Dodaj do ulubionych

jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel -aviv

14.06.06, 12:38
poproszę.....
www.haaretz.com/hasen/spages/726818.html
jak widac nie tylko minister Giertych jest rasista
Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 12:41
      ales wyskoczyl z tym Giertychem!!!!Chyba w tym,ze dlillerow narkotykowych ze
      szkol pogonil .
      Wyobrazasz sobie taki rozporzadzenie jakiego kolwiek ministra w jakimkolwiek
      kraju.
      I taka swolocz smiala jeszcze zadyme robnbic z rzekomymi opaskami dla iranskich
      zydow
      • dana33 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 12:43
        ale fajne rozporzadzenie.... mozna spac spokojnie w tym moim kraju, bronia nas
        swietnie przed ewentualnymi zamachami w samolotach.... tak trzymac, israel!
        • tut_ets RAK B'Israel... 14.06.06, 14:24
          hehe. :)
      • aaki Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 12:45
        minister jak minister.
        przeczytaj opinie czytelników n/t także tych z izraela. są jeszcze ludzie którzy mysla normalnie.
        • dana33 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 12:51
          widze aki, ze ten polski brud nie bardzo cie obchodzi, ciagle na pierwszym
          miejscu stoi israel.
          minister jak minister? nu, nu..... fajnych macie ministrow i fajny rzad.... pol
          swiata sie nabija z was, a ty zamiast budowac polske swiatla, demokratyczna i
          tolerancyjna zajmujesz sie sprawami bezpieczenstwa w israelu....

"W Polsce rosną tendencje homofobiczne, rasistowskie i antysemickie - głosi
          projekt rezolucji, nad którym będzie dziś debatować Parlament Europejski"

masz jakies tabelki o rosnacym w polsce antysemityzmie?
          • aaki Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 12:54
            są takie doroczne sprawozdania n/t aktów antysemityzmu w poszczególnych krajach;z pewnoscia masz do nich dostęp.
            kiedyś to oglądałem i nie chce cię martwić ale ten polski antysemityzm dosyc blado i mizernie wypadał
            • krystian71 polacy rzadko w tym kraju bywaja 14.06.06, 12:58
              malo maja do czynienia z tym obskurantyzmem.
              Wskazniki podskocza zapewne w tych krajach,ktorego obywatele sie z nim
              bezposrednio zetkna, zgodnie z haslem Nur fur Jude
              • dana33 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja 14.06.06, 13:05
                rzadko bywaja..... idioto.... do pazdziernika w dwoch polskich domach w
                jerozolimie nie ma jednego wolnego lozka, wycieczek z polski ogrom, masa
                polakow przyjezdza prywatnie... nie mowie juz o pracujacych na czarno polakach,
                bo we wlasnym kraju nie maja pracy.... nu, nu.... doscigasz drzewieckiego w
                manipulacyjkach....
                • krystian71 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja 14.06.06, 13:15
                  pisze rzadko kretynko, bo bywaja rzadko,Preferuja inne kierunki wyjazdu i co
                  roku grube miliony rodakow przetacza sie po plazach calego swiata, gdzie
                  kanonierki nie strzelaja w kocyki.
                  Do Israela jezdza pielgrzymi,
                  A cala wasza turystyka jest liczbowo mniejsza niz ilosc gosci , ktora w jednym
                  sezonie odwiedza trojmiasto.
                  O wyjazdach za praca nie wspominam, w Israelu sa takie sladowe ilosci,ze
                  umykaja wszelkim statystykom, a zreszta,jak sama wspominalas nie raz, to Zydzi
                  tlocza sie przed ambasadapolska , wlasnie po to, by dzieki polskiemu
                  paszportowi prace w unii znalesc, bo juz w israelu nie moga wytrzymac
                  • dana33 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja 14.06.06, 13:25
                    idiota..... przeciez nie masz pojecia co sie tu dzieje.... osmieszasz sie od
                    wczoraj...
                    nu, nasze plaze nie sa ostrzeliwane. a o tej turystyce w gdansku to juz kiedys
                    wyjasnilismy, jaka ona ogromna, wiec nie grzeznij znow od poczatku, bo nie mam
                    zamiaru cie przekonywac. pusty babel jestes, nawet nie balon.
                    • krystian71 mam,bo pamietam,ze sie lechu chwalil 14.06.06, 13:30
                      ze AZ dwa miliony odwiedzily Israel, a moze mniej.
                      To mniej niz co rok jedna warszwe odwiedza, juz nie mowiac o tym,ze wasze
                      statystyki wyraznie nie okreslaly co to za goscie i nie podaly,ze sa to glownie
                      zydzi z calego swiata, krecacy sie i szwendajacy po calym swiecie, i wracajacy
                      z odwiedzin wlasni obywatele kurnika
                      • tut_ets Re: mam,bo pamietam,ze sie lechu chwalil 14.06.06, 15:59
                        co cie jakis lechu obchodziu. Nie wiesz, bo nie byles. Nie wiesz, bo ie
                        potrafisz czytac ze zrozumieneim... Jaka szkoda... :(
                        • krystian71 co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 14.06.06, 16:05
                          a wiec gdzie na bylem, co nie bylem, gdzie mialem byc i po co, zeby sie o
                          wysokosci turystyki dowiedziec?Jakbym byl to bym co niby widzial? te 2 miliony
                          mialem na lotnisku liczyc?
                          • tut_ets Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 14.06.06, 16:07
                            no, pasowalaby ci taka robota...

Tutystow jest to z kazdym dniem coraz wiecej... Co ty wiesz o "zyciu"... Oprocz
                            tego jak byc mlodym i miec doroslke dzieci czy o tym jak byc gejem...
                            • krystian71 Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 14.06.06, 16:12
                              pODOBNO WIECEJ.
                              Dwa lata temu bylo pare.Rok temu wjechal aaki, i jeszcze kilkunastu, wiec
                              wzrost o kilkaset procent.
                              Wqrwielszczaka ponoc zawrocili
                              • tut_ets Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 14.06.06, 18:40
                                skoro wqrwial i bural sie - jasen... czemu nie??
                              • tut_ets Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 14.06.06, 18:41
                                wiesz co... szkoda,z e nie widzisz ttych autobusow z tlumami turystow... Ale bys
                                zdebial...
                              • dana33 Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 14.06.06, 20:34
                                hihihi.... to byla moja robota krystek, jako agentka mossadu...... wszystkie
                                granice israela sa zawiadomione, zeby tego "zyda" nie wpuszczac....
                                jeszcze troche to i na ciebie przyjdzie kolej....
                                • krystian71 Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 15.06.06, 11:09
                                  no to oglos alert doopiasta i sama ustaw sie na grznicy.Tak sobie mysle,ze ze
                                  100 metrow sama-jedna potrawisz zabezpieczyc.Tomcio to chuderlak, nawet jak sie
                                  rozkraczy wystarczy na pare metrow.
                                  Bo wjezdzam, i to juz latem.
                                  Tylko w przeciwienstwie do aakiego i wqrwielszczaka niue zamierzam ci ulatwic
                                  roboty i podac dnia ani godziny
                                  Zreszta nie musze, nie jade do ciebie, co chwilowo Ziemie Swieta okupujesz, ale
                                  do siebie, sladem pamiatek po moim wlasnym Bogu.
                                  I Dana, zmiluj sie, jaka z ciebie agentka, ja wiem, ze Mossad to posmiewisko
                                  swiata, ale ciebie mogli najwyzej wykorzystac,zebys w przetluszczonych wlosach
                                  odtrutke do szpitala dla nieudolnie otrutych Jordanczykow przemycila.
                                  Z lokow Rachelki , by sie wyslizgnela, w twoich tlustych wlosach nawet granat
                                  utrzyma sie bez przylepca
                                  • dana33 Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 15.06.06, 11:22
                                    widze ze masz doswidczenia duzo co do przetluszczonych wlosow.... twoja nie
                                    myje ich dostatecznie czesto?
                                    • krystian71 Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 15.06.06, 11:32
                                      ja mam tylko doswiadczenie co do Zydow i Arabow.
                                      Ci ostatni czystosc maja wpisana w religie, o tych pierwzych sie mowi,ze przed
                                      pascha myja konce palcow,Ale ty zadeklarowana ateistka, wiec obawiam sie,ze nie
                                      na kazda Pasche to czynisz.
                                      • dana33 Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 15.06.06, 11:37
                                        wlasnie, krystek, nie na kazda pasche.
                                        ja mam okreslony dzien w roku, kiedy wlasnie moj rocznik sie myje.
                                        • krystian71 Re: co nie bylem? ja pisze o ilosci turystow:(( 15.06.06, 12:12
                                          niestety, to wlasnie podejrzewalem, rocznik 50 ostatnio to zrobil w 2000
                  • arap1 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 13:59
                    dupa jestes osiol ..duzo polakow w Israelu na zarobki przyjezdzaja..zwlaszcza w
                    Jaffo ich spotkac mozna przy kiosku z tanim piwem po mszy ..a propo jak wam
                    wnuczek ??kible myje za 8 euro Zydom jak pisales..:-))ciebie mozna by przyjac w
                    chlewie macory zapladniac :-)
                    • krystian71 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 14:21
                      wnuczek urodzi sie w sierpniu, ptaszki cwierkaja,ze to bedzie dziewczynka !!! a
                      ja mam nadzieje ze juz w uwolnionym od zydo-komuny kraju bedzie sie wyhowywac,
                      bo moje nadzieje co do dzieci sie nie sprawdzily,choc 17 lat temu bylem tego
                      prawie pewien.
                      Synus w Irlandii, ciezko pracuje na swoje studia i samochodzik.
                      Zadne tam 8 euro, po to by sie nie schylil ,za 12,5-czyli 500 euro na tydzien
                      kamuszki na palety laduje,alejak na 18-to letniego szczeniaka to i tak niezly
                      zarobek.
                      Wiem,ze cie zazdrosc zzera, wiec nawet twoj hebrajski jezyk ci wybaczam, jak
                      kazdemu sfrustrowanemu zydowi,co mu wlasny kraj nawet tych 200 dolcow pozalowal
                      i kaze udawadniac,ze na holokauscie straty moralne poniosl, zanim zasilek
                      wyplaci
                      • dana33 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 14:28
                        nu, przeciez piszew, krystek, ze w tym waszym leperowsko-rydzykowsko-
                        gierychowsko-klekrykalnym raju nie mozna zarobic nawet na studia.
                        kraj masz juz uwolniony.... przygarnieci i goszczeni u was przez 800 lat
                        napatrzylismy sie dosyc i wyjezdzajac, zostawilismy durni, nierobow i pijakow,
                        tak ze wszystko w polsce bez zmian.
                        • krystian71 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 15:15
                          na studiato moze mozna, ale mu sie wymarzyly jakies komputerowe grafiki
                          artystyczne,prywatne i z wysokim czesnym, przez te 3,5 miesiaca wakacji
                          wystarczy z tego co odlozy na caly rok studiow i jakiegos uzywanego grata.A za
                          rok znowu, nie ma lekko
                          A kraju nie mam jeszcze wolnego, ta IV Rzeczpospolita majaczy gdzies na
                          horyzoncie,jeszcze wiele esbeckiego brudu jest do wymiecenia
                      • tut_ets Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 15:06
                        taaaa... Jasne!!! pewnie ci waly wkreca a haruje sam jak wol...
                      • tomek404 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 15:41
                        Czasami jak cie czytam, to odnosze wrazenie, ze pochodzisz od szmalcownikow.
                        Tak cos mi to pachnie. Ten jezyk, nienawisc i sposob pisania. Wspolczuje
                        wnuczce dziadka. Mam nadzieje, ze tak jak wnuki nazistow przyjedzie do Izraela
                        aby pomodlic sie za grzechy swoich przodkow. Sprzedajesz kradzione macewy?
                        • tomek404 Re: to bylo do krystiana 14.06.06, 15:43
                          tomek404 napisała:
                          > Czasami jak cie czytam, to odnosze wrazenie, ze pochodzisz od szmalcownikow.
                          > Tak cos mi to pachnie. Ten jezyk, nienawisc i sposob pisania. Wspolczuje
                          > wnuczce dziadka. Mam nadzieje, ze tak jak wnuki nazistow przyjedzie do
                          Izraela
                          > aby pomodlic sie za grzechy swoich przodkow. Sprzedajesz kradzione macewy?
                          • krystian71 Re: to bylo do krystiana 14.06.06, 15:49
                            wiem do kogo to bylo, zeza jeszcze nie mam, od kogo tez widze, specjalnie sie
                            wczytywac nie musze, by poznac , ze nic nowego, tylko takie same argumenty ad
                            personam, jak tego drugiego israelskiego denbila
                        • krystian71 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 15:47
                          a ja jak ciebie, to za kazdym razem mam wrazenie,ze z idiotka rozmawiam, nie
                          zauwazyles israelski chamie, na jaki post w miare grzecznie odpowiadam, czy cie
                          to nie rusza, bo w ten wlasnie sposob mame cie kazdego ranka budzila?
                          • tut_ets ciebie muslaia tak budzic, 14.06.06, 16:05
                            bo nie widze 'grzecznych" odpowiedzi...
                            • krystian71 Re: ciebie muslaia tak budzic, 14.06.06, 16:07
                              dupa jestes osiol ..duzo polakow w Israelu na zarobki przyjezdzaja..zwlaszcza w
                              Jaffo ich spotkac mozna przy kiosku z tanim piwem po mszy ..a propo jak wam
                              wnuczek ??kible myje za 8 euro Zydom jak pisales..:-))ciebie mozna by przyjac w
                              chlewie macory zapladniac :-)
                              • tut_ets nie stac cie nawet na oryginal... 14.06.06, 16:08

• krystian71 Re: nie stac cie nawet na oryginal... 14.06.06, 16:13
                                  to jest oryginal!!! dla udowodnienia tobie i temu bladynowi tomkowi, na jaki
                                  hebrajski post odpowiadalem
                                  • tut_ets Oj, motasz sie nawet w zeznaniach... 14.06.06, 19:14
                                    nieladnie...
                                    • i-love-2-bike Re: Oj, motasz sie nawet w zeznaniach... 14.06.06, 19:16
                                      tut_ets napisała:

> nieladnie...

a ktos tu jest przesluchiwany? rzeczywiscie co poniektorym palma odbija i to
                                      dobrze,to niestety wasz znak rozpoznawczy na tym forum. zdecydowanie jednego wam
                                      w eretzu brakuje:dobrych psychiatrow,a moze oni wszyscy zajeci leczeniem
                                      zboczen,fobii i rozdwojen jazni,po latach irracjonalnego zachowania.
                                      • tut_ets Re: Oj, motasz sie nawet w zeznaniach... 14.06.06, 19:28
                                        Tobie psychiatra by sie przydal... Pedaluj jlepiej do niego... Obys sie nie
                                        spoznil...
                                      • krystian71 Re: Oj, motasz sie nawet w zeznaniach... 15.06.06, 11:12
                                        a wyobrazasz to sobie inaczej?
                                        Przeciez to najwiekszy dobrowolny oboz koncentracyjny w skali swiatowej.Ktorego
                                        sami mieszkancy spontanicznie otaczaja sie murkiem i drutem kolczastym pod
                                        napieciem
                                        Slyszalas o innym takim wypadku w historii swiata?
                                        • dana33 Re: Oj, motasz sie nawet w zeznaniach... 15.06.06, 11:24
                                          napisz nam potem na forum jak sie poruszales w tym najwiekszym obozie
                                          koncentracyjnym ok? bedzie interesujaco... :))))
                                          a moze najpierw sprawdz u aki, bo ten sie poruszal, wiec da ci wskazowki...
                          • dana33 Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 20:25
                            tak tak krystek.... ty znany jestes z uprzjmych odpowiedzi i elegancki slow...

moze otworz szkole dobrych manier?
                    • tut_ets Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 15:07
                      hehehe... Popieram...
                    • tut_ets Re: polacy rzadko w tym kraju bywaja.. 14.06.06, 15:07
                      Coz miec tak mlodego ohca w rodzinie, to mu nie przeszkadza... Ale "zydzi" ze szok!!
                  • tut_ets do krystian71 14.06.06, 14:33
                    Sam jestes kretynem!! I takich jak ty powinni na lotnisku zawracac do kraju
                    Giertycha.

JA jestem z Poski, a ty skad? Z Pasikurowic?? Czy z Pacanowa??

Preferuja inne kierunki wyjazdu i co
                    > roku grube miliony rodakow przetacza sie po plazach calego swiata, gdzie
                    > kanonierki nie strzelaja w kocyki.

Preferuj se co chcesz. Tylko pomyliles kierunki. Nie kanonoerki strzelaja w
                    kocyki, tylko popieranmi przez ciebie terrorysci wysadzaja sie przy budkach z
                    piwem...
                  • tut_ets HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 14:36
                    na czarno przyjezdza?? To ty nie wiesz ilu udalo sie deportowac a ilu swietnie
                    sie kryje...

ZAlosny jestes...

to Zydzi
                    > tlocza sie przed ambasadapolska , wlasnie po to, by dzieki polskiemu
                    > paszportowi prace w unii znalesc, bo juz w israelu nie moga wytrzymac

Nie tlocza sie, bo w ambasadzie siedza opryskliwi ludzie, wiec nawet im sie stac
                    nie chce...
                    I nie, ze nie moga tu wytrzymac, ale, ze nie musza miec wowczas wiz do innych
                    krajow i ze nikt nie bedzie sie na nich jak TY na zydow patrzyl i od zydowo
                    wyzywal...
                    • aaki Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 14:41
                      człowieku kto teraz jezdzi do pracy na czarno w izraelu?
                      skoro wiekszosc europy jest otwarta.blizej,a zarobki wieksze.
                      owszem w izraelu pozostały jakies niedobitki sprzed kilkunasu lat.i
                      wywalcie ich jak wam przeszkadzają i tyle
                      • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:09
                        Aaki, tutaj sie bardzo, ale to bardzo mylisz... Duzo ludzi w srednim wieku
                        przyjezdza do opieki nad starszymi polakami... A i mlodzi sie lakomia na jakis
                        lepszy kasek od polskiego-giertychowego...
                        • aaki Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:20
                          a w to wierzę. starsi żydzi rodem z polski często chcą miec opieke i pomoc ze strony polaków bo i drzemią czesto w nich polskie sentymenty.ale jest to praca z góry ustalona i zapewniona. A jako taka a siłą rzeczy nie jest masowa.
                          nie wierze natomiast w tłumy młodych ludzi przyjezdzających do obcego kulturowo kraju ,gdzie trudno uzyskać zgodę na legalną pracę, do którego bilet kosztuje kilka razy więcej niż do krajów europy, gdzie jest stosunkowo wysokie bezrobocie,a na granicy dokładnie cię egzaminują co? jak? gdzie? po co? na jak długo? a każdy dłuższy czy kilkakrotny pobyt w il jest podejrzany
                          to nie te czasy
                          • krystian71 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:28
                            oni zatrzymali sie w rozwoju, jakas bariera informacyjna za tym murkiem czy co?
                            Bilet do Dublina tanimi liniami Airwingsa kosztowal 100 Euro.Mlody pracuje w
                            systemie miesiac pracy , dwa tygodnie platnego urlopu i juz zapowiedzial,ze na
                            kazdy taki urlop wraca do Sopotu :)
                            • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:43
                              kurzy dziob, za 100 Euro masz lot do dowolnego misata w niemczech. Tylko,
                              widzisz... Nie jestes na czasie...
                              • krystian71 dublin dwa razy dalej debilko,co chyba od wtracals 14.06.06, 15:53
                                kiego sie geografii uczylas.To mistrz nad mistrzami, po israelskiej podstawowce
                                co mu sie Am.PD z Biskajami miesza.
                                Wiec przy okazji podaj, ile kosztuje bilet lotniczy do Tel Awiwu, o co pytaja
                                na granicy , jakie jest goscinne przywitanie, i czy od 3 lat znalazl sie jakis
                                debil zdesperowany, ktoremu by sie chcialo w tym kurniku pracy szukac
                                • tut_ets Re: dublin dwa razy dalej debilko,co chyba od wtr 14.06.06, 15:58
                                  Posralo cie. Po jednym z lepszych polskich liceow...
                                  I DUREN JESTES bo sam kilometrow liczyc nie umiesz i nie chce ci sie szukac
                                  ofert biletow...
                                  • krystian71 Re: dublin dwa razy dalej debilko,co chyba od wtr 14.06.06, 16:01
                                    no to sie ciesze,ze w tym liceum cie tak wyuczyli, min.Lybacka postarala sie o
                                    odpowiedni poziom, pewnie polowe czasu nauki spedzilas na zapraszaniu
                                    organizacji gejowskich na spotkania.
                                    Za 50 euro tez mozna leciec, jesli masz czas do pazdziernika, ale,ale, nie
                                    odpowiedzialas mi na pytanie ile taki sam bilet do israela kosztuje ?
                                    • tut_ets ciebie chyba do zawodowki nawet nei dopuscili... 14.06.06, 16:06
                                      napisalam ile kosztuje bilet... tylko szukanie informacji, to wielka sztiuka i
                                      nie kazdy, jak widac, potrafi
                                      • krystian71 no wybacz,ale chyba rozumiesz 14.06.06, 16:10
                                        ze wszystkich twoich postow nie czytam, to chyba naturalne, kazdy jakos tam
                                        swoj czas ceni i na byle co nie chce go marnotrawic,
                                        Skoro zadalemm ci pytanie wprost, to grzecznosc takiej samej odpowiedzi
                                        wymagalA, CHOC TO PYTANIE RETORYCZNE, AAKI NIE RAZ WSPOMINAL, JAK SIE NA TEN
                                        PRZELOT SPLUKAL
                                        • tut_ets Re: no wybacz,ale chyba rozumiesz 14.06.06, 16:12
                                          jego problem... sorry... nie potrafi planowac podrozy i szacowac pieniedzy -
                                          jego i tylko jego strata...
                                          • dana33 Re: no wybacz,ale chyba rozumiesz 14.06.06, 20:36
                                            nie, nie, tutets, wqrwielszczaka zawrocili, bo nie tylko antysemita, ale sieje
                                            propagnde arabska, popiera terrorystow i pewnie placi skladki dla ich
                                            organizacji w krakowie. on przyjaciel takiego jednego omara farrisa,
                                            przewodniczacego czy innego tam "dzialacza" w polsce, co nalezy do fatach....
                                            no i oczywiscie ma klucz do swojego domu w cfacie w kieszeni.... ale byl ubaw z
                                            nim pare lat temu na forum.... kiedys ci opowiem... :))))
                                            • tut_ets Re: no wybacz,ale chyba rozumiesz 14.06.06, 23:27
                                              musimy sie chyba kiedys spotkac... :) I obmowic nowa shita wywiadu, co? ;)
                                              • dana33 Re: no wybacz,ale chyba rozumiesz 15.06.06, 07:55
                                                koniecznie!!!! :))))
                                            • tut_ets Re: no wybacz,ale chyba rozumiesz 14.06.06, 23:28
                                              Przypomnialo mi sie cos!! Zajrzyj do skrzynki!! :)
                                • tut_ets Re: dublin dwa razy dalej debilko,co chyba od wtr 14.06.06, 19:16
                                  Duren skonczony to ty jestes... KApowac tez cie nie uczyli. Mowilam o bilecie
                                  lotniczym z Tel Awiwu. Jak z twojej dziury jest dalej do Dublina mniz z tel
                                  awiwu do berlina, jestem swieta krowa...
                                  • i-love-2-bike Re: dublin dwa razy dalej debilko,co chyba od wtr 14.06.06, 19:20
                                    tut_ets napisała:

> Duren skonczony to ty jestes... KApowac tez cie nie uczyli. Mowilam o bilecie
                                    > lotniczym z Tel Awiwu. Jak z twojej dziury jest dalej do Dublina mniz z tel
                                    > awiwu do berlina, jestem swieta krowa...

us,us ale sie krowka rozruszala,zaraz tu opetana wskoczy ci pomoc. zapomnialam
                                    dodac,ze chamstwo jest rowniez wasza cecha rozpoznawcza,widac i z edukacja
                                    ciezko,ze musicie biedacy pluc na obcych forach siejac te wasza zakichana
                                    propagande za 3 grosze.nu dawaj ,dawaj musisz w koncu dniowke wyrobic,aby
                                    raporcik spisac pod wieczor ile duszyczek przekonalas swoim belkotem,znajac
                                    twoja inteligencje to odniesiesz niebywale sukcesy.
                                    • tut_ets Re: dublin dwa razy dalej debilko,co chyba od wtr 14.06.06, 19:29
                                      widzisz, jak po dobremu nie wskorasz, i jak inni nie rozumieja normalnych slow,
                                      trzeba przemawiac ich jkezykiem... Moze dotrze...
                                      • krystian71 Re: dublin dwa razy dalej debilko,co chyba od wtr 15.06.06, 11:16
                                        a kogo obchodzi twoja odleglosc do Dublina czy Londynu.
                                        Jeszcze 100 lat temu zabraniano wam osiedlac sie na tych wyspach
                                        Ja pisze o swoich odleglosciach i swoich kosztach, twoje wlasne, to twoj wlasny
                                        problem.Nie mowie o tych tylko w euro,ale o powszechnym wstrecie , ktory
                                        wzbudzacie
                          • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:41
                            nie wierze natomiast w tłumy młodych ludzi przyjezdzających do obcego kulturow
                            > o kraju do którego bilet kosztuje
                            > kilka razy więcej niż do krajów europy

Trudno o zgode na legalna prace, bo jest mnostwo takich krorzy pracuja na
                            czarno... Dlatego wola se sprawdzic, kto ma u nich pracowac... JAk jestes czysty
                            - nei ma problemu...

gdzie jest stosunkowo wysokie bezroboc
                            > ie,
                            Takie same jak w polsce, bo tak samo jak w polsce leniwcy nie chca pracowac za 3
                            zeta za godzine harowy...

>a na granicy dokładnie cię egzaminują co? jak? gdzie? po co? na jak długo?

Nie magluja, a sprawdzaja, czy nie klamiesz. jak klamiesz, jests podejrzany i
                            moga cie nei wpuscic... Chyba e umiesz pieknie klamac... i ci sie udaje.
                            Kto wie czy nie jestes buntownikiem badz terrorysta??
                            A czemu nie dziwi cei ze to samo, a nawet gorzej robia w USA??

> każdy dłuższy czy kilkakrotny pobyt w il jest podejrzany
                            nie, tutaj sie grubo mylisz... oczywiscie jest podejrzany, jak wyjezdzasz stad
                            grubo po wygasnieciu twojej wizy. Do m-ca czasu nei ma NAJMNIEJSZEGO problemu na
                            powrod, nawet po 2 m-cach. O ile nie klamiesz, oczywiscie... :))
                            • krystian71 oj,oj 14.06.06, 15:55
                              gdzie jest stosunkowo wysokie bezroboc
                              > ie,
                              Takie same jak w polsce, bo tak samo jak w polsce leniwcy nie chca pracowac za 3
                              zeta za godzine harowy...

to z wami juz tak zle? naprawde sa az takie denne ceny pracy? I to harowy?
                              • tut_ets Chol.ra! 14.06.06, 19:18
                                W polsce gorzej?? To czemu tam jeszcze mieszkasz?? Komuchy pensje ci zapewnily??
                                • krystian71 Re: Chol.ra! 15.06.06, 11:18
                                  3 zl za godzine? Super!!! czyli 460 za miesiac pracy, troche wiecej niz 100
                                  eyro.
                                  Gratuluje wyboru kraju, chyba wszyscy wam zazdroszcza, ze znajdujecie tak
                                  tanich tutkowych pracownikow,he,he
                            • aaki Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 16:01
                              owszem ale jaki sens ma jechac na miesiac do pracy na czarno do izraela
                              czy nawet dwa.jak o robotnik na czarno nie zarobisz nawet na bilet
                              • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 16:09
                                wiec nikt na miesiac- dwa nie przyjezdza... prosta sprawa... zostaja dluzej...
                                nielegalnie...
                                • aaki Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 16:15
                                  i juz nigdy nie mogą potem wrócić. a do unii mozesz wjezdzac skolko ugodno-taka różnica.gra nie warta swieczki
                                  • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 19:22
                                    bo sa glupi... Gdyby dostali prace i pracownik staralby sie o ich pozostanie -
                                    zaden problem. Ale tym sie nei chce, bo moga innych zatrudnic...

Nie ma roznicy byc tu czy tam niewolnikiem... Tez jakby cie wywalili i wlepili
                                    pieczatke niemoglbys pracowac w danym kraju... Z niemiec wywalali nielegalnych
                                    pracownikow jeszzce niedawno...

Btw. tafsik im rusit. Ani sonet oto kmo tshuvotecha.
                                    • i-love-2-bike Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 19:32
                                      przynajmniej nie zebrza z kapeluszem jak ty i twoi pobratymcy. moze kiedys
                                      zawiniesz kiece i zaczniesz sama pracowac co madralo?zebractwo to wstyd jak sie
                                      samemu ma dwie rece i nogi,powinna sie wstydzic za was.
                                      • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 23:38
                                        nie... nikt tutaj nie zebra, w przeciwienstwie do polskich wiosek... Oh, i
                                        arabow, ktorym sie pracowac nie chce, bo wola produkowac miliony dzieci...

Ale nie obchodzi cie, ze w polsce socjalne jest nizsze niz srednia krajowa i
                                        mnostwo ludzi gloduje?? i nie sa to takze TWOI pobratymcy??

Widzisz, wydaje mis ie,z e traczej ty nie pracujesz, boo ja na swoja prace nie
                                        narzekam... i godnie reprezentuje polske... :) Ale dokad ty pedalujesz?? Do
                                        Europy czy pedallandu??
                                  • dana33 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 20:38
                                    nu, aki.... ci polacy ktorych lapia na kradziezach samochodow i innych rzeczy w
                                    niemczech, na szmuglu i oszustwach.... ci to tez nie moga wrocic.... a praca na
                                    czarno jest przestepstwem.... polacy slynni sa na swiecie wlasnie ze swoich
                                    malych taki przestepkow, zawsze przeciwko prawu, jak oszukaja, to maja kupe
                                    satysfakcji.... ale to wiadome wszystkim, tobie pewnie tez... :)))
                                    • aaki Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 20:44
                                      sam kradne raz w tygodniu w niemczech.
                                      pasuje ci do całokształtu?
                                      • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 23:40
                                        ah, to pewnie wypowiedz satyrukow telewizji niemieckiej ZDF cie ucieszyla... :)
                                        Dumny sie czujesz?? Bo ja nie...
                                      • dana33 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 15.06.06, 07:57
                                        nu, ty za leniwy, wiec za duzo wysilku dla ciebie...
                                        ja to zadnego z was nie posadzam o jakies kradzieze, ale wy to nie cala
                                        polska... :))))
                              • dana33 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 20:30
                                aki po 5 dniach w israelu juz wie po ilu miesiacach mozna w israelu zarobic na
                                bilet.... nu, nu..... genius jakis, ten nasz aki.....
                                • aaki Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 20:42
                                  nie musisz ironizowac.wiem ile bilet kosztuje.potrafie trochę oszacowac koszty utrzymania jak i mozliwe zarobki dla robotnika na czarno.to nie taka wielka sztuka. a co? chcesz mi jakąś pracę załatwić?
                                  p.s.wiem o wiele wiecej o izraelu niż izraelczyk nie- polak o polsce i wcale nie dlatego ze byłem tu pare dni
                                  • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 23:42
                                    aha... sprawa sie wydala...
                                    wiesz aaki... na czarno na bilet w wysokosci 500$ mozesz zarobic nawet w ciagu 5
                                    dni dokladnie, o ile pracujesz 10 godzin i masz dobrze platna prace. Jesli placa
                                    ci ponizej minimum - w ciagu 10 dni - 10 godzin kazdy. A jak hulasz - to nigdy
                                    ci nie uda sie zarobic...

bardzo duzo wiesz...
                                  • dana33 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 15.06.06, 07:58
                                    musialbys aki nostryfikowac, bo medycyna polska niemnozko w tyle za israelska...
                                    a podlog w szpitalu to bys nie chcial myc.....
                                    • aaki Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 15.06.06, 09:30
                                      a czemu ty po rusku już gadasz?
                                      jak tylu ruskich dało rade nostryfikować (chyba ze wasza medycyna niemnożko za ruską?)to i mnie by się udało to może
                                      widocznie to nie takie trudne
                                      ale na szczescie nie muszę
                                      • dana33 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 15.06.06, 09:49
                                        nu aki, tez nie rozumiesz pisanego? nie napisalam, ze nie dasz sobie rady,
                                        napisalam ze musialbys nostryfikowac, jak cie znam, to jestes za leniwy, zeby
                                        to zrobic... ale jak nagle sily jakies tajemne w ciebie wleza i zachcesz, to
                                        nostryfikuj. nasza medycyna za ruska? hm.... moze. ty wiesz.
                                        • aaki Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 15.06.06, 09:52
                                          masz rację.jestem za leniwy.i nie mam żadnej do tego motywacji nawet finansowej
                                          to już lepiej niech tam te ruskie doktory działają. ta ich medycyna jest jest wcale az taka zła
                                          • krystian71 co sie na Szaronie okazalo 15.06.06, 11:23
                                            viwat spisek ruskich lekarzy, nie dalo sie tak dalo inaczej, a zawsze z
                                            podpuszczenia KGB niewygodnego zajonca wyeliminowali
                        • krystian71 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:25
                          co za bzdury i brednie.Pol Europy stoi otworem i to legalnej pracy z
                          ubezpieczeniem, urlopami platnymi,zaliczeniem lat do emerytury i minimum
                          socjalnym, ktory w Irlandii wynosi 7,6 euro, za najprostsza prace, bez
                          znajomosci jezyka.Mniej zarobic juz nie mozna.
                          Polscy gorale chocby odmawiaja kazdej pracy w ktorej mozna odlozyc mniej niz
                          3000 zl, bo im sie to nie oplaca,Kazdy chce wyjechac na krotko, zarobic
                          jaknajwiecej i wracac, gdzies tu mialem taki link, jak zechcesz to poszukam.
                          Ze o osiedlaniu sie w zielonej Irlandii wcale nie mysla, wola swje Tatry,
                          rownie zielone.
                          Komu by sie chcialo pracowac pod bombami , na czarno i za marne pieniadze
                          • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:45
                            Glupi jestes i tez niedouczony. Nie pol europy a nedzna anglia... I polowa
                            polakow, krora zenyje, bo nie potrafi nawet 2 slow po abngielsku sklecic... i
                            jest posmiewiskiem anglikow...

Poza tym, tez nei myslisz - zawsze mozna bylo dostac prace LEGALNA w europie
                            wczesniej, przed wejscie m do unii... tyliko ze robili selekcje i woleli takich,
                            co znaja jezyk obcy... Teraz cholota wschodnioeuropejska zalewa kraje... Nie
                            wszystkei, bo sa takie, ktore wola selekcjonowac sobie pracownikow...
                            • krystian71 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:58
                              anglia,irlandia ,szwecja ,hiszpania
                              co do GB i Irlandii doskonale opinie o naszych pracownikach.Poczytaj Timesa
                              dziewuszko, jesli tylko do twojego kurnika dociera
                              • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 16:11
                                widzisz, nawet nie chcesz wiedziec o Scianie Placzy na Victoria Station... Takis
                                niedouczony??
                                • krystian71 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 16:17
                                  masz wiesci sprzed trzech lat.
                                  Nie boj sie, nieudacznikow w kazdym spoleczenstwie jest wiele, pogrzeb w
                                  internecie, a cos i dla siebie wynajdziesz
                                  • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 19:25
                                    Sprzed jakich trzech lat?? Widze,z e gazet to ty nie vczytujesz...
                          • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 15:48
                            Poza tym - gdzie, w jakim kraju na wysokim stanowisku, za normalna place pozwola
                            ci pracowac AZ na miesiac lub dwa... Nie mowiac o tym, ze nie odlozysz se
                            niczego w tak krotkim czasie, bo bedziesz musial placic za mieszkanie i cos
                            jesc,... tego za darmo nei daja...
                            • krystian71 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 16:21
                              ja widze ,ze przy okazji chcesz sie na jakies informacje zalapac.
                              Pogrzeb samw internecie, a na miejscu zainwestuj w PPS i kurs BHP to sie przed
                              toba inne mozliwosci otworza.Nikt nie mysli ,ze praca w dwa trzy miesiace sie
                              dorobi.
                              Napisalem,ze moj mlody pracuje ciezko,musi dziennie zaladowac 12 palet, kazda o
                              wadze 1 tony i za miesiac takiej pracy, platnej 500 E za tydzien , ma dwa
                              tygodnie platnego urlopu i tylko tyle
                              • tut_ets Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 23:45
                                a ile za mieszkanie placi?? a za zarcie?? A jeszcze pwenie klub tu czytam...

Bredzisz...

Widzisz, krystku, jak masz wyksztalcenie, wladasz biegle jezykiem, nie masz w
                                ogole najmniejszego problemu z dostaniem sie na dobrze platne stanowiskol, bez
                                przymusu pracy 12 godzin dziennie, jak wol. I daja ci jeszcze mieszkanie i
                                samochod... Nie wazne gdzie na swiecie.
                                • krystian71 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 15.06.06, 11:37
                                  a jak masz 18 lat i tylko mature, bo to normalne w tym wieku , to zamiast
                                  siedziec z kapeluszem pod kosciolem mozesz ladowac kamienie na palety, 8 godzin
                                  dziennie za 12,5 E i nie czytac idiotek co tu na forum wchodza
                    • dana33 Re: HAHA!! Malo polakow tu za praca 14.06.06, 14:43
                      tutets..... juz im to z wizami wyjasnialam pare razy, ale wiesz, oni uparty
                      narodek, te krystianki & co.....

a ja zaczynam ich nawet rozumiec.... fajnie jest pokazywac im co u nich
                      smierdzi.... czlowiek sie nie denerwuje, nie traci za duzo czasu na
                      wyjasnienia, maly kopniaczek w dupe polskiego idioty i sprawa zalatwiona.. :)))
                      • tut_ets Hahha!! 14.06.06, 15:11
                        Popieram Danus, i przylaczam sie do zabawy... :)
                    • krystian71 hi,hi pogadaj se z arapem, on wszystkim sie zwierz 14.06.06, 15:18
                      zwierzal jak mokl tygodniami w spolecznej kolejce pod ambasada, jak mu kazali
                      placic i ile.:::
                      buzia
                      • tut_ets Re: hi,hi pogadaj se z arapem, on wszystkim sie z 14.06.06, 15:59
                        moze bajki ci opisal... I uwierzyles????
                        • krystian71 o to sie juz jego zapytaj, albo fredzia albo dany 14.06.06, 16:22

• tut_ets Re: o to sie juz jego zapytaj, albo fredzia albo 14.06.06, 19:27
                            nie pytam sie nikogo innego, tylko ciebie... Wymigujesz sie... Taaaa!!! Tak za
                            komuny uczyli... niestety stara szkola... Nie dziala na mnie...
            • dana33 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 13:01
              wishful thinking, aki, wishful thinking.... polska ma urobiona opinie i z
              racja... nawet normalni polacy mowia, ze trudno u was wytrzymac... no i mlodzi
              wyjezdzaja na sile...
              ja cie rozumiem, ze bronisz swojego kraju.... nu, ale slabo to robisz...
              zbyt israelem jestes zajety....
              • aaki Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 13:08
                mnie tam żle nie jest.a wręcz przeciwnie.
                choc też wyjezdzam od czasu do czasu.
                na wczasy :-)
                • krystian71 he,he i na plaze ,gdzie nie strzelaja do gosci 14.06.06, 13:15

• tut_ets gdzie?? 14.06.06, 15:12
                  Do Izraela... :))))
                  • aaki owszem też hahahahahaha 14.06.06, 15:23
                    jak to mnie zapytało security service przy wyjezdzie."jest tyle ciekawych krajów na swiecie dlaczego wybrał pan akurat izrael"
                    • tut_ets Re: owszem też hahahahahaha 14.06.06, 15:50
                      mnie tez. I co?
                      masz malutkie pojecie o psychologii?
                      to powinienes wiedziec czemu sie tak pytaja...

co odpowiesz - ida dalej tym tropem... Chyba,z e ten, kto cie pyta to twoj
                      znajomy, wiec cie nei bedzie walkowal - zada tylko 2 zdawkowe slowa i tyle... :)
                      • krystian71 Re: owszem też hahahahahaha 14.06.06, 16:28
                        > mnie tez. I co?
                        I to,ze niekazdy lubi glupie hebrajskie pytania a na drugi raz wybierze
                        rzeczywiscie inny, bardziej interesujacy kraj
                        • tut_ets Re: owszem też hahahahahaha 14.06.06, 19:31
                          w staanach nie byles?? Jak nie, to poczytaj sobie, czy tam wszystkich
                          wpuszczaja...Oczywiscie nei wspominajao o sciaganiu butow i ich skanowaniu/...

Izraelczycy dbaja o bezpieczenstwo. Ale jak oslom sie to nie podoba, to niech
                          ida na marchewke do sasiada...
                    • dana33 Re: owszem też hahahahahaha 14.06.06, 20:22
                      ales ty glupek, aki..... nie masz pojecia jak pracuje security..... dlaczego
                      zadaja takie pytania a nie inne.... nu, ale najwazniejsze, ze efekty sa jak
                      trza.... conajmniej 50 atakow miesiecznie jest udaremnianych i przez granice w
                      ben gurion to zaden sqrwiel terrorystyczne nie przejdzie pewnie...

w kazdym razie aki, wydawaj swe pieniazki gdzie indziej.... israel specjalnie
                      takich jak ty nie lubi...
                      • aaki hahahahahaha 14.06.06, 20:49
                        wyobraz sobie ze wiem jak pracuje security.nie będe wdawał sie z tobą w jałowe dyskusje w których rzucasz wyzwiskami.
                        swoja drogą odniosłem wrazenie ze izrael specjalnie raczej nikogo nie lubi z wyjątkiem żydów a i to nie wszystkich.
                        jesli bede chciał to znowu tu przyjadę, a tobie guzik do tego
                        ale możesz dac sygnał aby mnie nie wpuścili-dokonasz kolejnego patriotycznego czynu
                        • tut_ets Re: hahahahahaha 14.06.06, 23:49
                          wyobraz sobie ze wiem jak pracuje security.nie będe wdawał sie z tobą w jałowe
                          > dyskusje w których rzucasz wyzwiskami.

to czemu w ogole odpowiadasz...nieslowny jestes... :)

> swoja drogą odniosłem wrazenie ze izrael specjalnie raczej nikogo nie lubi z wy
                          > jątkiem żydów a i to nie wszystkich.

niezkoniecznie... Jak slysza slowo "polska" od razu jest atak zawalu serca, bo
                          mysla ze kolejny antysemita przyjechal... tutaj chyba w twoim przypadku sie nie
                          myla za bardzo... :)

> jesli bede chciał to znowu tu przyjadę, a tobie guzik do tego
                          > ale możesz dac sygnał aby mnie nie wpuścili-dokonasz kolejnego patriotycznego
                          > czynu

A przyjezdzaj!!! Ile chcesz!! i kiedy chcesz!!

Tylko skoro jej guzik do tego, to po co ona ma komukolwiek sygnal dawac???!!!
                          Poradz sobie sam... wtykow sie nie ma i nie potrafi nawiazac kontaktow z uwagi
                          na postawe anty izraelska - w porzadku... Twoj i tylko twoj problem... :) :P
                        • dana33 Re: hahahahahaha 15.06.06, 08:04
                          ty nie grozny pieniacz, aki, nie warto zawracac security glowy....

israel nie specjalnie lubi innych? nu, jesli to prawda, to tylko sie uciesze...
                          wiesz, to w ramach oko za oko zab za zab... jak swiat sie odnosi do nas, to tak
                          samo dostaje spowrotem. zawsze, jak slysze o jakichs kretynach, co to maja
                          zamiar nas bojkotowac, to sobie mysle, ze my mozemy ich tez bojkotowac. tylko
                          ze do tych ich bojkotow nigdy nie dochodzi. wiesz, wszyscy stuknieci antysemici,
                          wlacznie z tymi forumowymi, to silni w gadaniu (i tez nie zawsze), i wszystko
                          co moga to podskoczyc.
                          • aaki Re: hahahahahaha 15.06.06, 09:33
                            a co wy tak we dwie na mnie? jedna nie może dać rady?
                            a co to za zawracanie? moje dane masz chyba jeszcze.jeden telefon i izrael bezpieczniejszy jakby co
                            • dana33 Re: hahahahahaha 15.06.06, 09:51
                              a dlaczego nie dwie? i nie tylko na ciebie, ale na was wszystkich.... jak
                              popatrzysz dokladniej, to jest nad dwie przeciwko nie jednemu, ale calej waszej
                              zgraji... i wcale wcale dajemy sobie rade... jakby bylo tylko ty jeden na dwie,
                              to jedna z nas by zrezygnowala, bo wiesz, humanitarnie to nieladnie bic
                              lezacego na ziemi we dwojke...:)))
                            • tut_ets rady nam dwom dac nie mozesz? 15.06.06, 10:36
                              to sie poddaj! :)))))

Po co kto ma dzwonic w twojej sprawie, skoro sam w sobie nie jestes wiarygodny... ;)
                              • aaki Re: rady nam dwom dac nie mozesz? 15.06.06, 10:39
                                jako że zostałem okrzyknięty wrogiem izraela to wypadałoby jednak zadzwonić.
                                p.s. dla uspokojenia was powiem ,ze narazie sie w tamte regiony nie wybieram
                                • dana33 Re: rady nam dwom dac nie mozesz? 15.06.06, 11:20
                                  wrogiem israela? taka plotka ja ty? aki......
                                  ale dzieki za uspokojenie mnie, ze sie tymczasem nie wybierasz w nasze strony...
                                  nie spalam ze strachu....
                                  • aaki Re: rady nam dwom dac nie mozesz? 15.06.06, 11:49
                                    jako ze nie jestem archiwistą wiec fiszek sobie nie robię.
                                    ale to twoje słowa "antysemita i wróg izraela". Pamietam je do dziś bo czytając je wtedy po raz pierwszy az sie pokulałem ze smiechu.
                                    • dana33 Re: rady nam dwom dac nie mozesz? 15.06.06, 11:59
                                      antysemita to wiem ze ci pisalam i to nie raz. wrog israela? nie, tego sobie
                                      nie przypominam. nu, ale w moim wieku jak wiesz, mozna zapomniec. wiec jesli
                                      napisalam, to zwracam honor.... wrogiem nie jestes... w kazdym razie nie
                                      israela, nawyzej zydow. ale nie przejmuj sie i uwazaj nastepnym razem, jak sie
                                      bedziesz kulal, zeby nie dostac jakiegos udaru w strategiczne miejsce....
            • tut_ets Prawda, francja jest gorsza... 14.06.06, 14:29
              W polsce sie to rownowazy, poniewaz mimo antysemityzmu z jednej strony (po
              wsiach i szczegolnie wsrod niedouczonych ludzi) z drugij strony mnostwo ludzi
              interesuje sie kultura zydowska i dziedzictwem polskich zydow... Stanowia oni
              przerwaznie inteligencje... :)

A zatem, az tak zle to nie jest. W sumie nawet wychodzi OK. :)))
          • aaki Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 12:57
            mówie o waszym ministrze tym od transportu
            nasz to wiadomo jest antysemita i rasista :-) toteż nawet już izraelski msz podnosił protest ze go wybrano.
            tylko proszę nie zerwijcie przez to z polska stosunków dyplomatycznych
            • dana33 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 13:02
              nu aki, tymczasem to polska zrywala z nami stosunki dyplomatyczne, tak ze znow
              lepiej popatrz sie na polska idiotyczna dyplomacje, a o nasza sie nie martw.
              • aaki Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 13:05
                więc nie zerwiecie?
                git.daj buzi :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
                • dana33 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 13:10
                  forget it aki. dostales zaufanie i przyjazn a konto. umiales ladnie to
                  zniszczyc. dawaj busi pustemie, to akurat pasuje do ciebie jak ulal.
                  • krystian71 no masz, ta na powaznie to wziela 14.06.06, 13:17
                    tak jak i moje zaproszenie do karmelitow
                  • tut_ets Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 15:14
                    tylko mu moze jeszzce wyjasnisz, co to jest ta PUSTEMA... :))))
                    • dana33 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 20:18
                      a po co? niech sie zastanawiaja.... pustema jest doskonale, ale to co wymyslil
                      tu ktos inny, zgarbiona wywloka, to pobilo wszelkie rekordy.... uwielbiam ta
                      nazwe i pasuje jak ulal to tej pustemy..... :))))
                      • tut_ets Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 23:51
                        masz racje... mnie ubawilo rowniez...:)
          • explicit Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 16:49
            A u was bija murzynow :)))

uklony

==============================================================================

widze aki, ze ten polski brud nie bardzo cie obchodzi, ciagle na pierwszym
            miejscu stoi israel.
            minister jak minister? nu, nu..... fajnych macie ministrow i fajny rzad.... pol
            swiata sie nabija z was, a ty zamiast budowac polske swiatla, demokratyczna i
            tolerancyjna zajmujesz sie sprawami bezpieczenstwa w israelu....

"W Polsce rosną tendencje homofobiczne, rasistowskie i antysemickie - głosi
            projekt rezolucji, nad którym będzie dziś debatować Parlament Europejski"

masz jakies tabelki o rosnacym w polsce antysemityzmie?
        • krystian71 od razu przeczytalem , krde!!! 14.06.06, 12:51
          a co smieszniejsze spodziewalem sie wlasnie takiej opinii tej idiotki na gorze,
          jakiej dala tu wyraz.
          Jak otrzezwieje, to napisze,ze to nieprawda,ze to manipulacja, ze minister
          zwariowal i ze go juz przedwczoraj odwolali.
          Przeciez na tym forum wypowiadaja sie nie tylko Israelczycy, przeciez widac
          jaki sygnal pszedl w swiat, a ta mala prowokatorka smie jeszcze cos pisac o
          zlym PR Polski na swiecie
          • krystian71 ha,ha, ha wiedzialem,ze to napisze, ale jaja 14.06.06, 12:51

• dana33 Re: od razu przeczytalem , krde!!! 14.06.06, 12:52
            calkiem trzezwa, krystek... i nic nie odwolam... wystarczy ze wysadzaja nam w
            powietrze autobusy i kawiarnie, przynajmniej samoloty beda bezpieczne...

jeszcze 3 dni i niedziela, krystek.... juz zaczynasz przygotowania?
            • krystian71 nie zmieniaj tematu,glizdo 14.06.06, 13:01
              nie ze mna te numery.
              Ale sobie k@rwa kraj wybrala do zamieszkania !!!he,he,he , mozna sie poturlac.
              I sie jeszcze cieszy,ze ma samoloty bezpieczne, bo pociagi to wiadomo, nawet
              bez arabow sie wykolejaja na potege, wystarczy podlozyc noge
              Najlepiej zeby wogole puste jezdzily,bo same stanowia najwieksze zagrozenie dla
              zydow
              • dana33 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 14.06.06, 13:08
                czekaj, krystian.... glizda, ku...... co to bylo wczoraj, bo notatki
                zostawilam w domu....

nie pien sie, ciuciek.... nie daj bog i ten zyd ci tego nie wybaczy....
                bedziesz sie smazyl w ogniu piekielnym na wsiegda....

widze, ze coraz mniej powietrza w baloniku, za to gazy produkujesz na sile...
                • krystian71 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 14.06.06, 13:21
                  ja bym tam te pociagi wzial pod lupe i zbadal , kto z rzadu dostal zamowienie
                  na polozenie trakcji i zbadal poziom stali w stali.
                  Bo to calkiem nieprawdopodobne jest, zeby na kilkudziesieciu kilometrach torow
                  dochodzilo do tylu wypadkow, i zeby jakis samochodzik wjezdzajac pod pociag byl
                  w stanie caly sklad wykoleic.
                  Chyba,ze te tory to jakis lup wojenny po licznych i zwycieskich israelskich
                  podbojach.
                  Wyobrazasz sobie, wraca zwycieska armia z Synaju, a kazdy pod kazda pacha
                  dzwiga jeden podklad kolejowy i trofiejna szyne
                  • dana33 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 14.06.06, 13:26
                    lup wojenny, krystek, lup wojenny, u arabow pelno swietnych pociagow, wiec
                    wzielismy co moglismy.
                    nu, koniec wyglupiania, bo nawet nie dowcipny jestes, babelku....
                    • krystian71 ja wlasnie o tym 14.06.06, 13:32
                      w skali makro i skali mikro, wzieliscie co mogliscie, ze malo mogliscie to
                      wzieliscie szyny i pare skrawkow ziemi na swoje nieszczescie wlasne
              • tut_ets Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 14.06.06, 15:56
                naprawde widze, ze tu neiktorych gnie na maksa..to chyba z braku slonca...

Niewiedz akompletna... i brak zdolonosci laczenia tekstu czytanego z
                mysleniem... Gdzies przerwy masz krystek na drutach!!

pociag wykoleil sie z powodu wypadku samochodowego na przejezdzie.

W polsce tylko znani rajdowcy na przejazdach gina... (jak sp. Kulczyk)
                • krystian71 wiadomosci o smierci Kulczyka sa mocno przedwczesn 14.06.06, 16:26
                  a wjechanie samochodu na tory w normalnych warunkach nie ma szans wykolejenia
                  pociagu.
                  Chyba,ze wtraci sie Jahwe, mocno zdenerwowany morderstwami swojego wybranego
                  ludu.To mu sie czasem zdaza.
                  Bo o dziwo, wypadek i ofiary smiertelne nastapily dzien po zbombardowaniu plazy
                  przez israelski okret wojenny, a ilosc ofiar byla dziwnie adekwatna do tych na
                  plazowym kocyku
                  • tut_ets ty tez masz wiadomosci przedawnione 14.06.06, 23:53
                    szare komorki ci troche za pardzoposzarzaly... Za duzo kurzu osiadlo... :))))

no, nie kumasz??? Palestynczycy sie odwdzieczaja... rachunek musi byc rowny...

O to ci chodzilo, prowokatorze?? Czy o co?!?!?!?!

Acfizyki cie uczono za komuny?? CZy tulko z lopata do pegeeru latales??
                    • krystian71 ???? 15.06.06, 11:41
                      a wjechanie samochodu na tory w normalnych warunkach nie ma szans wykolejenia
                      pociagu.
                      Chyba,ze wtraci sie Jahwe, mocno zdenerwowany morderstwami swojego wybranego
                      ludu.To mu sie czasem zdaza.
                      Bo o dziwo, wypadek i ofiary smiertelne nastapily dzien po zbombardowaniu plazy
                      przez israelski okret wojenny, a ilosc ofiar byla dziwnie adekwatna do tych na
                      plazowym kocyku
                      • dana33 Re: ???? 15.06.06, 11:52
                        co powtarzasz ten sam wpis, krystek? nudzi ci sie? nie mozesz wymyslec
                        nastepnej bzdury?
                        • krystian71 nie podpowiadam twojej plemiennej idiotce 15.06.06, 12:02
                          ktorych u was zatrzesienie,ze nie na temat napisala
                • dana33 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 14.06.06, 20:29
                  krystek ma mase przerw, tutets... on ciagle lata do kosciola... to na
                  rekolekcje, to na msze, to do spowiedzi, to na rozmowy z tym czy innym
                  ksiedzem... nie zapominaj tez, ze biedak modli sie ciagle do zyda i na kolanach
                  do tego, to tez nie wplywa dobrze na psychike takiego krystka... wiec miej
                  zrozumienie, ostatecznie facet duza wiedza nie grzeszy, ograniczenie czesciowe
                  tez u niego wystepuje, wiec sama rozumiesz... :))))
                  • tut_ets Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 14.06.06, 23:58
                    Danus, oby tylko do jednego!!! Do calego szeregu zydow sie modli... bo
                    1(jesus-yeshua)+1(maria=miriam)+1(jozef=yosef)+12(apostolow) to juz daje 15 + 1
                    (jan chrzciciel=yohanan) +1(elzbieta=elisheva,jego matka) +1(pawel=shaul) = juz
                    18. oproocz tego wielu innych "swietych" zydowskich... :)))

ale nic... cos chyba bez odpowiedzi... bo za bardzo im od "zydow" wytyka
                    • dana33 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 15.06.06, 08:12
                      hihihi, wlasnie..... nie wiem dlaczego koncentruje sie tylko na tych 2-3 zydach
                      z jednej rodziny, ale dobrze, ze mi tych apostolow przypomnialas.. :)))
                      • krystian71 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 15.06.06, 11:44
                        ty przetluszczony koczku dobrze wiesz, ze Jezus to nie zaden tfu zyd, aleBog i
                        Syn Bozy.
                        A apstolowie tez nie byli zydami ( tfu) ale Celtami, oczywiscie oprocz Judasza,
                        ten nie mogl byc nikim innym jak Zydem, a gdy to sobie uswiadomil, zaraz sie
                        obwiesil
                        • dana33 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 15.06.06, 11:55
                          glizda i przetluszczone wlosy to znow powtorka, nie masz nic nowego na skladzie?
                          ale koczek.... hm.... wlosy ma krotkie, nawet bardzo... koczka nikak nie moge
                          zrobic. zle informacje masz.
                          a co zydostwa jezusa, to tez informacje nie sa dokladne. i zyd i do tego
                          obrzezany, kurcze.... wychrzcil sie pozniej.. tate jozio pewnie wlosy z brody
                          wyrywal nad synkiem.... :))))
                          • krystian71 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 15.06.06, 12:07
                            no trudno, tak mi juz pozostanie.
                            Siedzisz na dwoch stolkach, a z tlustego koczka szpile ci wystaja, zebys sie
                            mogla czym podrapac, jak zaswedzi
                            A Jezus Chrystus to syn Bozy, ktoregoscie odrzucili, by juz w parenascie lat po
                            ukrzyzowaniu straszna kare za to poniesc.
                            Ty wiesz, Massada, zburzenie Jerozolimy, wypedzenie na wieki to jeszcze malo.
                            Najwazniejsze jest to, ze od 2000 lat Jahwe sie na was obrazil i juz nie
                            ryzykowal,zeby wam jakiegos proroka wysylac.O innych objawach jego odwrocenia
                            od was juz nie wspomne
                            • dana33 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 15.06.06, 12:44
                              nu, krystek.... masz racje, masada, zburzenie jerozolimy itd itd to malo. tez
                              juz tylko historia, wiec nikt nie wyrywa wlosow z glowy u nas. natomiast taki
                              jak ty i twoja zgraja to juz nie tylko nieszczescie ale i tragedia. i dla tego
                              forum i dla calej polski.
                              • krystian71 Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 15.06.06, 12:48
                                a czym wiecej bluznierstw tym wiecej massad przed wami,wiec mi sie chyba nie
                                dziwisz,ze lubie cie podpuszczac
                                PS.umylas wlosy?
                  • tut_ets Re: nie zmieniaj tematu,glizdo 14.06.06, 23:58
                    haha!! Ograniczenie czesciowe... taaaa... szczegolnie, gdy ta swieta uroda
                    grzeszy... :))
    • krystian71 aaki, to skandal na skale swiatowa 14.06.06, 12:56
      i tak odbieraja to zreszta forumowicze Haaretza.Czy to jaki inny gatunek
      ludzi,niz ci co ich tu na polskie forum zle wiatry przywialy, jak kazdy smiec,
      co lekki leci z wiatrem?
      Przeciez to nie jest jakas tam demonstracja paru oszolomow, ale oficjalne
      rozporzadzenie oficjalnej wladzy.
      Ciekawe jak to technicznie rozwiarza, samo spuszczanie spodni nie
      pomoze,dokumenty mozna podwedzic, z hebrajskim nie wypali, milion swiezych
      zydow z syberii tylko ruskim potrafi sie poslugiwac
      • dana33 Re: aaki, to skandal na skale swiatowa 14.06.06, 12:59
        nu, krystek..... znow pokazujesz swoja znajomosc tutejszej sytuacji...
        nawet nie wiesz jak latwo ich rozpoznac.... po mowie, po wygladzie, po ubraniu,
        po zachowaniu.... nu, pisz dalej te swoje brednie, nadety balonie....
        wystarczy igielka i cale powietrze z ciebie wylazi....
        • aaki Re: aaki, to skandal na skale swiatowa 14.06.06, 13:00
          kurcze, ciekawe czy ja mógłbym leciec tym samolotem ??
          • krystian71 wlasnie w tym rzecz,ze nie, przeciez wyraznie napi 14.06.06, 13:01
            napisali , he,he
            • aaki Re: wlasnie w tym rzecz,ze nie, przeciez wyraznie 14.06.06, 13:04
              :-(
              może mam w sobie choc kropelkę krwi żydowskiej, kto wie?
              • krystian71 myslisz,ze na bramce beda brac krew do analizy??? 14.06.06, 13:24
                biorac pod uwage te syberyjska tluszcze,ktora ostatnia alija na brzeg
                wyrzucila , juz nie epidemia, a pandemia aidsa gwarantowana
                • tut_ets co ty w ogole wiesz, 14.06.06, 16:10
                  znawco wszechswiata??
                  • krystian71 Re: co ty w ogole wiesz, 14.06.06, 16:32
                    wszystko co mi jest potrzebna do przezycia.
                    Ze aids wsrod ruskich panuje,i powoduje wymierania jego spoleczenstwa , jak w
                    kazdym ateistycznym spoleczenstwie, bez zasad, ktore nie zdaje sobie sprawy z
                    tego, ze jedyna przed nim ochrona jest wiernosc malzenska i wstrzemiezliwosc
                    przed malzenska.I ze to sie sprawdza, jak swiadczy przypadek Polski.
                    I ze wlasnie na twoich oczach zostala do Israela zawleczona na wielka skale.
                    • dana33 Re: co ty w ogole wiesz, 14.06.06, 20:41
                      ale znow belkoczesz, krystek..... wypij setke, to moze ci przejasni sie...
                      polska przykladem na walke z aids..... nu, nie moge.... i pewnie tez na walke z
                      narkotykami, nie?
                      ale ubaw z toba, krystek.... :)))
                      • krystian71 Re: co ty w ogole wiesz, 15.06.06, 11:48
                        dokladnie tak, ciotka, dziwie sie,ze o tym jeszcze cie nie powiadomiono.
                        W poskim spoleczenstwie sa rozne problemy, problem aids jest marginesowy.
                        Podpytaj aakiego,jak nie wierzysz.
                        Ale ja i tak mysle,ze z tego wlasnie powodu, ze to wy stanowicie ognisko tej
                        epidemii na BW, bo jak wiadomo, w krajach restrykcyjnie islamskich rowniez
                        problemu aidsa nie ma , powinno sie was szczegolnie dokladnie na polskiej
                        granicy sprawdzac, zebyscie tu wlasnego tradu nie przywlwkli
                        • dana33 Re: co ty w ogole wiesz, 15.06.06, 11:57
                          nu, tu juz lepiej, ciotka to dawno nie bylo i juz mi sie zapomnialo, wiec
                          odswiezyles.... :)))
                          pewno ze u arabow nie ma aid.... narokotykow tez nie ma... przemytu narkotykow
                          do israela z libanu tez nie ma.... uj, krystek.... ja bym na twoim miejscu
                          przestala placic temu idiocie, co ci informacji dostarcza... :)))
                          • krystian71 Re: co ty w ogole wiesz, 15.06.06, 12:10
                            gruba ciotka,wes sie ocknij i popatrz na losy afryki.Tam gdzie islam panuje,
                            aids to tylko margines, nic dziwnego , ze racjnalnie myslace ludy tej ziemi
                            bronia sie od was kijem, bo doskonale wiedza,ze zaraza z zydowskiego hollywoodu
                            wyszla.W Polsce to samo, pareset zarazonych , tych samych co jeszcze za zydo-
                            komuny
                            • dana33 Re: co ty w ogole wiesz, 15.06.06, 12:47
                              krystek, cos ostatnio mase bledow ortograficznych robisz, nic nie pisalam bo mi
                              cie zal bylo, ale wes zamiast wez to juz troche za duzo..... niech szkola odda
                              pieniadze tacie za taka nauke...
                              ciotka bylo ok, dlaczego laczysz nagle gruba z ciotka a nie z dupiasta?
                              wprowadzasz zamieszanie do terminologii, krystek.... ale to pewnie dlatego, ze
                              ty antysemita.. :)))
                              ujjj, kurrrrka..... to jednak ta zydokomuna nie jest taka zla, jak ludzie z aid
                              przezywaja tyle lat....
                              • krystian71 Re: co ty w ogole wiesz, 15.06.06, 12:51
                                > ujjj, kurrrrka..... to jednak ta zydokomuna nie jest taka zla, jak ludzie z
                                aid
                                >
                                > przezywaja tyle lat....

u was zapewne nie, zwlaszcza jak ci to "aid" z splitowego potfela z laski
                                kapnie.
                                A cala reszta tylko swiadczy o potedze polskiej medycyny :)
                                Szaron biedak mial wiecej pecha , na spisek zydowskich lekarzy trafil i ciagle
                                lula pod kordelka:)
                    • tut_ets ale ci mozg wyprali w kk.... :) 15.06.06, 00:01
                      A o dziecku papieza nie mowiono nigdy?? Wstrzemiezliwosc?? Hmmm... Wsrod
                      kiezy... ahhhhh... to czysty oksymoron... wiem!!

Wiesz, tu w izraelu do tego przyczepic sie nie mozesz. RAchunek wynosi "zero.
                      Zajrzyj lepiej pod swoja koldre, zanim wywleczesz swoja zone z lozka sasiada... ;)
                      • dana33 Re: ale ci mozg wyprali w kk.... :) 15.06.06, 08:15
                        ujjj tutets.... lezki mi polecialy ze smiechu.... :)))
              • dana33 Re: wlasnie w tym rzecz,ze nie, przeciez wyraznie 15.06.06, 08:14
                aaa, zaczynasz aki nasladowac wqrwielszczaka?
                ale ty za leniwy, zeby szukac gdzie sie podrabia papiery, wiec nie ma
                niebezpieczenstwa, ze zaczniesz tu udawadniac, ze jestes zydem w 1/16... :)))
          • dana33 Re: aaki, to skandal na skale swiatowa 14.06.06, 13:07
            nu, na araba nie wygladasz, jak mowisz p to do brzmi jak p a nie jak b. polski
            paszport masz. wiec bez obawy bedziesz mogl poleciec.
            nu i co tak dobrowolnie robisz z siebie nie tylko antysemite ale i idiote?
            zarzadzenie jest wydane tylko w stosunku do arabow i wiadomo dlaczego.
            parszywy charakter masz, aki. homo ledwo sapiens.
            • krystian71 Re: aaki, to skandal na skale swiatowa 14.06.06, 13:27
              As a result, the necessary security checks are not conducted, and non-Jewish
              passengers are not allowed to board flights.
              there is a Jewish passengers only policy on flights from Rosh Pina and Kiryat
              Shmona in the north, to Tel Aviv in the center of the country.
              • tut_ets Re: aaki, to skandal na skale swiatowa 15.06.06, 00:04
                wiesz, gdyby pisalo "goiym" to bylo by wiaomo,z e wszyscy. W gacie ci zagladali
                na lotnisku??? Nie. W paszporcie masz napisane "ZYD"??? NIE> wiec co sie burasz.
                pozwola ci wsiasc do tego ptaka.

A pisalez,ze wiesz bardzo duzo o izraelu... Hmmm... przejechales sie, a raczej
                przeleciales sie.. :))
          • explicit Re: aaki, to skandal na skale swiatowa 14.06.06, 16:59
            A ty co , czytac nie umiesz ? Pisze jak byk , "Jews only" ,...

uklony

==============================================================================

kurcze, ciekawe czy ja mógłbym leciec tym samolotem ??
        • goldbaum Jak rozpoznac ta "rase"? 14.06.06, 14:07
          dana33 napisała:

> nawet nie wiesz jak latwo ich rozpoznac.... po mowie, po wygladzie, po ubraniu,
          > po zachowaniu....

Co mi to przypomina....?
    • aaki danuś zamiast bić pianę to poczytaj sobie 14.06.06, 13:13
      opinie czytelników i z izraela i z całego swiata co sądzą o tej decyzji
      • dana33 Re: danuś zamiast bić pianę to poczytaj sobie 14.06.06, 13:21
        poczytalam.... takie same lewackie manipulanctwo jakie tu uprawiacie... nikt
        nic nie mowil o nie zydach. ograniczenie jest tylko dla arabow.

ja nie bije piany... ja sie naprzemian albo smieje, albo pogardzam wami...
        o biciu piany nie ma mowy...
        • aaki Re: danuś zamiast bić pianę to poczytaj sobie 14.06.06, 13:25
          dana33 napisała:

> poczytalam.... takie same lewackie manipulanctwo jakie tu uprawiacie... nikt
          > nic nie mowil o nie zydach. ograniczenie jest tylko dla arabow.

aaaaaaaa jak tylko dla arabów to nie ma sprawy,i nie ma o co rabanu robić.
          przepraszam w imieniu swoim i haaretza
        • krystian71 jakie lewackie manipulanctwo ??? 14.06.06, 13:37
          krytyka rasizmu w jego modelowych objawach nazywasz manipulanctwem i to do
          tego lewackim?
          Ty juz zupelnie zatracilas zrozumienie powszechnie obowiazujacego jezyka.
          • dana33 Re: jakie lewackie manipulanctwo ??? 14.06.06, 13:40
            ty masz oczywiscie racje, krystek, jak zawsze. lepiej demokratycznie dac sie
            wysadzac w powietrze przez arabskich terrorystow. bo i oni znajda swoje
            dziewice, i krystek sobie powie: paru zydkow mniej.
            nu, nie z nami takie numery, jasku katolicki.... mamy prawo sie bronic kazdym
            sposobem, nawet nie dajac arabom wejscia do samolotu.
            zaprzestana z terrorem, wszystko wroci do normy.
            a jak ty masz ochote dac sie zabijac przez fanatykow to ya'allah krystian,
            nie uronie lezki po tobie.
            • aaki Re: jakie lewackie manipulanctwo ??? 14.06.06, 13:43
              przeciez to nie dzicz terrorystyczna z gazy czy wb tylko wasi obywatele, w waszym demokratycznym kraju
              • krystian71 nie kpij sobie aaki, bo to juz sa jaja z pogrzebu 14.06.06, 13:45
                najpierw ta idiotka nazywa krytyke rasizmu -lewactwem
                teraz ty ich totalitarno-wojskowo-teokratyczny ustroj-demokracja...!!!
              • dana33 Re: jakie lewackie manipulanctwo ??? 14.06.06, 13:51
                wlasnie.... i ci okazali sie w tej calej drugiej intifadzie fantastycznymi
                pomagierami tych sqrwieli terrorystycznych. ponosza teraz konsekwencje. i duzo
                wiecej stracili, niz przelot z k. shmone do tel avivu: stracili zaufanie
                zydowskiego spoleczenstwa w israelu. konsekwencje tej intifady ponosimy tutaj
                wszyscy.
              • tut_ets Uhm, uhm... 15.06.06, 00:10
                Palestynczycy NIE sa obywatelami izraela. Maja wlasna autonomie,. nie obarczaj
                ty izraela za ich grzechy, ok??
            • krystian71 a czemu nie do autobusu,taksowki,szpitala,sklepu 14.06.06, 13:43
              tam bylo o wiele wiecej zamachow.
              • goldbaum daj im troche czasu... :-) 14.06.06, 14:16
                Przeciez sie rozwijaja
          • tut_ets Rasizmem 15.06.06, 00:07
            natomiast NIE jest, jak rozumiem jechanie palestynczyklow na izraelczykow
            Niemowiac o tym ze w copiatklowych kazaniach w meczetach jada tak samo na
            "swinie" czyli chrzescijan... Ale kto by sie tam w takie szczegoly wdawal... :)
            i tak arabskiego nie znasz... I mentalnosci nie rozumiesz...
        • goldbaum Re: danuś zamiast bić pianę to poczytaj sobie 14.06.06, 14:10
          dana33 napisała:

> nic nie mowil o nie zydach. ograniczenie jest tylko dla arabow.

Ach no to rzeczywiscie nie ma sprawy...
      • krystian71 a ja sie aaki zastanawiam,czy do apartheidu mozna 14.06.06, 13:41
        sie przyzwyczaic i go nawet polubic?
        Bo mimo wszystko, w takim jak israelskie czy RPA wydaniu, chyba nigdzie na
        swiecie sie nie zdazalo, a wiec jest w tym systemie cos, co budzi wstret i
        odrzucenie
      • tut_ets Re: danuś zamiast bić pianę to poczytaj sobie 14.06.06, 15:28
        wiesz, co? czytaj ty sobie polskie gazety wlacznie z gazeta Mlodziezy
        wszechpolskiej, i odczep sie od Haaterzu i jego artykulow...
        • krystian71 Re: danuś zamiast bić pianę to poczytaj sobie 14.06.06, 15:32
          no dziewcze drogie? skad cie to wiatry przywialy,ze nie wiesz ,ze w dobie
          wolnosci informacyjnej i wszechpanujacego internetu kazdy tu czyta co chce i
          jak chce komentuje
          • tut_ets Re: danuś zamiast bić pianę to poczytaj sobie 14.06.06, 15:52
            glupis jak but i jeszzce sie wymaderzac probujesz??
        • aaki hahahaa 14.06.06, 15:33
          napisz do haaretza aby zamknął swoją stronę w jezyku angielskim bo cie denerwuje to ,że czytają ją goje
          • tut_ets Re: hahahaa 15.06.06, 00:12
            napisze,z eby wywalili tak samo durnych pisarzuy jak ty... a szczegolnie
            palestynskich, bo podsycaja takich jak TY do nienwaisci izraela i manipuluja
            mozgami antysemickich polakow. Filosemici i tak wiedza swoje i chwala im za
            kazde zrozumiane slowo i za kazde slowo poparcia...
            • aaki Re: hahahaa 15.06.06, 09:36
              dobry pomysł.pisz natychmiast
              zamieszczane tam opinie powinny być tylko jednoznacznie pozytywne
    • tut_ets Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 14:21
      Aaki,

Jechales kiedys autobusem 9.. (kropki to odpowiednie numery, ktore sobie dopisz.
      Autobusy te jezdza z Jerozolimy na polnoc kraju)?? Sa to tzw. religijne autobusy
      , bo ortodoksi (hazydzi) nie pozwola ci wsiasc do autobusu, a raczej - po
      wejsciu, usiasc na jednym z WOLNYCH miejsc, jesli nie jestes religijny (a
      przynajmniej tak nie wygladasz - nie masz kipy czy dlugiej spodnicy i zkrytych
      ramion), twierdzac, ze jest ono zajete (to miejsce) dla ich babci, kuzynki czy
      cioci, ktora wsiadzie po drodze...

