , ZSRR.
                      > Chyba tylko manny mogl sie na taki goly haczyk zlapac.
                      > Inna sprawa,ze , co sobie bardzo cenie w moim miescie, to mimo wszystko
                      > poczucie bezpieczenstwa.
                      > Corka w Ameryce (Minneapolis,Manny,Minneapolis) skarzyla sie ,ze nie pozwalali
                      > jej wieczorem samej wyjsc na ulice.
                      > Gdy odwiedzila nas jej "amerykanska " rodzina , byli bardzo zdziwieni , gdy
                      > wypuscilem dzieciaki na nocny spacer , tzw Sopot by night.
                      > Ciagle uwazam,ze zagrozenie napadem jest takie samo jak zagrozenie oberwania
                      > spadajaca doniczka.To ostatnie nie jest zerowe,wziawszy pod uwage czeste
                      > sztormy.:)))

no znam ten sopot by night,ale nas tam troche zaczepiali. moze ja mam taka
                      urode,a moze moj synus mi pomogl:))
                      wszedzie sa miejsca bezpieczne i mniej bezpieczne,ale prawda jest ,ze dzisiaj
                      kazdego cos gdzies moze spotkac,gdyz takie mamy czasy:((
                    • manny_ramirez Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 22:57
                      nie chodziles wyraznie po gradnsku, warszawskej pradze cy wielu miejscach na
                      slasku
                  • rattler Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 22:54
                    A kto ci powiedzial, ze manny jest a 'whitie' :) To ze deklaruje sie jako
                    zio-nazista, rozmawia po polsku, to wcale nie dowod, ze nie jest, a mother-f
                    nigga w bag-pants i z AK-47 w nogawce :)

narazie

---------------------------------------------------

manny to powazny chlop,wiec nie oczekuj zbyt wiele jesli chodzi o bezpieczenstwo
                    dzielnic noca. jak wiadomo w dc chyba 80% jest czarnych a tam nawet w bialy
                    dzien lepiej czolgiem:)))
                    • i-love-2-ski Re: do krystiana, tomsona i podobnie myslacych 13.03.05, 22:57
                      rattler napisał:

> A kto ci powiedzial, ze manny jest a 'whitie' :) To ze deklaruje sie jako
                      > zio-nazista, rozmawia po polsku, to wcale nie dowod, ze nie jest, a mother-f
                      > nigga w bag-pants i z AK-47 w nogawce :)
                      >
                      > narazie
                      >
                      > ---------------------------------------------------
                      >
                      > manny to powazny chlop,wiec nie oczekuj zbyt wiele jesli chodzi o bezpieczenstw
                      > o
                      > dzielnic noca. jak wiadomo w dc chyba 80% jest czarnych a tam nawet w bialy
                      > dzien lepiej czolgiem:)))

ha, ha juz widze manny jako mo-fo nigga w baggy pants, z wystajacymi boxers,w
                      nike snickers,podrygujacego w takt hip-hop plynacego z MP3. on biedak nawet
                      takiego slownictwa nie zna,on tylko oglada baseball i liczy home runs:)))
                    • manny_ramirez rattler chory jestes 13.03.05, 22:58
                      i bardzo sie dziwie jak tego syna spoldziles z takimi upodobaniami:(((
                      • i-love-2-ski Re: rattler chory jestes 13.03.05, 23:01
                        manny_ramirez napisał:

> i bardzo sie dziwie jak tego syna spoldziles z takimi upodobaniami:(((

manny cheer up,dzieci ma kazdy:))) podobnie jak humor:)))
                        • manny_ramirez jak Ty uwazasz rattlerowskie wypociny 13.03.05, 23:02
                          za humor to bardzo Ci wspolczuje
                          • i-love-2-ski Re: jak Ty uwazasz rattlerowskie wypociny 13.03.05, 23:10
                            manny_ramirez napisał:

> za humor to bardzo Ci wspolczuje
                            dlaczego,w koncu ciebie cieszy co innego niz mnie. mamy inne zpatrywania,jak
                            rowniez chyba nie traktujesz wszystkiego tu powaznie manny?
                            • manny_ramirez rozne zapatrywania bardzo prosze 13.03.05, 23:13
                              ale niech mi sie od spodnie trzyma z daleka. jego mnie malo obchodza nie wiem
                              czemu jemu ciagle tak na mysl przychodza. A jak to ma byc zart to bardzo glupi
                              • i-love-2-ski Re: rozne zapatrywania bardzo prosze 13.03.05, 23:14
                                manny_ramirez napisał:

> ale niech mi sie od spodnie trzyma z daleka. jego mnie malo obchodza nie wiem
                                > czemu jemu ciagle tak na mysl przychodza. A jak to ma byc zart to bardzo glupi

manny jak juz ci powiedzialam nie bierz wszystkiego powaznie, w koncu nikt cie
                                nie zbluzgal.
                                • manny_ramirez Re: rozne zapatrywania bardzo prosze 13.03.05, 23:16
                                  no jak nazwanie kogos zydowskim murzynem co insynuowal rattler jest dla ciebie
                                  zartem to mamy baaaaaaaaaaaaardzo rozne pojecia o kulturze
                                  • i-love-2-ski Re: rozne zapatrywania bardzo prosze 13.03.05, 23:23
                                    manny_ramirez napisał:

> no jak nazwanie kogos zydowskim murzynem co insynuowal rattler jest dla ciebie
                                    > zartem to mamy baaaaaaaaaaaaardzo rozne pojecia o kulturze

manny ty lubisz zydow,a co ci przeszkadza jak ciebie ktos do murzyna porowna, to
                                    chyba nie jest obraza. z tych wszystkich wyzwisk jakie ja tu na forum zbieram to
                                    akurat tego typu porownanie brzmi jak poezja manny,ale wolno ci odbierac
                                    wszystko jak uwazasz.
                                    • manny_ramirez obrazy mnie nie bola 13.03.05, 23:26
                                      ale niech sie od mojego rozporak trzyma z daleka
                                      • i-love-2-ski Re: obrazy mnie nie bola 13.03.05, 23:33
                                        manny_ramirez napisał:

> ale niech sie od mojego rozporak trzyma z daleka

a co fakt to fakt:)))
                                      • rattler Re: obrazy mnie nie bola 14.03.05, 00:53
                                        Tak jakbys tam cos mial, w tym rozporku, nanny, He, he ? :))) Zebys wiencej nie
                                        szukal guza to podajem wyloncznie dla ciebie - Splodzilem dwoch chopcow
                                        (jednego w Polsce) i przepiekna corcie, podobna do mamy.

Mam obawy, ze zawartosc twego rozporka nie jest zbyt imponujaca, skoro robisz z
                                        niego temat przy kazdej okazji.

narazie

----------------------------------------------------

ale niech sie od mojego rozporak trzyma z daleka

• manny_ramirez temat kochany robisz Ty 14.03.05, 00:58
                                          wiec nie wykrecaj kota ogonem
                                          a ja tez mam corke podobna do mamy wiec tymi moimi zaslugami tez sie nie
                                          przejmuj
                                          • rattler Re: temat kochany robisz Ty 14.03.05, 01:23
                                            Nie watpiem, teraz zrob dwoch chlopcow, zeby ja pilnowali, jesli podobna do
                                            mamy :)))

narazie
                                            • manny_ramirez Re: temat kochany robisz Ty 14.03.05, 01:30
                                              postaram sie
                                              • rattler Re: temat kochany robisz Ty 14.03.05, 17:51
                                                Uwazaj z tym staraniem - Moj somsiad z Polski tez sie 'staral' ale musial siem
                                                zniechecic, bo zrezygnowal po osmej i zapisal sie do choru (koscielnego)

Z tego jego starania ja mialem radoche, nie powiem :)

narazie

----------------------------------------------------

postaram sie
                  • manny_ramirez rachelus znow to samo 13.03.05, 22:56
                    nie mieszkasz nie wiesz,
                    i czy nutka rasizmu z Ciebie nie wychodzi z tymi czlogami?
                    pisze wyraznie ze polowa miasta jest bezpieczna 24/7
                    • i-love-2-ski Re: rachelus znow to samo 13.03.05, 22:57
                      manny_ramirez napisał:

> nie mieszkasz nie wiesz,
                      > i czy nutka rasizmu z Ciebie nie wychodzi z tymi czlogami?
                      > pisze wyraznie ze polowa miasta jest bezpieczna 24/7
                      rasizm,kolego przezorny zawsze ubezpieczony,nawet nasz prez.
                • manny_ramirez od prau dni 13.03.05, 22:56
                  takie monumentalne glupstwa tu wyczytuje ze wybacz ze mi bluesa brakuje
          • i-love-2-ski Re: Urodzić się w Ameryce w slumsach to prawie ZE 13.03.05, 17:09
            che.guevara napisał:

> szans na wszelki awans społeczny. W chorym kraju gdzie wszystko jest płatne, a
            > durne państwo nie zapewnia nawet takich podstawowych rzeczy jak edukacja czy
            > opieka medyczna, dzieci z biednych rodzin nie mają ŻADNYCH szans! Chyba że w
            > sporcie, ale i tam jest bardzo ciężko bo w Ameryce na ogół jest zawodowa liga z
            >
            > 20-30 bardzo bogatymi klubami, ale potem niema już nic.

dzieci ze slumsow amerykanskich maja jednak wiecej opcji niz dzieci ze slumsow
            rosyjskich.
            • manny_ramirez BRAWO RAchelko 13.03.05, 17:14
              tu 100centowa zgoda
            • tornson W ZSRR nie było slumsów. 13.03.05, 17:29
              A dziś niestety, lata ultra-kapitalistycznych rządów oligarchów za Jelcyna
              zrobiy swoje i Rosja wygląda jak wygląda...
              • manny_ramirez Re: W ZSRR nie było slumsów. 13.03.05, 17:32
                Byles kiedys w Moskwie, czy nigdzie wzyciu nie jezdziles??????? Bo nie wiesz o
                czym mowisz, a jak w Moskwie na slumsy nie wpadles to nastepnym razem jedz z 50
                km w jakimkolwiek kierunku i pochodzic sobie po okolicy

Tomson Ty zyjesz w swiece marzen i zludzen a nie rzeczywistosci
                • tornson Dzisiaj niema już ZSRR i komunizmu, więc jest 13.03.05, 17:44
                  jak jest.
                • arap1 Re: ZAPRASZAM DO ISRAELA .. 13.03.05, 17:46
                  24 GODZIN NA DOBE SPACERUJ NIK CIE NIE RUSZY ,TEL AWIW MIASTO SWIATLA..
                  NIKT CIE NIE OGRABI NIE ZABIJE...CHYBA ZE ARAB SAMOBUJCA
                  • aaki tak ????? 13.03.05, 18:01
                    to kiedy mam przyjechać?
                    wyjdziesz po mnie na ben gurion?
                    • arap1 Re: tak ????? 13.03.05, 18:07
                      PO CO CI AAKI PRZYJERZDZAC DO ISRAELA?????ZABIJAC ZYDOW ????UZBROJANYCH PO
                      ZEBY ;-)))))))
                      • aaki popatrzę sobie na ten miód&mleko 13.03.05, 18:23
                        po nocy po ulicach pochodzę......
                        nie chcesz mi pokazać??? :-(
                        • arap1 Re: popatrzę sobie na ten miód&mleko 13.03.05, 18:31
                          PRZYJERZDZAJ MOD IMLEKO NA ULICY NIE PLYWA,MOZESZ SOBIE KUPIC I JESC JE W NOCY
                          NIKT CI GARDLA NIE PODRZNIE CHYBA ZE JAKIS PALESTYNCZYK...JEZELI OCZEWISCIE
                          ZDAZYSZ POWIEDZIEC JAK ICH LUBISZ ;-))))))
                          • aaki ok 13.03.05, 18:40
                            ale musisz czekac na ben gurion-tylko bez pistoletu :-))))))))))))
                            • arap1 Re: ok...M-16 WYSTARCZY CZY BAZZUKA...;-))))))) 13.03.05, 18:44
                              • aaki dziękuję za "gościnność" 13.03.05, 18:50
                                ---------------------------------------------------
                                • arap1 Re: dziękuję za "gościnność" 13.03.05, 18:53
                                  NIE MA ZA CO MY IZRAELCZYCY GOSCINNY NAROD ;-)))))))
                                  • i-love-2-ski Re: dziękuję za "gościnność" 13.03.05, 18:55
                                    arap1 napisał:

> NIE MA ZA CO MY IZRAELCZYCY GOSCINNY NAROD ;-)))))))

no i grzeczny
                                  • aaki właśnie zauważyłem ;-) 13.03.05, 18:56
                                    chyba zabukuję bilet na kwiecień
                                    • dana33 Re: właśnie zauważyłem ;-) 14.03.05, 18:38
                                      z kwietniem uwazaj, aki, bo mamy pesach. przez tydzien chlebka nie ma, tylko u
                                      braci arabow... :))))
                  • i-love-2-ski Re: ZAPRASZAM DO ISRAELA .. 13.03.05, 18:54
                    arap1 napisał:

> 24 GODZIN NA DOBE SPACERUJ NIK CIE NIE RUSZY ,TEL AWIW MIASTO SWIATLA..
                    > NIKT CIE NIE OGRABI NIE ZABIJE...CHYBA ZE ARAB SAMOBUJCA

ta a dopiero wczoraj wygrazales mi co bys ze mna zrobil. jak tak goscina ma
                    wygladac to pozostane przy naszej polsko-amerykanskiej,przynajmniej wiesz kto za
                    rogiem co moze zrobic.
                    • arap1 Re: ZAPRASZAM DO ISRAELA .. 13.03.05, 19:05
                      TY COS MAJACZYSZ RAHEL ...JA TOBIE WYGRAZALEM????GDZIE ??WCZORAJ???KOBIECIE W
                      TWOIM WIEKU NIE WOLNO PDNIECAC SIE CHYBA ZE ZAJMOWAC SPORTEM SNIEZNYM TO
                      USPOKAJA NA HERMONIE W IZRAELU...ZJEZDZAJAC DO ELATU MOZESZ KOMPAC SIE I
                      OPALAC, MOZESZ ZROBIC TO W TEN SAM DZIEN......PIEKNY IZRAEL ZAPRASZAM
                      • i-love-2-ski Re: ZAPRASZAM DO ISRAELA .. 13.03.05, 21:03
                        arap1 napisał:

> TY COS MAJACZYSZ RAHEL ...JA TOBIE WYGRAZALEM????GDZIE ??WCZORAJ???KOBIECIE W
                        > TWOIM WIEKU NIE WOLNO PDNIECAC SIE CHYBA ZE ZAJMOWAC SPORTEM SNIEZNYM TO
                        > USPOKAJA NA HERMONIE W IZRAELU...ZJEZDZAJAC DO ELATU MOZESZ KOMPAC SIE I
                        > OPALAC, MOZESZ ZROBIC TO W TEN SAM DZIEN......PIEKNY IZRAEL ZAPRASZAM

placze jak krokodylica, ten dzien nadszedl,ze fiktor mnie zaprasza bez inwektyw
                        ,ide beczec.
                        • rattler Re: ZAPRASZAM DO ISRAELA .. 13.03.05, 22:56
                          He, he ! Turystyka lezy, bida do dupy zaglonda :)))

narazie

----------------------------------------------------------

placze jak krokodylica, ten dzien nadszedl,ze fiktor mnie zaprasza bez inwektyw
                          ide beczec.
              • i-love-2-ski Re: W ZSRR nie było slumsów. 13.03.05, 18:53
                tornson napisał:

> A dziś niestety, lata ultra-kapitalistycznych rządów oligarchów za Jelcyna
                > zrobiy swoje i Rosja wygląda jak wygląda...

nie rozbawiaj mnie, caly zsrr byl jak slums,tylko wybrancy na szczycie cos mieli:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka