Dodaj do ulubionych

Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa

26.05.05, 09:01
wczoraj na TV Polonia Byla cala Prawda o polakow jako spolpracowniki Hitlera
Vloksdeutsche odajali zydow wszytkie Hitlerowskie Oficery i zandarmi mowili
po polsku
Prawdziwy Fil o losu zydowskiej dziewczynki w czasie II WS przesto wola
ztostacw Erec Israel i bic sie z rabczkami niz zyc w polsce na gojska godnosc
Obserwuj wątek
    • aaki do budy !!!!!!!!! 26.05.05, 09:13
      • pypcinski Tak --- wczosraj 26.05.05, 09:19
        Nic poza tym.
    • murzynek.rambo won do KIBUCU wlochaty CHAZARZE! ;-))))) 26.05.05, 09:19
      • fredzio54 Re: won do KIBUCU wlochaty CHAZARZE! ;-))))) 26.05.05, 11:03
        przesto polacy nie stworzyli Kibucu ? pytanie dlaczego ?
        • pypcinski Re: won do KIBUCU wlochaty CHAZARZE! ;-))))) 26.05.05, 11:04
          bo to było Wczosraj.
        • aaki kibuce to już przeżytek 26.05.05, 11:09
          podtrzymywany na siłę i bez przyszłości
        • murzynek.rambo KLEPNIJ sie w ten NISKI chazarski CZEREP! ;-)) 26.05.05, 11:36
          KOLCHOZY i PGR-y juz dawno przerobilismy! :-)))

ale czego tu wymagac od zacofanej CHAZARII! :-))
    • ghotir Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 09:29
      Fredzio,

film o ktorym mowisz dawno juz zostal napietnowany za tendencyjnosc, polprawdy,
      przemilczenia i klamstwa. to nie zmienia faktu, ze niektore watki sa sensowne a
      caly film jest dobrze zrobiony. tyle ze ten film ma sie do 'calej prawdy' o
      polakach mniej wiecej tak jak Ty do jezyka polskiego.

na marginesie, naprawde chcialbym byc pewny ze to co ja czytam w Twoich
      wypowiedziach jest tym co Ty napisales. czy moglbys przerzucic sie na jakis
      jezyk, ktory znasz dobrze? moze dotrzesz do mniejszej liczby czytelnikow, ale
      przynajmniej ci ktorzy znaja dany jezyk beda wiedzieli o co Ci chodzi?
      • fredzio54 Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 11:04
        ty bdokladnie mnie rozumisz i moja opinie o polakow i polska moaj piersza
        ojczyzna co nas jako maciocha traktowala
        • aaki to teraz masz już prawdziwą mamuśkę 26.05.05, 11:07
          od dniepru po eufrat
          • fredzio54 Re: to teraz masz już prawdziwą mamuśkę 26.05.05, 11:24
            od wisly dnjepru do jordanu
            • aaki Re: to teraz masz już prawdziwą mamuśkę 26.05.05, 11:30
              a nie do eufratu ?
              • fredzio54 Re: to teraz masz już prawdziwą mamuśkę 26.05.05, 13:23
                tam sa brudne araby
        • ghotir Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 11:14
          fredzio54 napisał: 'ty bdokladnie mnie rozumisz i moja opinie o polakow i
          polska moaj piersza ojczyzna co nas jako maciocha traktowala'
          --------
          widzisz, dowcip polega na tym ze ja nie jestem pewny czy dobrze Cie rozumiem a
          kiedy probuje sie w tym zorientowac otrzymuje w odpowiedzi nastepna zagadke.

co do macochy to musze sie zgodzic. przepraszam w imieniu wlasnym.
          • fredzio54 Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 11:26
            now do you understand me
            Polska na nas pluje i traktuje nas jako maciocha
            • ghotir Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 11:46
              fredzio,
              owszem wielu polakow pluje na zydow i czesto wyglada na to ze polska, jako
              kraj/narod jest macocha dla zydow. jednak caly problem jest duzo bardziej
              skomplikowany niz to co Ty piszesz na forum. przykladem jest film od ktorego
              zaczal sie ten watek.
              jak chcesz to porozmawiajmy przez moja poczte na gw (daj mi ok. tygodnia na
              odpowiedz), ale nie pluj na polakow. sa, jacy sa; niektorzy dobrzy, niektorzy
              zli, ale wiekszosc jest po prostu obojetna. dlaczego Ty masz popelniac ten sam
              blad ktory popelniaja zydozercy: wszyscy zydzi sa zli. zachowajmy umiar.
              • fredzio54 Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 13:24
                Kolego
                mnie polacy bili na podworku i w szkole nie wiedzialem co to jest zyd
                tylko w erec Israel nauczylem sie o mojego narodu i okochanej ojczyzny
            • bagarmosen Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 12:17
              a czy ty byłeś prawdziwem synem Polski????jeśli tak - to twoje miejsce jest TU!
              w Polsce - ale jak widze wybraleś dobre miejsce do plucia.DLACZEO żYDZI
              WYCHOWANI W POLSCE TAK JEJ NIENAWIDZA?? czy wy jako nacja - szanujecie
              jakikolwiek kraj , który was przygarnąl???
              • ghotir Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 12:37
                bagarmosen napisał: 'a czy ty byłeś prawdziwem synem Polski????jeśli tak - to
                twoje miejsce jest TU! w Polsce - ale jak widze wybraleś dobre miejsce do
                plucia.DLACZEO żYDZI WYCHOWANI W POLSCE TAK JEJ NIENAWIDZA?? czy wy jako nacja -
                szanujecie jakikolwiek kraj , który was przygarnąl???'
                ----------
                oto niezly przyklad polskiego plucia na zydow. powstaje pytanie jak
                reprezentacyjny jest ten post dla calego narodu? na forum gw wydaje sie ze to
                przynajmniej 10%, w rzeczywistosci moze sie okazac duzo mniej. tyle ze tego typu
                posty alienuja naszych fredziow i powoduja ze oni nazywaja polske ich macocha.
                przyznaje, nie wcale im sie nie dziwie. opinie o mnie jako polaku tez wynikaja z
                nastawienia moim amerykanskich szefow do mojej nacji.
                • bagarmosen Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 17:44
                  gothir nie wmawiaj mi antysemityzmu- bo ja nie wiem co to jest!!!!!!!ale
                  czytajac te posty pełne polakożerstwa naprawde mozna zostac antysemitą nie
                  widząc ich na oczy!!!(przynajmniej dla mnie to czarna magia jak Żyd wygląda)
                  • ghotir Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 27.05.05, 15:15
                    bagarmosen napisał: 'gothir nie wmawiaj mi antysemityzmu- bo ja nie wiem co to
                    jest!!!!!!!ale czytajac te posty pełne polakożerstwa naprawde mozna zostac
                    antysemitą nie widząc ich na oczy!!!.
                    --------
                    mnie tez scyzoryk czasami sam sie otwiera. wiem jednak ze wymiana ciosow nie ma
                    wiekszego sensu. jedyne czego mozna od niej oczekiwac to tego co stalo sie z
                    panswem israel: adaptacji metod naszych oponentow. na przyklad, wytykanie
                    ludziom ze wola zyc w izraelu czy na zachodzie niz w polsce dodaje oliwy do
                    ognia, ale niczego nie rozwiazuje.

• fredzio54 Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 13:25
                Polacy mo mowili nie jestes polak jedz do Izraela to pojechalem
                • aaki :-)))))))))))))))))))))))))))))) 26.05.05, 13:29
                  i baaaaaardzo dobrze
                • marouder Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 13:37
                  Polacy ci proponowali tez prace u jak najbardziej niemieckiego bossa w Niemczech?
                  ..bo taka basn nt. twojego zatrudnienia tez slyszelismy na forum.
                  Facet ty sie marnujesz, bo potrafiac byc w dwu miejscach naraz ,byc zolnierzem,
                  czolgista na merkavie oraz pracowac w tym samym czasie o 2.5 tys km na pln
                  zachod od miejsca stacjonowania swojego odzialu. Malo kto potrafi i warte to
                  jest duzych pieniedzy:)))

fredzio54 napisał:

> Polacy mo mowili nie jestes polak jedz do Izraela to pojechalem
                  • fredzio54 Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 26.05.05, 15:19
                    Jestem rezerwista nie regularny bojownik Izraela
                    czesto na WE ide na warcie na checkpoint Kolo Natani aby sie znecac na arabow
                    co chca u nas na czarno pracowac i zydow mordowac
                    • grzegorz1948 Re: Prezes ZBOWiD 27.05.05, 00:24
                      Kochany fredzio ja bardzo lubie rezerwitow dlatego proponuje wstapienie do
                      naszego kola ZBOWiD.Legitymacje z partii i z naszej organizacji prosze przyslac
                      do przedluzenia.
                      Poniewaz bardzo dbamy o naszych rezerwistow to prosze podac Pana wysokosc i
                      ciezar ciala aby panu ulzyc troche w zyciu wykonamy dokladnie dla panskiej
                      postury stryczek tak zeby ulzyc panskim nogom
                      Z powazaniem kierownik kola ZBOiD
                      polit
                    • tkuprian Wow, jestem pod wrażeniem. 27.05.05, 01:04
                      Jesteś widzę Fredzio prawdziwym izraelskim patriotą. Dostałeś jakiś medal za to
                      znęcanie się? Ile się trzeba naznęcać na 'checkpoint Kolo Natani' aby dostać
                      jakiś medal? Czy jak się znęcasz nad wyrostkiem albo kobietą to dostajesz
                      więcej punktów?
                      Generalnie gratuluję.
                      Zobaczyłem z kim rozmawiam.
        • marysia57 Re: Wczosraj obglodalem Polski Film z 1983 o Szoa 28.05.05, 04:38
          > ty bdokladnie mnie rozumisz i moja opinie o polakow i polska moaj piersza
          > ojczyzna co nas jako maciocha traktowala--------------------------------------
          -

Zebyscie wy tak Polske Matke traktowali jak ONA was traktowala.Zadne
          panstwo na swiecie do czasow II Wojny Swiatowej nie dalo wam tylu praw co
          Polska.Pieknie placicie za to. Jeszcze piekniej odplacacie sie za tysiace
          Polakow co zgineli z rak Niemcow za ratowanie Zydow.Wstydu nie macie.
          Hitlerowcom Niemieckim za miliony dolarow wybaczyliscie, a Polakom co z wami
          cierpieli i jak wy na zaglade byli przeznaczeni spokoju nie dacie i ciagle z
          pretensjami. A moze byscie wreszcie uderzyli sie w piersi i Wy Polakow
          przeprosili za Zydowskich komunistow , ktorzy po wojnie mordowali i torturowali
          Polakow. Faktem jest ze wiecej Polakow zginelo z rak Zydowskich niz Zydow z rak
          Polskich.Zamiast oskarzac Polakow przypomnij sobie slowa Zyda Amerykanskiego
          ktory, kiedy wolano o pomoc dla Zydow w Polsce on krzyczal " JEDNA KROWA W
          PALESTYNIE JEST WIECEJ WARTA NIZ WSZYSCY ZYDZI W POLSCE" Nie zapomnij tez o
          Juderantach. Zyd Zyda z zimna krwia zabijal i wiele razy na Polakow co Zydom
          pomagal Niemcom donosil. O tym pamietac nie chcecie. Rozliczcie sie ze swoimy
          sumieniami a potem czepiajcie sie Polakow.
    • abstrakt2003 FREDEK!!!! DO JASNEJ CHOLERY!!!! 26.05.05, 13:39
      Jak już plujesz na Polskę i Polaków to rób to wmiarę poprawnie!!! Wszystko
      zniosę ale kaleczenia mowy polskiej NIE!!!
      Jak już musisz to pisz po angielsku, rosyjsku nawet po hebrajsku (Dana skrobnie
      przekła) lub arabsku (pewnie ten język lepiej znasz niż polski a za tłumacza
      mirmilek robić będzie)
      • fredzio54 Re: FREDEK!!!! DO JASNEJ CHOLERY!!!! 26.05.05, 14:22
        No Gomulka mnie wypedzil niemnialem mozliwosci uczyc sie po polsku jak moja
        mama w polsce pilsudska
        ANI IVRI HOFSHI BEEREC ISREAL
    • krystian71 a nie widziales innego filmu , dokumentalnego 26.05.05, 14:34
      o rotmistru Pileckim, tez byl wczoraj na Polonii.
      Legionista,kombatant wojny polsko-bolszewickiej,walczyl we wrzesniu 39, dal
      sie zlapac Niemcom,by trafic w 40 r do Auszwicu ,organizowal ruch oporu, uciekl
      i przekazal na zachod relacje o tym co sie w tym obozie dzieje.Uczestnik
      Powstania Warszawskiego,walczylw II Korpusie we Wloszech.

W 1947 aresztowany, torturowany przez Urząd Bezpieczeństwa i oskarżony o
      działalność wywiadowczą na rzecz rządu londyńskiego, w 1948 skazany na karę
      śmierci i stracony. Ówczesny prezydent Bolesław Bierut nie zgodził się na
      ułaskawienie skazanego, mimo iż jednym ze współorganizatorów ruchu oporu w
      Auschwitz był premier Józef Cyrankiewicz. Miejsce jego pochówku jest nieznane,
      prawdopodobnie zwłoki zakopano na wysypisku śmieci koło Cmentarza Powązkowskiego
      14 maja 1947 w X Pawilonie więzienia mokotowskiego, Pilecki napisal wiersz
      (sic!) Dla Pana Pułkownika Różańskiego, który kończył się tak:

............................................
      Dlatego więc piszę niniejszą petycję,
      By sumą kar wszystkich - mnie tylko karano,
      Bo choćby mi przyszło postradać me życie -
      Tak wolę - niż żyć, a mieć w sercu ranę.
      W początkowej fazie śledztwa utartym zwyczajem wielu konspiratorów,
      Pilecki usiłował prowadzić grę ze śledczymi. Próbował ratować innych ludzi.
      Wydał skrytkę ze swoimi papierami w mieszkaniu Eleonory Ostrowkiej przy ul.
      Skrzetuskiego. Napisał list do Różańskiego, bagatelizujący działalność innych.
      Przeszedł niezwykle ciężkie śledztwo. Został wyjątkowo storturowany przez kilku
      śledczych, w tym sadystę Eugeniusza Chimczaka (w procesie Adama Humera i innych
      w 1996 roku Chimczak został skazany na 8 lat więzienia). Zachowały się relacje
      kilku współwięźniów, według których Pilecki miał zdarte paznokcie, nie mógł
      utrzymać prosto głowy, słaniał się chodząc. Nie załamał się, nie wydał innych,
      zachował do końca żołnierski honor.

Sam mial wyrazic sie,ze Oswiecim w porownaniu z ta Ubecka katownia , to byla
      pestka.
      -------------------------------------------------
      jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski
      • fredzio54 Re: a nie widziales innego filmu , dokumentalnego 26.05.05, 14:44
        Przezywal 5 lat W auschwitz napewno sprzedal tych Greckich Zydow co wybuchli
        razem z krematorium.Polacy w auschwitz nie wojowali chlopy przesylali swoje
        baby jako matrcy i sznaps wachmeni bylo wielu slaskakow
        to cala prawda o polskim powstaniuw Auschwitz
        • krystian71 Re: a nie widziales innego filmu , dokumentalnego 26.05.05, 16:03
          cos w tym jest.
          Teraz zrozumialem skad sie wziela ta zwierzeca nienawisc przesluchujacych
          Pileckiego Zydow i dlaczego sie nad nim tak znecali a potem zakopali cialo na
          smietniku.
          Dzieki Fredziu , rozjasniles mi w glowie,bo jak dotad bylem przekonany ,ze
          szczegolna nienawiscia UBecy darzyli weteranow wojny polsko-bolszewickiej.
          Ze smieli podniesc reke na ich prawdziwa ojczyzne, Zwiazek Radziecki i co
          gorsza dac mu w d...
          • fredzio54 Re: a nie widziales innego filmu , dokumentalnego 26.05.05, 16:09
            Polacy byli Ubeki tak samo pracowali dla Gestapo, polacyw 1919 napadli na
            Ukraine Litwie i zaden z tych meiszkancow nie nawidzil was
            • krystian71 szybko czytasz fredziu po polsku nawet dlugie post 26.05.05, 16:13

• fredzio54 [...] 26.05.05, 16:41
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • abstrakt2003 [...] 26.05.05, 18:13
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • fredzio54 Re: Fredziu ty zwykły... 27.05.05, 11:05
                    Putin jest wasz nie nasz i wroci na odrze
                • grzegorz1948 Re: szybko czytasz fredziu po polsku nawet dlugie 27.05.05, 00:39
                  A ten film nie byl za trudny do zrozumienia?
                  • remekk Re: szybko czytasz fredziu po polsku nawet dlugie 29.05.05, 05:13
                    Ich "rozumienie" - "wyjątkowe" !
                    • fredzio54 Re: szybko czytasz fredziu po polsku nawet dlugie 29.05.05, 17:03
                      Wiemy ze jestesmy glupi a polacy narod wybrana co skladal 2 bibli stara i nowa
                      napisali Talmud i sa High Tech Narod na 4 Miesce za USA :)))))
                      • ghotir fredziu, 29.05.05, 22:17
                        dzisiaj mam ochote troche Cie przycisnac. od wczoraj nie odpowiedziales na moj
                        post.
    • olewin Landzmann to szuja i kłamca .. 26.05.05, 17:58
      choć pokazał prawdę o biernośći żydó holenderskich którzy bez walki pojechali
      luksusowymi wagonami z Amsterdamu prosto do komór ..
      • neceser Re: Landzmann to szuja i kłamca .. 26.05.05, 18:43
        gratuluje polaczkowatej logiki.
        • gloubiboulgomm Ja widzialem film 4-o godzinny w 1987 na Canal+. 26.05.05, 19:43
          we Francji (tej, ktôra zbudowala Fryderykowi Wielkiemu reaktor do ogrzewania
          dupy zony (ewentualnie zonom)....
          A on zaraz bedzie piepszono-pierdo...o serach francuskich i o zapachu
          w.....Seine-Saint-Denis.
          Co to jest , Fryderyku, Seine-Saint-Denis? Kto tam mieszka? (a kto nie
          mieszka.....).
          • fredzio54 Re: Ja widzialem film 4-o godzinny w 1987 na Cana 27.05.05, 09:18
            Francizi madry pomagali panstwo Israel a wy polacy nei
      • fredzio54 Re: Landzmann to szuja i kłamca .. 27.05.05, 09:17
        Tak to bylo ale polskie zydy walczyli a polki siedzieliw kawiarni z hitlerowcami
    • genom3 ONI NIE OGLĄDAJĄ TAKICH FILMÓW,PRAWDA W OCZY KOLE 26.05.05, 23:20
    • genom3 A FILM BARDZO DOBRY CHOCIAŻ CENZURA GO SKRÓCIŁA 26.05.05, 23:21
    • olewin a widziałeś ten moment w którym Polak opowiada 26.05.05, 23:47
      o tym jak żyd gonił za pociągiem do Bełżca ?? Ukraińska obsługa luksusowego
      pociągu za drobne datki świadczyła nawet drobne usługi dla pasażerów np.
      kupowała papierosy .. W czasie postoju jeden z żydów wyszedł napić się wody i w
      tym samym czasie pociąg odjechał ... niedoszła ofiara komory gazowej biegła za
      pociągiem zanim została zatrzymana przez "antysemickich" Polaków ..

Albo te gesty podrzynania gardła .. Polscy rolnicy pokazywali nieświadomym
      żydom coś co miało znaczyć "Jedziecie na śmierć !!! - walczcie, zróbcie coś,
      uciekajcie" a zostało odebrane jako antysemicki gest .. Rozumiem że napalenie
      przez niemieckiego nazistę w piecu żydem jest mniej antysemickie od tego gestu
      co więcej jego antysemickość jest odwrotnie proporcjonalna do wielkości kwot
      przekazywanych przez Niemcy różnym organizacjom żydowskim ..
      • fredzio54 Re: a widziałeś ten moment w którym Polak opowiad 27.05.05, 11:04
        a wy polacy tez jechlaiscie do smierci nawet ze mnieliscie II Korpuse i
        partyzanke(co nic nie robila chlala i zydow mordowala)
        • polonic Polacy sie pisze przez duże "P" 28.05.05, 09:21
          fakt uległosci i kolaboracji duzej części Żydów z Niemcami jest niepodważalny.
    • antek_cukierman Rozmowa z Lanzmannem 27.05.05, 08:26
      www.niniwa2.cad.pl/BIKONT.HTM
      • aaki przypomina mi ona propozycję wyboru dowlonego 27.05.05, 08:36
        koloru samochodu marki Ford-pod warunkiem iż będzie to kolor czarny
        • fredzio54 Re: przypomina mi ona propozycję wyboru dowlonego 27.05.05, 11:02
          biala bo mamy tutaj slonce
      • aaki jak wynika z powyższego artykułu 27.05.05, 08:56
        reżyser przyjął pewną określoną i jedyną słuszną formę przedstawienia zagłady żydów z wyeksponowaniem znacznego w niej współudziału polaków.wszelkie fakty,zdarzenia,informacje,osoby itp,itd nie pasujące do jego wersji zdarzeń konsekwentnie odrzucał.można i tak...
      • fredzio54 Re: Rozmowa z Lanzmannem 27.05.05, 11:03
        Lanzman to Idiota dlaczego nie nakrecyl Film o Francuskiego Vichy co poslali
        300 tys Francuskich zydow do auschwitz ?
    • silesius.funkulo Film ignoranta dla takich ciemniakow jak ty, 27.05.05, 09:15
      Fredzia. Bo tylko ignorant wiaze fakt lokalizowania obozow zaglady w Polsce z
      wydumanym genetycznym antysemityzmem Polakow. Tylko ignorant moze oskarzac
      Polakow o biernosc, a nawet aprobate wobec Shoah. Takoz tylko ignorant moze
      wskazywac ow polski antysemityzm jako oczywista pochodna katolicyzmu. Tylko
      ignorant albo oplacany prowokator udajacy dokumentaliste. Cieszyc moze jeno
      fakt, ze wsrod twoich rodakow, pustynny ciemniaku, znalazlo sie kilku, ktorzy
      potepili manipulacje i tendencyjnosc Lanzmanna. Ci przynajmniej rozumieja, ze
      prawdziwego dialogu nie buduje sie na klamstwie.
      • fredzio54 Re: Film ignoranta dla takich ciemniakow jak ty, 27.05.05, 11:01
        a sie nie pytales dlaczego Obozy zaglady byliw polsce, bo adolf mog liczyc na
        polska spolprace w likwidaci zydow
        • silesius.funkulo W ramach porannej gimnastyki: 27.05.05, 11:49
          zeus.polsl.gliwice.pl/~kiddfunk/f54.gif
          Ale tak uczciwie Fredziu.
        • stranger.pl Re: Film ignoranta dla takich ciemniakow jak ty, 27.05.05, 12:16
          "Starszy bracie w wierze" czy możesz odpowiedzieć?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24402819&a=24424499
          • fredzio54 Re: Film ignoranta dla takich ciemniakow jak ty, 27.05.05, 12:25
            jestesmy ale arbstwo nie sa moje braci
        • mmkkll Re: Film ignoranta dla takich ciemniakow jak ty, 27.05.05, 13:17
          > a sie nie pytales dlaczego Obozy zaglady byliw polsce, bo adolf mog liczyc na
          > polska spolprace w likwidaci zydow
          Rozbudowana sieć kolejowa.I jest to fakt.Resztę interpretuj sobie jak
          chcesz.Kogo to w końcu obchodzi...
          • fredzio54 Re: Film ignoranta dla takich ciemniakow jak ty, 27.05.05, 13:51
            i na okolo anytsemitow co pomagali wachmenow
        • ghotir Re: Film ignoranta dla takich ciemniakow jak ty, 27.05.05, 15:26
          fredzio54 napisał: 'a sie nie pytales dlaczego Obozy zaglady byliw polsce, bo
          adolf mog liczyc na polska spolprace w likwidaci zydow'
          ------------
          powyzsze to jedna z glownych tez dyskutowanego filmu. zastanow sie jednak czy
          naprawde tak bylo. przeciez hitler odmawial wspolpracy z polakami wiec trudno
          myslec ze wskazany przez Ciebie (i tworce filmu) powod do organizacji obozow
          zaglady na polskich ziemiach ma jakikolwiek sens. wiecej sensu ma wyjasnienie,
          ze w polsce bylo wielu zydow. znowu, to nie wina polakow, ze wielu zydow
          musialo tam mieszkac. wielu z nich to byli przesiedlency z glebi rosji,
          zmuszeni do mieszkania na ziemiach polskich przez wladze rosyjskie, ktore
          okupowaly kawalek polski.
    • abe_ltd Sraj, Fredziu, sraj, ,moze sie wkoncu wysrasz n/t 28.05.05, 00:51
    • olewin Landzmann jedynie ośmiesza Żydów i holokaust .. 28.05.05, 03:55
      Pokazując ciągle bierność Żydów, ich apatię i niezdolność do stawienia oporu
      przy jednoczesnym zwaleniu winy na polskich świadków zbrodni autor filmu wydaje
      bardzo dobrą opinię o mniejszości szczycącej się 1,5 milionową rzeszą wojaków -
      jak już wielokrotnie słyszeliśmy ..
      Wg. Landzmanna większą winą było jedynie ostrzeżenie Żyda przez Polaka niż
      niemiecka precyzja z jaką Niemcy zaplanowali zbrodnię .. Precyzja ta wynikała z
      przeświadczenia nazistów o całkowitej bierności ofiar co Landzmann skrupulatnie
      udawadnia ..

Landzmanna jednocześnie cechuje prymitywizm z jakim odnosi się do faktu
      zaistnienia holokaustu w Polsce .. Winna jest zbrukana polska ziemia, winni są
      Polacy że nie wszyscy dali się zgnoić i zamordować ... Kompleksy panie
      Landzmann ??? We Francji chyba nie brakuje psychoanalityków ..
      • fredzio54 Re: Landzmann jedynie ośmiesza Żydów i holokaust 28.05.05, 14:08
        u jego filmie pare polacy byli zadowoleni zy zydy byli zamordowani nawet jeden
        siedzial w synagodze zmodifikana na chalupe
    • remekk APELUJE o rozpowszechnianie wydruków z fredzia ... 28.05.05, 14:22
      ... nalewkowymi aromatami .
      Szczególnie wśród tych , któzy jeszcze koleżków nalewkovitzów nie poznali ... .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka