Dodaj do ulubionych

Pierwsza studniówka w VI LO

11.01.04, 23:15
W Pająku pierwszy raz sie podpiłem.
W skarpetkach na galerię wchodziłem.
Kochanka też miała w czubie.
Mówiła do mnie jak ja cię (dowolne myśli).
Kochajcie na czarnych nie zwżajcie.
Miłości żądzą swym sie oddajcie.
Oni mają kucharki seksualne.
Głoszą moralności aktualne.
To są wspaniali hipokryci
Przez BOGA jeszcze nie odkryci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: Pierwsza studniówka w VI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 08:19
      Z parą rajstop??? Przecież na studniówce nie można rajstop podrzeć, bo to
      przynosi pecha na maturze, więc po co były rajstopy w torebkach?
    • roman.gawron Re: Pierwsza studniówka w VI LO 12.01.04, 16:46
      Świetna postawa wobec alkoholu wnoszonego przez uczniów!
      Nie tylko przez nauczycieli, ale i przez reprezentowane tu przez panią redaktor
      społeczeństwo. Tak bardzo pani redaktor uważa to za normalne, że niesie te
      wzorce dalej w świat!
      Uczniowie, hej, hej! Oto pokazujemy wam w gazecie postawy godne naśladowania!
      Bez słowa komentarza, przecież nie będziemy truć bez sensu. Takie z nas luzaki,
      popatrzcie!
      Następnym krokiem będzie wspólne jaranie blantów. Jak bauns, to na całego!
      • Gość: kobieta Re: Pierwsza studniówka w VI LO IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 12.01.04, 17:32
        STUDNIÓWKA - wspomnienie miłej imprezy. I ważne było by na BAL Studniówkowy
        przyjść ubranym inaczej ale napewno skromnie i godnie. Nie jak kokota, albo
        laska z dansyingu. To przykre,ze bale studniówkowe to imprezy zakrapiane
        alkoholem. Parada matron w sukiniach kupionych nie waidoma za jakie pieniądze.
        Przecież to nie o to w tym balu chodzi. Nadal wśród maturzystów są bogaci tak
        Kasia Koss, która pewnie na sukience miała naszytą cenę- bo inaczej nikt by nie
        wiedział ze jej kiecka kosztuje 800zł i pochodzi z niemiec. ŻENADA. Ale właśnie
        tak wychowuje się dzieci. Na snobów. I są osoby o portfelach mniej zasobnych-
        ba, bardzo skromnych.
        A pzrecież wszyscy mają się dobrze bawić. Od dalszego komentarza wstrzymuję się
        bo mnie szlag trafia
      • Gość: Ja z IVb Re: Pierwsza studniówka w VI LO IP: *.one.pl / *.one.pl 13.01.04, 09:08
        Człowieku przecież Studniówka to impreza orgaznizowana przez uczniów a
        nauczyciele są jedynie naszymi gośćmi. Dlatego właśnie nie mogli nic poradzić
        że wnoszony był alkohol dlatego że to NASZA IMPREZA. A poza tym wszyscy na
        studniówce mają skończone te 18 lat więc alkohol popijają legalnie.

pozdrowienia dla wszystkich studniówkowiczów (było zajebiście zajebiście)
        • roman.gawron Re: Pierwsza studniówka w VI LO 13.01.04, 10:06
          Gość portalu: Ja z IVb napisał(a):

> Człowieku przecież Studniówka to impreza orgaznizowana przez uczniów a
          > nauczyciele są jedynie naszymi gośćmi. Dlatego właśnie nie mogli nic poradzić
          > że wnoszony był alkohol dlatego że to NASZA IMPREZA.

Młody człowieku ;-) jesteś w wielkim błędzie.
          Z punktu widzenia prawa studniówka to impreza organizowana przez szkołę, nawet
          wtedy gdy odbywa się w wynajętym lokalu poza jej terenem.
          Podczas całej zabawy obowiązuje Was statut szkoły, który dobrowolnie jako
          pełnoletni obywatele akceptujecie, uczęszczając do tej właśnie szkoły.
          Niezależnie od Waszej pełnoletności - jako że macie status uczniów -
          nauczyciele mają wobec Was określone obowiązki wynikające choćby z art. 4
          Ustawy o sytemie oświaty (m.in. muszą dbać o Wasze zdrowie oraz postawę moralną
          i obywatelską), obowiązki te mają również wobec Waszych niepełnoletnich kolegów
          i koleżanek, mogących - co ważne - także uczestniczyć w studniówce, na przykład
          jako osoby towarzyszące.
          Misją szkoły nie jest na pewno propagowanie rozywek alkoholowych, dlatego nawet
          gdyby na sali wszyscy byli pełnoletni, zasadą winno być, że jako impreza
          szkolna studniówka jest zabawą bez grama alkoholu.

To, ze prezentujesz tu takie zdanie, że to rzekomo uczeń decyduje, a nauczyciel
          nie ma nic do powiedzenia, niezbyt dobrze świadczy o tym, jak przebiegał proces
          wychowawczy w Twojej szkole przez wszystkie te lata nauki.
          Nie włożyli Wam Wasi nauczyciele do głów tego, co potrzeba, niestety.

> A poza tym wszyscy na
          > studniówce mają skończone te 18 lat więc alkohol popijają legalnie.

Nie wszyscy muszą być pełnoletni, gdyby nawet, to spożywanie alkoholu na
          studniówce legalne na pewno nie jest.

Dyrekcja Waszej szkoły winna się teraz głośno i długo tłumaczyć z tego
          artykułu, a uczniowie, którzy w rozmowie z panią redaktor przyznały się do
          spożywania, czy też wnoszenia alkoholu powinny ponieść konsekwencje.
          Sprawą powinno się też zainteresować kuratorim.
          • Gość: kkaa Re: Pierwsza studniówka w VI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 15:47
            widac ze jestes bardzo proznym,a w dodatku niezwykkle nudnym
            czlowiekiem.wsppolczuje niezmiernie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka