Dodaj do ulubionych

Tłumaczenie

08.09.10, 15:22
Ponownie prosiłabym o przetłumaczenie listu, który zawiera ważne dla mnie informacje. I ponownie wklejam calość, nie przepisując jedynie niejasnych fragmentów;) Tak zeby się wszytsko ksleiło w całość, nie było wyjęte z kontekstu. Bylabym bardzo wdzięczna za tłumaczenie:)

So, jetzt habe ich Feierabend und kann dir in Ruhe antworten.
Erste Frage: Du musst überhaupt keine Prüfungen absolvieren.
Ich glaube du möchtest einen Sprachkurs besuchen und als Abschluss ein
Zertifikat erwerben. Kann das sein?
Meine AuPairs besuchen ihren Sprachkurs in Langenfeld, sie sagen die Kurse
sind dort besser als in Monheim. Das ist ca 20 min Fahrzeit mit dem Bus.
Die Kurse finden Abends statt. Ein Kurs dauert ein halbes Jahr. Es gibt
danach die Möglichkeit eine Zertifikatsprüfung zu machen. Aber bitte
Frage
mich nicht nach Einzelheiten. Solche Informationen gibt es vielleicht in
AuPair Foren?
2 Frage: Ich benutze den Standard Vertrag der Deutschen Agentur für
Arbeit.
Das besagt das ein Aupair für 12 Monate Arbeit 2 Wochen Urlaub hat, nicht
mehr als 30 Stunden pro Woche arbeiten darf und 260 Euro Taschengeld
bekommt.
3 Frage: Ich sende dir gerne ein Foto vom deinem Zimmer zu, das dauert ein
paar Tage, ich müsste es noch fotografieren. Der Raum liegt im
Dachgeschoss
ist ca 30 qm groß und schön hell.
4 Frage: Ja wir haben alle unterschiedliche Allergien aber ich weiss nicht
ob wir gegen Katzen allergisch sind, da wir keine Haustiere haben :(
5 Frage: das AuPair das 12 Monate bei uns bleibt, bekommt ein Ticket das
für
Monheim, die umliegenden Städte und am Wochende auch bis nach Düsseldorf
gültig ist. Eine Fahrt nach Köln müsste dazubezahlt werden, ich weiss
nicht
wieviel, siehe www.vrr.de
Frage 6: das Taschengeld beträgt 260 Euro pro Monat.

Obserwuj wątek
    • swistak_easy a dasz w łapkę za tłumaczenie? 08.09.10, 16:14
      No, mam teraz wolny wieczór i mogę Ci w spokoju odpowiedzień.
      Pierwsze pytanie: Nie musisz zdawać żadnych egzaminów. Sędzę, że chcesz robić kurs językowy i uzyskać certyfikat na zakończenie. Czy o to chodzi?
      Moje operki uczą się na kursie w Langenfeld, mówią, że tamte kursy są lepsze niż w Monheim. To jest ok. 20 min jazdy autobusem. Kursy odbywają się wieczorami. Jeden kurs trwa pół roku. Istnieje potem mośliwość zdania egzaminu na certyfikat. Ale nie pytaj mnie o szczegóły. Takie informacje może są na forach dla operek?
      2. pytanie: Korzystam z gotowej umowy standartowej Urzędu Pracy. Mówi ona, że operka dostaje za rok pracy 2 tygodnie urlopu, nie wolno jej pracować więcej niż 30 godzin tygodniowo i otrzymuje 260 Euro kieszonkowego.
      3.pytanie: chętnie wyślę Ci zdjęcie Twojego pokoju, to potrwa kilka dni, muszę go wpierw sfotografować. Pokój znajduje się na poddaszu, ma ok. 30 m² i jest bardzo jasny.
      4. pytanie: każdy z nas jest na coś uczulony, ale nie wiem, czy jesteśmy alergiczni na koty, ponieważ nie mamy żadnych zwierząt domowych :(
      5.pytanie: operka, która jest u nas przez 12 miesięcy, dostaje bilet komunikacji publicznej na Monheim i sąsiadujące miejscowości, w weekend bilet jest ważny aż do Düsseldorfu. Do jazdy do Kolonii trzeba dopłacić, ale nie wiem ile, zajrzyj na stronę www.vrr.de
      6.pytanie: kieszonkowe wynosi 260 euro miesięcznie.
      • swistak_easy sympatyczne miasteczko z ok. 40 tys. mieszkańców 08.09.10, 16:21
        najmłodszym burmistrzem (28 lat) w Nadrenii Pn.-Westfalii. Będziesz mogła poderwać burmistrza :D
        de.wikipedia.org/wiki/Monheim_am_Rhein
        • wlapka10 Re: sympatyczne miasteczko z ok. 40 tys. mieszkań 08.09.10, 16:45
          wielkie dzieki;)
          • wlapka10 Re: sympatyczne miasteczko z ok. 40 tys. mieszkań 08.09.10, 16:45
            nie lubie politykow:D
            • swistak_easy to się dobrze składa, 08.09.10, 16:52
              bo nie jestem politykiem i czasami by mi się też przydała jakaś młoda operka :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka