Dodaj do ulubionych

Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 21:23
Bezczelny typ i jeszcze z rozbrajającą szczerością stwierdza, że
brudzą od 5. Powinni dostawać tak po kieszeni, że odechciałoby się
im tego rozlepiania. Z tą, co tu dużo kryć dewastacją jakoś
potrafili sobie poradzić Wrocławianie, nam się jeszcze zejdzie parę
lat.
Obserwuj wątek
    • tenkobuz Gdzie jest Izba Skarbowa? 06.03.08, 21:37
      Czy to jest firma czy jakiś bandycki geszeft? Adresu nie podadzą, bo to co robią
      jest nielegalne. Ciekawe. Wnioskować zatem należy, że i podatków nie płacą. Może
      zatem zainteresuje się tym Izba Skarbowa? Per analogiam do Al Capone'a...
      • Gość: kłamstwa Ach te doniesienia redaktorów GW! IP: 83.238.44.* 07.03.08, 01:27
        Pan redaktor chyba znów nakłamał. Owszem, taka oferta "firmy reklamowej" zawisła na kilku warszawskich przystankach, ale sam sprawdzałem - jest to grupka dzieciaków, która nie ma nawet działalności i przyznają oni, że chcą w ten wątpliwy sposób dorobić. Ciekawe skąd pan redaktor znalazł tego właściciela firmy i dlaczego gość był tak głupi, żeby krytycznie przedstawiać własną 'ofertę'. Panu redaktorowi trudno wierzyć tym bardziej po paru ostatnich wiadomościach, gorąco komentowanych później przez czytelników.
        Wszystkich zainteresowanych zachęcam do kontaktu z "firmą" i poznania, jak to jest naprawdę, a nie jak pisze GW.
        • Gość: zzz czyli co IP: *.cpe.netcabo.pt 07.03.08, 02:18
          'dzieci' moga krasc?
        • Gość: stalker Re: Ach te komentarze sfrustrowanych czytelników! IP: *.acn.waw.pl 07.03.08, 02:56
    • Gość: Maciek Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: *.5.waw.pl 06.03.08, 21:44
      Cóż za chamstwo. Na szczęście ja zawsze jak jestem na przystanku to zrywam te plakaty. I Wy tak róbcie, a w ten sposób firma zbankrutuje.

Czego i sobie i wam życzę.

PS:
      A dlaczego Miasto nie podniesie kary za zaśmiecanie np. do 500 zł? albo 5000?
      • Gość: quosoo Re: Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: 192.193.245.* 07.03.08, 09:56
        ... I Wy tak róbcie, a w ten sposób firma zbankrutuje.
        >
        > Czego i sobie i wam życzę.

Życzyć sobie bankructwa to dziwactwo, ale łatwe do spełnienia. Ale
        dlaczego życzysz tego również mnie i innym internautom?
        • Gość: Bapća Andźa Właśnie! A to dzieki reklamom miasto jest kolorowe IP: *.acn.waw.pl 07.03.08, 15:13
          I jak na zachodzie. Mi sie podoba.
    • Gość: marek A Gronkiewicz Waltz Warszawe olewa. IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.08, 22:00
      Wstyd by mnie bylo takim smierdzacym miastem zarzadzac. Warszawa
      wyglada gozej niz wysypisko smieci. Estetyka to dla wladz slowo
      nieistniejace.

A wystarczy podniesc kary ,czesciej czyscic oraz zmienic prawo tak
      aby kara rozklejania plakatow bylo wiezienie... No ale w Polsce "nie
      da sie ,bo nie".
      • Gość: wzd Re: Wygrała by dokopac Kaczorom IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.03.08, 23:06
        - a nie po to, by zarządzac Warszawą.
        Przeciez dlatego na nia głosowalismy!
        Chyba nikt nie sądził, ze ta Pani może czymkolwiek zarządzac!!!
        • Gość: Przemek Re: Wygrała by dokopac Kaczorom IP: *.acn.waw.pl 06.03.08, 23:30
          tylko pisdzielce twierdza, ze nic sie nie dzieje w warszawie :)

chlopaki, wylacznie torunskie radio i idzcie sie przejsc. swiat naprawde jest
          przyjemny i nie przypomina tego z wizji torunskiego zlodzieja :)
          • Gość: wzd Re: Wygrała by dokopac Kaczorom IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.03.08, 23:59
            toż dzieje się dzikeje, np. zakleja przystanki...;)
            I tralala
            • dorsai68 Re: Wygrała by dokopac Kaczorom 07.03.08, 10:21
              Gość portalu: wzd napisał(a):

> toż dzieje się dzikeje, np. zakleja przystanki...;)
              > I tralala

A po czterech latach rządów PiS w Warszawie było już tak dobrze, nie?
              W czasie ich kadencji zniknęły plakaty z przystanków, rozwiązano problem nieprawidłowego parkowania i nielegalnego handlu, zwinięte zostały płachty reklamowe szpecące budynki.

Ech... Już było tak pięknie, ale przyszło PO i wszystko popsuło...
    • Gość: tw demokracja jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 22:32
      Jak zapytałem obklejającego typa, czemu zaśmieca przystanek odpowiedział:
      -Demokracja jest.
      • Gość: wzd Re: Totalitaryzm był za Kaczorow IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.03.08, 23:07
        - to nie zaklejali...
        • Gość: Przemek za kaczorow to nic nie bylo :] IP: *.acn.waw.pl 06.03.08, 23:31
          i tyle w temacie kaczuszkowym :)
          • Gość: marek wole nic niz "niewidzialna reke rynku" IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.08, 23:40
            Wole nic niz liberalna anarchie.
            • Gość: Przemek Re: wole nic niz "niewidzialna reke rynku" IP: *.acn.waw.pl 06.03.08, 23:44
              a gdzie ta anarchia? mozesz wskazac? moze to hania namawiala tego (czy innych
              kolesi), by obklejali przystanki? :]

poza tym, gdybys byl z wawy to 'obrazek obklejonego przystanku' nie mialby dla
              Ciebie kilku miesiecy, tylko wiele lat...

ehhh... pisdzielce do dzis nie moga zniesc przegranej? podpowiem, ze to wlasnie
              przez to wasze 'wolimy nic' :)
    • Gość: Ja4321 ..ale profesjonalnie IP: *.aster.pl 06.03.08, 23:41
      Rzeczywiście bardzo profesjonalnie, sądząc po załączonym obrazku to wielce profesjonalnie robia plakaty w wordzie (pirackim oczywiście) a zaprzyjaźnione drukarnie to tani punkt ksero,
      porażka i amatorka po prostu
      • Gość: antek Re: ..ale profesjonalnie IP: *.chello.pl 07.03.08, 07:58
        Lisicki raczej nie wi co to profesjonalna reklama, bo to co "ujawnił" na pewno nią nie jest
    • Gość: Ya Re: Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 00:49
      Ya pyta tak zwanego "redaktora działu miejskiego" (redaktora śledczego - oczywiście) – co to jest, Q, "obklejanie"??? Czy był przy tym słownik?
      • Gość: a. Re: Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: *.chello.pl 07.03.08, 01:32
        BRAWO GAZETA, Lisicki na dziennikarza roku w kategorii śledczej!
        Jeszcze trochę i zacznie odkrywać dziury w jezdni.
      • Gość: koleś Re: Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: 83.238.44.* 07.03.08, 01:43
        Lisowatemu zapewne pomieszało się obklejanie z oklejaniem, ale czy zna nasz redaktor miejski różnicę?:(
    • maciej48 A może by legalnie 07.03.08, 08:37
      Zamiast ganiać straż miejską i naklejaczy nie lepiej wydzielić na
      karzdym przystanku tablicę do prywatnych ogłoszeń z informacją np.
      Czyściciel przystanku wywieszone tu gloszenia zdziera raz w tygodniu
      w soboty od 9 do 11 rano. I mamy to o co chodzi : ludzie mają
      miejsce do wieszania tego co i tak powieszą, a przy stanowczej walce
      z ogloszeniami klejonymi gdzie indziej my wszyscy w miarę czyste
      miasto!
      • Gość: 3soraja Re: A może by legalnie IP: *.centertel.pl 07.03.08, 09:58
        Można to nawet skomercjalizować: wydzielone miejsce za opłatą i duże rabaty dla
        firm, które nie zaśmiecają miasta nielegalną reklamą. Tylko rozwiązania
        atrakcyjne ekonomicznie dla reklamodawców będą skuteczne. A miasto powinno przy
        wycenie zastosować rachunek ciągniony uwzględniając obecne koszty usuwania
        nielegalnych reklam.
        • opin Re: A może by legalnie 07.03.08, 11:21
          A nie można rozszerzyć umów z firmami, które zajmują się opróżnianiem
          przystankowych śmietników? Przecież zerwanie tych kartek przyklejonych taśmą
          klejącą zajmuje kilka sekund.
          Jak to jest, że kliku gó..arzy jest sprytniejszych od władz całego miasta i
          jeszcze koszą na tym kasę?
          • Gość: 3soraja Re: A może by legalnie IP: *.centertel.pl 07.03.08, 14:28
            Lepiej, żeby nie mieli dla kogo kleić niż trzeba było zrywać. Taśma zawsze
            zostawia ślady.
    • Gość: DYMNA ELŻBIETA Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: *.aster.pl 07.03.08, 11:22
      POMÓŻ NAM ZMIENIĆ PRAWO W POLSCE – PRZYGOTOWUJEMY PROJEKT USTAWY O ESTETYCE W
      PRZESTRZENI PUBLICZNEJ –
      www.miastomojeawnim.pl

• garfield Re: Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie 07.03.08, 14:17
        a może SM zamiast ganiać z ostrą bronią i wysiadywać dupska w samochodach z
        fotoradarem powinna zająć sie tymi rozklejaczami?? Skoro parkowanie na
        trawnikach ich przerasta to może dadzą radę pogonić małolatów zaśmiecających
        miasto??
    • Gość: sajbeer Re: Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: *.chello.pl 07.03.08, 14:25
      Racja.Najlepsza metoda zaczac rozklejaczy nekac do skutku(Ale Straz Miejska woli
      scigac "babcie z pietruszka").Dodatkowo nekac firmy ktore sie reklamuja,az
      przestanie sie oplacac.
    • Gość: qwert Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: *.chello.pl 07.03.08, 15:38
      Takiego s...syna powinni wsadzić na 100 lat. Co taki debil nauczy
      swoje dzieci, co im przekaże wyrosną na takich samych s....lów jak
      tatauś. Takich ludzi powinna obiąć przymusowa sterylizacja. Ma rację
      strażnik że karać trzeba zleceniodawcę, jakby zapłacił dziesięć
      tysięcy (a nie sto czy dwieście) to szybko poszedłby po rozum do
      głowy. A adres zleceniodawca sam by pokazał.
    • Gość: Ogr Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: *.mlociny.waw.pl 07.03.08, 16:35
      Gdyby strażnicy podchodzili do sprawy poważnie i
      1. ZAUWAŻALI osoby rozklejające reklamy oraz
      2. dawali mandaty po 400-500 zł (A MAJĄ DO TEGO PRAWO!), interes przestałby być
      taki opłacalny...
      tylko że... zapyta strażnik... p o c o . . . ? ? ?
    • robert_wwa Re: Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie 07.03.08, 18:44
      Wystarczy karać. 50zł mandatu wliczone w koszta 400zł dziennego dochodu. To jak
      będzie 500zł to już ciężko to będzie wliczać w koszty.
      Ale tu niestety potrzeba SM z prawdziwego zdarzenia, a nie paraPolicji,
      potrzebujemy funkcjonariuszy którzy zajmą się reklamami, złym parkowaniem czy
      handlarzami. Od innych zadań mamy Policje.
    • Gość: Maciek A ciąg dalszy? IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 20:57
      Byłbym bardzo zadowolony, gdyby pojawił się ciąg dalszy artykułu w postaci informacji na temat postępowania policji po zgłoszeniu przezeń podejrzenia popełnienia przestępstwa. Przecież po numerach telefonów można ową zorganizowaną grupę przestępczą bez problemu namierzyć.
      • Gość: Kajtom Re: A ciąg dalszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 18:03
        Znam dalszy ciąg. Zaniosłem do odpowiedniego wydziału w dzielnicy i
        SM zdjęcia plakatów, którymi pewna firma okleiła pół miasta i
        złożyłem odpowiednie pismo. Straż Miejska odmówiła wsczęcia
        samodzielnego postępowania wykroczeniowego. Zażądała ode mnie abym
        złożył prywatny akt oskarżenia. Złożyłem wiedząc, że jakby co będę
        ciagany po do sądu grodzkiego. Ale nie byłem więc pewnie umorzono
        sprawę (powiadomienia nie dostałem). Kłopot także w tym, że prawo
        nie przewiduje wprost karania zlecającego nielegalne plakatowanie.
        Do tego dochodzi inercja czy wręcz niechęc do zajmowania się ta
        sparwą przez SM i Policję oraz bierność obywateli. Kiedy raz
        zróciłem uwagę plakatującemu na przystanku zostałem obrzucony niezłą
        wiąchą wyzwisk i oskarzony o odbieranie chleba biednemu
        bezrobotnemu. Część czekających wzięła stronę "plakaciarza".
    • Gość: king Obkleją nielegalnie, ale profesjonalnie IP: *.chello.pl 23.04.08, 13:29
      Po pierwsze to nie gó..arze rozklejają plakaty tylko osoby od 27 lat w górę
      Po drugie to właciciele tej firmy są skazanie wyrokiem sądu za wymuszanie
      haraczy od innych rozklejaczy
      Po trzecie osoby dla nich pracujące sa zastraszone i to one wentualnie muszą
      płacić mandaty a nie "firma"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka