kim_bar_tek 30.03.05, 13:52 kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1221792&KAT=240 jest tam niefortunne stwierdzenia, z którego można zrozumieć że Japonia zaczęła okupować Koreę dopiero w latach 30tych, ale cały artykuł jest bardzo ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
satiny15 Re: sekta Moona 30.03.05, 20:13 hahaha Korea jest Ziemią Obiecaną dawno sie tak nie uśmiałam... :D :D :D a tak poza tym to całego artykułu nie ma sensu komentować, po prostu to jest jedna wielka sekta której celem jest wyzysk "wyznawców". Odpowiedz Link Zgłoś
satiny15 Re: sekta Moona 30.03.05, 20:17 hehe wystarczy sobie tylko poczytać niektóre komentarze do artykułów ;) Przytoczę jeden który wpadł mi w oko: " Byłam członkiem tego niby-koscioła 2 lata. Przezyłam pranie mózgu na własnej skórze. Potrafie dokładnie opisać ten proces wyperania się własnego ja i przyjmowania nowej ideologii. Od początku byłam oszukiwana. od prawie początku rodzina przestaje sie liczyć. liczy się tylko grupa i lider. Tylko cudem udało mi się z tamtąd wyjść. leczyłam się 2 lata aby jakos funkcjonować w społeczeństwie. Nie chce się tu rozpisywać. Chciałabym tylko powiedzieć że Kościół Zjednoczenia jest prawdziwą sektą. I nieprawdziwym Kociołem tak jak ich dzień prawdziwych rzeczy bo nie wiem czy wiecie ale wszystkie rzeczy które nie należą do sekty sanieprawdziwe. jest to zamknięty świat biednych omotanych ludzi. Zostawiłam tam kilku przyjaciół (przynajmniej tak sądze) ale nie żąłuje bo w przeciwieństwie do nich ja żyję." Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: sekta Moona 30.03.05, 20:44 i jeszcze dwie fotki: Moon - prawdziwy antykomunista :) www.tparents.org/Library/Moon/Photos/Mph-1990/TF911206.gif www.tparents.org/Library/Moon/Photos/Mph-1990/TP911206.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
andelajda Re: sekta Moona 05.06.05, 22:00 no proszę, a ja jestem w tej sekcie :) odnoszę wrażenie, że moja rodzina nigdy nie byłaby mi tak bliska, gdybym nie była w tej "przerażającej sekcie". To prawda, można tam znaleźć prawdziwych przyjaciół. I nie czuję się omotana, bo rodzina dała mi wolną wolę; mogę zrobić ze swoim życiem co chce. jednak najwspanialsi ludzie jakich znam są własnie z tej sekty. chciałabym być taka jak oni. i PS. nie uprzedzajcie się do ludzi z sekt. ja osobiscie nie "nawracam" moich przyjaciół, akceptują mnie taką jaka jestem, lecz mają inny sposób na życie. a ode mnie nauczyli się przynajmniej tego, by odróżniać cos innego od czegos złego. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
novus_ordo_seclorum Czyli dokladnie jak SEKTA katolicka. 22.10.05, 23:47 Niczym sie nie roznia oba te NAZISTOWSKIE SEKTY. Odpowiedz Link Zgłoś
novus_ordo_seclorum To byl oczywiscie zart. 22.10.05, 23:50 Gdyz wkurza mnie nazywanie w Polsce innych wyznan sektami, natomiast katolicyzm jest zwany jedynym slusznym wyznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś