Gość: kate IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 19.03.05, 11:56 Wie ktos jak sie tutaj studiuje język niemiecki?Trudny jest egzamin wstępny? Ciężko jest na I roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basha Re: Wałbrzych- kolegium jezykow obcych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 12:27 Cześć! Studiowałam tam przez rok, to było w roku 1997 chyba, nie jestem pewna, bo trochę czasu już minęło. Egzaminy nie były trudne wtedy moim zdaniem, bo bez żadnej nauki dostałam się tam a orłem nie byłam, może przeciętnie dobra. Nie wiem jak jest teraz. Natomiast co do szkoły, atmosfera beznadziejna, trochę przypomina szkółkę bardziej niż studia. Zajęć bardzo dużo, codziennie do 15 albo 16, pełno sprawdzianów, kartkówek, kolokwiów, trzeba się nastawić na zakuwanie. Kadra troche zakompleksiona, mam porównanie, bo skończyłam na uniwerku niderlandystykę i germanistykę. Trzeba uważać na gościa od gr. opisowej, Jedynym pozytywem jest to że naprawdę dużo się tam niemieckiego nauczyłam, nie stawiają wprawdzie dobrych ocen za nic, jak to bywa czasem na germanie we Wro ale skutecznie biją ten język do głowy. Na uniwerku trzeba mieć więcej samodyscypliny, w koledżu tresują cię prowadzący. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Kolegium w Walbrzychu jest do ....? IP: *.versanet.de 22.03.05, 12:45 Gość portalu: basha napisał(a): > Natomiast co do szkoły, atmosfera beznadziejna, trochę > przypomina szkółkę bardziej niż studia > ... > Jedynym pozytywem jest to że naprawdę dużo się tam niemieckiego > nauczyłam, nie stawiają wprawdzie dobrych ocen za nic, jak to bywa czasem na > germanie we Wro ale skutecznie biją ten język do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Wałbrzych- kolegium jezykow obcych IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 22:51 dzieki basha za wskazowki! Odpowiedz Link Zgłoś