ikarus280 20.12.06, 19:04 co za idiota je projektowal, jest tak ciasno ze ja nie wiem jak bede wyciagal nosidelko z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruhnio Re: miejsca parkingowe 20.12.06, 19:46 Jednym słowem tragedia :-( Także apel aby parkować dokładnie po środku, jeśli nie ten kto przyjedzie później nie otworzy drzwi... Maruhnio Odpowiedz Link Zgłoś
arturo555 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 09:16 Czy ktoś z Was wie, które miejsca są wykupione, a które są przeznaczone do parkowania dla wszystkich (tzn. dla gości)? Odpowiedz Link Zgłoś
pg55 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 10:37 A czy ktoś wie, jak z miejscami garażowymi sprawa wygląda ? Jeszcze niedawno były niedostępne, bo numery malowali. Ktoś wie, kiedy będą dostępne ? Pozdrawiam, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
aga.i Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 10:57 Witam. Dzisiaj już nam pozwolono wjechać na miejsce garażowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
orzelek2000 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 12:19 miejsca garażowe mega ciasne, fatalny wjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
bartex80 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 14:06 Miejsca parkingowe dla gości są te od najmniejszych numerków. Wykupione są tak na oko dwa pierwsze rzędy od największych numerków. Odpowiedz Link Zgłoś
arturo555 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 14:47 Dzięki, nie chciałbym parkować na czyimś miejscu i zaczynać znajomości z sąsiadami od sprzeczek:-) Pozdrawiam! Artur Odpowiedz Link Zgłoś
marx13 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 20:25 z tego co udało mi się dowiedzieć dzisiaj na odbiorze to miejsc parkingowych dla gości nie będzie wogóle.Wszystkie miejsca mają być sprzedane .Informacja od człowieka z Orco! Odpowiedz Link Zgłoś
maruhnio Re: miejsca parkingowe 22.12.06, 00:18 A kto je kupi ?? każdy z nas ma miejsce Parkingowe lub garażowe .. Maruhnio Odpowiedz Link Zgłoś
marx13 Re: miejsca parkingowe 22.12.06, 08:19 Nie wiem kto je kupi! ale możliwe, że mieszkańcy którzy mają np. dwa samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
maruhnio Re: miejsca parkingowe 24.12.06, 12:48 Wtedy będzie problem jak przyjadą goście.. nie będą mieli gdzie stanąć. Ale może dobrze że zostaną sprzedane, nię będzie sprzeczek kto z nich korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
orzelek2000 Re: miejsca parkingowe 15.01.07, 11:18 dzwoniłem w tej sprawie do administracji. sami nie wiedzą. wysłali pismo do orco z zapytaniem, które miejsca są sprzedane, a które nie. czekają na odpowiedź. to może potrwać zważywszy na fakt, że biura orco i pro są w tym samy budynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
masumisz Re: miejsca parkingowe 16.01.07, 12:21 właśnie przez to że nie wiadomo które miejsca są sprzedane a które nie, ja nigdy nie mogę zaparkować na swoim, wykupionym miejscu:( ciągle ktoś tam parkuje :(. Z tego co udało mi sie zorientowac miejsca pod płotem (od ulicy) są podobno wolne - miały mieć przeznaczenie dla gości. Na pewno są wykupionie wszystkie miejsca najbliżej bloku PŁD (jak kupowałam mieszkanie wziełam je jako jedne z ostatnich z tej lini). A tak poza tym chyba pójdę w ślady sąsiadów, którzy wystawili tabliczki "nie parkuj" na swoich miejscach :)) pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarusowa Re: miejsca parkingowe 16.01.07, 21:35 Moim zdaniem powinni postawić koziołki przy każdym wykupionym miejscu. Każdy miałby swój własny klucz i byłby święty spokój, bo ochrona chyba nie jest w stanie tego upilnować. na naszym miejscu prawie cały czas stoi nie nasz samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
maruhnio Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 08:36 To jedyne rozsądne rozwiązanie, zrobić podnoszone blokady. Szczerze mówiąc rzadko udaje mi się stanąć na swoim miejscu bo ... praktycznie zawsze jest zajęte. Dla informacji miejsce 41 jest wykupione :-)). Wczoraj ochroniarz powiedział mi że jak zwrócił uwagę jakiemuś gościowi aby nie stawał na nie swoim miejscu, ten odpowiedział mu: " pilnuj lepiej srzynek na listy..." Wiadomo że oni są zatrudnieni, u nas ale chyba powinniśmy się podporządkować do tego czego sami oczekujemy. Pozdrawiam Maruhnio Odpowiedz Link Zgłoś
bartex80 Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 09:58 Ja myślę, że powinno być tak jak na innych nowych osiedlach - auta stawiane na nieswoich miejscach są tam odholowywane na jakiś płatny parking na koszt właścicieli tych aut. Odpowiedz Link Zgłoś
orzelek2000 Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 13:04 problem się skończy, jak administrator wywiesi na drzwiach informację, które miejsca są dla gości. poprosiłem o to w rozmowie telefonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zabakskok Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 17:56 Witam serdecznie ja myślę, że problem się skończy jak zrobią szlaban na wjeździe do naszego osiedla - a ochrona powinna wpuszczać tylko te samochody które należą do właścicieli. Dla przyjezdnych powinni wydawać karty wjazdu i nie wpuszczać więcej samochodów niż przewidzianych miejsc dla gości... Tak się praktykuje na innych osiedlach Miejemy nadzieję że kiedyś w końcu zamontują szlabany i brakujące elementy ogrodzenia - w tym furtkę.. Chyba że to tylko moje takie marzenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.andrade Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 18:23 Bądźmy wyrozumiali dopóki nie skończą się remonty w mieszkaniach. W większości przypadków parkują tam ekipy remontowe. Damy radę! A kto oczywiście może niech poinformuje swoich macherów gdzie parkować (gdzie ma miejsce wykupione)i problem z głowy. Moi grzecznie parkują w garażu:) Odpowiedz Link Zgłoś
ikarusowa Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 19:37 Pozdrawiamy miejsce 41 Miejsce 40 Odpowiedz Link Zgłoś
maruhnio Re: miejsca parkingowe 19.01.07, 09:15 Pozdrawiam miejsce 40 :-) Miejsce 41 Odpowiedz Link Zgłoś
mr05 Re: miejsca parkingowe 01.02.07, 11:52 Witam Sąsiadów, Mam prośbę o trochę życzliwości (szczególnie dla osob juz mieszkających) przy wybieraniu miejsca parkowania na osiedlu. Wczoraj na chodniku stały centralnie zaparkowane skoda i opel, na drodze przejazdowej woda i błoto posniegowe po kostki, a chodnikiem nie dało się przejść... Wiem, że nie ma znaku zakazu parkowania, ale miejmy dla siebie trochę szacunku. Druga rzecz to zaparkowane wzdłuż drogi samochody. Nie wnikam jak się to ma do przepisów PPoż, ale w praktyce jest to uciążliwe o tyle, że jeśli chcę na chwile zaparkować w pobliżu klatki by wypakować coś z auta, to okazuje się to niemożliwe, bo miejsca są obstawione na stałe. Pomyślcie proszę, zanim zaparkujecie. Chyba każdy ma swoje miejsce parkingowe, poza tym są miejsca dla gości. Pozdrawiam, Mirka Odpowiedz Link Zgłoś
vombatus Re: miejsca parkingowe 01.02.07, 14:37 Przypuszczam, że osoby, które parkują na chodniku, stają tam wyłącznie, żeby coś wyładować, ewentualnie coś zainstalować - taki stan rzeczy jeszcze trochę potrwa, biorąc pod uwagę szczątkowy na razie stan zasiedlenia. Skądinąd ja również stawiam moją Skodę na chodniku pod klatką, jeśli przywiozłem właśnie 50 kg paneli, farby czy czego tam jeszcze. Ale rzeczywiście, jeśli nie jest to konieczne, nie parkujmy na chodniku. Inna rzecz - bodajże w sobotę duży granatowy Opel (?) na krakowskich tablicach zastawił mi miejsce w garażu. Moja prośba, przede wszystkim do gości - nie parkujmy na miejscach mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
mr05 Re: miejsca parkingowe 01.02.07, 16:01 vombatus, ja właśnie to miałam na myśli - jeśli przywozisz materialy do wykończenia chaty, to normalne, ze potrzebujesz na czas rozładunku zaparkować pod klatką czy w przejeździe niemiło i mniej normalnie jest gdy nie możesz podjechac, bo miejsca są zastawione samochodami zaparkowanymi tam na stałe, albo nie mozesz isc chodnikiem wzdluz drogi, bo ktos uzywa go jako parkingu ale nie ma co drązyc tematu - na wlasnych doswiadczeniach 'dotrzemy sie' powoli :) Odpowiedz Link Zgłoś
donelka1 Re: miejsca parkingowe 02.02.07, 10:20 Witam, Ja chciałam tylko powiedzieć że my np. stajemy wzdłuż uliczki, z tego względu że odkąd mieszkamy tu dwa tygodnie, nie trafiliśmy jeszcze na wolne SWOJE miesjce parkingowe, więc naprawdę proście swoje ekipy i gości o nie zastawianie miejsc. Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
michgra Re: miejsca parkingowe 02.02.07, 11:49 Jeśli chodzi o parkowanie na drodze - zwróćcie uwagę ma tablicę która stanęła chyba wczoraj (wczoraj ją zauważylem) obok śmietnika, a opisującą nasze prawa używania drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
aga7719 Re: miejsca parkingowe 05.02.07, 16:53 Przepraszam, że pytam ale czy jesteś właścicielem miejsca 41 na parkingu naziemnym koło bloku południowego ? Agata Odpowiedz Link Zgłoś
dominik761 Re: miejsca parkingowe 06.02.07, 15:27 czesc mam pytanie do osob ktore maja miejsca parkingowe jak moze wiecie PRO wycenilo ryczalt za garaz na 110pln jaka kwote maja placic wlasciciele miejsca parkingowego? Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
michgra Re: miejsca parkingowe 06.02.07, 15:32 Połowę tego, czyli 55 zł (przynajmniej na fakturze którą my dostali.my tak jest) Odpowiedz Link Zgłoś
dominik761 Re: miejsca parkingowe 07.02.07, 13:53 dzieki za odpowiedz do zobaczenia "u Anioła" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maruhnio Re: miejsca parkingowe 07.02.07, 14:35 A co to jest "Anioł" :-) Pozdrawiam Maruhnio Odpowiedz Link Zgłoś
mr05 Re: miejsca parkingowe 07.02.07, 14:53 maruhnio napisał: > A co to jest "Anioł"? A "Alternatywy 4" pamiętasz? :) Swoją drogą klimat wokół Flamenco zaczyna przypominać tamtą groteskę... Odpowiedz Link Zgłoś
maruhnio Re: miejsca parkingowe 07.02.07, 14:59 Mam nadzieję że doczekam takich czasów że będzie konkurencja wśród developerów i będą dbali o wizerunek i klienta. W tej chwili sprzedaje się wszystko więc robia co chcą. Zgadzam się że to co się u nas teraz dzieje to Alternatywy nie 4 a nawet 5 :-), w nowym wydaniu. Żałuje że poleciłem ORCO znajomym.. Pozdr Maruhnio Odpowiedz Link Zgłoś