Gość: nun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 09:53 BRAWO "Ę" SWIETNY POMYSL LUDZIE - TO NIE TYLKO 30 LATKI WSZYSCY CHCA SIE BAWIC Bawic na poziomie i miec dostep do atrakcji jakie daje dzisiejszy swiat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ole 70-latki w akcji: urządzają clubbing IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 10:11 OSIR nie OSI. Literówka. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia711 Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 10:23 I weź idź spokojnie do dentysty w takim kraju ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30-latka Brawo! Brawo! Brawo! IP: *.acn.waw.pl 13.03.10, 11:12 W Polsce starsi ludzie sa WYKLUCZENI, nie tylko z powodu braku pieniedzy, ale przede wszystkim sa wykluczeni z powodu wieku. Odbywa sie ot we wszystkich dziedzinach zycia: od pracy, przez ubrania, po rozrywki. Juz przecietny 40-50latek nie ma gdzie sie bawic, jeszcze starszych demonstracyjne traktuje sie jak zbednych wrecz przeszkadzajacych. Swietna akcja, bardzo potrzebna :) Pozdarwiam i zycze sukcesu! 30-latka To wstyd, hanba dla Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Brawo! Brawo! Brawo! 13.03.10, 13:01 Gość portalu: 30-latka napisał(a): > W Polsce starsi ludzie sa WYKLUCZENI, nie tylko z powodu braku > pieniedzy, ale przede wszystkim sa wykluczeni z powodu wieku. Odbywa > sie ot we wszystkich dziedzinach zycia: od pracy, przez ubrania, po > rozrywki. > Byłam do niedawna podobnego zdania (mam 50 z dużym plusem), ale wydaje mi się, że w niektórych dziedzinach "wina" leży trochę po obu stronach. Starsi ludzie sami się niejednokrotnie wykluczają, zakładając z góry, że coś jest "nie dla nich", zamiast po prostu spróbować uczestnictwa w jakiejś aktywności. Tymczasem może się okazać, że wcale ten wykluczający diabeł nie taki straszny, jak sobie wyobrażają. Konkretny przykład - od ponad pół roku chodzę na siłownię, i to nie na żadne "zajęcia trzeciego wieku", tylko na normalne treningi na ogólnej sali oraz zajęcia grupowe dla wszystkich, i spotykam się wyłącznie z przychylnymi i reakcjami (o ile ktoś w ogóle reaguje, bo ćwiczący zajęci są głównie sobą, a nie wiekiem innych osób). Za moim przykładem na siłownię w swojej dzielnicy zapisała się koleżanka dobiegająca siedemdziesiątki, bardzo sobie chwali zajęcia i też nie czuje się wykluczona. Co do pracy - zgadzam się, z ubraniem też różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda duchem-old moda dla seniorów IP: *.aster.pl 13.03.10, 14:53 Ja bym chciała , aby w sklepach pojawiały się modne ubrania uwzględniające wiek i to, że starsze kobiety mają piersi :) z dobrych tkanin, ale z designem dla seniorów, bo przecież nie ubiorę się w jakieś przezroczyste ciuszki-fintifluszki z odkrytym brzuchem. Nie chcę wyglądać jak dzidzia-piernik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidziapiernik Re: moda dla seniorów IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.10, 15:16 A bzykaj sie. Jak mam dobra figure to lubie do moich lekkich zmarszczek szokujace, lekkie stroje. Co do silowni, to przychodza babole,ogladaja innych i komentuja, jak nie slowem to wzrokiem. Kiedys lataly pod trzepak albo na plebanie, teraz marudza, to trudno sie dziwic.Czekaja na fanfary i oklaski i sa sztuczne jak sztuczna szczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: moda dla seniorów IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 13:00 Wpis dzidzipiernik adekwatny do nicku. Typ śmieszny w każdym wieku i 20 lat i 80. Odpowiedz Link Zgłoś