Gość: Jacek IP: *.wcl.lts.group / 10.3.66.* 24.04.03, 22:34 Jakie to ironiczne, ze ci ktorzy kloca sie o schede po Kazimierzu Dejmku,zapomnieli ze to on powiedzial" dupa jest od srania a aktor od grania ".Pamietajcie o tym Panie i Panowie aktorzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: widz1 Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.enterpol.pl / 192.168.0.* 24.04.03, 23:01 Nawiazujac do komentarza mojego poprzednika: Dejmek swiety nie byl i jezeli sie nie myle, to za swoja mlodziencza dzialalnosc, gdyby oczywiscie byl kobieta, otrzymalby ksywe ' Ciotka rewolucji". Rewolucjonistow telewizyjnych Walendziaka okreslano mianem 'Pampersow'. Pewne rzeczy ciagna sie potem za czlowiekiem latami. To tyle odnosnie postaw, srania i grania. Z rzeczy biezacych uwazam, ze wiceprezydent Lodzi powinien nie pic przed wejsciem na widownie, a prezydent Lodzi rzucic koke albo pojsc do psychiatry. Czy ktos jescze pamieta jego genialne wystapienia podczas pelnienia poprzednich funkcji? Poza tym widze tu uderzajace podobienstwo fizyczne do innego prezydenta - Lukaszenki. Cos w tym chyba musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślepy Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.toya.net.pl 26.04.03, 09:27 Gość portalu: widz1 napisał(a): > Nawiazujac do komentarza mojego poprzednika: Dejmek swiety nie > byl i jezeli sie nie myle, to za swoja mlodziencza dzialalnosc, > gdyby oczywiscie byl kobieta, otrzymalby ksywe ' Ciotka > rewolucji". Rewolucjonistow telewizyjnych Walendziaka okreslano > mianem 'Pampersow'. Pewne rzeczy ciagna sie potem za czlowiekiem > latami. To tyle odnosnie postaw, srania i grania. > > Z rzeczy biezacych uwazam, ze wiceprezydent Lodzi powinien nie > pic przed wejsciem na widownie, a prezydent Lodzi rzucic koke > albo pojsc do psychiatry. Czy ktos jescze pamieta jego genialne > wystapienia podczas pelnienia poprzednich funkcji? Poza tym > widze tu uderzajace podobienstwo fizyczne do innego prezydenta - > Lukaszenki. Cos w tym chyba musi byc. > Kurcze to prawda ślepy byłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz2 Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 00:25 A minister kultury okazał się rewelacyjnym mediatorem! Czy nie powinien aby publicznie wyjaśnić tak bulwersującego wszystkich "rozwiązania" konfliktu? Znowu odkłada się wszystko na "po referendum"? O co chodzi tym razem? Plotki juz krążą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor "Mecenas" sztuki teatralnej, "prezydent" Jerzy K..... IP: *.mpm.net.pl 25.04.03, 22:32 Jaki człowiek mieniący się wielbicielem teatru robi sobie taką "darmową reklamę"? Kto jest znany na całą Polskę i z kogo wszyscy żartują?. Dlaczego powstają "gdzieś w Polsce" dowcipy o łódzkim prezydencie......? jeśli jeszcze nie we\iecie zapytajcie PANA prezydenta Kropiwnickiego , pewnie nie będzie mógł na ten temat rozmawiać albo wyśle Was do niedorzecznika z Rady nadzorczej lublinka Gajusa Kajusa... Ten jeszcze mniej powie... Jeszcze nikt nie zrobił dla ANTYREKLAMY TEGO miasta więcej niż panowie Kropiwnicki , Kajus...., Michaluk i inni doradcy!!!!!!!!! Ale jaki efekt przy tak skromnych środkach , powiedział by Shrek .... ale to nie je bajka Panowie, to jest rzeczywisty świat, nie ma nic wspólnego z Matrixem , Orwelem i innymi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 04:23 Oj Jacek Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madame Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 07:12 Kropiwnicki - odmóżdżona zakonnica po klauzurze. Tylko mniej ciekawy fizycznie. Podobno jest kochankiem Bendera, całują się z jęzorami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margharet Th. Sprywatyzować ten teatr i dać bez dotacji aktorom IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 07:32 Sprywatyzować ten teatr i dać bez dotacji w prezencie aktorom. Podobnie z każdą kopalnią i hutą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Sprywatyzować ten teatr i dać bez dotacji akt IP: *.toya.net.pl 25.04.03, 08:24 Sprzedac teatr! Pieniadze zaoszczedzone przeznaczyc dla bezrobotnych! Aktorzy niech otworza swoj teatr i wtedy beda mieli mozliwosc wybierania zarzadu wedlug swoich upodoban! Pracownicy ktorzy chca wybierac swoj zarzad,to chyba jeszcze "komuna"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh coś ty chłopie za stronniczy jesteś IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 08:19 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Jakie to ironiczne, ze ci ktorzy kloca sie o schede po > Kazimierzu Dejmku,zapomnieli ze to on powiedzial" dupa jest od > srania a aktor od grania ".Pamietajcie o tym Panie i Panowie > aktorzy. ciągle bronisz "kropy" bez względu na fakty. nie broń rzeczy i działań których bronić się nie da bo za moment zaczniesz popadać w śmieszność. Nawet jesli "kropę" lubisz (choć ni chuja nie rozumiem jak można takiego bufona i zarozumialca lubić!) to przyznaj oczywisty fakt że jego działania zmierzają do rozpirzenia teatru. widać o coś innego tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh inna sprawa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 08:24 że łodzianie rozum w domu zostawili jak głosowali na tego buraka pastewnego kropiwnickiego. sami są sobie winni - oczu i uszu nie maja??? szansa że zmądrzeją przy nastepnych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Paranoja! IP: proxy 25.04.03, 08:45 Pracownicy, spróbujcie zbuntować się przeciwko waszemu szefowi, prezesowi czy dyrektorowi naczelnemu (chociażby jego wiedza i kompetencje były delikatnie mówiąc skromne), a następnie liczcie na to że was nie wyrzucą z pracy. I co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh Re: Paranoja! - zgadza sie ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 10:56 Gość portalu: Boss napisał(a): > Pracownicy, spróbujcie zbuntować się przeciwko waszemu szefowi, > prezesowi czy dyrektorowi naczelnemu (chociażby jego wiedza i > kompetencje były delikatnie mówiąc skromne), a następnie liczcie > na to że was nie wyrzucą z pracy. I co wy na to? tyle że Ty Mistrzu mylisz buta z butelką teatr to NIE PRYWATNA FIRMA kropiwnickiego, a kropiwnicki NIE JEST szefem, prezesem czy dyrektorem tylko URZĘDNIKIEM pobierającym kasę OD PAŃSTWA. jest co prawda urzędnikiem na najwyższym stanowisku - ale to, do jasnej cholery!, ZOBOWIĄZUJE GO PO DWAKROĆ, by tak działać żeby sytuacja w różnych obszarach aktywności miejskiej poprawiała się a nie pogarszała. stanowisko ZOBOWIĄZUJE. powinien używać autorytetu stanowiska (i swojego - jakby go miał!) do ROZWIĄZYWANIA KONFLIKTÓW a nie wszynania nowych. czy dotarło do Mistrza??? Ps. dla przypomnienia - pamietacie kompleks tego pana na punkcie Balcerowicza który przy każdej okazji wychodził? a może też pamietacie za co poleciał z rządu, który sam był załosny, ale kropa wspieła się na absolutne wyzyny nieodpowiedzialnmości. Już trochę kaski jako państwo przez niego straciliśmy - teraz czas na budżet Łodzi. pieprzony lukaszenko bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: 212.244.177.* 25.04.03, 08:54 Moge tylko powiedziec jedno. Bardzo zaluje, ze glosowalam na Kropiwnickiego. Spotkal mnie kolejny zawod - czlowiek prawicy okazal sie takim samym bufonem zapatrzonym w siebie jak inni, nie kieruje sie dobrem naszego miasta, lecz wylacznie swoja chora ambicja. Wobec aktorow zachowuje sie bezwzglednie - traktuje ich jak chlopow panszczyznianych calkowicie zaleznych od swojego pana. Zycze mu, zeby jak najszybciej wyniosl sie z Łodzi! A moze powinnismy mu w tym pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycho Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 23:20 Bardzo Ci Aniu dziękuję za ten list.Jestem identycznego zdania i niestety też głosowałem na tego kutasa.Dzieki takim ludziom jak Ty widać że jeszcze jest paru ludzi myślących w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.lokilan 25.04.03, 10:19 cała sytuacja jest mocno żenująca, wstyd że Łódź ma takiego prezydenta o którym niepochlebnie mówi się w każdych wiadomościach, szkoda że nie można go zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.03, 13:55 Szkoda, że Królikiewicz nie może zacząć normalnej pracy. Jest to jeden z najciekawszych twórców w Polsce. Prezydent zachowuje się zupełnie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh zdzichu otwórz oczki szeroko zamknięte IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 17:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziaczek Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.mm.pl 25.04.03, 14:05 I słusznie. Ja będąc nauczycielką miałam za zadanie uczyć i wychowywać młodzież, oraz podporządkowania się aktualnemu Dyrektorowi. Mogłam z nim podjąć merytoryczną dyskusję. Nie miałam jednak, ani ja ani inna nauczycielka odwołać nowonominowego dyrektora. Mogłyśmy wyrazić swoją opinię, ale ona nie była zasadna. Dlaczego aktorzy mieliby mieć inne prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh no i jak tu czasem kogoś nie obśmiać... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 17:56 < "Mogłyśmy wyrazić swoją opinię, ale ona nie była zasadna." a to dobre :))) autokastracja rządzi... dziewczyno, CZY TY WIDZISZ CO PISZESZ?! samokrytyka jak na zebraniu partyjnym za gomułki :) < "Dlaczego aktorzy (czyt.:inni) mieliby mieć inne prawa." tłumaczenie z polskiego na nasze: "jeśli ja nie miałam nic do gadania i nikt mnie nie szanował - miałam karnie słuchać i wykonywać polecenia to inni też nie mogą sami myslec i mieć własnego zdania" - to w odniesieniu do dzieciństwa a nie do twej pracy, moja droga. czas leczyć postawę psa ogrodnika. To krzywa postawa, uszkadza kręgosłup moralny Ps. MYŚLEĆ! pani nauczycielko, MYŚLEC! - czego pani swoich wychowanków nauczy jak pani nie MYŚLI??? gdzie będą ICH kręgosłupy i wola??? polecam jako lekturę obowiązkową coś na temat dzieciństwa (np. Allice Muller) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantomas Re: no i jak tu czasem kogoś nie obśmiać... IP: *.mm.pl 27.04.03, 19:50 Mariooszku, czy ty nie widzisz, co ludzie do ciebie piszą??? Cała awantura podsycana jest przez aktorów, którzy bronią prawa, jakiego nie mają!!! Prezydent jest opluwany za to, że broni prawa, które mu przysługuje!!! I to jest właśnie typowo polska paranoja - ten kto broni prawa jest frajerem, ten kto działa wbrew prawu - bohaterem. Niech będzie w ustawie zapis, że "dyrektorów teatrów powołują aktorzy za zgodą prezydenta" - i już, kropka szczeli parafke i po kłopocie. Ale niestety, jest napisane "dyrektora teatru powołuje PREZYDENT MIASTA", on za niego odpowiiada, a aktorzy mogą się z nim zgadzać albo nie, ale nie mają prawa nie wpuszczać człowieka do pracy. Tak więc weź trochę powietrza w płuca, dotleń sobie mózg i spójrz na całą sprawę z pozycji obywatela, a nie czytelnika Dziennika Łódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.03, 01:00 Jeżeli Zdzichu, Jacek i Pani Nauczycielka nie wiedzą o co chodzi, to spróbuję to wytłumaczyć. Będą pytania. Retoryczne. 1. Czy zauważyliście, jak zmieniał się Teatr Nowy od czasu, kiedy Dyrektorem Artystycznym został Grabowski? 2. Czy zauważyliście, jak się zmienił, do czasu kiedy Dyr. Art. został ś.p. Dejmek? 3. Czy zauważyliście, ile powstało ww czasie świetnych przedstawień? 4. Zauważyliście, ilu nowych, młodych reżyserów i aktorów przewinęło się przez tę scenę? 5. Zauważyliście, ilu zaczęło tam przychodzić widzów? 6. Zauważyliście, ile nagród na festiwalach dostały przedstawienia z tego teatru? 7. Chcielibyście pracować w instytucji, która jest "na fali", z ludźmi, którzy proponują coś nowego, z którymi tworzy się ciekawe i dobre rzeczy? 8. Chcielibyście zrobić wszystko, żeby taki stan się utrzymał? 9. Naprawdę dziwicie się aktorom z Nowego, że chcą pracować z artystami, którzy mówią tym samym językiem, co zespół? Którzy rokują, że będzie dobry ciąg dalszy? 10. Czy walczylibyście do upadłego o swą przyszłość w zawodzie, o kariery artystyczne, o instytucję, w którą naprawdę wrośliście, w której przelewaliście pot i łzy? 11. Czy wierzycie w tak zwane powołanie? Może teraz trochę zrozumiecie, zanim napiszecie kolejne puste (w sensie bezduszne) posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sphin Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.toya.net.pl 25.04.03, 17:41 Kropiwnickiego nalezalo bu usunac ze stanowiska, jak narazie nic dobrego nie zrobil dla Lodzi wrecz przeciwnie wydaje mu sie ze jest tu panem i wladca, cisnienie mi skacze jak slysze o kolejnych poczynaniach naszego blaznowatego prezydenta Lodzi. Ps. ale co ja sie go czepiam przecierz ten czlowiek nie podejmuje sam zadnych decyzji ma od tego 10 doradcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plepler Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.mm.pl 25.04.03, 20:17 Jak widać, Kropiwnicki uważa, że samorząd polega na tym, że to on rządzi sam. Przed chwilą słyszałem jego wypowiedż w telewizji, gdzie oświadczył, że nie będzie zwalniał jednego człowieka (Królikiewicza)tylko dlatego, że domaga się tego tłum. Tak więc wy wszyscy, którzy tu dyskutujecie, jesteście dla niego tłumem, niegodnym tego, żeby się z nim liczyć. To swoiste pojmowanie demokracji, podobne do jego pojmowania idei samorządu. Jest on więc nie tylko łajdakiem ale i durniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatroman Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 22:24 Do tej pory wyrażałem się na tym forum dosyć subtelnie,ale już koniec z tym.Naszprezydent to poprostu kawał chuja/lub huja-do wyboru/.Uparł się jak najgłubszy osioł na tego psychola- Królikiewicza,jakby nie rozumiał,że nawet najlepszy reżyser/do których Królikiewizca nie zaliczam/nic nie zdziała z zespołem,który go nie chce.Oświadzam,że ja jako teatroman,który od przeszło 30-tu lat chodzę na wszystkie przedstawienia w Łodzi nie przyjdę ani razu do Teatru Nowego pod dyrekcją Królikiewicza.Pragnę jeszcze zaznaczyć już tylko dla podobnych Kropiwnickiemu ludzi,że mam się od zawsze za człowieka prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.mpm.net.pl 25.04.03, 22:39 Jaki człowiek mieniący się wielbicielem teatru robi sobie taką "darmową reklamę"? Kto jest znany na całą Polskę i z kogo wszyscy żartują?. Dlaczego powstają "gdzieś w Polsce" dowcipy o łódzkim prezydencie......? jeśli jeszcze nie we\iecie zapytajcie PANA prezydenta Kropiwnickiego , pewnie nie będzie mógł na ten temat rozmawiać albo wyśle Was do niedorzecznika z Rady nadzorczej lublinka Gajusa Kajusa... Ten jeszcze mniej powie... Jeszcze nikt nie zrobił dla ANTYREKLAMY TEGO miasta więcej niż panowie Kropiwnicki , Kajus...., Michaluk i inni doradcy!!!!!!!!! Ale jaki efekt przy tak skromnych środkach , powiedział by Shrek .... ale to nie je bajka Panowie, to jest rzeczywisty świat, nie ma nic wspólnego z Matrixem , Orwelem i innymi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ultimatum prezydenta w sprawie Teatru Nowego IP: *.wil.waw.pl 29.04.03, 12:00 Wart Pac pałaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janda Re:Co tam w T.Nowym? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 00:41 Czy Kropiwnicki wypieprzył to lewackie towarzystwo? Odpowiedz Link Zgłoś