RAK B'ISRAEL!!
      • aaki Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 14:24
        z tego co mówisz odpowiem: na szczęście nie
        • tut_ets Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 15:52
          A szkoda...
      • krystian71 skad to wiesz, czegos takiego szukam- 14.06.06, 14:25
        wiele lat temu czytalem w polskim powaznym dzienniku relacje z takiej wyprawy
        miedzynarodowych naukowcow, Polakow tez, jechali na jakies sympozjum.
        I gdy wsiedli do autobusu uslyszeli:"Goje do tylu, to jest panstwo Israel"
        Wszyscy deklarowali,ze juz nigdy do tego kraju nie przyjada.
        • dana33 Re: skad to wiesz, czegos takiego szukam- 14.06.06, 14:31
          ale strata dla israela... polscy naukowcy.... nu, nu.... przerosniete ego
          macie... caly swiat trabi o polskich naukowcach, nie? tych paru madrych co
          bylo to juz dawno z polski wyjechalo.... forsy nie macie dla nich na nauke i
          prace badawcze.... przepijacie prawie wszystko a za reszte rydzyka
          utrzymujecie... no i kaczory teraz....
          zawsze mam ubaw, jak widze tego waszego kaczorka z braciszkiem... fajni
          przedstawiciele narodu polskiego....
          • krystian71 nie zmieniaj tematu, zabka, nic ci to nie pomoze 14.06.06, 15:35
            sympozjum bylo miedzynarodowe, z tego co pamietam glownie brytyjskie, ( to
            zdaje sie ta wyspa u gory europy , ktora co rusz domaga sie bojkotowania
            israelskich naukowcow)
            Podawala to powazna gazeta, jakie wrazenia wyniesli z twojego rasistowskiego
            kraju to ich sprawa i twoj wstyd, nie moj.
            • tut_ets Re: nie zmieniaj tematu, zabka, nic ci to nie pom 15.06.06, 00:19
              jakimi sami sa rasistami, takiewrazeniea wyniesli. Hmmm... btrytyjkczycy zanni
              sa z ciezkiego humoru wlasnej produkvcji, ale humoru innych skumac nie
              potrafia... Coz, ich strata.

I nie, ja sie nie wstydze. DOBRZE IM TAK!! tobie tez przydaloby sie tak
              powiedziec. Moze bys sie w koncu zatjkal i przestal ludziom tylki truc twoimi
              nacjonalistyczny,mi i proterrorystycznymi sympatiami...
            • dana33 Re: nie zmieniaj tematu, zabka, nic ci to nie pom 15.06.06, 08:21
              tak tak, krystek.... znam ta wyspe. jedyne co tam dobre, to teatr.
              a ze oni wlasnie najwiecej chca nas bojkotowac, (chca mind you, bo jeszcze im
              te bojkoty nie wyszly nigdy), to tylko potwierdza moje zdanie o hipokryzji
              swiata.... akurat brytyjczycy.... juz nie bede sie rozpisywac o ich historii,
              bo ty napewno wiesz lepiej, ale jak tylko pomysle, co robia w iraku, to nic
              tylko smiech mnie ogarnia na te ich gadania o bojkotowaniu israela... i oni
              niech najpierw sprzatna swoje brudy, zanim zabiora sie za nasze. a ze ty ich
              popierasz, to tez normalka: z jednej strony wrzeszczysz jak sie morduje
              irakijczykow, a z drugiej strony ich popierasz.... czrzescijanska uczciwosc
              krystka.... nu, ubaw.... jak zawsze z toba....
        • tut_ets super. Praca od zaraz. 15.06.06, 00:15
          Na poczatek - sprzataniekibli oczywiscie... :P

jaki to "powazny dziennik byl"? "Tygodnik powszechny", "nasz dziennik", "Fakt",
          "super ekspress" czy "zycie na goraco"???

Gdzie bylo to sympozjum? O CZYM? I KURCZE, ktos nie skapowal zartu?? A to biedni
          ludzie...
      • dana33 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 14:29
        ot i zouza sie znalazla... :))))
    • i-love-2-bike Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 17:11
      getting better and better,ale z drugiej strony jakby taki arab mial podrozowac
      razem z dana:)))
      • krystian71 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 17:27
        chyb na stojaco, albo na jednym poldupku
        • i-love-2-bike Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 17:36
          krystian71 napisała:

> chyb na stojaco, albo na jednym poldupku

zaczadzialby od papierochow i glowa by mu pekla od rzucania miesem. rzeczywiscie
          niech juz maja te hitlerowskie ulubione "nur fur..."
          • krystian71 Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 18:13
            cos w tym musi bys, z opowiesci starych ciotek pamieta,ze przed wojna w
            normalnym autobusie ,nie dalo sie kolo zyda usiasc.
            Zajmowal miejsce na srodku dwuosobowego fotela i nie wane dla niego bylo kto
            przy nim stoi, czy rozsypujaca sie staruszka , czy babeczka w ciazu i tak sie
            nie posunal.Chyba,ze go posuneli na sile:)
            To musi miec cos wspolnego z wrodzonym wybranstwem
    • aaki prasa to potęga-nawet lewacka :-)))) 14.06.06, 18:39
      www.haaretz.com/hasen/spages/726818.html
    • josifek Re: jeden bilet na jutro z Kiryat Shmona do Tel - 14.06.06, 23:41
      a czy u was w Gazie mozna autobusem sie przejechac, albo tez aby z jednego
      miejsca na drugie dotrzec, trzeba sie do grupy tanczacych i strzelajacych w
      powietrze i do krewnych, twoich ziomkow dolaczyc.
    • i-love-2-bike milo popatrzec 14.06.06, 23:53
      jak dwie koszer idiotki zasmiecaja watek piszac jakby byly nacpane po 15 wpisow
      do siebie.
      • tut_ets Re: milo popatrzec 15.06.06, 00:08
        popatrz na siebie... nei uderzyla ci przegrana polski do czachy?? Nie jara sie
        jeszcze pod kopula??

Uwazaj lepiej!!
      • tut_ets parszywcu jeden!! 15.06.06, 00:22
        Polke wysywasz od koszernych idiotek!!! I do tego nacpanych, ty antysemito
        jeden!! Faszsyto! Nazista jeden!!

Co ty sam czysta aryjska rasa?? I potrzebujesz przestrzeni zyciowej?? - idz na
        forum giertycha. Pomoze ci chetnie. Ale tu innym nie ublizaj!
      • dana33 Re: milo popatrzec 15.06.06, 08:24
        zawsze lepsze 2 koszer idiotki, od jednej pustemy-zgarbionej wywloki...:)))

cusik czytalam na forum pare razy twoje zapewnienia, ze nie czytasz moich
        postow..... nu, to jak to jest? czytasz czy nie pustemo-patologiczna klamczucho?
        • krystian71 Re: milo popatrzec 15.06.06, 11:55
          a komu by sie chcialo danus.
          Moja rada, ograniczaj si do jednego zdania i tak nikt wiecej nie czyta
          • dana33 Re: milo popatrzec 15.06.06, 12:41
            ty czytasz, a ze ty nikt, krystek, to zgadzam sie z toba... :)))
    • zio29 typowa azja !!! 15.06.06, 00:14
      gdzie defekt mózgu tłumaczy się zawodną techniką ...
      • i-love-2-bike Re: typowa azja !!! 15.06.06, 00:18
        zio29 napisał:

> gdzie defekt mózgu tłumaczy się zawodną techniką ...

raczej widac,ze na rynek polski puszczaja juz sam wychodek.
        • tut_ets a co... a pedalki w rowerku masz?? 15.06.06, 00:24
          czy potrzebujesz nowej pary, bo guma pekla i trzeba nowa zalozyc??
      • tut_ets Re: typowa azja !!! 15.06.06, 00:23
        moze u ciebei w pracy tak kojarza. niewtety, zapomniales chyba,z e maja na mysli
        japonie, chiny czy koree...
      • krystian71 Re: typowa azja !!! 15.06.06, 11:56
        sam sie zastanaiam,czy to jakis genius locii, bo przeciez Chazary tez z
        azjatyckich pustkowi przyszli
    • dupiasty_krystian To ja cos wam opowiem :))) 15.06.06, 00:27
      Siedzi arab w samolocie i strasznie sie denerwuje... podchodzi do niego
      stewardesa
      - podac panu drinka uspokoi sie pan troche
      - nie dziekuje zaraz bede prowadzil
      • dana33 Re: To ja cos wam opowiem :))) 15.06.06, 08:25
        dobre..... :))))
      • tut_ets Hahaha!! 15.06.06, 09:38
        Dlatego izraelskie samoloty sa najbezpieczniejsze... :) Taka sytuacja sie nie
        wydarzy. Widzisz, izraelczcy nauczyli sie na bledach w latach 60-70, a USA uczy
        sie dopiero teraz... :)
      • krystian71 Re: To ja cos wam opowiem :))) 15.06.06, 12:00
        jak to byl israelski samolot z israelskim pilotem, to wcale mu sie nie ziwie.
        Kazdy by sie denerwowal.Z israelskiej taksowki zawsze mozna w biegu wyskoczyc,
        a israelskich pociagow to juz z zasady nalezy unikac, wykolejaja sie srednio
        raz na pare tygodni w trakcji liczacej paredziesiat kilometrow.
        Czy tam tez stewardesy proponuja drinka?
        • dupiasty_krystek idiota do kwadratu 15.06.06, 12:23
          idiota
          • krystian71 nie musisz sie doopiasta podpisywac 15.06.06, 12:27
            i tak kazdy wie ciotka, zes idiotka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka