mkur80 25.06.06, 08:27 Jak wam poslo odbior techniczny? moje mieszkanie jest w porzadku oprocz kilku drobnych usterek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma_k Re: odbior techniczny 26.06.06, 09:18 witam, troche tych usterek bylo, odpryski na scianach, w katach podlogi niewyrownane, parapety nieuszczelnione dokladnie, albo zachlapane silikonem, drobnostki, ale jednak sa. Oprocz tego troche rozwiazan jest zupelnie bezsensownych, jakies otwory, ktorych sensu nikt nie umie wskazac i trzeba zamurowywac, a w kuchni to mam oswietlenie w takim miejscu, ze chyba gore szafki moge sobie podswietlic... bezsens zupelny, ale inzynier powiedzial, ze plany techniczne, ktore dostalismy byly ORIENTACYJNE, no i teraz to juz nasz klopot. Meczcie ich o windy!!! ktore jeszcze nie dzialaja, a przeciez nikt nie bedzie kafelkow i innych wnosil po schodach!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_w2 Re: odbior techniczny 26.06.06, 12:25 Witam, mam pytanie co do wykonczenia klatek schodowych, w jakim są stanie? Czy ktoś z Państwa odebrał już klucze? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
szpunar1 Re: odbior techniczny 27.06.06, 22:46 ja odbieram jutro zdam więc sprawozdanie w czwartek pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
arturchadzyn Re: odbior techniczny 28.06.06, 16:49 to pwnie zależy od klatki. W mojej, od ulicy słowackiego, ściany są pomalowane, płytki na shcodach też są, ale windy jeszcze nie chodzą - podobno za dwa tygodnie mają być. Zobaczymy. A poza tym tam kręci się całe mnóstwo robotników, więc siłą rzeczy na klatkach nie jest czysto i pewnie długo jeszcze nie będzie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzen Re: odbior techniczny 28.06.06, 20:03 My już "podeszliśmy" do odbioru. Ale ostatecznie jeszcze nie odebraliśmy, ponieważ jest trochę rzeczy do poprawki. Jednak ogólne wrażenie bardzo dobre. Nie próbują spławiać albo udowadniać, że przyszły lokator się czepia. Zdają się odpowiedzialnie i konstruktywnie podchodzić do uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
szpunar1 Re: odbior techniczny 29.06.06, 12:10 sprawozdanie: pozytywy: - wylewka prosto i generalnie dobre wrażenie negatywy: - dużo krzywych kątów (w łazience i kibelku też o zgrozo) Odpowiedz Link Zgłoś
szpunar1 Re: odbior techniczny 29.06.06, 12:18 szpunar1 napisał: > sprawozdanie: > pozytywy: - wylewka prosto i generalnie dobre wrażenie > negatywy: - dużo krzywych kątów (w łazience i kibelku też o zgrozo) piszę dalej o negatywach (nichcący nacisnąłem enter) - jedna szyba do wymiany (największa) - drzwi balkonowe do wymiany lub wyczyszcenia jakąś chemią (moim zdaniem rysy ich zdaniem brud) - drzwi balkonowe za szeroko się otwierają i uderzają o ścianę, - balkon balustrada do wykończenia (jakieś wystające śruby) po za tym uwaga jest duża szpara pomiędzy kolumną a balustadą (jak ktoś ma małe dziecko lub żółwia niech zwróci na to uwagę) - parapert zewnętrzny do uszczelnieniea - brak wykończenia pod wejściem na balkon - brak kostki przy kalach (prąd może kopnąć)- kontakty na różnych wysokościach, - żródła światła zupełnie niecentralnie umieszczane (ciekawe czy tak jest na szczegółowym projekcie) i to wszystko co mi się teraz przypomniało, ale to prawda że ogólne wrażenie nie jest złe - kontrola szczegółowa czeka wykonawcę raz jeszcze za dwa tygonie i zobaczym co też chłopaki dokonają. Odpowiedz Link Zgłoś
mkaminsk1 Re: odbior techniczny 29.06.06, 17:46 Ja miałem odbiór techniczny 22 czerwca. Parę rys na parapetach, brak odpływu do wanny - to wszystkie usterki. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Na podwórku też coraz ładniej. Musimy postarać się o pomieszczenie na rowery - strzeżone jak w BABKA TOWER! Odpowiedz Link Zgłoś
arturchadzyn Re: odbior techniczny 08.07.06, 18:46 Czy ktoś z was odebrał już ostatecznie mieszkanie, tzn. otrzymał klucze do mieszkania? I czy komuś zdarzylo się, że WAN nie dotrzymał terminu 14 dni na usunięcie usterek stwierdzonych w trakcie odbioru technicznego? I co można zrobić jeśli WAN nie dotrzyma właśnie tego terminu? Odpowiedz Link Zgłoś
mkaminsk1 Re: odbior techniczny 10.07.06, 08:40 Ja odbiór techniczny miałem 22 czerwca. W piątek 7 lipca miałem dostać klucze ale nadal było kilka niedoróbek - więc nadal czekam (do końca tego tygodnia ma być ok). Podejście WANa do usterek jest ok - też je widzą i jest w nich wola usunięcia wad. Odpowiedz Link Zgłoś