Dodaj do ulubionych

Gdzie grają FAUSTA??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:42
Najchętniej w Warszawie...
Obserwuj wątek
    • Gość: kmicic Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.autocom.pl 22.04.05, 10:41
      Ja wiem, że grają w Starym Teatrze w Krakowie. Mnie się ten spektakl bardzo
      podobał.
      • Gość: Iv Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:05
        Dzięki.
      • Gość: monika Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: 81.21.195.* 22.04.05, 13:03
        To znaczy GRALI. Kilka lat temu spektakl zszedł z afisza :)
        • Gość: Iv Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:36
          No to troche gorzej...
          • Gość: kmicic Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.autocom.pl 22.04.05, 14:03
            Fakt - ja "Fausta" widziałem pare lat temu. Teraz nie ma go w repertuarze. Ale
            spektakl był naprawdę niesamowity. Do dziś pamiętam Dorotę Segdę w roli
            Małgorzaty.
            • Gość: Don Giovanni Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.pool82104.interbusiness.it 22.04.05, 18:19
              W repertuarze jeszcze jest,tylko ze nie byl grany juz ze dwa lata.Taka sama
              sytuacja jest z Bracmi Karamazow.
              Mam nadzieje,ze obydwa spektakle bedzie mozna jeszcze zobaczyc.
              • Gość: melpomen Bracia Karamazow IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 21:22
                "Bracia" wracają na afisz jeszcze w czerwcu!
        • Gość: kasia Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:00
          nie tak kilka lat temu zszedl z Afisza. ja go widzialam jeszcze w 2003 roku.
          • kotorz_maly Re: Gdzie grają FAUSTA?? 23.04.05, 21:08
            faust goethe'go wciaz jest w repertuarze starego twatru,ale kiedy bedzie grany
            niewiadomo.napewno w tym sezonie juz nie.poza tym jest faust marlowe'a w
            teatrze jaracza w lodzi.
    • Gość: pete32 Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:09
      Nie wiem gdzie grają teraz, 13 maja premiera "Fausta" w Poznaniu, w Teatrze
      Nowym. Reż Janusz Wiśniewski.
      • Gość: Iv Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:29
        Ooo, zaraz poszukam. Dzieki
        • Gość: melpomen Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 21:27
          Przyjrzyj się też repertuarom operowym - tu i ówdzie można pójść na "Fausta"
          Gounoda (Gdańsk, Wrocław, Poznań, pod koniec lat 90. też Opera Narodowa - może
          jest jeszcze grany).

A w teatrze dramatycznym dwa lata temu były premiery w szczecińskim Polskim i w
          Koszalinie.
          • Gość: Malgosia Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.icpnet.pl 30.05.05, 10:57
            Ale Faust w operze to zwykle nie teatralny Faust Goethego.
            • Gość: melpomen Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 09:20
              Ale jak ktoś jest zdesperowany i nie chce mu się wyjeżdżać w świat za "Faustem"
              dramatycznym, to lepszy rydz niż nic ;-)
    • Gość: mefisto Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.icpnet.pl 30.05.05, 10:54
      Premiera Fausta odbyła się w Teatrze Nowym w Poznaniu 13 maja. Tym spektaklem
      Teatr otworzył swoją Trzecią Scenę. Bardzo ciekawe, kameralne wydarzenie.
      Polecam uwadze.
    • Gość: Mefisto Faust w Poznaniu w Teatrze Nowym. IP: *.icpnet.pl 30.05.05, 10:55
      Premiera 13.05.2005 - "Trzecia Scena" Teatru Nowego
    • Gość: monika1 Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:57
      napewno będzie w Gdańsku w Operze
    • Gość: Iwka Zakopane-Witkacy, Warszawa- Lalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:29
      grają w Witkacym w Zakopanem www.witkacy.zakopane.pl/spektakl/faust.htm
      a w Warszawie w tetarze Lalka, spektakl dla mlodziezy i dorosłych.
      Teatru Lalka nie nalezy kojarzyć tylko i wyłacznie z kukiełkami zza parawanu i
      bajkami dla dzieci
      • Gość: melpomen Zakopane-Witkacy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.05, 09:08
        Po pierwsze, to "Dr Faustus" Marlowe'a, a nie Goethego, no ale OK - nie
        czepiajmy się drobiazgów ;-)
        Gorzej, że tego akurat spektaklu w Witkacym już dawno NIE grają. Wystarczy
        popatrzeć tutaj: www.witkacy.zakopane.pl/spektakl/spektakl.htm
        Tam na dole strony jest takie cuś, co się nazywa "Aktualnie w repertuarze". No
        i gdzie tam "Faustus", hę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka