Dodaj do ulubionych

miejsca parkingowe

20.12.06, 19:04
co za idiota je projektowal, jest tak ciasno ze ja nie wiem jak bede wyciagal
nosidelko z dzieckiem.
Obserwuj wątek
    • maruhnio Re: miejsca parkingowe 20.12.06, 19:46
      Jednym słowem tragedia :-(
      Także apel aby parkować dokładnie po środku, jeśli nie ten kto przyjedzie
      później nie otworzy drzwi...

Maruhnio
      • arturo555 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 09:16
        Czy ktoś z Was wie, które miejsca są wykupione, a które są przeznaczone do
        parkowania dla wszystkich (tzn. dla gości)?
        • pg55 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 10:37
          A czy ktoś wie, jak z miejscami garażowymi sprawa wygląda ?
          Jeszcze niedawno były niedostępne, bo numery malowali. Ktoś wie, kiedy będą
          dostępne ?

Pozdrawiam,
          Piotrek
          • aga.i Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 10:57
            Witam.
            Dzisiaj już nam pozwolono wjechać na miejsce garażowe.

Pozdrawiam
            • orzelek2000 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 12:19
              miejsca garażowe mega ciasne, fatalny wjazd.
        • bartex80 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 14:06
          Miejsca parkingowe dla gości są te od najmniejszych numerków. Wykupione są tak
          na oko dwa pierwsze rzędy od największych numerków.
          • arturo555 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 14:47
            Dzięki, nie chciałbym parkować na czyimś miejscu i zaczynać znajomości z
            sąsiadami od sprzeczek:-)

Pozdrawiam!
            Artur

• marx13 Re: miejsca parkingowe 21.12.06, 20:25
            z tego co udało mi się dowiedzieć dzisiaj na odbiorze to miejsc parkingowych
            dla gości nie będzie wogóle.Wszystkie miejsca mają być sprzedane .Informacja od
            człowieka z Orco!
            • maruhnio Re: miejsca parkingowe 22.12.06, 00:18
              A kto je kupi ?? każdy z nas ma miejsce Parkingowe lub garażowe ..

Maruhnio
              • marx13 Re: miejsca parkingowe 22.12.06, 08:19
                Nie wiem kto je kupi! ale możliwe, że mieszkańcy którzy mają np. dwa samochody.
                • maruhnio Re: miejsca parkingowe 24.12.06, 12:48
                  Wtedy będzie problem jak przyjadą goście.. nie będą mieli gdzie stanąć.
                  Ale może dobrze że zostaną sprzedane, nię będzie sprzeczek kto z nich korzysta.

• orzelek2000 Re: miejsca parkingowe 15.01.07, 11:18
                    dzwoniłem w tej sprawie do administracji. sami nie wiedzą. wysłali pismo do
                    orco z zapytaniem, które miejsca są sprzedane, a które nie. czekają na
                    odpowiedź. to może potrwać zważywszy na fakt, że biura orco i pro są w tym samy
                    budynku :)
                    • masumisz Re: miejsca parkingowe 16.01.07, 12:21
                      właśnie przez to że nie wiadomo które miejsca są sprzedane a które nie, ja
                      nigdy nie mogę zaparkować na swoim, wykupionym miejscu:( ciągle ktoś tam
                      parkuje :(. Z tego co udało mi sie zorientowac miejsca pod płotem (od ulicy) są
                      podobno wolne - miały mieć przeznaczenie dla gości.
                      Na pewno są wykupionie wszystkie miejsca najbliżej bloku PŁD (jak kupowałam
                      mieszkanie wziełam je jako jedne z ostatnich z tej lini).
                      A tak poza tym chyba pójdę w ślady sąsiadów, którzy wystawili tabliczki "nie
                      parkuj" na swoich miejscach :))
                      pozdrawiam
                      A.
                      • ikarusowa Re: miejsca parkingowe 16.01.07, 21:35
                        Moim zdaniem powinni postawić koziołki przy każdym wykupionym miejscu. Każdy
                        miałby swój własny klucz i byłby święty spokój, bo ochrona chyba nie jest w
                        stanie tego upilnować.
                        na naszym miejscu prawie cały czas stoi nie nasz samochód.
                        • maruhnio Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 08:36
                          To jedyne rozsądne rozwiązanie, zrobić podnoszone blokady.
                          Szczerze mówiąc rzadko udaje mi się stanąć na swoim miejscu bo ... praktycznie
                          zawsze jest zajęte. Dla informacji miejsce 41 jest wykupione :-)).
                          Wczoraj ochroniarz powiedział mi że jak zwrócił uwagę jakiemuś gościowi aby nie
                          stawał na nie swoim miejscu, ten odpowiedział mu: " pilnuj lepiej srzynek na
                          listy..."
                          Wiadomo że oni są zatrudnieni, u nas ale chyba powinniśmy się podporządkować do
                          tego czego sami oczekujemy.

Pozdrawiam
                          Maruhnio

• bartex80 Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 09:58
                            Ja myślę, że powinno być tak jak na innych nowych osiedlach - auta stawiane na
                            nieswoich miejscach są tam odholowywane na jakiś płatny parking na koszt
                            właścicieli tych aut.
                            • orzelek2000 Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 13:04
                              problem się skończy, jak administrator wywiesi na drzwiach informację, które
                              miejsca są dla gości. poprosiłem o to w rozmowie telefonicznej.
                              • zabakskok Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 17:56
                                Witam serdecznie
                                ja myślę, że problem się skończy jak zrobią szlaban na wjeździe do naszego
                                osiedla - a ochrona powinna wpuszczać tylko te samochody które należą do
                                właścicieli. Dla przyjezdnych powinni wydawać karty wjazdu i nie wpuszczać
                                więcej samochodów niż przewidzianych miejsc dla gości...
                                Tak się praktykuje na innych osiedlach
                                Miejemy nadzieję że kiedyś w końcu zamontują szlabany i brakujące elementy
                                ogrodzenia - w tym furtkę.. Chyba że to tylko moje takie marzenia.
                                pozdrawiam
                                • m.andrade Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 18:23
                                  Bądźmy wyrozumiali dopóki nie skończą się remonty w mieszkaniach. W większości
                                  przypadków parkują tam ekipy remontowe. Damy radę! A kto oczywiście może niech
                                  poinformuje swoich macherów gdzie parkować (gdzie ma miejsce wykupione)i
                                  problem z głowy. Moi grzecznie parkują w garażu:)
                          • ikarusowa Re: miejsca parkingowe 17.01.07, 19:37
                            Pozdrawiamy miejsce 41

Miejsce 40
                            • maruhnio Re: miejsca parkingowe 19.01.07, 09:15
                              Pozdrawiam miejsce 40 :-)

Miejsce 41
                              • mr05 Re: miejsca parkingowe 01.02.07, 11:52
                                Witam Sąsiadów,
                                Mam prośbę o trochę życzliwości (szczególnie dla osob juz mieszkających) przy
                                wybieraniu miejsca parkowania na osiedlu. Wczoraj na chodniku stały centralnie
                                zaparkowane skoda i opel, na drodze przejazdowej woda i błoto posniegowe po
                                kostki, a chodnikiem nie dało się przejść...
                                Wiem, że nie ma znaku zakazu parkowania, ale miejmy dla siebie trochę szacunku.
                                Druga rzecz to zaparkowane wzdłuż drogi samochody. Nie wnikam jak się to ma do
                                przepisów PPoż, ale w praktyce jest to uciążliwe o tyle, że jeśli chcę na
                                chwile zaparkować w pobliżu klatki by wypakować coś z auta, to okazuje się to
                                niemożliwe, bo miejsca są obstawione na stałe.
                                Pomyślcie proszę, zanim zaparkujecie. Chyba każdy ma swoje miejsce parkingowe,
                                poza tym są miejsca dla gości.
                                Pozdrawiam,
                                Mirka
                                • vombatus Re: miejsca parkingowe 01.02.07, 14:37
                                  Przypuszczam, że osoby, które parkują na chodniku, stają tam wyłącznie, żeby coś
                                  wyładować, ewentualnie coś zainstalować - taki stan rzeczy jeszcze trochę
                                  potrwa, biorąc pod uwagę szczątkowy na razie stan zasiedlenia. Skądinąd ja
                                  również stawiam moją Skodę na chodniku pod klatką, jeśli przywiozłem właśnie 50
                                  kg paneli, farby czy czego tam jeszcze. Ale rzeczywiście, jeśli nie jest to
                                  konieczne, nie parkujmy na chodniku.

Inna rzecz - bodajże w sobotę duży granatowy Opel (?) na krakowskich tablicach
                                  zastawił mi miejsce w garażu. Moja prośba, przede wszystkim do gości - nie
                                  parkujmy na miejscach mieszkańców.
                                  • mr05 Re: miejsca parkingowe 01.02.07, 16:01
                                    vombatus, ja właśnie to miałam na myśli - jeśli przywozisz materialy do
                                    wykończenia chaty, to normalne, ze potrzebujesz na czas rozładunku zaparkować
                                    pod klatką czy w przejeździe
                                    niemiło i mniej normalnie jest gdy nie możesz podjechac, bo miejsca są
                                    zastawione samochodami zaparkowanymi tam na stałe, albo nie mozesz isc
                                    chodnikiem wzdluz drogi, bo ktos uzywa go jako parkingu

ale nie ma co drązyc tematu - na wlasnych doswiadczeniach 'dotrzemy sie'
                                    powoli :)
                                    • donelka1 Re: miejsca parkingowe 02.02.07, 10:20
                                      Witam,
                                      Ja chciałam tylko powiedzieć że my np. stajemy wzdłuż uliczki, z tego względu
                                      że odkąd mieszkamy tu dwa tygodnie, nie trafiliśmy jeszcze na wolne SWOJE
                                      miesjce parkingowe, więc naprawdę proście swoje ekipy i gości o nie zastawianie
                                      miejsc. Dzięki z góry.
                                      • michgra Re: miejsca parkingowe 02.02.07, 11:49
                                        Jeśli chodzi o parkowanie na drodze - zwróćcie uwagę ma tablicę która stanęła
                                        chyba wczoraj (wczoraj ją zauważylem) obok śmietnika, a opisującą nasze prawa
                                        używania drogi.
                          • aga7719 Re: miejsca parkingowe 05.02.07, 16:53
                            Przepraszam, że pytam ale czy jesteś właścicielem miejsca 41 na parkingu
                            naziemnym koło bloku południowego ?
                            Agata
      • dominik761 Re: miejsca parkingowe 06.02.07, 15:27
        czesc
        mam pytanie do osob ktore maja miejsca parkingowe
        jak moze wiecie PRO wycenilo ryczalt za garaz na 110pln
        jaka kwote maja placic wlasciciele miejsca parkingowego?

Dominik
        • michgra Re: miejsca parkingowe 06.02.07, 15:32
          Połowę tego, czyli 55 zł (przynajmniej na fakturze którą my dostali.my tak
          jest)
          • dominik761 Re: miejsca parkingowe 07.02.07, 13:53
            dzieki za odpowiedz

do zobaczenia "u Anioła"

;)
            • maruhnio Re: miejsca parkingowe 07.02.07, 14:35
              A co to jest "Anioł" :-)

Pozdrawiam
              Maruhnio
              • mr05 Re: miejsca parkingowe 07.02.07, 14:53
                maruhnio napisał:

> A co to jest "Anioł"?

A "Alternatywy 4" pamiętasz? :)
                Swoją drogą klimat wokół Flamenco zaczyna przypominać tamtą groteskę...
                • maruhnio Re: miejsca parkingowe 07.02.07, 14:59
                  Mam nadzieję że doczekam takich czasów że będzie konkurencja wśród developerów
                  i będą dbali o wizerunek i klienta.
                  W tej chwili sprzedaje się wszystko więc robia co chcą.

Zgadzam się że to co się u nas teraz dzieje to Alternatywy nie 4 a nawet 5 :-),
                  w nowym wydaniu.

Żałuje że poleciłem ORCO znajomym..

Pozdr
                  Maruhnio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka