IP: *.home.aster.pl 09.11.10, 10:35
Byłem, próbowałem - w skrócie wielki dramat. Lubię włoskie smaki ale to doświadczenie mogłem sobie darować. Dekoracyjny koszmar, serwis poniżej krytyki. Potrawy - no comment.
Nie polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Venezia IP: 217.116.103.* 11.11.10, 19:03
      Kierując się Pana opinią odwiedziłem dwa razy restaurację Venezia. Być może mamy inne gusta ale niestety nie podzielam Pańskiej opinii. W porze lunchu lokal świeci pustkami a wieczorem razi dosłownie wszystkim: oczekiwaniem na pierwszy kontakt z kelnerem, jakością potraw rekomendowanych przez Pana (sic !), obsługą, o wystroju nie wspomnę..
      Jeśli ma to być lokal dla elit to wolę pozostać ślusarzem (z całym szacunkiem dla tego zawodu).
      Panie Macieju, błądzi Pan nie po raz pierwszy. W ramach protestu przestaję czytać Pańskie rubryki kulinarne. Co Jest Grane pozostanie dla mnie dalej wyznacznikiem przy wyborze filmów i imprez kulturalnych.
      • Gość: Tomek Re: Venezia IP: 195.182.19.* 26.01.11, 16:21
        Wszystko kwestia gustu i smaku. Ja odwiedziłem Venezię kilka razy i za każdym razem czułem się wspaniale, i najedzony i obsłużony. Najlepsza bruchetta jaką jadłem:)
    • Gość: grzegorz N Venezia IP: 195.136.30.* 02.02.11, 10:11
      Byłem bardzo częstym gościem w dawnej Venezii.
      Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, ze obsługa była niemiła, miłąem zupełnie inne odczucia. Dodatkowo w weekendy był kącik dla dzieci z przesympatyczną opiekunką.
      Jedyne, do czego można było mieć zastrzeżenia to ponury wystrój i brak światła dziennego.
      Natomiast jedzenie było na równym, niezmiennym poziomie od 15 lat, odkąd tam chodziłem (lokal poprzednio nazywał się Metromilano i mieścił na skrzyżowaniu Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich).
      Carpaccio, krewetki w pikantnym sosie i spaghetti z owocami morza pieczone w folii to było mistrzostwo. Szczególnie ta ostatnia pozycja - czegoś takiego nie jadłem w żadnym innym miejscu. Większość moich przyjaciół przychodziła tu właśnie na te potrawy.
      Oczywiście, po przejęciu lokalu przez nową właścicielkę od razu pognałem żeby się upewnić, że zmiana wyszła na lepsze, biorąc pod uwagę reputację Pani Gessler.
      Wystrój faktycznie dużo milszy, lecz jedzenie zupełnie z innej półki. Potrawy bez wyrazu, mdławe i sztampowe. Naturalnie drożej;).
      Po posiłku zapytałem obsługę, dlaczego z karty zniknęły flagowe potrawy dla których się przychodziło do tej restauracji?? W odpowiedzi kelnerka uśmiechnęła się z zakłopotaniem i stwierdziła, ze nie jestem pierwszą osobą która zadaje jej to pytanie...
      Cóż, szkoda dawnej Venezii, mimo jej oczywistych słabości, które jednak przyćmiewała jakość i smak potraw. Bardzo szkoda.
      • leeonowa Re: Venezia 24.02.11, 19:23
        Pewnie masz rację, ale cóż, życie płynie i zawsze tak jest. Myślę, że jednak warto dać szansę zmianom. czasem okazuje się, że wychodzą na lepsze. Venezia teraz oferuje każdą pizzę za 20zł, więc każdy, kto ma sceptyczne podejście do Gesslerowej może sam się przekonać:)
        • Gość: miraza Re: Venezia IP: *.icpnet.pl 30.03.11, 12:08
          Czarujące miejsce, czarująca kuchnia, czarujący klimat - magia, magia smaku i kultury, tak określilabym Venezię.
          W ogole cenię sobie p. Gessler za pomysly na promocje, pasty, pizze, Smaki Wiosny, Fesriwal Risotto, Wloska Familia....gdzie indziej tyle się dzieje???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka