Dodaj do ulubionych

BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:34
mam pytanie bo jest okazja od Ghost Ridera kupić za niezłe pieniądze jego
Busę. no i nie wiem czy sobie poradze;/ niby ma te 500 KM na tylnim kole ale
przecież mam rozsądek i nie będe odrazu szalał. niby wcześniej nie miałem
żadnego motocykla ale jeździłem motorynką kuzyna. myślicie że warto w to się
pchać?
p.s. jak się robie wheele powyżej 300km/h? z gazu czy ze sprzęgła bo chciałem
popróbowac w drodze do domu jakbym jednak kupił
Obserwuj wątek
    • szajper Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 19.05.05, 18:52
      pomaluj czrnym matem załóż kułka boczne i jazda heheheheheh
      • Gość: Mariusz :P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:22
        mam jednak wrażenie że takie kółka z boku mogą utrudniać w jakiś sposób
        pokonywanie zakrętów? czy nie mam słusznych obaw?
        • Gość: NYorker Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: 70.19.13.* 19.05.05, 19:39
          ze osmiele sie zapytac, jakich zakretow?
          • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:48
            na mojej drodze. Chciałbym mimo wszystko, niedługo po nauczeniu się wheeele
            przy 300km/h, nauczyć się również pokonywać, choćby niezbyt tródne, zakręty.
    • Gość: NYorker pila lancuchowa IP: 70.19.13.* 19.05.05, 19:38
      wheelie robilbym i z gazu, i ze sprzegla. przy 300 km/h inaczej sprzet nie
      dzwignie kola. koniecznie manetka do konca i bez tylnego hamulca; przy tej
      predkosci mozna sie obalic i z warszawy do lodzi przejechac kurtka dzinsowa po
      asfalcie. polecam krotkie spodnie, bo maja lepsza aerodynamike i kask tyl na
      przod, coby strach w oczy nie zajrzal. acha, a do golenia polecam pile
      lancuchowa.
      • Gość: Mariusz P Re: pila lancuchowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:46
        myśle że kask tył do przodu mógłby mi ograniczyć również pole widzenia dlatego
        zostawie taki manewr jak już się troche podszkole. Myśle że 300km/h to może za
        szybko dlatego zaczne najpierw od 295km/h. Jeśli chodzi o golenie to bez obaw
        jeszcze nie mam zarostu. Mam dopiero 15 lat i chce jeździć na busie bez prawa
        jazdy, ale to chyba jest dozwolone?
    • Gość: wojtekk1000 Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.05, 20:12
      Stary BUSA TURBO TO ZA MAŁO!! Jak masz 500 KM to wstyd wyjechać z garażu,
      zabawa zaczyna się od 1000 KM (musisz pomyśleć o połączeniu dwuch turbo
      doładowanych silników busy w jedną całość).
      • Gość: wojtekk1000 !!DWÓCH!! IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.05, 20:13
        Z tych emocji popełniam błędy ortograficzne!!
        • Gość: Mariusz P Re: !!DWÓCH!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:11
          spoko ja też nie umiem pisac poprawnie
    • gixera Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 19.05.05, 20:20
      fantastyczny wybor, a jaki kolor, bo to bardzo istotny element?
      • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:13
        czarny mat - żeby nie było widac ewentualnycg rys
    • gixera Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 19.05.05, 20:23
      czy jestes synem dr Religi z pierwszego malzenstwa?
      • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:14
        nie
    • Gość: rysiek24 Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:33
      e slabe toto nie warto szukaj cos mocniejszego
      • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:14
        a co proponujesz?
    • bigadam Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 19.05.05, 20:44
      na początek to całkiem fajny motorek. Pojezdzisz troszkę, nabierzesz
      doswiadczenia to wtedy kupisz cos mocniejszego.
      • Gość: hornet6 Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.aster.pl 19.05.05, 21:02
        zgadzam sie z przedmówcami, Busa Turbo na pierwsze moto to świetny wybór. co
        prawda to tylko 500KM, ale od czegosrzeba zacząć. Jednak pisałeś, że
        początkujący jesteś więc radzę się odpowiedniu ubrać:
        specjalnie dla ciebie wybrałem
        -obuwie:
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=50979197
        -coś na tyłek:
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=51992867
        amerykanske abyś miał rwanie pod remizą...
        -kurtkę:
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=51256425
        -no i oczywiście cos na głowę:
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=51455382

pozdro
        • Gość: wojtekk1000 Sombrero - koniecznie!! IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.05, 21:04
          O ku.. - to sombrero jest zajebiste!!
        • Gość: hornet jeszcze raz Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.aster.pl 19.05.05, 21:05
          zgadzam sie z przedmówcami, Busa Turbo na pierwsze moto to świetny wybór. co
          prawda to tylko 500KM, ale od czegosrzeba zacząć. Jednak pisałeś, że
          początkujący jesteś więc radzę się odpowiedniu ubrać:
          specjalnie dla ciebie wybrałem
          -obuwie:
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=50979197
          -coś na tyłek:
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=51992867
          amerykanske abyś miał rwanie pod remizą...
          -kurtkę:
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=51256425
          -no i oczywiście cos na głowę:
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=51455382
          • gixera Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 19.05.05, 21:55
            hornet, dla mnie masz stajla, wije sie ze smiechu:-))))
        • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:16
          niestety aukcje nie zostały odnalezione:(
          • Gość: Kornholio Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.05, 18:14
            Usuń z adresów końcówkę [/url]
      • Gość: MAriusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:15
        dzięki za fachową radę!
    • matej23 Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 19.05.05, 20:57
      Pojeździsz troszkę, złapiesz podstawy, to może pomyślisz o delikatnym tuningu?
      • okrutny_mariuszek Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 19.05.05, 21:14
        zaraz tuning!
        twardziele jeżdżą jak sobie strzelą setkę spirytusu, oczywiście dożylnie, zaraz
        po tym jak upuszczą sobie 2 litry krwi (2 litry to minimum, Kazek spuścił 2.75
        litra i strzelił 2 steki spirytu z ukrainy, no ale on jest miszczem)
        • Gość: siurnięty Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.05, 21:23
          co do tego sombrero

ko koniecznie zwróć uwagę czy jest z kompozytu a nie z plastiku

to pierwsze lepiej ochroni twoją główkę przy lekkim szlifie

gdybś przy 300km/h postanowił się poturlać poi asfalcie

pozdr.
      • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:18
        myśle czy nie przeszczepić silnika od dostawczego volvo;/ tylko nie wiem czy 10
        litrowa jednostka napędowa się zmieści?
    • Gość: Krzysztof Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:18
      kurde, czy nie dało by się wypożyczyć tego motorowera na pół dnia-bo ja mam
      sprawę do załatwienia w Poznaniu a jestem z Lublina, co daje w obie strony
      jakieś 1000 km,więc pożmudnych obliczeniach mi wyszło, że jakbym wyskoczył tym
      busem, czy innym podobnym skuterem po sniadanku, to na obiad byłbym z powrotem
      w domu, a może z nitrem to i na drugie śniadanko....(właściwie 2 butelki nitro
      mam w piwnicy to może by wystarczyło) pozdr wszystich fanów jazdy w bermudach i
      adidasach ,nie pozdr jeżdżących w dresach Krzysztof
      • beata985 Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 20.05.05, 11:35
        poryczałam sie ze śmiechu
        buahahaahaha
        • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:21
          podobno jak potrafisz rozsmieszyć kobiete to już w 50% jest twoja:D:D:D jestem
          z siebie dumny:P
      • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:20
        myśle że dało by sie to załatwić:)
        • Gość: Matiusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:21
          oczywiście nie widze innej możliwości że rozśmieszającą osobą jestem tu jedynie
          ja:P
    • Gość: milired Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.tkchopin.pl 20.05.05, 19:15
      nie myślałeś żeby zacząc od czegoś bardziej stabilnego? co 4 koła to nie dwa ;-
      )) www.allegro.pl/show_item.php?item=51990065
      • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:23
        to naprawde niezła propopzycja ale przewyższa mój budżet o jakieś niecałe 540zł
        więc może coś tańszego będzie?
    • Gość: Dzakas ZA mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:26
      A czy te moto będzie miało siłe ruszyć. Mi się wydaje że bedzie sie troche
      dławić. Pamiętaj trzymaj ją na obrotach nie schodź z czerwonej kreski nawet
      przy ruszaniu inaczej silnik nie udźwignie i poprostu się zadusi i zagasnie a
      głupio buse odpalac z popychu na mieście :]
      • Gość: gdzie gdzieindziej Re: ZA mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:37
        ja bym proponował zakupienie na pierwsze moto Dodge tomahowka. Obliczono ze moze
        jechac 700 km/h wsam raz na ciebie. Pozycz od taty spodnie, od dziadka gogle, od
        wója słomkowy kapelusz i w droge.
        ps. tylko ten kapelusz przypie..do głowy srobami zeby ci niespie..ł.
        • Gość: rex Re: ZA mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 03:29
          bierz smialo
          • Gość: Mariusz P jak namówić rodziców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:27
            niestety problem jest:( powiedziałem tacie o tym Dodge'u i się nie zgodził:(
            piowiedział że mama absolutnie nie zgadza sie na nic co może przekroczyć
            600km/h bo wie że wheele przy tej prędkościmoże czasem być niebezpieczne i woli
            żebym odrazu nie ryzykował:( jak moge ją przekonać?
        • Gość: Mariusz P Re: ZA mało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:25
          a czy można tym robić wheele powyżej 600km/h?
          p.s.: czy do przykręcania słomianego kapelusza można używać blachowkrętów?
      • Gość: Mariusz P Re: ZA mało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:24
        dziękuje za fachową rade, zastanawiam sie czy nie ustnieje jednak możliwość że
        silnik nabierze znacznej temperatury?
        • Gość: jak to gdzie tutaj Re: ZA mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:28
          spoko jak bedziesz robił wellle (albo innego marszla) przy 600km/h i ci
          niepojdzie , to zrobisz dwa(lub wiecej) backflip - ow jak Pastrana i zawsze
          wyladujesz na ziemi. silnik chłodzisz ciekłym azotem coby sie nieprzegrzał, a do
          przytwierdzenia kapelusza mozna uzyc blachowkrętow ewentualnie osmiornice
          (reklamuja ze ten gad czyma wszystko). Postaraj sie pogadac z mamą to ci pozwoli
          napewno.
          ps na tym sprzecie mozesz jezdzic na karte rowerową, pamietaj o tym przy
          przekonywaniu mamy.
          • gixera Re: ZA mało 21.05.05, 22:43
            no nie zartuj, ten dodge ma taki wiesniacki lakier, ze ja bym sie nawet po
            ciemku na nim nie pokazala:P
    • mikegsx400 Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto 20.05.05, 22:52
      [*] :/

kolejny taki(post/list/temat), do budy...
      • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:28
        buda w sęsie szkoła?
    • Gość: robin Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 10:38
      nawet sie nie zastanawiaj tylko bierz.spokojnie dasz rade
      • Gość: hehe Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:40
        fajne to tu. jak pieszesz np wpie..ł tp sie same kropki daja zeby nieprzeklnąć:D
        • Gość: reggie Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:31
          Chłopaki wspominałam kiedyś,że was kocham :):):) zawsze rozweselic potraficie :D
          • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:29
            my Ciebie też kochamy:D
      • Gość: Mariusz P Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:28
        jestem juz zdecydowany!! wielkie dzięki za porady!
      • Gość: jortyl Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:51
        do tej busy kup sobie gościu trumne chyba że gratis dają albo juz ktoś
        wykorzystał. mam jeszcze jeden zajefany plan. kup sobie na początek ogara 200
        po tuningu optycznym albo wske przerobiną na unochoda. i kupuj tylko oryginalne
        dresiki z 4 paskami. niech moc będzie z tobą ....:-)))
        • Gość: Master Dress Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:04
          Stary. Po co ci Busa?? Kup ogara 205 zapodaj naklejki z dibełkami bo one dają po 200KM! Do tego dokładasz brewkę z tasmy klejącej tp słyszałem o 100KM z niej! to masz już 500!!!! Walnij Grafiti markerem to dostaniesz kolejne 100!!!
          I Zaloż diody bo one po 50 sztuka dają!
          • Gość: Marcin Wójek Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.chello.pl 01.06.05, 20:01
            prosze mi to udowodnić jak to prawda to ja przesiadam się z mojej rs125 na
            ogara niesłyszałem o pojemności 205cm a jakiej to jest produkcji USA ? I ile
            kosztuje ten body kit ?? proszę o szybie porady na gg 5365873 a i co
            najważniejsze ile muszę dać za tą bestję a może zamienić sięza rs :?
            Bardzo dziękuje mam nadzieję że kupie sobie ten moto (jak starczy mi funduszów)
            • Gość: Bolo Rider Re: BUSA TURBO+NITRO na pierwsze moto IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 05.06.05, 20:23
              EEE no stary jasna sprawa że kupuj od Ghosta tę maszynkę tylko zwróć uwage na
              numery na silniku iczy nitro sie nieskończyło :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka