Gość: Iv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:42 Najchętniej w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kmicic Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.autocom.pl 22.04.05, 10:41 Ja wiem, że grają w Starym Teatrze w Krakowie. Mnie się ten spektakl bardzo podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iv Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:05 Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: 81.21.195.* 22.04.05, 13:03 To znaczy GRALI. Kilka lat temu spektakl zszedł z afisza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iv Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:36 No to troche gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.autocom.pl 22.04.05, 14:03 Fakt - ja "Fausta" widziałem pare lat temu. Teraz nie ma go w repertuarze. Ale spektakl był naprawdę niesamowity. Do dziś pamiętam Dorotę Segdę w roli Małgorzaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Giovanni Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.pool82104.interbusiness.it 22.04.05, 18:19 W repertuarze jeszcze jest,tylko ze nie byl grany juz ze dwa lata.Taka sama sytuacja jest z Bracmi Karamazow. Mam nadzieje,ze obydwa spektakle bedzie mozna jeszcze zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melpomen Bracia Karamazow IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 21:22 "Bracia" wracają na afisz jeszcze w czerwcu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:00 nie tak kilka lat temu zszedl z Afisza. ja go widzialam jeszcze w 2003 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kotorz_maly Re: Gdzie grają FAUSTA?? 23.04.05, 21:08 faust goethe'go wciaz jest w repertuarze starego twatru,ale kiedy bedzie grany niewiadomo.napewno w tym sezonie juz nie.poza tym jest faust marlowe'a w teatrze jaracza w lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete32 Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:09 Nie wiem gdzie grają teraz, 13 maja premiera "Fausta" w Poznaniu, w Teatrze Nowym. Reż Janusz Wiśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iv Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:29 Ooo, zaraz poszukam. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melpomen Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 21:27 Przyjrzyj się też repertuarom operowym - tu i ówdzie można pójść na "Fausta" Gounoda (Gdańsk, Wrocław, Poznań, pod koniec lat 90. też Opera Narodowa - może jest jeszcze grany). A w teatrze dramatycznym dwa lata temu były premiery w szczecińskim Polskim i w Koszalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.icpnet.pl 30.05.05, 10:57 Ale Faust w operze to zwykle nie teatralny Faust Goethego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melpomen Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 09:20 Ale jak ktoś jest zdesperowany i nie chce mu się wyjeżdżać w świat za "Faustem" dramatycznym, to lepszy rydz niż nic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.icpnet.pl 30.05.05, 10:54 Premiera Fausta odbyła się w Teatrze Nowym w Poznaniu 13 maja. Tym spektaklem Teatr otworzył swoją Trzecią Scenę. Bardzo ciekawe, kameralne wydarzenie. Polecam uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto Faust w Poznaniu w Teatrze Nowym. IP: *.icpnet.pl 30.05.05, 10:55 Premiera 13.05.2005 - "Trzecia Scena" Teatru Nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika1 Re: Gdzie grają FAUSTA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:57 napewno będzie w Gdańsku w Operze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Zakopane-Witkacy, Warszawa- Lalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:29 grają w Witkacym w Zakopanem www.witkacy.zakopane.pl/spektakl/faust.htm a w Warszawie w tetarze Lalka, spektakl dla mlodziezy i dorosłych. Teatru Lalka nie nalezy kojarzyć tylko i wyłacznie z kukiełkami zza parawanu i bajkami dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melpomen Zakopane-Witkacy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.05, 09:08 Po pierwsze, to "Dr Faustus" Marlowe'a, a nie Goethego, no ale OK - nie czepiajmy się drobiazgów ;-) Gorzej, że tego akurat spektaklu w Witkacym już dawno NIE grają. Wystarczy popatrzeć tutaj: www.witkacy.zakopane.pl/spektakl/spektakl.htm Tam na dole strony jest takie cuś, co się nazywa "Aktualnie w repertuarze". No i gdzie tam "Faustus", hę? Odpowiedz Link Zgłoś