Dodaj do ulubionych

Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt ???

19.12.08, 00:09
Zastanawia mnie, kiedyś tego nie było.Teraz co chwila kumulacja - nikt nie
skreslił szóstki. Trudno uwierzyć, ze co dwa trzy tygodnie nikomu w kraju nie
udało się trafić szóstki.Wg mnie jest to piramidalne oszustwo Totalizatora
Sportowego podgrzewające atmosferę aby ludkowie gremialnie zasuwali do kolektur.
Może ktoś będzie miał życzenie wypowiedzieć się w tym temacie.
Obserwuj wątek
    • wsamrazek Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.12.08, 00:42
      Skoro ludzią chcą płacić "podatek od biedy i głupoty" to kto im zabroni ?
      • adam-655 Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.12.08, 00:57
        Nie odpowiadasz na temat. Mnie nie interesuje co ludzie chca placic i za co.
        Chodzi mi o przekret wszechczasow z kumulacjami co chwila.
        Wiec daj sobie luz z takimi "merytorycznymi" wypowiedziami.
        • wsamrazek Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.12.08, 13:50
          Jeśli uważasz, że zostałeś oszukany to złóż zawiadomienie do prokuratury.

ps. Porównaj sobie ilość wykupionych zakładów do liczby możliwych wyników losowania i zobacz że wszystko się zgadza.
        • Gość: stalowy szczur No to pojechałeś koleś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 14:53
          Nie dość, ze zakłądasz wątek na złym forum (to jest forum Warszawa, a nie Psychologia) to jeszcze zarzucasz człowiekowi, że pisze nie na temat?!

Krótka piłka gościu - nie wierzysz w uczciwość totalizatora, to nie graj!
          Jeśli nie możesz się powstrzymać gry, to ten wątek tym bardziej powinien trafić na forum psychologia, albo wręcz psychiatria.
    • Gość: emsi Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: 212.187.213.* 19.12.08, 05:33
      wg mnie kwestia szczescia, a przy okazji chec zarobienia przez ludzi zajmujacych
      sie organizacja, ale na szczeblu nieco wyzszym od oficjalnie znanego
    • yavorius Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.12.08, 08:08
      > Trudno uwierzyć, ze co dwa trzy tygodnie nikomu w kraju nie
      > udało się trafić szóstki.

Uważasz, że ktoś trafił, ale kierownictwo totalizatora nie wypłaci
      mu, bo stwierdzi, że nie dostaniesz pan, bo za 3 dni ma być
      kumulacja?
    • uzman To żeś odkrył 19.12.08, 08:26
      Sprawa jest znana od dawna i tylko zręczności Lotto zawdzięczamy
      fakt, że nie pisze się o tym głośno. Tu łapówka, tam wsparcie dla
      fundacji i media milczą jak grób. Sam znam dwóch ludzi, którym nie
      wypłacono nagrody za szóstkę z powodu "podejrzenia flasyfikacji
      kuponu". Podobno prowadzonych jest obecnie około 26 procesów w całym
      kraju. Powody odmowy są różne, od zagięć, przez przetarcia
      i "kancery boczne", aż do "nieusuwalnego pogięcia kuponów".
      Prawdziwy powód jest jeden - na kumulacji Lotto zarabia około 30%
      więcej, niż przy normalnym losowaniu. Przy kumulacji wielokrotnej
      odpowiednio więcej. A itak osoby, które zgarnę miliony to
      najczęściej krewni i znajomi królika. Podrobić szóstkowy kupon jest
      wyjątkowo prosto, o ile ma się dostęp do kodu.
      • Gość: goja Re: To żeś odkrył IP: 195.42.249.* 19.12.08, 15:58
        Czy zaklady sa zbierane w centralnym systemie czy kazda kolektura ma
        oddzielnie?
        • Gość: , system zna obstawione nr 20 min przed losowaniem IP: *.eranet.pl 28.12.08, 00:24
          we Włoszech np. sierotka na wizji losowała gładsze kulki. A jak jest u nas? Jest
          maszyna, kulki lecą, maszyna zaplombowana, komisji (taka trójka smutasów) jakoś
          już nie widzę.
          A problemy z odbiorem nagrody bywają rzeczywiscie.
          • Gość: Maria Re: system zna obstawione nr 20 min przed losowan IP: *.chello.pl 19.11.10, 23:09
            O ile wiem, to nie transmitują już w żadnej telewizji losowania numerków. I coś mi się zdaje, że właśnie od kiedy przestali transmitować zaaczęły się te notoryczne kumulacje. Nie trudno sprawdzić w systemie jaka kombinacja sześciu cyfr nie zostałe opłacona i właśnie taką ogłosić jako wylosowaną i .... znowu jest kumulacja.
            • f.l.y Re: system zna obstawione nr 20 min przed losowan 22.11.10, 11:37
              śmiać mi się chce z Waszego toku myślenia...

monopolista, non stop pod kontrolą finansistów i bez losowania na wizji miałby robić przekręty?
              puknijcie się w głowę trochę, zanim wymyślicie kolejną sensację :)

zyski z zakładów są tak duże, że wygrana 3 czy 5 mln to kropla w morzu, na którą ów monopolista spokojnie może sobie pozwolić bez krętactwa :)
              • nnike Re: system zna obstawione nr 20 min przed losowan 23.11.10, 00:03
                f.l.y napisała:

> śmiać mi się chce z Waszego toku myślenia...
                >
                > monopolista, non stop pod kontrolą finansistów i bez losowania na wizji miałby
                > robić przekręty?
                ...
                > zyski z zakładów są tak duże, że wygrana 3 czy 5 mln to kropla w morzu, na któr
                > ą ów monopolista spokojnie może sobie pozwolić bez krętactwa :)

A jak duże są wpływy do budżetu i sponsoring? Może nie opłaca się kontrolować?...
            • Gość: los Re: system zna obstawione nr 20 min przed losowan IP: 188.33.151.* 23.11.10, 09:49
              przeciez nagranie nagrywane jest przed losowaniem... takz zeby nikt nie trafil.. nie kumasz?
              • Gość: klikacz Re: system zna obstawione nr 20 min przed losowan IP: 94.254.172.* 24.11.10, 14:54
                teorie spiskowe trzymają się mocno... nie ma to jak wierzyć jakimś bzdurom, zamiast samemu sobie poukładać w głowie.
                Tak jak f.l.y napisał – Totalizator ma rocznie kilkaset milionów dochodu (oddaje to potem na rzecz Fundacji, która między innymi w tym roku wsparła powodzian), wygrane są po to, żeby ludzi zachęcać i kusić.
                Gry losowe są pomyślane tak, że organizator zarabia zawsze, nie musi się uciekać do jakichś tanich sztuczek z podmiankami nagrań
            • dwa-filary Re: system zna obstawione nr 20 min przed losowan 15.09.11, 19:18
              Gość portalu: Maria napisał(a):

> O ile wiem, to nie transmitują już w żadnej telewizji losowania numerków. I coś
              > mi się zdaje, że właśnie od kiedy przestali transmitować zaaczęły się te notor
              > yczne kumulacje. Nie trudno sprawdzić w systemie jaka kombinacja sześciu cyfr n
              > ie zostałe opłacona i właśnie taką ogłosić jako wylosowaną i .... znowu jest ku
              > mulacja.

Kumulacje się zaczęły odkąd Amerykanie sa właścicielami Lotto. Zmiana właściciela, zmiana zasad
            • Gość: mix Re: system zna obstawione nr 20 min przed losowan IP: 91.232.164.* 16.08.12, 19:53
              transmisja leci w TVP INFO
    • jhbsk Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.12.08, 09:37
      Jeśli ktoś chce płacić "podatek od złudzeń" to jego sprawa.
      • billy.the.kid Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.12.08, 10:14
        tak jakoś śmiesznie w czasach "skreślanego" totka WYJąTKIEM BYł brak szóstki.
        teraz wyjątkiem jest TRAFIENIE SZóSTKI.
      • Gość: rak Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: *.chello.pl 19.12.08, 10:14
        a ja nie wierzę, ze komus nie wypłacili lub, ze podrabiają kupony. Wszystko jest
        skomputeryzowane i po prostu przed losowaniem wiadomo, które numery mają paść,
        żeby nie było 6. To jest XXI w
        Kiedyś jak nr nie szły w komputer to po losowaniu jeszcze trzeba było długo
        sprawdzać, czy jest 6, czy jej nie ma. I dane podawano po tygodniu .A teraz w
        telegazecie przeczytasz dane już po kilku godzinkach.
        Kiedyś była afera, że w multilotku nie padały 50, a potem się okazało, że są
        lzejsze i nie mają szans w maszynie dostać się do góry. A losowanie było w
        telewizji-na oczach milionów.
        • yavorius Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.12.08, 15:01
          >po prostu przed losowaniem wiadomo, które numery mają paść,
          > żeby nie było 6

Ja też wiem jakie: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Zdziwiłbym się, gdyby ktoś
          takie obstawił, chociaż prawdopodobieństwo padnięcia takiego zestawu
          jest dokładnie takie samo jak każdego innego.
    • warzaw_bike_killerz Na tym wszystkim trzyma lape... 19.12.08, 14:02
      Grupa Bilderbergow.
      • Gość: P.S.J. Re: Na tym wszystkim trzyma lape... IP: *.home.aster.pl 24.11.10, 16:23
        Oraz tudzież Fundacja Nissenbaumów.
    • Gość: Czysta Matematyka Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 19:33
      Prawdopodobieństwo trafienia 6 liczb z 49 bez powtórzeń wynosi
      1/13 983 816 a zatem jeżeli ludzie puszczą mniej niż 13 983 816 zakładów jest to
      jak najbardziej możliwe, uwierz mi ;) pozdrawiam
      • nnike Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.11.10, 13:20
        Gość portalu: Czysta Matematyka napisał(a):

> Prawdopodobieństwo trafienia 6 liczb z 49 bez powtórzeń wynosi 1/13 983 816

Teraz, czy kiedyś? ;) Prawdopodobieństwo trafienia nie zmieniło się, a ja pamiętam jak mój ojciec latał do kolektury, kiedy jeszcze klejono banderole i wtedy praktycznie nie było losowania, w którym nie padłaby choć 1 szóstka!

Ale... wtedy zestawy wysłanych liczb nie były znane przed losowaniem!

Teraz, wszystkie zestawy liczb są znane przed losowaniem.
        I to jest zastanawiające.
        • speedy13 Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 22.11.10, 13:50
          Hej

nike napisała:

>
          > Teraz, czy kiedyś? ;) Prawdopodobieństwo trafienia nie zmieniło się, a ja pamię
          > tam jak mój ojciec latał do kolektury, kiedy jeszcze klejono banderole i wtedy
          > praktycznie nie było losowania, w którym nie padłaby choć 1 szóstka!

Prawdopodobieństwo się nie zmieniło. Zmieniła się natomiast liczba losowań. Wzrosła też cena za zakład, co sprawiło, że mniej ludzi gra. Aż do początku lat 90. było tylko 1 losowanie w tygodniu, a liczba zawieranych zakładów z reguły wynosiła kilkanaście mln (chyba ponad 20 mln też się zdarzało). Przy dwóch losowaniach w tygodniu zwykle było koło 8 mln zakładów na losowanie. Obecnie przy 3 losowaniach na tydzień jest 3-4 mln zakładów na losowanie.

6 liczb z 49 można wylosować na ok. 14 mln sposobów. Tak więc przy zawarciu ponad 14 mln zakładów było wysokie prawdopodobieństwo, że wśród nich znajdzie się wylosowana kombinacja (oczywiście prawdopodobieństwo <1 bo wszak wiele osób mogło skreślić i na pewno skreśliło te same kombinacje liczb). Ale jeśli są zawierane 3 mln zakładów, to prawdopodobieństwo że wśród nich będzie ta wylosowana 6-ka jest o wiele mniejsze.
    • Gość: xxx Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: *.4web.pl 17.07.09, 20:13
      Całe to lotto to jeden, wielki przekręt i manipulacja. Ale gdyby ta banda
      frajerów nie kupowała tych "losów" to przekręt by padł. Niestety naiwnych
      frajerów jest zbyt dużo.
      • billy.the.kid Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 18.07.09, 08:07
        eetam. gram od 30 lat regularnie i-uwierzcie-nie gram za SWOJE.
        • Gość: Filip Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: *.dsl.bell.ca 18.07.09, 18:40

...kazdy kto wygral wieksza sume moze powiedziec ze nie gra za
          swoje....to znaczy oddaje...z sumy ktora uprzednio zainkasowal.

Akumulacja jest potrzebna dla celow propagandowych...duza suma robi
          wrazenie...a po drugie na duzej sumie totalizator zarabia wiecej w
          krotkim czasie moze ugrysc wiekszy kes, procentowo.

...a jesli chodzi juz o samo losowanie....dzis juz komputer
          analizuje jaka kapozycja numerow miala w kraju najmniejsza
          czestotliwosc...i w zgledem tego komputer dobiera wlasciwy fim ktory
          puszcza sie naiwniakom pozorujac akcje losowania "na zywca"....UWAGA
          LOSUJEMY......!...telewidzu obodz sie bo mozesz przespac wielka
          zyciowa szanse...!

...zycze szczescia ...wszak to szczesciem zwa.
          • oryginal23 Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 19.07.09, 12:33
            Gram regularnie i ciągle za swoje pieniądze.Naiwny jestem.
            23.
    • scorpion122 Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 20.01.10, 09:04
    • Gość: daro jg Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 11:37
      uważam że masz racje tyle milionów ludzi gra i przez np. 3 losowania nikt nie wygrywa. np; nie słyszałem że by ktoś trafił z j.góry a gram i śledze wyniki bardzo dłógo. jedna wielka pralka do prania wielkiej dużej kasy moim zdaniem
      • Gość: Olo Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.11, 16:40
        Bu hahahaha ! Wiadomo, kumulacja=większe wpływy. A żeby była kilkukrotna kumulacja to trzeba co .....? I jakoś dziwnie, że w większości kumulacji jest JEDNA trafiona szóstka. Jeszcze dziwniejsze, że te szóski padają w większości nie tam, gdzie najwięcej zakładów (duze miasta) tylko na prowincji. Chyba trzeba odświeżyć znajomość statystyki bo to czego się uczyłem na studiach 30 lat temu, pewnie w "demokracji" RP już jest nieważne. Ten kapitalizm to nawet matematykę przewrócił do góry nogami. Teraz 2+2= 3.75, 0,25 prowizji dla prezesa. Ciekaw jestem, jak na pozycję popularności Rządu, wpłyneło by udowodnienie przekrętów w LOTTO. Podobno nIc trudnego, ale dbawiam się zamieszek.
        • Gość: Duch Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: 91.216.239.* 15.09.11, 09:23
          Mądrze prawisz. Ja też wyczekuję jak lud w końcu się obudzi i spali większość kolektur, dokonując przy okazji zbiorowych gwałtów na pracownikach tychże. Dość niepadania szóstek! Ja na wszelki wypadek kupuję dziś większą ilość cukru i mąki. Rostowski mówił, że wojna idzie!
          • dwa-filary Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt 15.09.11, 19:28
            Duchu, nie siej fermentu :)
    • Gość: qq Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 22:33
      Moim skromnym zdaniem wyglada to tak, ze te cwaniaki w garniakach dostaja liczyby wysylane przez nas, a potem wszystko maja jak na tacy i "skreslaja" te co nie ma ;)
      • Gość: dyzio Kumulacje w LOTTO - jak można wylosować IP: 89.77.148.* 25.09.11, 17:55

Oglądałem TV i "latając " po kanałach trafiłem na odcinek Dedektyw Monk .
        Tak się składa że odcinek dotyczył własnie wygrania "szóstki " w LOTTO .
        W STRESZCZENIU WYGLĄDAŁO TO TAK :
        Numery liczb które miały zostać wylosowane zostały namalowane farbą z dużą ilością metalu
        Nad LOTTOMATEM zainstalowany był głośnik ( w którym ukryto elektromagnes) żeby było słychać prowadzącego .
        W odpowiedniej chwili "gość" wciskał guziczek i do dziupli wlatywały właśnie te kule (te pomalowane odpowiednią farbą ) PRZYCIĄGNIĘTE przez MAGNES.
        Wysyłając kupon poprzez lottomat --
        • Gość: Duch Re: Kumulacje w LOTTO - jak można wylosować IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 20:20
          Nie od dziś wiadomo, że numerki są malowane dość ciężką farbą i dlatego 1 wypada najczęściej - najłatwiej ją zasysa. Znowu 48 praktycznie w ogóle nie wpada, bo jest bardzo ciężkie. Kumaci zawsze obstawiają 1, 7, 11, 17 - i inne do wyboru!
          • Gość: dyzio Kumulacje w LOTTO - jak można wylosować IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 09:05
            Idą wybory .można dać plebsowi TEMAT ZASTĘPCZY czyli kumulację !!!!
            Do ciszy wyborczej jeszcze z 6 losowań ..........................................może kumulacja dojść do 100 mln albo i więcej .
            Trzymam kciuki
    • Gość: dede zerknijcie na wyniki multi multi z 27.11.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 23:54
      www.lotto.pl/183-4625c9a41695f.htm
      Wygral ktos? ;)))
      Moze to jakis blad???
      np dzis w losowaniu o 14.00 - 27 dziesiatek po 250.000
      15412 dziewiatek po 70.000 (policzcie sobie ile to jest...); 3019 osemek po 22.000
      siodemek, szostek,piatek - tez jest obledna ilosc..
      nigdy takich ilosci nie bylo...
      losowanie z godziny 22.00 - 43 dziesiatki po 250.000
      19172 dziewiatek po 70.000
      3687 osemek po 22.000
      PS. Moze plotki o.. khmmm.. ustawianych losowaniach nie byly takie bez sensu? I algorytm sie w lotto wywalil?? ;))
      • nnike Re: zerknijcie na wyniki multi multi z 27.11.2011 28.11.11, 01:14
        Gość portalu: dede napisał(a):

> PS. Moze plotki o.. khmmm.. ustawianych losowaniach nie byly takie bez sensu? I
        > algorytm sie w lotto wywalil?? ;))

Od dawna myślę, że nie są bez sensu.
        Gdy mój ojciec grał przed laty na kuponach z naklejanymi banderolami, rzadko się zdarzało by nie padła przynajmniej 1 szóstka. A słowo "kumulacja" mało kto znał. Ale wtedy, PRZED LOSOWANIEM nie były znane wszystkie zestawy liczb, które obecnie są przesyłane do komputera głównego, który może się z nimi zapoznać i wybrać taki zestaw liczb, który da najmniej wygranych.
        Pozostaje znaleźć sposób typowania przez maszynę kulek (Z WIDOCZNYMI NUMERAMI...), które mają być wylosowane.
        Taka to moja teoria spiskowa od lat, a skoro temat co jakiś czas wraca, znaczy że coś na rzeczy jest.

• Gość: cech Coś zdecydowanie jest na rzeczy IP: *.acn.waw.pl 28.11.11, 08:32
        bo informacje o wygranych w multi multi z 27 listopada...znikneły ze strony Lotto.
        • nnike A może 29.11.11, 21:39
          UOKiK przypatrzyłby się Lotto bliżej? Inco-Veritas kantowało na Ludwiku ponad 10 lat...
          • Gość: Ewa Re: A może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 00:46
            Z wypowiedzi w TV osób które pracują przy Lottołamaczu wynika że nie mogą brać udziału w grze.Dlaczego? Jeśli wygrane zależą od szczęscia.
    • Gość: zuzia Re: Kumulacje w LOTTO - co to za wielki przekręt IP: 91.226.7.* 02.01.13, 13:37
      nie byłoby przekrętu gdyby losy nie byłyby przesyłane bespośrednio do komputerów lotto
      w każdej kolekturze powinna być pancerna ,zaspawana kasta z szczeliną na imienne losy
      i rozcinana po losowaniu - wtedy nie byłoby przekrętu ........pneumatyka CNC -haha mondzioły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka