Gość: TL IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.05, 10:16 szkoła im. NAUCZYCIELI TAJNEGO NAUCZANIA na niemiecki Czy ktoś może pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ich Re: im. szkoły IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 26.06.05, 11:26 Nauczycieli-Tajnego-Nauczania-Schule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: im. szkoły IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 11:31 Gość portalu: ich napisał(a): > Nauczycieli-Tajnego-Nauczania-Schule Die Geschmäcker sind verschieden. Die einen wollen lieber neue Schilden, die anderen alte, und noch anderen gemischte! MfG. ------------------------- Wer nicht pariert, wird ...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TL Re: im. szkoły IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.05, 12:25 Nihil novum....ale dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: im. szkoły 26.06.05, 13:50 Hmmmm... Szkoła imienia to Iksinski-Schule. Tylko zastanawiam się nad tymi nauczycielami, bo oni tam chyba konspiry nie przerabiali... Jak przetłumaczyć dosłownie to jakoś głupio brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TL Re: im. szkoły IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.05, 14:53 Otóż to, również zastanawiałem się nad tym, czy w tym jednym przypadku powinno się to tłumaczyć, czy jednak postąpić tradycyjnie z jak to nazwałeś/łaś Iksinski - Schule (porównywalne ze szkołą im. Kawalerów Orderu Uśmiechu - ten sam problem) Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: im. szkoły 26.06.05, 22:26 Przejrzałam z ciekawości spis szkół Berlina. Dwa wnioski: nie ma żadnej nazwy "szkoły imienia" budowanej na innym schemacie niż z myślnikiem, ale też nie ma nic, żeby można podłożyć do wzoru. Ja bym jednak zrobiła z myślnikiem. Trudno, po polsku też ta nazwa nie brzmi pięknie.pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: im. szkoły 26.06.05, 21:28 jak nie przerabiali, film "Sophie Scholl..." obejrzeć jako Hausaufgabe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geduld Re: im. szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 19:39 A nie lepiej zaproponować Jana Pawła II? Nikt się nie czepi, cały świat zrozumie i przetłumaczyć łatwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stettin LO im. Bohaterów Monte Cassino IP: *.asternet.pl 27.06.05, 23:06 i cała masa uczniów leci na studia do Niemiec. Zostawiam w oryginale z myślnikami, bo przetłumaczcie to na j. niemiecki... Odpowiedz Link Zgłoś