Dodaj do ulubionych

Problem z mz etz 250

IP: *.pl / 195.150.76.* 11.11.05, 19:07
Kiedy jade na mz na wyzszych obrotach to od czasu do czasu tak glosnio
szczeli z tlumika.Dzisiaj np jak jechalem to mi wywalilo z tylu ta cala
zaslepke od tlumika takie cisnienie powstalo.Niewiem jak temu zaradzic.
Pozdro
Obserwuj wątek
    • jagiel500 Re: Problem z mz etz 250 11.11.05, 19:47
      ustaw poprawnie zaplon, zmien paliwo bo moze wlales rozpuszczalnik a nie
      beznyne:) wyczysc gaznik, filtr powietrza,moze wzbogac mieszanke i to na tyle

pozdro
      jagiel
      • Gość: dzakas no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:58
        no
      • Gość: dzakas No IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:58
        ma racje
    • Gość: matt Re: Problem z mz etz 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:44
      miałem to samo- zapłon!
    • Gość: Grzesiek Re: Problem z mz etz 250 IP: *.pl / 195.150.76.* 12.11.05, 10:31
      Zaplon byl regulowany gaznik byl ostatnio gotowany i przeczyszczany wydaje mi
      sie ze to moze byc przyczyna zlej mieszanki daje 1:50 i niewiem za bardzo czy
      to jest dobre.równiez mi sie wydaje ze zaduzy jest poziom paliwa do powietrza i
      czy to moze tak powodowac.Jeszcze moze byc tak ze zle ustawilem zaplon bo
      ustawiam przerwe na swiecy 0.3 a odstep od tloka ustawilem na 2 lub 3
      mmm.Prosze o rade.Pozdro
      • jagiel500 Re: Problem z mz etz 250 12.11.05, 16:19
        jesli wydaje ci sie ze masz zly poziom paliwo-O2 to kup oryginalna dysze (caly
        zestaw kosztuje 30zł o ile dobrze pamietam bo znajomy kupowal niedawno)-chodzi
        o zestaw wszystkich nakretek, dysz i akcesoriow gaznikowych:D
        natomiast co do zaplonu to nie wiem jakim cudem z dokladnoscia co do mm zes
        wyliczyl te odstepy,radze porownac to z danymi z ksiazki serwisowej jasli taka
        posiadasz albo w necie poszukac, co do mieszanki to z nie wiem czy mz-etz nie
        ma 1:30 no ale nie dam sobie glowy uciac bo nie posiadam mzty:), ale nawet zbyt
        duza ilosc oleju nie powoduje strzelania z ruru, najwyzej bedzie ci kopcila
        ostro:) radze ci zrobic nowa mieszanke kupic beznyne na normalnej stacji a nie
        na "wiejskim cpenie" bo jakosc znacznie inna jest:D aha i radze lac cos
        lepszego niz "mixol" bo szkoda silnika ja przez to g..no 2 razy tlok zmienialem

pozdro
        jagiel
        • edwin.sk Re: Problem z mz etz 250 12.11.05, 16:38
          zapłon ok 2,5-2mm przed górą....miaszanka 1:50.....nawet mixol może być.....jak sprzęt jest dobrze ustawiony to tłoka nie pokryje nagar....za mocno...
    • Gość: Grzesiek Re: Problem z mz etz 250 IP: *.pl / 195.150.76.* 12.11.05, 19:12
      A jaki powinien byc ustawiony poziom paliwa w tej mz
      bo moze mam zaduzy i jak wspominalem to zle wspulpracuje z powietrzem.Aha olej
      leje sthila ten do pily
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka